Hoe maakt jou hond je iets duidelijk

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

Mijn freule heeft  twee dingen die ik echt moet weten hp-angel

Baasje , ik zit op de deurmat .

Ik heb honger . Heb je dat al gezien ? Ga je naar de keuken , blijf ik hier wachten . 

Tijd voor mijn snack 

Juf loopt naar de kast , waar de snacks liggen 

Als dat mevrouw te lang duurt dan komt ze bv naast me op de bank 

Begint mijn hand te likken , ik krijg nog een snack hoor . Pak die doos nou eens . He he eindelijk , nu mag ik zelf iets uitzoeken 

Verder wacht de freule alles af 

Hoe gaat dat bij jullie ?

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Als het drinken op is krabt udhai met zijn pootje in het bakje. 

honden page profiel KlaraKlara 3 doggies

Staren en zacht klagerig jammeren en als ik dat negeer heel diep zuchtend ter aarde storten en verongelukt in slaap vallen.

honden page profiel Paul (Eefke)Paul (Eefke) 3 doggies

honden foto van Paul (Eefke)

Zo gaat dat hier ook.

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

Link blijft mij aanstaren tot ik reageer haha, meestal weet ik dan alwel wat hij wil en zo niet zeg ik hem een paar opties en bij het juiste gooit hij z'n kop omhoog. Ideaal! hp-shiny 

Daarnaast heeft hij sinds kort een aantal knoppen waar hij op kan drukken om te laten weten wat hij wil, ook erg leuk! Gaat nu rond op internet, 'praten' van honden dmv die knoppen. Ben er dus ook een beetje mee bezig met Link.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Wijzen.....gaat eerst zitten, en als ik dan kijk, wijst ze...en als ze eten wil is het dat haar poot richting bek gaat, eten......en als ze naar buiten wil....de riem pakt ze netjes van de kapstok en komt er mee en duwt haar riem in mijn handen...wil ze geibbeld worden dan gaat ze op schoot zitten...waar ik ook zit, en loop ik ik in huis dan pakt ze me bij mijn kleding en neemt me mee naar een lekker plekje en duwt me op de grond en...gaat liggen of ze leunt tegen me aan en...ibbelen....ik weet het al precies wat ze wilt.   laughing

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

Gaat voor de deur zitten als hij naar buiten wil om in de tuin te liggen/spelen (dus niet voor zn behoeften). Gaat op de leuning van de bank staan, omdat daarnaast een kast staat met hondensnacks, als hij een snack wil. Gaat voor de trappenkast zitten als hij een speeltje wil (daar liggen de hondenspeeltjes). Blijft tijdens het wandelen stoicijns zitten als hij de andere kant op wil lopen, loopt pas als ik ook die kant met hem mee ga. Gaat in het weekend smorgens rond 08:00 piepen, want dan mag hij standaard nog even een uurtje boven bij ons op bed slapen. 

 

En de leukste wat hij regelmatig doet: gaat liggen op zijn zij, kijkt mij of mijn vriend aan en doet een poot omhoog. Dit betekent: kriebel mij op mijn buikhp-heart

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Sam maakt veel duidelijk door te zeuren, hmmmm aaaw wauwauw.

Poot op je slaan, ik wil geaaid worden, met zijn rug tegen me aan zitten, buikie kriebelen, grommen naar ons, ik wil spelen, zuchten heel veel, ik heb honger..

Maar, hij gaf heel goed aan als hij naar buiten moest, dan dribbelt hij heen en weer heel hard door de kamer. en kijkt heel zuur.

De laatste tijd dribbelt hij door de kamer, maar zijn gezicht kijkt niet zuur, hij heeft dus geleerd, als ik dit doen dan doen de baasjes dat.

Daar trappen we niet meer in dus...tenzij hij er zuur bij kijkt, dan wel..

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Ze hypnotiseren me en vinden me een domme kip omdat ik niet altijd begrijp wat ze bedoelen.

Ja, ze hebben wat te stellen, met zo'n dwaze mens in huis... hp-angel

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" Ze hypnotiseren me en vinden me een domme kip omdat ik niet altijd begrijp wat ze bedoelen.
Ja, ze hebben wat te stellen, met zo'n dwaze mens in huis...  "

Hihi,” leuk.....hypnotiseren staat hier op 1.....hahaha......

