Hp's frustratie topic

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

" ze moeten dat niet hebben, ze kunnen dat immers niet hebben. 
En ja, mijn hond vindt een andere hond in haar zone niet leuk. Dat kun jij raar vinden, dat doet er niets aan af dat dat de realiteit is. "

Maar daarom vind ik het ook goed dat je losloopgebieden vermijdt. 

honden page profiel RockyRocky 3 doggies

honden foto van Rocky

" ze moeten dat niet hebben, ze kunnen dat immers niet hebben. 
En ja, mijn hond vindt een andere hond in haar zone niet leuk. Dat kun jij raar vinden, dat doet er niets aan af dat dat de realiteit is. "


En als ze allemaal koekjes toegestopt krijgen is het opeens wel goed? Inclusief de vreemde hond, want anders werkt het niet? 

Na de aflopen 5(?) pagina’s hierover meegelezen blijf ik het maar een raar verhaal vinden. Met redelijk onacceptabel gedrag, eigenlijk. Die zogenaamde noodzaak andermans dieren ongevraagd te voeren. 

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

" En als ze allemaal koekjes toegestopt krijgen is het opeens wel goed? Inclusief de vreemde hond, want anders werkt het niet? 
Na de aflopen 5(?) pagina’s hierover meegelezen blijf ik het maar een raar verhaal vinden. Met redelijk onacceptabel gedrag, eigenlijk. Die zogenaamde noodzaak andermans dieren ongevraagd te voeren.  "

ja, dat hebben ze aangeleerd. Hun focus gaat dan niet meer naar de vreemde hond (en die van de vreemde hond gaat dan niet naar de mijne) en zo kan ik verder. Ik heb ook al wel eens een berg koekjes achtergelaten voor een hond die voortdurend achter mij aan liep. Zo kon ik weggaan.

Dat gebeurt overigens maar zelden hoor, vooraleer er van gemaakt wordt dat alle honden hier moddervet staan of doodgaan aan allergische reacties omdat ik de buurt vol voer ;)

 

 

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Deels mee eens. Wat ik proef uit hoe mensen reageren hier op mij, denken velen dat Nero speels is maar niet sociaal. Niet is minder waar. Hij is conflictvermijdend en heeft snel door welke hond wel met hem wil spelen en welke hond niet.
 
Tegelijkertijd vinden dezelfde mensen hier dat hun hond sociaal is ondanks dat die uitvalt naar andere honden. En dan zeggen dat hun hond daar wel een reden voor had. Bijvoorbeeld een houding die hem niet aanstond. Of hij zal wel verkeerde energie hebben gegeven. "

Dat bedoel ik dus...jij kreeg een sneer dat je zng een perfecte hond aan een flex had..die ook speelt.

Terwijl je duidelijk aangeeft dat Nero niet op iedere hond afstormt.

Hun eigen onvermogen wordt goed gepraat ...inderdaad hun hond heeft altijd een goede reden... 

Als je hond echt wordt belaagd snap ik dat..

Maar inderdaad zij lopen met een hond met gedragsstoornis

 

 

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" nee hoor, mijn beide honden zijn niet agressief en vertonen geen uitval gedrag.
 
ik spreek juist heel veel baasjes van "normale" honden die het bloedirritant vinden dat alles maar op ze afvliegt.
 
daarnaast, heel veel zogenaamd "sociale" honden zijn helemaal niet zo sociaal als mensen wel denken. ze komen ongevraagd opdringerig in de persoonlijke ruimte van de uitvallende hond of zijn baas en hebben geen oog voor de signalen dat dat helemaal niet gewenst is.
  "

kan je de woordjes "de meeste" niet lezen.

Daarnaast ga je voorbij aan mijn betoog dat een normale sociale hond negeert en signalen leest van de andere hond...daar begin ik notabene mee

Dus snap je reactie niet  op mijn reactie.

 

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

" Precies. Ik ga zelf ook naar losloopgebieden maar ik vermijd die “hot spots” waar baasjes bij elkaar staan te kletsen want daar lopen de gemoederen vaak hoog op tussen de honden.  "

Eens! Rox is nu bijna 10 maanden,honden waarvan ze als pup mee speelde dat zijn er welgeteld 4 ,die vindt ze geweldig maar zo een hotspot vind ze niks aan ,gaat ze ook niet naar die honden toe om te spelen.

