Pup bijt in bank voor aandacht

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel VeraVera

Hoi allemaal,

ik heb sinds ruim 4 weken een Jack Russell pup van nu 12 weken oud. Ze doet het super goed! Het afleren van het puppybijten gaat eigenlijk vrij goed door middel van het woord ‘nee’ en een alternatief aanbieden waar wel aan geknaagd mag worden. Echter heeft ze sinds 2 weken bedacht dat ze haar tanden in de bank zet als wij erop zitten. Het woord ‘nee’ werkt dan niet meer en ook het aanbieden van een speeltje of botje heeft geen nut. Ze blijft in de bank bijten terwijl ze je aankijkt van; ‘zie je wel wat ik doe?’ Ik kan dit niet negeren omdat ze dan gewoon doorgaat en de bank dan volledig sloopt (er zit al een gat in..). De tactiek die ik nu toepas is telkens als ze dit doet weglopen en uit haar zicht gaan, dus even naar de gang voor 10-15 sec. Ze houdt dan op, gaat bij de deur staan tot ik terug kom en begroet me dan heel vrolijk. Ik ga dan weer terug naar de plek waar ik zat. Vaak doet ze het nog een aantal keer maar als ze dit niet doet en bijv een speeltje pakt beloon ik haar daarvoor met mijn stem en een aai. Ik heb (nog) niet heel erg het idee dat ze de link legt tussen het bijten en het feit dat ik wegga.. Ik was dus benieuwd naar jullie mening over deze tactiek en of jullie tips hebben om dit misschien op een andere manier te kunnen aanpakken? Het is nogal vermoeiend om constant te moeten opstaan en naar de gang te moeten lopen terwijl je bijv. tv aan het kijken bent of met iemand aan het praten bent..

Super bedankt alvast voor de antwoorden!

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Vermoeiend om steeds op te staan , geen sportschool nodig dan...., laughing   Hou een lekker bot klaar voor je hond, zodra ze in de bank wil bijten, nee en het bot geven, daagt ze je toch nog uit, afleiden , desnoods op de grond gaan zitten en het bot vast houden of je legt het op haar plekje waar ze mag knagen.....je loopt even weg een goeie hoor, ze stopt...kom je terug dan leid je dr af van de bank...een goed bot steeds opnieuw aanbieden, pups willen graag ergens in bijten.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Ik denk niet dat je dit als aandacht moet zien. Een pup bijt niet in de bank van yes dan krijg ik even aandacht. Jullie pup is net 12 weken en wilt gewoon heel graag bij jullie zijn! En begrijpt dan ook nog niet waarom dat niet mag.

 

Mag je pup niet op de bank? Kun je niet iets van een plekje voor de hond maken, dicht bij jullie? Een poef voor de bank of zn hondenstoel of gewoon een kussen? 

 

Anders denk ik inderdaad dat je moet door zetten. Dit is wel iets lastigs voor de pup, vergeet dat niet. Afleiden, wat anders aanbieden en laten zien wat wel mag (bijv. het kussen voor de bank). Anders lekker bij de pup gaan zitten voor de bank. 