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Black duwt nogal hard zijn neus onder je arm, en dan kun je meestal wel zien aan zijn houding/blik wat hij wil hp-smile

Timmy is meer van het vocale, dus die gaat geluiden maken of blaffen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Jenna komt naar me toe en geeft een patsepoot.

Ik sta dan op en dan loopt ze of richting keuken wat betekend dat ze iets lekkers wil. Of richting tuindeur wat betekend dat ze naar buiten wil.

Als toevallig een deur dicht is en zij wil daardoor krabt ze aan die deur.

 

honden page profiel AmélieAmélie 3 doggies

honden foto van Amélie

Pure hypnose..ze blijft me net zo lang strak aanstaren tot ik snap wat ze bedoelt. wink

Als Amélie naar de gang wil gaat ze gewoon voor de deur staan en houdt dit vol tot een van ons de deur voor hare koninklijke hoogheid opent..Ze kijkt niet op of om..ze stáát er, dat moet genoeg zijn vind ze!

honden page profiel MariahMariah 3 doggies

honden foto van Mariah

Mijn hondje Marley piept bij alles. 

Bot valt van de bank? Begint te piepen en kijkt me aan tot ik het opraap.

Naar buiten om te plassen? Piepen op de mat bij de achterdeur.

Wilt naar boven? Piept voor de bovendeur.

En het zijn net allemaal verschillende piepjes en ik herken ze allemaal precies hahaha. Heeft wel wat weg van een moeder die precies weet welk geluidje wat betekent van haar baby. 

honden page profiel Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura 3 doggies

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

Maylo heeft een sneeuwman speeltje met een touw erdoorheen. Dat is HET speeltje...maar hij neemt het met regelmaat mee de tuin in en laat hem daar liggen. 

 

S avonds wilt hij nog wel eens liggen klieren met dat ding en als die buiten ligt gaat hij ons gewoon aan zitten staren en loopt heen en weer richting de achterdeur. Zo van 'jongens laat me even dat ding pakken'. 

 

En als Maylo in de tuin is en hij naar binnen wilt. Hij krab dan soms aan de deur maar meestal gaat hij op de tuintafel staan en naar binnen zitten gapen ook met zo n kop 'joehoe!!! Maak effe die deur open'. 

 

honden page profiel BrownieBrownie 3 doggies

honden foto van Brownie

Piepjes doen en aanstaren, als ze echt aandacht wilt gaat ze in je broek bijten, dit gedrag proberen we nog af te leren en wordt gelukkig steeds minder.

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

Haha, leuk topic.

 

We hebben een border collie, dus ze maakt ongeveer alles duidelijk met STAREN. Je oneindig aanstaren. Wil ze wandelen? STAREN. Heeft ze honger? STAREN. Soms in combinatie met onrustig rondlopen en dan STAREN. Algemene frustraties? STAREN. Liefde tonen? STAREN.

 

Als ze moet plassen/poepen, dan loopt ze naar de deur. Is haar water per ongeluk op, dan loopt ze heen en weer van de bak naar ons en gaat STAREN.

 

Oh en als ze ergens heen wil waar ze niet kan komen en ze kan ons niet aanstaren (naar boven als wij beneden zijn, naar binnen als wij buiten zijn), dan blaft ze om het te laten weten. Heel specifiek 'roep' blafje. 'Yo baas, doe die deur voor mij open?'

 

Geaaid willen worden: kop onder de hand duwen. Ze is geen knuffel, maar lekker het koppie krabbelen wordt wel gewaardeerd.

 

Ons gasthondje heeft ontdekt dat hij voor de deur kan zitten als hij eruit moet, dus dat doet hij braaf. Bij honger gaat hij alvast in de bench zitten haha. En ik betrapte hem vandaag op dat hij er ook wat aan krabbelde - ik denk omdat hij hem zo open krijgt als hij op een kier staat. Handig, die snel lerende honden :')

 

Als hij wil spelen, dan maakt hij buigingen en hapt naar je vingers. Knuffelen is gewoon tegen je aan leunen.