Ik zie hier regelmatig ongecastreerde reuen dominatie spellen doen en de baasjes zeggen,ze spelen ruw maar dat hoort erbij.

Nee dat hoort er niet bij,honden zijn 1,5 jaar over een poosje gaan ze vechten wie er de baas kan zijn,het zijn dominatiespellen.

 

Hier een hondenvriend van Rox die baas gooit met frisbees....dan wordt er gespeeld,geaporteerd,honden die naast elkaar lopen aan hetzelfde plasje ruiken,even achter elkaar aanrennen dat is leuk maar dat gebonk,gesleur en gegrijp in elkaar nek dat wil ik niet.

 

Rox die vindt het ook heerlijk om ongestoord haar eigen dingetje te doen ben blij dat ik haar beperkt naar honden heb laten toegaan als klein pupje....ze negeert nu bijna alle vreemde honden,komen er vb.3 honden op haar afdenderen dan blijft ze rustig staan maar gaat er zeker niet mee spelen,dat vindt ze te overweldigend.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

540224.jpg    Zoek de ruimte op, ook hier lopen honden aan de lijn met hun baasjes, maar omdat er ruimte zat is heb je geen conflicten, zijn er honden die omdat ze aan de lijn zijn omdat het uitvallers zijn dan kunnen ze ook nog aangelijnd wandelen aan de rand van het recreatie gebied, gaat hier gemoedelijk toe, aangelijnd of niet, denk dat het komt omdat er genoeg ruimte hier is....het is een losloop gebied, behalve het weekend dan moeten de honden aangelijnd zijn, het wordt wel gedoogd als honden loslopen en niet achter joggers aan gaan...zomers is het taboe voor honden, maar dan nog kan er aan de rand gewandeld worden en ook met grote ruimte, nimmer druk, ook niet in de weekenden.

honden page profiel BlondieBlondie 3 doggies

" En als ze allemaal koekjes toegestopt krijgen is het opeens wel goed? Inclusief de vreemde hond, want anders werkt het niet? 
Na de aflopen 5(?) pagina’s hierover meegelezen blijf ik het maar een raar verhaal vinden. Met redelijk onacceptabel gedrag, eigenlijk. Die zogenaamde noodzaak andermans dieren ongevraagd te voeren.  "

Dagmar geeft al aan dat het in aanlijngebieden is. Heel eerlijk, bravo dat ze het op die manier onder controle weet te houden. Ze krijgt te maken met loslopende honden, haar honden zijn niet allemaal even vriendelijk, en lost ze het zo op. Ik zie daar het probleem niet zo van in? Andere mensen zouden ook wat assertiever kunnen zijn, ervoor zorgen dat hun loslopende honden in een gebied waar dat niet mag niet naar haar aangelijnde honden kunnen lopen.

Op een bepaald moment mag je blijkbaar nergens meer lopen als je honden hebt die niet met andere vreemde honden willen spelen.

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

" Dagmar geeft al aan dat het in aanlijngebieden is. Heel eerlijk, bravo dat ze het op die manier onder controle weet te houden. Ze krijgt te maken met loslopende honden, haar honden zijn niet allemaal even vriendelijk, en lost ze het zo op. Ik zie daar het probleem niet zo van in? Andere mensen zouden ook wat assertiever kunnen zijn, ervoor zorgen dat hun loslopende honden in een gebied waar dat niet mag niet naar haar aangelijnde honden kunnen lopen.
Op een bepaald moment mag je blijkbaar nergens meer lopen als je honden hebt die niet met andere vreemde honden willen spelen. "

Dat is ook zo, zolang je er niet mee naar een losloopgebied gaat is er ook niks aan de hand. Loslopende honden in een aanlijngebied vind ik ook rete irritant overigens. Ik kan me voorstellen dat je er al helemaal niet op zit te wachten als er een loslopende hond bij jouw aangelijnde hond komt die kan uitvallen. 

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Je moet zo'n hond gehad hebben om er iets bij te kunnen voorstellen.  Het is makkelijk te wijzen dat het wel allemaal de schuld van de baas zal zijn. Dat loslopers voor veel onrust kunnen zorgen, staan ze niet bij stil.