honden page profiel IgloIglo

Nou mijn labrador deed dit als pup wel voor aandacht. Ze kon zichzelf niet vermaken of zelf haar rust pakken. Dus als ze zich verveelde liep ze doelgericht naar de bank om daarin te bijten. En dan moest ik wel reageren. Ze kreeg meer dan genoeg aandacht, maar zij wilde zelf nonstop doorgaan. Dus haar dagritme veranderen had ook geen zin. Wat ik handig vind voor dit soort pups is een ren of een ander soort afscheiding in de kamer. Daar blijven ze dan lekker in en zo kan er niks gesloopt worden. De ren het liefst zo groot mogelijk zodat ze zich niet opgesloten voelen. Het nadeel van een kleinere bench is dat ze dan niet leren zelf hun rust te pakken. Een grote ren voelt toch wat vrijer, ze hebben de ruimte om te lopen en spelen. Op deze manier leren ze wel zelf rustig te blijven in een “open” ruimte. Het bijten dooft vanzelf uit. Wat ik deed is de pup in de ren als ik zelf de zin niet had om op te letten. Maar wel af en toe nog vrij in de woonkamer en dan maar als een havik het in de gaten blijven houden. Afwisselen zodat ze er sneller mee om leren gaan.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Nou mijn labrador deed dit als pup wel voor aandacht. Ze kon zichzelf niet vermaken of zelf haar rust pakken. Dus als ze zich verveelde liep ze doelgericht naar de bank om daarin te bijten. En dan moest ik wel reageren. Ze kreeg meer dan genoeg aandacht, maar zij wilde zelf nonstop doorgaan. Dus haar dagritme veranderen had ook geen zin. Wat ik handig vind voor dit soort pups is een ren of een ander soort afscheiding in de kamer. Daar blijven ze dan lekker in en zo kan er niks gesloopt worden. De ren het liefst zo groot mogelijk zodat ze zich niet opgesloten voelen. Het nadeel van een kleinere bench is dat ze dan niet leren zelf hun rust te pakken. Een grote ren voelt toch wat vrijer, ze hebben de ruimte om te lopen en spelen. Op deze manier leren ze wel zelf rustig te blijven in een “open” ruimte. Het bijten dooft vanzelf uit. Wat ik deed is de pup in de ren als ik zelf de zin niet had om op te letten. Maar wel af en toe nog vrij in de woonkamer en dan maar als een havik het in de gaten blijven houden. Afwisselen zodat ze er sneller mee om leren gaan. "

Bij ons werkte dat dus totaal niet. Mijn hond werd juist helemaal wild als ik haar apart zette, terwijl als ik haar haar eigen plekje bij ons gaf er niks aan de hand was. Juist dan pakte ze prima haar rust en ook steeds verder bij ons vandaan. Maar goed, dat is iets wat je zult moeten uit proberen. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Bekijk eerst even of je haar voldoende qualitytime hebt gegeven, dus 1 op 1 aandacht en een activiteit die haar voldoening geeft. Vlak voor je op die bank gaat zitten.

Dus bijvoorbeeld in praktijk: je wil het nieuws op TV volgen, dan ga je een half uurtje voor het nieuws met de pup naar buiten, snuffelen, zoekspelletje, graven, of iets anders doen wat ze leuk vindt. Als je binnenkomt, hou je het het enkele minuten rustig, zodat ze ergens in slaap kan vallen, en dan ga je TV kijken.

 

Dit is dus enkel bedoeld om voor een evenwicht te zorgen tussen wat je geeft en wat je vraagt: je geeft haar eerst op een prettige manier aandacht, daarna vraag je met rust gelaten te worden.

Het is niet iets wat je moet zien als een instant oplossing, eerder als een faire basis waarop je verder kan.

 

Als de qualitytime-balans goed zit, en je pup komt toch aan de bank hangen terwijl jij dit niet wenst: je kan bijvoorbeeld ook al es op de vloer gaan zitten, ipv op die bank. Kijken of dat de trigger wegneemt, of dat het puur om je aandacht gaat en niet over de bank.

Of je kan de pup zelf uitnodigen om bij je te komen zitten, zo hoeft ie het niet te vragen.

Of bij echt baldadig gedrag kan je een time-out inzetten: dit kan zowel door zelf uit de situatie te stappen (zoals je doet), of de pup uit de situatie te halen, door bijvoorbeeld een plekje te creëren waar ze even verplicht moet kalmeren.