 

Oh en hij heeft een soort piepblaf als hij aandacht wil maar die niet krijgt - vooral als wij eten. Moet nog afgeleerd worden, maar dat mag de nieuwe baas aanpakken!

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Lotus maakt mij eigenlijk nooit wat duidelijk, Balou wel hij komt piepend bij mij meestal omdat Lotus iets van hem heeft gepikt. Wat wel ze alle twee doen is, dat ze als ik ze kriebel en hier mee stop mijn hand pakken van, ga door!!

Mowgli wist mij heel goed duidelijk te maken wat ze wilde door voor mij te gaan zitten jengelen. Als ik dan opstond liep ze naar de plek waar ze iets wilde meestal was het een speeltje die onder de bank of kast terecht was gekomen.

honden page profiel Nori met Chewy, Ayla, Leiah & MaceNori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace 3 doggies

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Chewy doet een heel irritant gil achting geluid echt heel zeurderig. 95% van de tijd wil meneer gewoon iets vreten de andere 5% moet hij een plas of wil hij touwtrekken.

Als je hem nu random vraagt "wat is er dan Chewy?" Dan gaat hij ook gewoon dat geluid maken en dan verzint hij wel iets wat hij wil. 

 

Mace pakt mijn hand met zijn bek en dan sleurt hij me mee naar dat wat ik moet zien. Hij kan je niet echt meesleuren want hij weegt maar 6 kilo en hij pakt je totaal niet stevig vast maar ik speel altijd gewoon mee en loop met m'n hand in z'n bek achter hem aan om te zien wat er aan de hand is. 

Mace zijn probleem is meestal dat hij ergens heeft gepoept en dat moet ik dan opruimen, of iemand heeft een bot en hij niet of hij heeft een minder goed bot en hij wil dan graag dat ik dat bot van iemand afpak zodat hij er mee kan. Wat ik niet snel doe foot-in-mouth ik probeer wel eens voor hem te ruilen want het kan de rest toch niet schelen welk bot ze hebben. 

Hij is mijn verwende nest..

 

Leiah kan dezelfde irritante piep/gil als Chewy maken maar daarbij rent ze ook nog als een gestoorde tussen mij en datgene wat ik moet zien. 

Ik heb sinds kort twee ratten en het is echt tv voor mevrouw maar ik moet wel regelmatig meekijken naar hoe cool de ratten zijn. 

Een rat is helemaal fan van leiah en gaat terug kijken en dat is natuurlijk prachtig dus dat moet ik dan zien volgens leiah ongeveer 80x per dag. 

 

Ayla is het meest irritant als ze iets wil, die springt op me of gaat voor me staan en kneiterhard blaffen. 

En dan moet ik meelopen. 

Dingen waar ik volgens Ayla naar moet kijken zijn o.a. gekke blaadjes in de tuin, een vreemd stukje pluis onder de kast, de egel onder de tuinset die ik vast tot avondeten kan verwerken, een andere hond die iets stouts aan het doen is, de vogel op de schuur die ik waarschijnlijk ook wel als avondeten kan bereiden. 

De eerder besproken ratten zijn voor Ayla dan weer totaal oninteressant want je kan er toch niet bij dus je kan ze toch niet eten. 

 

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Pepijn hoeft me eigenlijk weinig duidelijk te maken.  We hebben vaste routines, waar zelden van afgeweken wordt.

Na de eerste wandeling en na de laatste wandeling van de dag krijgt hij nog wat lekkers. Mócht ik dat vergeten, dan blijft hij in de buurt van het trommeltje staan, totdat ik het  lekkers gegeven heb.  Daarna kan hij dan gerust gaan slapen....

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby

Dobby zijn waterbak leeg: Dobby staat bij zijn waterbak en kijkt met een half oog over zijn schouder of ik het wel zie. Zie ik het toevallig niet, dan gaat hij languit voor zijn bak liggen.

