2e hond erbij (Rescue of herplaatser)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel TessaTessa

honden foto van Tessa

Hallo!

Wij zijn sinds 1.5 jaar de trotse eigenaren van onze dwergschnauzer mix Willem.

In het verleden heb ik hier weleens vragen neer gelegd over zijn opvoeding. Ondertussen hebben we de juiste manier en aanpak gevonden. Ook zijn we verhuisd naar een heerlijk huis met een grote tuin. 

 

Al een tijdje praten we over een 2e hondje. Voor ons, maar ook voor onze Willem. Een maatje waarmee die lekker kan ravotten. 

Willem zijn beste vriendinnetje is een kleine mopshond. 4 pootjes op 1 buik zijn die 2. Maar hij moet zich vaak inhouden want zo'n mopsje is maar klein. 

 

Nu hebben we morgen een telefonische intake met een organisatie waar wij een leuke hond gezien hebben. 

Een stuk groter als Willem, middelmaat staat er en we hebben een uitgebreide checklist moeten invullen plus heb ik een hele uitgebreide mail gestuurd met wie we zijn, wat we doen enz enz. 

 

Nu mijn vraag, ik heb al van alles opgeschreven maar zijn er nog dingen die ik moet vragen?

Wij hebben gereageerd op een hond die op papier goed bij ons past. Rustig, niet dominant, geen high energie hond, kan met katten en andere honden. Is gecastreerd, even oud als Willem (bijna 2 jaar allebei) en kan goed los lopen.

 

Misschien hebben jullie nog toevoegingen plus zou ik het heel leuk vinden om verhalen te lezen hoe het bij jullie is gegaan. Hoewel we het super graag willen vinden we het ook heel spannend. Vooral omdat die een stuk groter is, voelt ergens wat enger ofzo?

Bedankt alvast!

 

Liefs Tessa en een pootje van Willem

honden page profiel anoukanouk

honden foto van anouk

Heb er zelfs geen ervaring mee maar weet wel van informatie dat het een heel adoptie procedure moet zijn bij een betrouwbare stichting. Dus als ze geen video call met jullie doen om te kijken hoe jullie wonen, thuisbezoek en uitgebreide intake aan de telefoon? Zou ik er niet aan beginnen. Of de hond moet al in een adoptiegezin in Nederland zitten dan weer wel.

Als jou Willem geen problemen heeft met grote honden? Waarom zou hij dan nu wel verschil zien ;o) dus dat zou echt geen probleem moeten veroorzaken. Tenzij Willem of de andere hond elkaar echt niet aardig vinden. Gebeurd zelden maar kan gebeuren. Een goede stichting zal je daar in begeleiden en helpen.

Succes alvast hoop dat ie een warm plekje heeft gevonden.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Hoe is het gegaan Tessa?

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

Om welke organisatie gaat het? 

 

Het is inderdaad heel belangrijk dat ze veel vragen stellen en ook een huisbezoek of videogesprek doen om te zien waar de hond terechtkomt. 

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

En als de hond uit bijvoorbeeld Spanje of Griekenland komt, zou ik ook willen dat de hond getest is op de Middellandse Zeeziekten (leishmania, ehrlichia, babesia en hartworm). 

honden page profiel TessaTessa

honden foto van Tessa

Hoi Allemaal!

 

Sorry dat ik niet meer gereageerd heb, ik moest even bijkomen. 

Wij hadden een onwijs leuke hond gevonden waar we meteen verliefd op waren. De communicatie liep vanaf dag 1 al stroef, maar oké het is een drukke tijd zo met corona.

 

Ik merkte aan het telefoon gesprek, wat overigens een heel naar gesprek was want alles wat ik zei was onzin en niet waar, dat mevrouw mij persoonlijk niet een leuk mens vond. Maar oké, dat kan we hoeven geen vriendinnen te worden. 