 

Verwacht geen toverformule. Pups moeten nog zoveel leren, over zelfbeheersing, geduld, beurt afwachten, rustig blijven, enz. Daar gaat wat tijd overheen. hp-smile

 

 

honden page profiel IgloIglo

" Bij ons werkte dat dus totaal niet. Mijn hond werd juist helemaal wild als ik haar apart zette, terwijl als ik haar haar eigen plekje bij ons gaf er niks aan de hand was. Juist dan pakte ze prima haar rust en ook steeds verder bij ons vandaan. Maar goed, dat is iets wat je zult moeten uit proberen.  "

Ja, maar dan had jij dus een pup die wel uit zichzelf ging rusten. Als er geen probleem is hoeft er inderdaad niks opgelost te worden. 

Mijn pup zette ik trouwens niet apart. Ik had een hele ruime afscheiding voor haar en ging er lekker bijzitten met m’n tablet. Zij was inderdaad ook wild geworden als ik haar out of the blue zou afzonderen. 

De ren was ook meer voor mijn eigen gemoedstoestand. Zij was een pup die non-stop doorging, alles moest kapot. En opvoeden kost wat tijd. Als ik 24/7 haar moest afleiden of corrigeren zou ik knettergek worden. Dus jammerdepammer mijn terrorpups krijgen in het begin niet zoveel ruimte haha. Uit de OP lees ik ook dat ze wel weet hoe ze de hond moet opvoeden maar dat die pup alsnog doorgaat. 

honden page profiel MarianneMarianne

honden foto van Marianne

Uitdagend aankijken daar geloof ik niet in. Pups doen gewoon hun ding en zijn zich nog niet bewust van menselijke regels. Als onze pup op een hard stuk hout bijt dat voor haar is kijkt ze mij ook aan. Dat is natuurlijk gedrag.

 

Ik lees ook wel eens dat mensen zeggen als pup iets kapot heeft gebeten dat ze het dondersgoed weten dat ze fout zitten want ze kijken schuldig. Dat is ook onzin... ze voelen je boosheid, irritatie en kijken daarom zo.

 

Lijkt misschien onbelangrijk maar je houding en je gevoel veranderd op het moment dat je beseft dat een pup niets in zijn leven doet om mensen te pesten. Hij doet wat een baby en peuter doet ... op alles bijten en overal aanzitten om de wereld te ontdekken. Onschuldig.

 

 

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Uitdagend aankijken daar geloof ik niet in. 

Echt?

Uitdagen is toch een gewoon normaal sociaal gedrag? Dat doen ze toch van kleinsaf: met hun moeder, met de nestgenootjes, met mensen, met andere dieren,...

honden page profiel MarianneMarianne

honden foto van Marianne

" Echt?
Uitdagen is toch een gewoon normaal sociaal gedrag? Dat doen ze toch van kleinsaf: met hun moeder, met de nestgenootjes, met mensen, met andere dieren,... "

Ja dat zeker. Misschien zeg ik het fout. Mensenregels snappen pups niet. Dat een bank waarde heeft voor ons of onze mobiel... hebben ze geen idee van. Dus een pup zal je nooit uitdagen door op je nieuwe schoenen te kauwen of de bank te mollen want voor hem heeft dat dezelfde waarde als een blaadje, zijn kluif enz.

Daar zit geen pestgedrag in of ik zal je even uitdagen door iets te doen wat ik niet mag.... daar heeft hij geen idee van.

Met hem spelen ... dan daagt die je goed uit. Dus achter hem aan rennen om je nieuwe schoen uit zijn bekkie te bevrijden is voor hem een uitdaging waarop hij jou weer uitdaagt door er met die schoen vandoor te gaan. 

 

Ik had het met die zin over de zin in de situatie van het eerste bericht.

honden page profiel IgloIglo

Uitdagen en aandacht vragen (manipuleren) doen ze zeker! Wel zie ik dat als gewoon eigen belang. Zij hebben zin in actie en ze weten al gauw genoeg hoe ze baasje het beste kunnen overhalen :) als het bank bijten elke keer reactie geeft dan heeft zo’n pupje dat snel door. Het is inderdaad geen pesten, ze doen het niet expres om jou een slecht gevoel te geven. Ze willen gewoon spelen / aandacht. Of simpelweg even de tandjes gebruiken ter ontspanning.