Brokjes na zijn vlees. Dobby krijgt altijd een paar brokjes na zijn vlees. Dat is meer omdat hij soms een zeur kan zijn met sommige vleessoorten en dus dat niet eet en dan krijgt hij wat brokjes. Eet hij niet, dan kan hij gal gaan spuwen, vandaar. Maar ja, gewoonte er in geslopen, dus nu ook als hij vlees wel eet: brokjes na het vlees. Om kleffe (koudgeperste) brokken te voorkomen éérst vlees en dan brokjes. En dan doet hij dus precies omgekeerd als bij drinkbak leeg: gaat met zijn kont naar zijn bak staan en staren - waar zijn de brokjes?

Als hij iets wil, uitlaten, of een bal buiten bereik of iets dergelijks: oogjes heen en weer van deur, naar mij, naar deur, naar mij, naar deur, naar mij. Wijzen met zijn ogen dus.

Snoepje? Met zijn neus bij de bak met snoepjes staan. Die staan op de salontafel (Dobby is duidelijk geen dief) in een emmertje met deksel en zo blijft hij staan tot hij gezien wordt.

Dobby is dus een aanwijzer, geen staarder. cool

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Met zijn ogen..dus kijken van mij naar wat hij wil

Of direct mijn aandacht vragen door 2x op mijn been of bil te "kloppen"met zijn neus en daarna als ik opkijk:

 Wil hij een speeltje gaat hij hupsen en zegt howhowwwhowww

anders volstaat klein snoepje of de kluif die hij op bepaalde tijden krijgt en gaat hij alleen hoopvol kwispelen.laughing

wil hij gekriebeld rolt hij op zijn rug zodra ik kijk

Wil hij naar buiten kijkt hij naar de deur en dan weer naar mij. 

reageer ik niet snel genoeg of wil hij meer..dan klopt hij weer 2x

 

honden page profiel Danielle, Kyra †, Kaylin en DjairaDanielle, Kyra †, Kaylin en Djaira 3 doggies

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

Ik wil een kluif

 

Als mijn jongste australian shepherd Djaira een kluif wil, gaat het er zo aan toe. 

 

Als de waterbak leeg is blijft zij mij vanaf de bak aanstaren. 

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" mag ik zelf iets uitzoeken 

  "

Dit vind ik dus echt knap

zoiets als eentje uitzoeken zou hier niet werken

zoveel als je kan pakken waarschijnlijk ..innocent

wel dat hij soms iets aanpakt en vol teleurstelling laat vallen

Ja dan ben ik wel zo dat ik iets anders pak...en de eerste weer opberg voor andere keer..als hij meer hongerig is eet hij die wel weer ondanks iets minder favoriet

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

" Dit vind ik dus echt knap
zoiets als eentje uitzoeken zou hier niet werken
zoveel als je kan pakken waarschijnlijk ..
wel dat hij soms iets aanpakt en vol teleurstelling laat vallen
Ja dan ben ik wel zo dat ik iets anders pak...en de eerste weer opberg voor andere keer..als hij meer hongerig is eet hij die wel weer ondanks iets minder favoriet "

Ik dacht dus dat, dat zelf uitzoeken bij mijn vreet wolfje totaal niet zou lukken, en dan vooral bij Djaira. 

Wonder boven wonder heb ik het hier pas uitgeprobeerd, en was Djaira echt alles aan het afsnuffelen voor ze besloot welke snack ze wilde, Kaylin pakte gewoon het eerste snackje wat ze kon pakken ( ze hadden de keuze uit gepofte kippenpootjes, pensstaafjes, runderlong, zalm huid en konijnen oor met vacht) 

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Ik dacht dus dat, dat zelf uitzoeken bij mijn vreet wolfje totaal niet zou lukken, en dan vooral bij Djaira. 
Wonder boven wonder heb ik het hier pas uitgeprobeerd, en was Djaira echt alles aan het afsnuffelen voor ze besloot welke snack ze wilde, Kaylin pakte gewoon het eerste snackje wat ze kon pakken ( ze hadden de keuze uit gepofte kippenpootjes, pensstaafjes, runderlong, zalm huid en konijnen oor met vacht)  "

Grappig....misschien probeer ik het wel eens dan

Ik verwacht een klapkaak om bosje eendeborst filetjes...maar wie weetcool

Djaira doet ook een soort howwwhowwwhow bij bedelen zag ik erg grappig..wel eigen intonatie en ritme anders dan Mo

 

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby

honden foto van Wilma en Dobby

" Met zijn ogen..dus kijken van mij naar wat hij wil "

Grappig dat meer honden dit doen. hp-smile

honden page profiel MarianneMarianne 3 doggies

honden foto van Marianne

Hypnotiserend aankijken tot ik terug kijk en dan strak omhoog kijken naar de plek waar de snacks liggen.