 

Uiteindelijk hebben we alles ingevuld, opgestuurd, filmpjes gemaakt, 1,5 uur gebeld, en een afspraak gehad met de gedragdeskundige waar de hond op dit moment verblijft samen met onze hond. 

Dit was fantastisch! Wat een leuk stel samen.

De gedragdeskundige was overigens een man die nauwelijks wat zei, te laat was en nog geen vraag aan ons stelde. We moesten alles uit hem trekken en hij was totaal ongeïnteresseerd. Bovendien was de hond niet gekamd en zag er onwijs vies uit, vieze kont enz.

 

Maar allemaal goed, wij waren er verliefd op. De match was goed enz. Gemaild dat het harstikke goed ging en dat we de hond graag wilde adopteren. Nee mocht niet, want 1 ontmoeting zegt niks, moet nog een ontmoeting, maar de gedragdeskundige was aan t verhuizen en had t heel druk dus wanneer dit was, dat wisten ze niet. Dat hoorden we vanzelf wel en we moesten maar geduld hebben. 

 

Oké... Geprobeerd contact te zoeken dat we iig alvast een bench enz aan konden gaan schaffen zodat alles klaar was. Een boze mail terug dat we geduld moesten hebben!! En niet de stichting moesten bestoken met vragen.

 

Ons hele enthousiasme was eraf en na uiteindelijk uitgemaakt te zijn voor dominante vrouw zonder emphatie hebben we besloten er mee te stoppen omdat we geen vertrouwen meer hadden. 

Dusja we zijn even onwijs verdrietig maar geven de hoop niet op, voor een leuke hond!

 

Liefs Tessa 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Heel verstandig, want dit ook of niet goed. Waarom en waardoor, geen idee. Heb je die stichting gegoogled , gekeken op Facebook, of er ervaringen zijn. Wat jij beschrijft is gewoon heel raar.  Ze willen juist die honden toch een goed huis geven, want dan kan de opvangen weer opnieuw beginnen met een nieuwe hond, misschien wilden ze hem zelf graag houden! Rare situatie.

 

Zelf zou ik je aan eillen raden, je schnauzer is 1,5  jaar oud? Dan begint hij nu volwassen te worden. Wacht nog even voor je met een  nieuwe hond begint tot hij iets ouder is en echt volwassen. Schnauzer kunnen als ze volwassen zijn best fel op andere honden reageren,  

honden page profiel TessaTessa

honden foto van Tessa

" Heel verstandig, want dit ook of niet goed. Waarom en waardoor, geen idee. Heb je die stichting gegoogled , gekeken op Facebook, of er ervaringen zijn. Wat jij beschrijft is gewoon heel raar.  Ze willen juist die honden toch een goed huis geven, want dan kan de opvangen weer opnieuw beginnen met een nieuwe hond, misschien wilden ze hem zelf graag houden! Rare situatie.
 
Zelf zou ik je aan eillen raden, je schnauzer is 1,5  jaar oud? Dan begint hij nu volwassen te worden. Wacht nog even voor je met een  nieuwe hond begint tot hij iets ouder is en echt volwassen. Schnauzer kunnen als ze volwassen zijn best fel op andere honden reageren,   "

Ja hele rare omgang. De stichting bestond al langer, maar honden waren daar wel extreem lang in de opvang. Deze hond zat al sinds jan 2019 in de opvang, had uiteindelijk een huisje gevonden maar daar werd die geslagen en toen kwamen wij erbij. Zijn ook opgelucht dat dit klaar is.

 

Willem is een schnauzer mix en word morgen 2 jaar! Hij is sociaal en lief maar kan soms wat snauwen als de hond te druk of te groot is. Dus daar maken we ons niet heel zorgen over.