Ook geloof ik dat honden kunnen pesten. Maar dan onderling. Lekker een angstig hondje opjagen oid. Ik vind het soms typisch schoolplein gedrag als ik honden in een groep observeer. Mensen pesten dat heb ik nog nooit gezien. Die relatie is heel anders. 

 

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

Haha een JRT pup smile die zou ik nu al niet met fluwelen handschoenen aanpakken hoor. Er staan enorme koppen op . We zullen doorgaan , we zullen uitproberen . 

Je kunt een dagprogramma inzetten. En vaste rustmomenten 

Dus na het wandelen even lekker rusten , desnoods met iets te kauwen .En dan ga jezelf je ding doen .En  Vaste speelmomenten inlassen . En ze zijn slim hoor , ze weten dan al heel snel wat de bedoeling is . 

Sommige honden nemen zelf heel goed hun rust , maar doen ze dat niet dan is het naar mijn mening best belangrijk om ze daarin goed te begeleiden , ze worden er ook stabiel en evenwichtig van 

En eenmaal ouder , en voldaan . Dan gaan ze zelf al hun rustmoment pakken 

Er zijn JRT die bepalen hoe de dag verloopt , dus leer je hondje nu al op vriendelijke , maar consequente wijze wat de bedoeling is . En stapje voor stapje . En veel belonen he 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Mensen pesten dat heb ik nog nooit gezien. Die relatie is heel anders. 

Hahaha, dan denken ze vast dat ik een hond ben... hp-angel

Een mens wat treiteren, ja hoor, dat kunnen ze hier zeker. Het hangt er maar vanaf welke lading je aan het woord geeft, natuurlijk.

Maar bijvoorbeeld als ze graag willen loslopen, en ik hou hen aan de lijn, dan kunnen ze daar pissig om worden. Dan gaan ze zich opzettelijk rond bomen en struiken wikkelen met de lijn, elk een andere kant op in het bos, zodat ik daar in het midden sta met gestrekte armen. Opeens 'begrijpen' ze dan ook niet meer hoe ze zich moeten afwikkelen en wachten ze tot ik niet anders kan dan hen los te maken. Hahaha, erg lollig vinden ze dat, hoor! Je kan er beter zelf ook maar om lachen. cool

honden page profiel Vera & DracoVera & Draco

honden foto van Vera & Draco

" Uitdagen en aandacht vragen (manipuleren) doen ze zeker! Wel zie ik dat als gewoon eigen belang. Zij hebben zin in actie en ze weten al gauw genoeg hoe ze baasje het beste kunnen overhalen :-) als het bank bijten elke keer reactie geeft dan heeft zo’n pupje dat snel door. Het is inderdaad geen pesten, ze doen het niet expres om jou een slecht gevoel te geven. Ze willen gewoon spelen / aandacht. Of simpelweg even de tandjes gebruiken ter ontspanning.
Ook geloof ik dat honden kunnen pesten. Maar dan onderling. Lekker een angstig hondje opjagen oid. Ik vind het soms typisch schoolplein gedrag als ik honden in een groep observeer. Mensen pesten dat heb ik nog nooit gezien. Die relatie is heel anders. 
  "

Jup als ik net hele ochtend heb besteed aan wandelen/spelen/aaien en daarna wat wil gaan werken op mijn laptop lijkt me dat een prima deal haha. Volop aandacht gehad dus nu even rust.. Nee hoor, draco vindt van niet dus komt naast me staan en me aankijken, poot op men been, arm likken, onder tafel en vanuit daar kop op men schoot proberen te wurmen. Nah allemaal geen reactie, ok dan maar eens wat speeltjes van hemzelf door de kamer gooien. Prima lekker doen, ik werk rustig door. 