Strak aan kijken en dan naar de plek kijken waar ze wil liggen ... zodat ik dan mijn spullen of de kat daar weg haal. Bij mijn weigering de kat daar weg te halen ..een dramatische kreun en halve joel en ergens anders neervallen met een enorme kreun en diepe zucht.

Als ze ' s nachts  of vroege ochtend naar buiten moet duwt ze eerst haar neus tegen mijn neus. Wanneer ik me wanhopig slapend hou of mopperend de dekens ver over mijn hoofd heen trek dan verdwijnt haar kop onder de dekens en trekt die van me af .... surprised

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

" Hypnotiserend aankijken tot ik terug kijk en dan strak omhoog kijken naar de plek waar de snacks liggen.
Strak aan kijken en dan naar de plek kijken waar ze wil liggen ... zodat ik dan mijn spullen of de kat daar weg haal. Bij mijn weigering de kat daar weg te halen ..een dramatische kreun en halve joel en ergens anders neervallen met een enorme kreun en diepe zucht.
Als ze ' s nachts  of vroege ochtend naar buiten moet duwt ze eerst haar neus tegen mijn neus. Wanneer ik me wanhopig slapend hou of mopperend de dekens ver over mijn hoofd heen trek dan verdwijnt haar kop onder de dekens en trekt die van me af ....  ". 
 
Haha , de dekens van je af 
Mijn juffrouw moest net ook nodig , dat is net een operazangeres . Ze begint zachtjes,  en als ik niet snel genoeg reageerbegint ze te zingen 

 

honden page profiel Heidi, Bobby & Kimmi †Heidi, Bobby & Kimmi † 3 doggies

honden foto van Heidi, Bobby & Kimmi †

Ik was een keer bij mijn vader. Hij had geen echte waterbak voor Bobby dus we hadden een ondiepe metalen schaal neergezet met wat water, die nogal snel leeg bleek te zijn.
Mijn stiefmoeder was net luidruchtig aan het verkondigen dat volgens haar honden niet echt dingen kunnen aangeven, dat het meer de baasjes zijn die er van alles in zien. Komt Bobby de kamer inlopen met de lege waterschaal in haar bek! Dus ik meteen met een grote grijns dat dit me toch wel duidelijk genoeg leek. :-D

Bobby is altijd zeer expliciet in dingen aangeven. Waarschijnlijk heeft ze al lang geleden bedacht dat mensen erg dom zijn en heel duidelijke taal nodig hebben.
Wil ze lekker in haar eigen buurtje wandelen, dan loopt ze al kwispelstaartend voor me uit de buurt in. Wil ze naar het bos wat verder weg, dan loopt ze naar de auto en gaat daar staan. Vindt ze dat ze veel te weinig eten heeft gehad dan gaat ze met haar etensbak rammelen en als ik kom kijken gaat ze heel nadrukkelijk haar lege bakje uitlikken en me heel zielig aankijken. Ze krijgt overigens genoeg eten hoor en is eerder te zwaar dan te dun.
Zijn de katten klaar met eten en hun bakjes klaar om uitgelikt te worden, begint ze met strak naar de bakjes staren en dan ongeduldig piepen en als dat niet werkt keffen. Dat zo’n dom mens als ik dat nou niet meteen snapt.
Spelen is me met een speeltje in haar bek aanstaren en als dat niet snel genoeg werkt allerlei uitdagende grom en kreun geluiden maken. Voor aanhalen heeft ze weer een ander kreungeluid. Vreemd genoeg maakt ze dat alleen als ik met haar bij een vriend op bezoek ben. Thuis krijgt ze kennelijk vanzelf al genoeg aandacht...

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^