Ik probeer het de 1ste keer wel altijd duidelijk te maken, ik had er een maand of 3 geleden met iemand een gesprek over. Die besefte dus écht niet wat voor gevolgen zijn loslopende hond had. Na te praten had hij een volledig ander idee, sindsdien roept hij altijd netjes zijn hond terug en lijnt hem aan. Zo kan het ook (en zou het ook moeten natuurlijk) maar helaas is het merendeel van de mensen vooral van vooroordeel dat het altijd de andere hond zijn schuld (en daarmee een volledig ontspoorde einzelganger van een baas die met kistkalveren loopt en andere honden de dood injaagt :p )

honden page profiel EngeeXEngeeX 3 doggies

honden foto van EngeeX

" ik weet niet waar het vandaan komt dat ik 2 uitvallende honden heb, maar het toont al wel aan dat het zo onmogelijk is om discussie te houden. Zelf dingen gaan invullen en er bij verzinnen, wordt hem niet  ;-) "

Misschien hierdoor:

" ...Doe ik niets, zou de vreemde hond wel eens het koekje kunnen zijn voor ze ....
  "

En hierdoor:

" .... Ik heb er 1 die bijt, als het tot een confrontatie zou komen, gaat de ander echt niet mijn hond in het ongewisse laten. "

 

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

" Je moet zo'n hond gehad hebben om er iets bij te kunnen voorstellen.  Het is makkelijk te wijzen dat het wel allemaal de schuld van de baas zal zijn. Dat loslopers voor veel onrust kunnen zorgen, staan ze niet bij stil.
Ik probeer het de 1ste keer wel altijd duidelijk te maken, ik had er een maand of 3 geleden met iemand een gesprek over. Die besefte dus écht niet wat voor gevolgen zijn loslopende hond had. Na te praten had hij een volledig ander idee, sindsdien roept hij altijd netjes zijn hond terug en lijnt hem aan. Zo kan het ook (en zou het ook moeten natuurlijk) maar helaas is het merendeel van de mensen vooral van vooroordeel dat het altijd de andere hond zijn schuld (en daarmee een volledig ontspoorde einzelganger van een baas die met kistkalveren loopt en andere honden de dood injaagt :p ) "

Ik denk dat bijna iedereen het er wel over eens is dat het niet jouw schuld is als er een loslopende hond bij jou komt in een aangelijnd gebied. Dan kun jij er vrij weinig aan doen als je hond uitvalt, dan moest die hond niet in de buurt komen. In een losloopgebied is natuurlijk ander verhaal maar daar kom jij dus niet, wat ik goed vind als je weet dat je hond kan uitvallen. 

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Ik ben nog altijd van mening waar ik loop in losloop/aanlijngebied(loopt ze ook los)je lijnt je hond aan als een andere hond aangelijnd is,hoe moeilijk is dat nu?

Of je moet je hond 100% onder appél hebben staan maar dat heb ik alleen nog maar gezien,bij goed getrainde herdershonden, 1 bordercollie en oudjes die geen behoefte meer hebben aan andere honden.

 

Een jong ding zoals Rox kan nog wel eens onverwachte dingen doen.

 

Heb ook ervaring met een uitvallende hond,Vigo wilde alles opvreten wat bij hem in de buurt kwam. Vaak in een niet losloopgebied werd hij lastig gevallen dan liet ik hem uitvallen en de volgende keer lijnden ze wel hun hond aan.hp-angel

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

als je nu even leest, zou je de antwoorden nu al zelf kunnen bedenken.  Stukjes quoten kan het kleinste kind  ;)

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

" Het is ook heel interessant. Wolven laten dergelijk spelgedrag op volwassen leeftijd wel zien maar zij leven in een vaste roedel. Het leven in een roedel is voor hun noodzakelijk om te overleven, op die manier komen ze aan hun voedsel. 
De straathond of “wilde hond” voelt geen behoefte aan een roedel omdat ze de mens hebben als enorme voedselbron. Het roedel gedrag is daar dus volledig uitgedoofd omdat er geen noodzaak meer is. 
Je ziet bij grote toeristische trekpleisters wel groepjes honden maar deze groepjes zijn elke dag anders, geen vaste roedel en dus ook geen spel na het bereiken van een bepaalde leeftijd. 
Ook opvallend is dat moederhonden daar veel minder moeder instinct lijken te hebben. Waar bij wolven de jongen maanden, zo niet jaren, bij hun familie blijven verlaten “wilde” honden moeders rond 6 weken al hun pups. Ze worden namelijk toch wel gevoerd door de mens.  "

Honden gedragen zich in principe meer als welpen dan als volwassen wolven.