 

Speeltje wordt laatste keer weggegooid en nog ff een blik mijn kant op om daarna dan zijn tanden maar in iets te zetten wat dus niet mag. Liefst een jas/vest van mij maar indien gebrek aan voldoet een kerstboomtak, leren stoel kussen, tijdschrift etc. ook wel. Dan moet ik hem wel aankijken want heb ook geprobeerd alsnog te negeren om te zien wat hij dan doet maar dan is het binnen enkele seconden stuk tongue-out

 

*zucht*

 

Als ik hem dan eindelijk aankijk wordt er uitbundig gekwispeld en als ik op sta om het af te komen pakken is het helemaal feest natuurlijk ???? Dan laat ik hem daarna liggen op het kleedje naast me en begint hij bijna altijd meteen tevreden te snurken. Terwijl hij opzich ook al gelijk op dat kleedje had kunnen gaan liggen ipv dat hele circus aan vooraf. 

 

Mja alsnog dus toch zijn zin gekregen want hij heeft ervoor gezorgd dat ik me toch nog even met hem bezig moest houden. Dacht bij mezelf ‘tja daar heeft hij me mooi tuk, laatste kwartier lol gehad met reactie van mij proberen uit te lokken, nou dat is dus geslaagd joepieee en nu vervolgens tevreden neerploffen voor een dutje terwijl ik zijn zooi mag opruimen.... hmmm that did not go as planned hp-shiny

 

HAHA toen ik er zo eens over nadacht kon ik er eigenlijk stiekem gewoon hardop om lachen. Geloof dus inderdaad echt wel dat ze gedrag kunnen vertonen zoals expres uitdagen/manipuleren als een manier om de gewenste reactie/beloning te krijgen. Niet om moedwillig vervelend te zijn of stout te zijn zonder reden, altijd wel als een middel om hun doel/wens te bereiken.

 

Hoe langer jullie de hond hebben hoe makkelijker dit gedrag ook te verklaren zal worden omdat je dan meer kijk hebt op de behoeftes van je hond dus ook eerder zal weten met welk doel hij iets onderneemt. Vindt verder de manier hoe je het nu al aanpakt een goede manier! Kost je alleen een hele stapel geduld en je doet zelfs nog aan fitness met die 87674 x die je op en neer zal moeten lopen haha win-win hp-angel

honden page profiel VeraVera

Dank allemaal voor de reacties! Ze krijgt ruim voldoende aandacht gedurende de dag, we doen korte oefeningetjes, zoekspelletjes, ze heeft leuke speeltjes, genoeg om lekker aan te knagen, gaat een aantal keer per dag lekker mee een rondje lopen en heeft vaste slaapmomenten in de bench. Ik ben me inderdaad bewust van het feit dat zij écht niet snapt dat de bank een andere waarde heeft dan bijv. een van haar speeltjes maar ik denk wel dat ze echt wel weet dat het eigenlijk niet mag ???? Ik probeer ook op een zo rustig mogelijke manier weg te lopen, af te leiden, nee te zeggen etc. want ze kan enorm gefrustreerd raken als iets niet mag. Het is inderdaad een echte JRT haha! Het is mijn 2e Jack en de eerste is erg goed opgedroogd en was een super fijne en lieve hond dus ik ben ervan overtuigd dat het heus wel goed gaat komen! Soms even op de tanden bijten en je geduld bewaren maar uiteindelijk zal het consequent zijn (hopelijk) zijn vruchten afwerpen hihi. Ik geniet verder ook enorm van haar hoor! Ze is erg grappig en leert heel snel!

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Ik vind jonge pups de eerste weken dusdanig onbetrouwbaar dat ze bij mij eigenlijk niet los in huis mogen lopen als ik niet met ze bezig ben. Als ze niet slapen dan zitten ze voornamelijk aan een riem aan mij vast, zodat ik ten alle tijden goed kan opletten. Helpt ook enorm bij het proces tot zindelijkheid en je kan snel belonen als er juist gedrag vertoont wordt. 

