Engelse Springer Spaniël steriliseren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AnjaAnja

Goedendag,

 

Wij hebben een Engelse Springer Spaniël van nu 1,5 jaar oud (jachtlijn). Zij is nu voor de tweede keer loops en heeft er voor de tweede keer veel pijn van en is er deze keer ook gewoon echt ziek van, waarvoor ze nu 10 dagen antibiotica heeft gekregen. Omdat wij dit voor haar natuurlijk niet elke keer willen, overwegen we sterilisatie.

 

Nu hebben we gehoord dat wanneer je een Engelse Springer Spaniël laat steriliseren, de vacht erg kan veranderen en lelijk kan worden en het karakter kan veranderen. Mijn vraag is: zit er nog verschil in vacht verandering na sterilisatie tussen langharige springers en kortharig (zoals onze Joya)? En hoe groot is het risico dat het karakter verandert? Uiteraard laten we haar sowieso steriliseren als ze er zoveel last van heeft, ongeacht de mogelijke verandering, maar ik ben toch wel benieuwd naar wat we kunnen verwachten.

 

Alvast bedankt!

honden page profiel EngeeXEngeeX

honden foto van EngeeX

Als je niet gaat fokken met een hond, dan zou ik haar altijd laparoscopisch laten steriliseren, omdat je hier ook het risico op melkkliertumoren enorm verkleint. 

 

Lelijk is subjectief, maar de vacht kan dikker worden, meer krullen, etc. maar hoeft zeker niet. 

honden page profiel baasje van Mayabaasje van Maya

Mijn engelse cocker spaniel ook uit jachtlijnen is vorig jaar gesteriliseerd nadat ze een baarmoeder ontsteking had. Haar vacht krult iets en is dikker geworden meer en ze gaat nu om de 3 maanden ipv 6 maanden naar het trimsalon. Dof is haar haar niet geworden. 

Voor de rest qua karakter geen veranderingen en ook niet dikker geworden.

Volgende forumvraag: Kortsnuiten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^