Gedragsmedicatie vanwege agressie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Franse bull Franse bull

Wie heeft er ervaring met gedragsmedicatie bij honden? Wij hebben een Franse Bulldog van 3 jaar oud. Hij is vanaf pup al erg pittig van karakter en erg onzeker (wat de agressie in combinatie natuurlijk versterkt) We hebben daarom ook verschillende gedragsdeskundige benaderd. Dit bracht ons wel verder maar nog steeds gebeurt het wel eens dat hij agressief gedrag laat zien. Dit lijkt hij niet in de hand te hebben. Het lijkt net of er dan iets knapt in zijn hoofdje. Hij is dan gestresst en voor ons lijkt het dan net of hij naar stress level 10 schiet hij gromt en springt dan op . Het lijkt wel of hij dan zwart voor z’n ogen wordt. Hij heeft nog nooit gebeten gelukkig.  We hebben ook het gevoel dat hij er niks aan kan doen. Hij kan er niet goed tegen als dingen anders lopen dan normaal. Echt een structuur beestje. Dit is zowel in het contact met andere mensen als met situaties. Als hij het niet begrijpt , schiet hij in de stress . Als wij hem dan niet optijd aansturen kan dit snel omslaan in grommen. Ik las dat bij sommige honden er een slechte doorstroom is van hersensignalen wat impulsieve agressie kan veroorzaken. Dit zou het bij ons hondje ook kunnen zijn! Gedragsmedicatie blijkt dan te kunnen helpen. Wie heeft er ervaring mee ? Wij wilde liever geen medicijnen maar we hebben al zoveel geprobeerd. Negatief gedrag negeren, negatief gedrag toch corrigeren , structuur bieden, verschillende gedragsdeskundigen met verschillende methodes (bewust). Het lijkt ook echt in z’n koppie te gebeuren! Hij is verder super lief , aanhankelijk en een clowntje . Je ziet op dat moment de paniek ofwel stress in z’n ogen! Op straat is hij ook erg angstig.  Geen idee hoe we hem hierbij kunnen helpen.. onze ideeën zijn op! We willen hem niet kwijt maar er is een baby’tje bij gekomen en daar is hij super lief voor. Maar wat als ze gaat kruipen... echt heel lastig! 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Eerst maar een dierenarts en na laten kijken, hier kunnen wij geen advies over geven we zien de hond niet.....is er niets aan de hand in het hoofdje van je hond dan een gedragstherapeut die je kan helpen om het gedrag om te buigen...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Nog een advies, nimmer een hond alleen laten met een baby/ kind....altijd bij blijven.

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

Misschien kan je een afspraak maken bij een goede gedragsdierenarts, dat is het hondenequivalent van een psychiater en schrijft dus gedragsmedicatie voor en geeft begeleiding doorheen heel het proces, wat ook echt nodig is. Medicatie mag je nooit losstaand gebruiken maar dient ter ondersteuning van de algehele aanpak. Een goede gedragsdierenarts kan je hier veel meer uitleg over geven en bepaalde verzekeringen dekken deze kosten ook. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Krijgt hij wel genoeg lucht? Gebrek aan zuurstof in de hersenen is in een vast dagpatroon al lastig op te vangen en kan allerlei klachten geven, maar met extra stress en onverwachtte situaties zou het kunnen ontsporen.

 

 

 

Gedragsmedicatie geen ervaring mee, maar idd altijd onder begeleiding gebruiken en pas na grondig onderzoek van zowel lichamelijke als andere factoren.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Misschien heeft hij ergens pijn,  of erge hoofdpijn?