Pups hoeven bij mij niet standaard in een ren of bench te slapen maar dan lijn ik ze gewoon even aan terwijl ik aan het studeren ben en waar ze alleen maar bij een stuk kauwmateriaal kunnen komen. Dit doe ik alleen als ik zeker weet dat ze zowel mentaal als fysiek helemaal voldaan zijn. Vaak vallen ze dan heel snel in slaap en leren ze dat als ik geen actie voor ze heb, ze dan kunnen gaan rusten. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Ik vind jonge pups de eerste weken dusdanig onbetrouwbaar dat ze bij mij eigenlijk niet los in huis mogen lopen als ik niet met ze bezig ben. Als ze niet slapen dan zitten ze voornamelijk aan een riem aan mij vast, zodat ik ten alle tijden goed kan opletten. Helpt ook enorm bij het proces tot zindelijkheid en je kan snel belonen als er juist gedrag vertoont wordt. 
Pups hoeven bij mij niet standaard in een ren of bench te slapen maar dan lijn ik ze gewoon even aan terwijl ik aan het studeren ben en waar ze alleen maar bij een stuk kauwmateriaal kunnen komen. Dit doe ik alleen als ik zeker weet dat ze zowel mentaal als fysiek helemaal voldaan zijn. Vaak vallen ze dan heel snel in slaap en leren ze dat als ik geen actie voor ze heb, ze dan kunnen gaan rusten.  "

Dat vind ik best sneu klinken eigenlijk. Binnen lange tijd vast. Dan vind ik een ren of een stuk van de kamer afscheiden toch wat vriendelijker. 

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

" Dat vind ik best sneu klinken eigenlijk. Binnen lange tijd vast. Dan vind ik een ren of een stuk van de kamer afscheiden toch wat vriendelijker.  "

Er staat nergens hoe lang die lijn is dus waar baseer je hun bewegingsvrijheid op? Dat is groter dan een ren hoor. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Er staat nergens hoe lang die lijn is dus waar baseer je hun bewegingsvrijheid op? Dat is groter dan een ren hoor.  "

Ik heb t niet over de lengte van de lijn maar vast aan de lijn. 

Maar goed, als t voor jou werkte prima.

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

" Ik heb t niet over de lengte van de lijn maar vast aan de lijn. 
Maar goed, als t voor jou werkte prima. "

Wat is voor jou dan het verschil tussen een lange lijn of een ren? 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Ik vind jonge pups de eerste weken dusdanig onbetrouwbaar dat ze bij mij eigenlijk niet los in huis mogen lopen als ik niet met ze bezig ben. Als ze niet slapen dan zitten ze voornamelijk aan een riem aan mij vast, zodat ik ten alle tijden goed kan opletten. Helpt ook enorm bij het proces tot zindelijkheid en je kan snel belonen als er juist gedrag vertoont wordt. 
Pups hoeven bij mij niet standaard in een ren of bench te slapen maar dan lijn ik ze gewoon even aan terwijl ik aan het studeren ben en waar ze alleen maar bij een stuk kauwmateriaal kunnen komen. Dit doe ik alleen als ik zeker weet dat ze zowel mentaal als fysiek helemaal voldaan zijn. Vaak vallen ze dan heel snel in slaap en leren ze dat als ik geen actie voor ze heb, ze dan kunnen gaan rusten.  "

Maar mocht je pup dan wel los van de riem als je haar in de gaten kon houden? Dus niet als je echt met haar bezig bent, maar als je even 'niets' te doen had? Gewoon naar haar kijken hoe ze door het huis loopt? 