 

We kijken gewoon rustig verder

honden page profiel NaomiNaomi 3 doggies

honden foto van Naomi

Hmm dat klinkt niet echt als een goede stichting. Goed dat je bent afgehaakt! Wel jammer voor het hondje frown

 

Ik heb zelf goede ervaringen met sos strays, als opvanggezin maar ook als adoptant.  Alle hondne die we er voor hebben opgevangen waren stuk voor stuk leuk en sociaal. hp-smile

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

ah wat jammer, heel vreemd allemaal die manier van doen, geen vragen stellen aan de adoptanten. En natuurlijk zegt 1 ontmoeting niet veel, maar veel ontmoetingen zegt nog altijd weinig en kost een hoop stress en moeite. Als iemand voor de volle honderd procent voor een hond wil gaan en goed voorgelicht is lijkt er toch niets meer in de weg te staan. Wel sneu voor het hondje, maar goed dat je daar niet mee verder bent gegaan.

 

 

Ik hoop dat jullie snel een leuke lieve hond vinden die bij jullie past.

honden page profiel Hannah & JuneHannah & June 3 doggies

honden foto van Hannah & June

Verstandig dat jullie ervan afzien. Er zijn helaas veel onbetrouwbare organisaties en stichtingen, dus als je een andere organisatie gevonden hebt, zoek via google ervaringen en bij twijfel zou ik zeggen, niet doen. Ik zou als ik jullie was op zoek gaan naar een goede organisatie en als je ervan overtuigd bent dat dat goed zit dan pas de honden bekijken, zo voorkom je dat je weer verliefd wordt op een hond. Hier op het forum zitten veel mensen met adoptiehonden dus als je een organisatie gevonden hebt, vraag gerust naar ervaringen.

 

Wij hebben een hond via Mirtos animal project en daar hebben we goede ervaringen mee. Eerlijk verhaal waarin de gedragsproblemen ook duidelijk benoemd werden en er oprechte interesse was in onze situatie en wat wij een hond te bieden hadden. Ze werken ook met gastgezinnen zodat je kennis kan maken met de hond. Dat is in jullie geval waarschijnlijk wel fijn dat je kan zien hoe het met jullie andere hond klikt. 

 

Zoals eerder genoemd moet je er rekening mee houden dat er andere ziektes voorkomen, let erop dat de honden hierop getest zijn. Houd er daarnaast rekening mee dat leishmania testen een momentopname geven, een negatieve uitslag geeft aan dat de parasiet op dat moment niet actief is maar de hond kan wel drager zijn, waardoor de ziekte zich later alsnog kan openbaren. Ik vind het een goed teken als stichtingen hier duidelijk over zijn. Onze hond blijkt na 6 jaar toch leishmania te hebben en juist doordat ik me bewust was van dit risico heb we het zeer tijdig opgemerkt, waardoor ze na een halfjaar medicatie weer zonder mag, voor zolang dat goed gaat natuurlijk.     

 

Succes met je zoektocht!

honden page profiel TessaTessa

honden foto van Tessa

Hoi Allemaal!

Ik wou jullie even vertellen dat wij morgen onze rescue gaan ophalen!

Vorige week zondag hebben we kennis gemaakt met Mattie en onze Willem. Dit ging goed (voor zover je dat kan inschatten) maar geen dominant gedrag in ieder geval.

Mattie is 2 jaar net als Willem en een hele rustige hond. Hij heeft een naar huisje gehad hiervoor dus ik hoop dat wij hem de rust en het vertrouwen kunnen bieden. 

 

We hebben de dagen afgeteld en morgen gaan we hem ophalen! We moeten 2 uur heen en weer 2 uur terug rijden wat ik erg spannend vind!

Zal even een fotootje invoegen! 

Deze stichting was trouwens fantastisch, super leuk contact. Elke dag kregen we een filmpje of een foto dus daar zijn we heel blij mee. 

 

Liefs Tessa en een pootje van Willem en straks ook Mattie 542294.jpg

 

honden page profiel Koert En poppy Koert En poppy

honden foto van Koert En poppy

Van harten gefeliciteerd met mattie 

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Gefeliciteert! 

Wat een knap hondje hp-heart

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^