 

 

honden page profiel Franse bull Franse bull

We laten hem sowieso nooit alleen met de baby! Te weinig lucht lijkt me sterk want hij heeft een operatie gehad aan zijn neus en zijn gehemelte! Zijn luchtpijp zag er goed uit. We hebben hem lichamelijk geheel laten checken met röntgenfoto’s. Bulletjes hebben regelmatig HD maar bij hem ziet alles er heel goed uit! Hoofdpijn zou misschien kunnen .. een gedragsdierenarts is zeker een optie!Ik wist niet dat die er zijn! Ik wil namelijk wel naar een specialist gaan die verstand heeft van gedragsproblemen en medicatie toedienen. Bedankt allemaal!  

honden page profiel Franse bull Franse bull

De dierenarts zegt altijd dat hij er super gezond uitziet ! Maar ik begrijp dat zij niet alles kan zien op het blote oog 

honden page profiel aya-ayaaya-aya

honden foto van aya-aya

klinkt nogal een beetje als autisme

honden page profiel TinekeTineke

" De dierenarts zegt altijd dat hij er super gezond uitziet ! Maar ik begrijp dat zij niet alles kan zien op het blote oog  "

 

Voor één Franse bulldog bedoeld ze dan. Met andere woorden; er is wel van alles mis met zo'n hond om te beginnen de hele bouw. Neus, mond, schedel, gehemelte... bij een gezonde hond is er geen enkele operatie nodig hieraan, om te voorkomen dat de hond het benauwd krijgt. Met andere woorden elke Franse bulldog die ter wereld komt staat al meteen 5-0 achter. Zijn er vast die het nog erger hebben getroffen dat maakt de uwe niet per definitie gezond.  Maar een dierenarts weet dit natuurlijk als geen ander. Verdienen er ook lekker mee, operatie hier, operatie daar... Etc. Tis wel prima zo.

 

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

" klinkt nogal een beetje als autisme "

Hoop toch niet dat je serieus bent

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

Is je hond al eens neurologisch onderzocht ? Ik denk dat dit toch werk voor een specialist is 

Dierenkliniek Sleeuwijk te Sleeuwijk is voor dit ras ook een prima kliniek . Zij hebben zeer veel ervaring .Ik heb ook eens een verhaal behoort van een eigenaar van een E.B .in Sleeuwijk kwamen ze er achter dat de hond een waterhoofd had . Deze hond had ook al lange tijd onverklaarbare klachten en kreeg hierdoor bv epileptische aanvallen .

En ook na een operatie aan neus en verhemelte kunnen de klachten terugkomen he . Al hoop ook dat natuurlijk niet . Ik zou als ik.jou was eerst medisch uit willen sluiten  , voordat je aan medicatie begint tav het gedrag . Elk medicament heeft ook bijwerkingen , en volgens mij wil elke goede gedragstherapeut eerst weten wat er precies aan de hand is voordat er medicatie wordt ingezet . 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Hoop toch niet dat je serieus bent "

Komt voor hoor bij honden, dus zo'n vreemde opmerking vind ik het niet. Bij mij ging die gedachte ook door mijn hoofd.

 

honden page profiel aya-ayaaya-aya

honden foto van aya-aya

" Hoop toch niet dat je serieus bent "

waarom zou ik niet serieus zijn ? zeg ik maak op afstand diagnose en zeg deze hond heeft zonder enige twijfel autisme?

nee ik zeg klinkt als autisme. 

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

" waarom zou ik niet serieus zijn ? zeg ik maak op afstand diagnose en zeg deze hond heeft zonder enige twijfel autisme. 
nee ik zeg klinkt als autisme.  "

Honden hebben geen autisme. Ik weet dat sommige mensen wel zulke diagnoses aan honden willen geven. Zelfs áls je zo’n diagnose aan een hond wil geven, doe het dan niet zo enorm misplaatst agressie=autisme. Het valt me op dat alle agressieve honden zogenaamd autistisch zijn en ale niet-opgevoede honden hebben “ADHD”. 
Ik werk regelmatig met mensen met een ontwikkelingstoornis (dus oa. autisme). Ik kan me enorm storen aan het stigma. Autisme is zo’n complexe stoornis dat je er nooit een hond mee kan diagnostiseren. Bij mensen is het al moeilijk. Bij deze een verzoek om dus ook niet zulke suggesties te plaatsen op dit forum. 