 

Ik persoonlijk vond het juist heel mooi om te zien hoe ondernement mijn pups waren in het huis. En door ze 'hun gang' te laten gaan, wisten ze ook binnen no time dat ze niet constant achter mij aan hoefde te lopen. Na een weekje bleven ze lekker op de bank liggen als ik naar de wc moest. Met een riem duurt dat proces toch wat langer denk ik? Uiteraard werkt het voor iedereen anders en doet iedereen wat hij / zij denkt dat goed is. Maar voor mijn honden had dit niet gewerkt. Willow moest ooit 2 minuutjes wachten bij de puppycursus, en toen rende ze plots het veld over. Riem doormidden gebeten. 

 

 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Jup als ik net hele ochtend heb besteed aan wandelen/spelen/aaien en daarna wat wil gaan werken op mijn laptop lijkt me dat een prima deal haha. Volop aandacht gehad dus nu even rust.. Nee hoor, draco vindt van niet dus komt naast me staan en me aankijken, poot op men been, arm likken, onder tafel en vanuit daar kop op men schoot proberen te wurmen. Nah allemaal geen reactie, ok dan maar eens wat speeltjes van hemzelf door de kamer gooien. Prima lekker doen, ik werk rustig door. 
 
Speeltje wordt laatste keer weggegooid en nog ff een blik mijn kant op om daarna dan zijn tanden maar in iets te zetten wat dus niet mag. Liefst een jas/vest van mij maar indien gebrek aan voldoet een kerstboomtak, leren stoel kussen, tijdschrift etc. ook wel. Dan moet ik hem wel aankijken want heb ook geprobeerd alsnog te negeren om te zien wat hij dan doet maar dan is het binnen enkele seconden stuk 
 
*zucht*
 
Als ik hem dan eindelijk aankijk wordt er uitbundig gekwispeld en als ik op sta om het af te komen pakken is het helemaal feest natuurlijk ???? Dan laat ik hem daarna liggen op het kleedje naast me en begint hij bijna altijd meteen tevreden te snurken. Terwijl hij opzich ook al gelijk op dat kleedje had kunnen gaan liggen ipv dat hele circus aan vooraf. 
 
Mja alsnog dus toch zijn zin gekregen want hij heeft ervoor gezorgd dat ik me toch nog even met hem bezig moest houden. Dacht bij mezelf ‘tja daar heeft hij me mooi tuk, laatste kwartier lol gehad met reactie van mij proberen uit te lokken, nou dat is dus geslaagd joepieee en nu vervolgens tevreden neerploffen voor een dutje terwijl ik zijn zooi mag opruimen.... hmmm that did not go as planned ’
 
HAHA toen ik er zo eens over nadacht kon ik er eigenlijk stiekem gewoon hardop om lachen. Geloof dus inderdaad echt wel dat ze gedrag kunnen vertonen zoals expres uitdagen/manipuleren als een manier om de gewenste reactie/beloning te krijgen. Niet om moedwillig vervelend te zijn of stout te zijn zonder reden, altijd wel als een middel om hun doel/wens te bereiken.
 
Hoe langer jullie de hond hebben hoe makkelijker dit gedrag ook te verklaren zal worden omdat je dan meer kijk hebt op de behoeftes van je hond dus ook eerder zal weten met welk doel hij iets onderneemt. Vindt verder de manier hoe je het nu al aanpakt een goede manier! Kost je alleen een hele stapel geduld en je doet zelfs nog aan fitness met die 87674 x die je op en neer zal moeten lopen haha win-win  "

Hahaha ik kan er meestal ook alleen maar om lachen. En dat wéét ze hoor. Pantoffels afpakken is favoriet. En het maakt dan niet uit of ik die aan heb of dat ze in de kamer staan. Héél erg uitdagen, af en toe even een blafje, en als ik dan op sta heel hard wegrennen (de held) 

 

Maar dan zo'n kop.. dan kun je toch eigenlijk niet boos worden? hp-shiny

541453.jpg

541454.jpg

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

" Maar mocht je pup dan wel los van de riem als je haar in de gaten kon houden? Dus niet als je echt met haar bezig bent, maar als je even 'niets' te doen had? Gewoon naar haar kijken hoe ze door het huis loopt? 
 
