Berner met oorontsteking(eenzijdig) en gevoelige darmen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NikitaNikita

honden foto van Nikita

Hallo allemaal,

Ik heb een vraag nou ja meerdere..

Ik heb een bernersennen reu van bijna 8 .Nou kreeg hij als pup zijnde brok en al gauw zijn we overgestapt naar kvv. Hij kreeg in het begin duck     
daar waren we niet zo tevreden over . Toen heeft hij een tijdje lotgering gehad maar dit bleek veel te vet voor hem te zijn steeds dunne ontlasting. Nog wel wat dingen geprobeerd tussendoor maar geen idee meer wat. Nu momenteel en al een lange tijd krijgt hij honden eten gezond kvv. Maar nu toch nog steeds houdt hij af en toe dunne ontlasting en hij heeft nu een terugkomende oorontsteking eenzijdig waardoor ik nu denk dat hij voedselintolerantie zou kunnen hebben? Hij krijgt van honden eten gezond altijd: - kalkoen compleet - eend compleet - konijn compleet - vismix compleet dit omdat ik dacht dat hij niet tegen kip kon omdat hij daar vroeger wel is dunne ontlasting van kreeg. Maar nu weet ik niet wat het zou kunnen zijn hij krijgt alleen daarnaast koekjes uiteraard en wel regelmatig een kluif van geperste runderhuid.

Nu denk ik zou ik een andere kvv moeten proberen? En zo ja welke dan? Die qua prijs ook nog hetzelfde is als honden eten gezond.. ik weet het even niet meer bedankt alvast!

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ik zou beginnen met 1 diersoort te geven, paard compleet?

Mijn vorige hond had ook oorontstekingen door voedingsintolerantie, hij kon bijna nergens tegen.

En oh, probeer ook geen granen te geven , koekjes klinkt als granen?

Je kan dan ook paardenhuis geven om te kauwen.

honden page profiel Odin & TexOdin & Texgoedgekeurde fokker

honden foto van Odin & Tex

Oei, lastig. 

 

Zwitserse Sennenhonden staan ook bekend om hun gevoelige darmen. Bij hen wordt veelal FarmFood en Kivo aangeraden. Ik geef mijn Zwitser Kivo. 

honden page profiel NikitaNikita

honden foto van Nikita

@yooop 
bedankt voor je reactie!

ja alleen paard compleet van honden eten gezond is vrij prijzig zie ik.. maar ik moet denk ik idd wel 1 diersoort gaan proberen. De koekjes zijn graan vrij!

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" @yooop bedankt voor je reactie!
ja alleen paard compleet van honden eten gezond is vrij prijzig zie ik.. maar ik moet denk ik idd wel 1 diersoort gaan proberen. De koekjes zijn graan vrij! "

Ja klopt, Paard is vaak duurder, maar ja, dan heb je ook wat heh laughing

Nee , maar ik zou het proberen, omdat je dat blijkbaar nog niet gegeven hebt, bij mijn vorige hond was het effect, nooit meer oorontsteking, en tussenteenontsteking.

honden page profiel NikitaNikita

honden foto van Nikita

" Oei, lastig. 
 
Zwitserse Sennenhonden staan ook bekend om hun gevoelige darmen. Bij hen wordt veelal FarmFood en Kivo aangeraden. Ik geef mijn Zwitser Kivo.  "

Tsja en hij heeft al van alles doorstaan. Hij was nog geen jaar oud en hij moest een spoedoperatie stuk darm afgestorven vanwege een knoop van een flostouw wat hij had opgegeten. En is een half jaar geleden geopereerd aan een maagkanteling. Ik ga eens kijken naar die merken kvv dankje! Je hebt zoveel soorten dat ik het gewoon niet weet..

honden page profiel NikitaNikita

honden foto van Nikita

" Ja klopt, Paard is vaak duurder, maar ja, dan heb je ook wat heh
Nee , maar ik zou het proberen, omdat je dat blijkbaar nog niet gegeven hebt, bij mijn vorige hond was het effect, nooit meer oorontsteking, en tussenteenontsteking. "

Hij heeft wel eens 1x een rol paard gehad maakt dat iets uit? En als dat dan goed gaat moet ik dat dan als enigste voor altijd blijven geven of hoe moet ik dat dan zien? Kan ik bijvoorbeeld ook 6 weken konijncompleet proberen?

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

Ik zou eens een ander merk proberen.  De kans bestaat dat dit een ontstekingsreactie kan zijn .

Dat wil ik je later beter uitleggen 

Telefoon moet laden 

Maar ik vrees dat je het dan niet red voor de prijs die je nu betaald 

Aan de andere kant,  steeds dokteren kost ook veel geld 

Heeft je hond ook weleens wild gegeten? 