 

 

honden page profiel aya-ayaaya-aya

honden foto van aya-aya

" Honden hebben geen autisme. Ik weet dat sommige mensen wel zulke diagnoses aan honden willen geven.  Bij deze een verzoek om dus ook niet zulke suggesties te plaatsen op dit forum. 
 
  "

jij mag verzoeken zoveel je wenst - ... niet dat ik er wens naar te luisteren. of ben je moderator ?  klinkt zoals autisme - is niet hetzelfde als het is autisme. Het is natuurlijk totaal absurd om te veronderstellen dat 'ontwikkelingsstoornissen' of andere psychische aandoeningen niet kunnen voorkomen bij honden. misschien niet exact hetzelfde ls bij mensen - maar natuurlijk wel soort gelijk.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Honden hebben geen autisme. Ik weet dat sommige mensen wel zulke diagnoses aan honden willen geven. Zelfs áls je zo’n diagnose aan een hond wil geven, doe het dan niet zo enorm misplaatst agressie=autisme. Het valt me op dat alle agressieve honden zogenaamd autistisch zijn en ale niet-opgevoede honden hebben “ADHD”. Ik werk regelmatig met mensen met een ontwikkelingstoornis (dus oa. autisme). Ik kan me enorm storen aan het stigma. Autisme is zo’n complexe stoornis dat je er nooit een hond mee kan diagnostiseren. Bij mensen is het al moeilijk. Bij deze een verzoek om dus ook niet zulke suggesties te plaatsen op dit forum. 
 
  "

Pff, nou zeg, je blaast wel een beetje erg hoog van de toren. 

Niemand zegt agressie is autisme. Het feit dat deze hond reageert op een bepaalde manier als dingen anders zijn als anders voor hem, geeft dat wel te denken niet? 

Ik wil zelfs niet eens over agressie spreken bij deze hond, een agressieve hond bijt, dit klinkt als een hond die niet weet wat hij met zichzelf aan moet. TS zegt zelf al dat het een structuurhondje is. 

Nou ik ben geen ervaringsdeskundige zoals jij, maar heb hier 2 autistische kinderen in de straat en nee, de mensen hebben niet zelf een stickertje op hun kinderen geplakt. Best goed contact met deze mensen en deze kinderen gaan bij veranderingen van 0 naar 100. En 1 van de 2 kan zich ook uiten in behoorlijk agressief gedrag. Ook nog een zwager, op zijn 50ste het stempel autisme gekregen. En ik kan je zeggen dat het met name voor zijn ouders jarenlang ellende is geweest. Dus ik roep niet zomaar iets.   

Er is nog niet zoveel bekend over honden en autisme, maar er wordt wel degelijk onderzoek naar gedaan.

https://www.quest.nl/natuur/dieren/a31419066/huisdier-hond-kat-depressie-autisme-stoornis/

En de vorm bij honden zal anders zijn als bij mensen. Maar om nu zo, in mijn ogen hysterisch te reageren...., vind ik lichtelijk overdreven. Mensen zeggen hier ook weleens op het forum: Oh, mijn hond had dezelfde klachten en die had ....kanker. Ook geen lichtzinnige opmerking dacht ik zo vanachter je scherm. Maar dat mag wel.

@Maar goed, hoe het ook zij, hoop dat TS een oplossing vindt voor het gedrag van zijn hondje, zeker voor het hondje zelf.

Sterkte voor jullie  

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

uit de openingspost valt volgens mij niet veel uit op te maken,

 

de hond springt in bepaalde stress situaties (welke?) op en gromt.

Het lijkt alsof hij dingen (welke?) niet begrijpt

De hond is begeleid door verschillende gedragstherapeuten die verschillende (welke?) methodes hadden 

Hebben sommige van die methodes misschien bijgedragen om de situatie te verergeren?

 

veel onduidelijkheid om er iets zinnigs over te zeggen eigenlijk

 

maar de hond probeert dus wel iets aan te geven aangezien hij gromt, hij communiceert dus wel. 

