te stoer tegen intacte reuen tussen 8 mnd en 1.5 jaar

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel haarlemsehaarlemse

honden foto van haarlemse

Hoi een probleempje, mijn 8ste hond heeft ( of ik ) met het lelijk wegjagen van intacte jonge reuen.

Heb dus best veel ervaringen met honden maar nu weet ik niet goed wat te doen, heb dus een Mastin Espagnol van *8 jaar teef en een hond uit Rusland sinds 1.5 jaar hij is nu 2 jaar oud.Het is een reu en is met 7 maanden( weet ik. te vroeg maar mijn teef werd loops dus had weinig keus)gecastreerd, was trouwens een fluitje van een cent. Maar daar hij vrij angstig was toch een moeilijke beslissing.

Maar het is gewoon een stoer mannetje en met kinderen nog steeds een ramp(bang) ja een straat hondje, maar met andere honden super sociaal en hij begrijpt de taal als de beste, MAAR hij doet zo lelijk tegen jonge intacte reuen, springt tegen ze aan laat tanden zien of gaat boven op ze zitten..geen kleine hondjes maar middenslag of grote honden zoals herder en bennersennerhonden, grote doedels enzo.

De honden schikken nog steeds van hem, maar ik vind dat zelf niet leuk en hij komt geheid een hond tegen die dat niet pikt, maar vind dat gedrag niet oke .

Kan dat gedrag niet en is ook niet te vinden op internet Herkend iemand dit?

Oudere intacte reuen ..geen probleem...

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

Marley heeft dit helaas met pups. De enige tip die ik kan geven is preventief handelen. Als ik een jonge pup zie aankomen dan roep ik Marley terug en lijn ik hem aan. Dan hou ik hem ook bij me. Ik weet niet of dit is hoe anderen het zouden doen, maar liever voorkomen dan genezen denk ik..

Misschien zou je je hond kunnen aanlijnen als je ziet dat er een intact jong reutje aan komt lopen en de andere kant op lopen?

honden page profiel haarlemsehaarlemse

honden foto van haarlemse

Bedankt voor de reactie, maar zie in de verte niet of de hond überhaupt een teef of reu is en of er nog ballen aan hangen, van de week gelukkig eindelijk een hond die zich wel terug trok maar het wel interessant vond en weer naar hem toe ging en ja 2 minuten later liepen ze te spelen het was een saarloose wolfshond misschien staat die wat dichter bij de natuur staat en het niet echt als een bedreiging ervaarde, dus toch maar een boek kopen over gedrag van wildehonden dat me aangeraden werd omdat die zich toch anders gedragen dan onze huidige honden roedels. Misschien komt het ook door mijn grote intacte mastin dat hij haar als bezit ziet, hoewel hij bij haar niets te vertellen heeft want zij maakt de dienst uit. Maar bedankt..fijne dag!

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

Snap ik, maar jouw hond merkt dat wel al van wat verder! Je kan aan de lichaamstaal van de hond vaak al zien wat voor situatie het gaat zijn. Bijv als hij gaat fixeren etc. Turid Rugaas heeft een boek: kalmerende signalen. Misschien dat dat helpt?

 

Ik snap dat het lastig te zien is hoor en ik weet natuurlijk ook niet hoe jouw hond is en wat de situatie is. Veel succes ermee! :)

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

Lastig zeg.

Ik herken het in zoverre.... Maar dan van de andere kant cool mijn jongste is niet gecastreerd groot en anderhalf. Andere reuen hebben nog wel eens de neiging om hem grommend en blaffen te begroeten en hoor ik in de verte "o je hebt zeker een reu ja daar kan hij niet mee".

 

Pampus doet er niks mee, Staat alleen heel dom te kijken maar als ik niet oppas valt mijn andere aan om pampus te verdedigen, niet echt handig foot-in-mouth

 

Je hebt dus helemaal niets aan mijn verhaal maar bij deze een up hp-shiny

 

Wat doet je teef in de tussentijd als je reu uitvalt? 

honden page profiel haarlemsehaarlemse

honden foto van haarlemse

Ha dat boek van Rugaas.. heb ik in bezit maar voor Yury heb ik er niet veel aan als hij los loopt , loopt hij overal behalve naast me ( muizen en herten, eekhoorns) maar de honden die hij lelijk weg jaagt lopen dus wel op het pad naar ons toe, loop wel dus altijd met een kleine roedel 5/6 honden samen en die reageren dus niet op het gedrag van yury, mijn Mastin kijkt even op en reageert ook niet terwijl als er twee honden een knokpartij hebben ze er als eerste is om ertussen te springen ( ook niet leuk want die reuen worden dan kwaad op haar)maar dat gedrag van yury vind ze waarschijnlijk normaal.

Kiki dat jouw reu niet reageert is eigenlijk heel stoer en beslist niet dom maar stabiel gedrag want ik merk dat Als een hond niet echt reageert het ook snel over is, net zo als die saarloose wolfshond, maar als een hond gaat piepen en op zijn rug gaat liggen dat het wat heftiger word, niet bijten of zo maar erop springen.

Maar goed ik corrigeer Yury en dan stopt hij ook, maar heel vervelend dat als we die hond weer tegen komen die hond weer gewoon op ons afkomt alsof er niets gebeurt is...en dan weer hetzelfde liedje...die domme hond haha

 

Maar bedankt voor de reactie..

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^