Als ie dat lust zou het mooi zijn 

Dieren die bewegingsvrijheid hebben gehad zijn veel gezonder dan bio industriedieren 

Dit geldt ook voor dieren die biologisch gehouden worden  ze eten gezonder en zijn dus gezonder . Carnibest heeft een bio lijn 

Oervoer heeft de smaken wild , en gebruikt alleen dieren die diervriendelikk zijn gehouden 

Alroda idem 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Nikita, de voeding daar is niets mis mee, je zou eens naar een dermatoloog kunnen gaan en een onderzoek starten wat er aan de hand is, je geeft geen kvv kip en rund, dat heb je al uitgesloten....laat de koekjes even weg, geef even als je toch wat wilt geven stukjes komkommer of worteltjes , heeft tie toch wat, en maak een afspraak met een dermatoloog.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Hij heeft wel eens 1x een rol paard gehad maakt dat iets uit? En als dat dan goed gaat moet ik dat dan als enigste voor altijd blijven geven of hoe moet ik dat dan zien? Kan ik bijvoorbeeld ook 6 weken konijncompleet proberen? "

Nee hoor, 1 rol een keer gegeten maakt niet uit, Holisten raden vaak paard aan omdat dat niet vaak gegeven word, en via de Chinese leer, en daar werken veel holisten mee .

Als na 8 weken dacht ik, je hond goed reageert op paard, dan merk je dat, dan zijn de klachten weg, dan zou je inderdaad konijn kunnen gaan geven, maar als dat dan fout gaat, dan is alleen paard niet heel erg, als je dan maar compleet neemt.

Snacks zou ik dan ook alleen maar van paard doen.

Faro heeft nooit geen oorontsteking meer gehad.

Mijn hond heeft bijna alleen maar paard gegeten, dat ging prima. Ik gaf wel compleet.

Daarna ben ik gestoomd voer gaan geven, ook paard, Herrmans, dat ging omdat hij darmproblemen had beter.

 

Maar je zou altijd advies bij de dierenarts kunnen gaan vragen.

Of een dierenarts die ook Holist is en gespecialiseerd is in voeding.

 

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Nikita, de voeding daar is niets mis mee, je zou eens naar een dermatoloog kunnen gaan en een onderzoek starten wat er aan de hand is, je geeft geen kvv kip en rund, dat heb je al uitgesloten....laat de koekjes even weg, geef even als je toch wat wilt geven stukjes komkommer of worteltjes , heeft tie toch wat, en maak een afspraak met een dermatoloog. "

Hoezo Willemijn, als de hond nu niet tegen konijn kan?

Faro kon ook tegen heel veel diersoorten niet, paard ging het beste bij hem.

Bij een hond zonder intolerantie, is er inderdaad niks mis mee.

Even een ander diersoort proberen kan heel veel opleveren, helpt dat niet dan zou ik zeker een dierenarts erbij halen.

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ik ga er wel vanuit dat je gewoon naar de dierenarts gaat voor de oorontsteking?

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Onze hond heeft ook voedsel intolerantie. Je kunt inderdaad ook konijn proberen voor 6 weken. Ook de snacks/kauwbotten zul je dan van dit diersoort moeten gaan geven, zodat je zeker weet dat hij niks anders binnen krijgt. Mocht het goed gaan dan begin je na 6 weken met een ander diersoort. Mocht je al eerder positief effect zien, kun je ook na bijv 3 weken al een ander diersoort toevoegen. Als de ontlasting geen vooruitgang heeft, zal ik dat niet doen..

 

Bij onze hond konden we met alles wat sneller proberen. Zij begon vaak te spugen als ze ergens niet tegen kon, we kwamen er al snel achter dat ze niet tegen kip en rund kon. Daarna eigenlijk alle andere diersoorten geprobeerd en dat ging prima. Kip en rund valt vaker niet goed bij honden, deze zal ik dan eerst ook weg laten.. 

honden page profiel NikitaNikita

honden foto van Nikita

" Ik ga er wel vanuit dat je gewoon naar de dierenarts gaat voor de oorontsteking? "

Uiteraard! 
ze hebben nu ook een kweek afgenomen en moeten dus ook binnenkort weer heen maar ik denk zelf gewoon dat het door het eten komt alleen vind ik het nu zo lastig je hebt zoveel soorten kvv en ik weet nu gewoon niet wat te doen. 
Ik geef nu honden eten gezond maar daar de paard versie van heb ik nu bekeken is niet compleet dus dat kan ik niet zo een paar weken geven. Ik wil het wel graag bij compleet houden want om zelf te gaan rommelen lijkt me niks

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Uiteraard! ze hebben nu ook een kweek afgenomen en moeten dus ook binnenkort weer heen maar ik denk zelf gewoon dat het door het eten komt alleen vind ik het nu zo lastig je hebt zoveel soorten kvv en ik weet nu gewoon niet wat te doen. Ik geef nu honden eten gezond maar daar de paard versie van heb ik nu bekeken is niet compleet dus dat kan ik niet zo een paar weken geven. Ik wil het wel graag bij compleet houden want om zelf te gaan rommelen lijkt me niks "

Dat kan wel voor 8 weken, maar stel je hond kan alleen goed op paard, dan kan je mulivitaminen kopen, die bestaan van verschillende merken, Puur en De Groene Os, en op barfplaats hebben ze ook andere merken genoemd.

Er bestaan wel premix van paard merken, weet even niet meer welke.

Ik zou in ieder geval beginnen met een diersoort die je hond niet vaak heeft gehad.

 

Over de oorontsteking, ik moest het even zeggen natuurlijk laughing

 

Volgende forumvraag: Help mijn hond vermagert!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^