 

Ik werk zelf met verstandelijk gehandicapten waarvan sommige ook bepaalde vormen van autisme hebben. Zij hebben juist vaak moeite met communiceren en reageren eerder apatisch en ongeinteresseerd op nieuwe situaties dan agressief, of ze vervallen in herhalingsgedrag om zichzelf rustig te maken. Maar we zorgen er natuurlijk ook voor dat ze niet in voor hen stressvolle onverwachtte situaties terechtkomen. Alles gaat volgens een vast schema wat hen houvast geeft.

 

Ik kan me voorstellen dat het ook anders kan zijn.

 

 

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

" Pff, nou zeg, je blaast wel een beetje erg hoog van de toren. 
Niemand zegt agressie is autisme. Het feit dat deze hond reageert op een bepaalde manier als dingen anders zijn als anders voor hem, geeft dat wel te denken niet? 
Ik wil zelfs niet eens over agressie spreken bij deze hond, een agressieve hond bijt, dit klinkt als een hond die niet weet wat hij met zichzelf aan moet. TS zegt zelf al dat het een structuurhondje is. 
Nou ik ben geen ervaringsdeskundige zoals jij, maar heb hier 2 autistische kinderen in de straat en nee, de mensen hebben niet zelf een stickertje op hun kinderen geplakt. Best goed contact met deze mensen en deze kinderen gaan bij veranderingen van 0 naar 100. En 1 van de 2 kan zich ook uiten in behoorlijk agressief gedrag. Ook nog een zwager, op zijn 50ste het stempel autisme gekregen. En ik kan je zeggen dat het met name voor zijn ouders jarenlang ellende is geweest. Dus ik roep niet zomaar iets.   
Er is nog niet zoveel bekend over honden en autisme, maar er wordt wel degelijk onderzoek naar gedaan.
https://www.quest.nl/natuur/dieren/a31419066/huisdier-hond-kat-depressie-autisme-stoornis/
En de vorm bij honden zal anders zijn als bij mensen. Maar om nu zo, in mijn ogen hysterisch te reageren...., vind ik lichtelijk overdreven. Mensen zeggen hier ook weleens op het forum: Oh, mijn hond had dezelfde klachten en die had ....kanker. Ook geen lichtzinnige opmerking dacht ik zo vanachter je scherm. Maar dat mag wel.
@Maar goed, hoe het ook zij, hoop dat TS een oplossing vindt voor het gedrag van zijn hondje, zeker voor het hondje zelf.
Sterkte voor jullie   "

Niemand zegt agressie is autisme? Ik zie het anders met regelmaat voorbijkomen. Zag laatst een lijstje met “10 baasjes die hun hond vermoeden van autisme” en wat denk je, allemaal pitbulls. Want ze zijn niet sociaal. En hier gaat het toevallig weer over een hond die benoemd wordt als agressief, zal wel weer autistisch zijn. Heb ook wel eens topics voorbij zien komen met “mijn labrador van 9 maanden heeft adhd” ze lopen wel 3x per dag een rondje door de wijk en hij is nog steeds niet normaal druk!

Je mag het hysterisch noemen maar om in dit topic over autisme te beginnen vind ik gewoon dom en irritant. Überhaupt de combinatie van honden en autisme.


Dat onderzoek gaat geen stand houden. Daar kan ik best wat redenen voor geven, vanuit het psychiatrische perspectief. Ik zie ook dat de onderzoeker een achtergrond heeft in de biologie, verklaard wel waarom hij dit onderzoek met goede moed is begonnen. Hij heeft namelijk niet het volledige inzicht in wat bv autisme inhoud. Een klinisch psycholoog zou bijvoorbeeld nooit zo’n onderzoek gestart zijn omdat die weet dat het niet te vergelijken is.

Mensen moeten gewoon kijken naar de behoeftes van de hond en daar op inspelen. Psychiatrische labels gaan niet helpen in tegenstelling tot bij mensen.

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^