Ik persoonlijk vond het juist heel mooi om te zien hoe ondernement mijn pups waren in het huis. En door ze 'hun gang' te laten gaan, wisten ze ook binnen no time dat ze niet constant achter mij aan hoefde te lopen. Na een weekje bleven ze lekker op de bank liggen als ik naar de wc moest. Met een riem duurt dat proces toch wat langer denk ik? Uiteraard werkt het voor iedereen anders en doet iedereen wat hij / zij denkt dat goed is. Maar voor mijn honden had dit niet gewerkt. Willow moest ooit 2 minuutjes wachten bij de puppycursus, en toen rende ze plots het veld over. Riem doormidden gebeten. 
 
  "

Antwoord staat in het gequote gedeelte. 

honden page profiel Vera & DracoVera & Draco

honden foto van Vera & Draco

" Hahaha ik kan er meestal ook alleen maar om lachen. En dat wéét ze hoor. Pantoffels afpakken is favoriet. En het maakt dan niet uit of ik die aan heb of dat ze in de kamer staan. Héél erg uitdagen, af en toe even een blafje, en als ik dan op sta heel hard wegrennen (de held) 
 
Maar dan zo'n kop.. dan kun je toch eigenlijk niet boos worden?  "

Nee.. gelukkig is lachen veel gezonder en dat zou ik dan wel weer snel hebben om dat pretbekkie. Fotomodelleke wel hoor innocent

 

Ja was het een keer echt beu, hij bleef maar gaan. Nu weer hoorde ik geritsel maar k zag hem nergens dus ik zeg enigszins geïrriteerd.. Draco..?!!!  Als je dan ineens vanachter een stoel een hondenkop omhoog ziet schieten met een bek/kop vol grote oranje veren (meneer vond een oude boa).. nou men serieuze blik was snel weg, proestte t uit, probeerde lach in te houden maar nee.. hij kreeg t weer voor elkaar hoor hp-shiny

 

Idd dat opstaan of stap in zen richting zetten, gelijk wegcrossen. Wel ondertussen rennend blijven omkijken of ik nog wel leuk meedoe en niet ergens anders heen aant kijken ben ofzo dan he. Ons Vrolijke Frans  ????

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik persoonlijk vond het juist heel mooi om te zien hoe ondernement mijn pups waren in het huis. 

Precies!

Om te groeien, is er ruimte nodig. Letterlijk én figuurlijk. Vrijheid dus. Zelf bepalen, ondervinden, ervaren. 

Daar wordt de pup zelfbewuster en zelfzekerder van, maar de mens ook.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Wat is voor jou dan het verschil tussen een lange lijn of een ren?  "

Zo'n ding om zijn nek en jij die bepaalt hoe ver hij mag gaan, ik zou me kunnen voorstellen dat er een negatieve lading op de lijn komt. Mijn honden zouden uit frustratie de lijn willen doorknagen.

Ik vind een ren ook niks eigenlijk, veel te klein. Gewoon lekker laten ontdekken, hij valt vanzelf wel in slaap.

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

" Zo'n ding om zijn nek en jij die bepaalt hoe ver hij mag gaan, ik zou me kunnen voorstellen dat er een negatieve lading op de lijn komt. Mijn honden zouden uit frustratie de lijn willen doorknagen.
Ik vind een ren ook niks eigenlijk, veel te klein. Gewoon lekker laten ontdekken, hij valt vanzelf wel in slaap. "

Let’s agree to disagree wink

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Let’s agree to disagree  "

Ja dat deed ik al hoor, als t voor jou werkt, prima zei ik al. 

Volgende forumvraag: Border Collie pup bijtgedrag
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^