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

" Ik ben nog altijd van mening waar ik loop in losloop/aanlijngebied(loopt ze ook los)je lijnt je hond aan als een andere hond aangelijnd is,hoe moeilijk is dat nu?
Of je moet je hond 100% onder appél hebben staan maar dat heb ik alleen nog maar gezien,bij goed getrainde herdershonden, 1 bordercollie en oudjes die geen behoefte meer hebben aan andere honden.
 
Een jong ding zoals Rox kan nog wel eens onverwachte dingen doen. "

Ik ben van mening dat jij je hond niet moet laten loslopen in een aanlijngebied. Dan zit je al sowieso fout want aanlijnen is dan verplicht. Dat je je hond niet aanlijnt als er een aangelijnde hond in een losloopgebied is, is niet netjes maar het is ook niet verplicht. 

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

" Ik ben van mening dat jij je hond niet moet laten loslopen in een aanlijngebied. Dan zit je al sowieso fout want aanlijnen is dan verplicht. Dat je je hond niet aanlijnt als er een aangelijnde hond in een losloopgebied is, is niet netjes maar het is ook niet verplicht.  "

Dat is jouw mening hier aan de kreek laat iedereen zijn hond los,een stukje losloop en de rest aanlijn iedereen laat hier zijn hond loslopen,Rox loopt los aan de kreek ,mijn vorige hooligans niet,die gingen de auto in en werden buiten de bebouwde kom uitgelaten,waar ze niet lastig werden gevallen en nergens overlast veroorzaakten.

 

Nee,in een losloopgebied een hond niet aanlijnen als een andere hond aangelijnd is dat is wel netjes,ik ben niet zo van de regeltjes en opgestoken vingertjes,fatsoennormen dat vind ik belangrijker.

 

Het enige dat belangrijk is,zorg dat je hond nooit overlast bezorgd aan mens en dieren.

 

 

honden page profiel PennyPenny 3 doggies

honden foto van Penny

" Ik ben van mening dat jij je hond niet moet laten loslopen in een aanlijngebied. Dan zit je al sowieso fout want aanlijnen is dan verplicht. Dat je je hond niet aanlijnt als er een aangelijnde hond in een losloopgebied is, is niet netjes maar het is ook niet verplicht.  "

Zorg er dan maar voor dat honden die geen contact met andere honden willen of niet aan kunnen (fysiek of mentaal) veilig en zonder gedoe in een losloopgebied kunnen lopen.

Van wat ik van jouw reacties heb gelezen, weet ik dat mensen zoals jij precies de reden zijn dat ik niet meer in losloopgebieden kom en mijn hond daarvoor in de plaats in aanlijngebied los laat lopen.

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

" Zorg er dan maar voor dat honden die geen contact met andere honden willen of niet aan kunnen (fysiek of mentaal) veilig en zonder gedoe in een losloopgebied kunnen lopen.
Van wat ik van jouw reacties heb gelezen, weet ik dat mensen zoals jij precies de reden zijn dat ik niet meer in losloopgebieden kom en mijn hond daarvoor in de plaats in aanlijngebied los laat lopen. "

Dus jouw hond kan het niet aan als Nero even rustig komt buurten? Als jouw hond gewoon normaal laat merken dat ie dat niet wil dan is er toch niks aan de hand? Maar als ie dat al niet kan hebben van een andere hond, is het goed dat je losloopgebieden vermijdt. 

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

"
Het enige dat belangrijk is,zorg dat je hond nooit overlast bezorgd aan mens en dieren.
 
  "

idd, zo denk ik ook.  Het maakt me echt niet uit als een hond losloopt waar het niet mag als die verder gewoon bezig is zijn ding te doen en geen interesse heeft in iets of iemand anders.

In een vrij losloopgebied met ruim overzicht, vind ik dat je uitstekend met een aangelijnde hond moet kunnen wandelen.

Is er geen overzicht en al helemaal als het een omheind gebied is (waar je dus bewust voor kiest om binnen te gaan), ga je niet gaan wandelen met een hondintolerante hond.

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

" idd, zo denk ik ook.  Het maakt me echt niet uit als een hond losloopt waar het niet mag als die verder gewoon bezig is zijn ding te doen en geen interesse heeft in iets of iemand anders.
In een vrij losloopgebied met ruim overzicht, vind ik dat je uitstekend met een aangelijnde hond moet kunnen wandelen.
Is er geen overzicht en al helemaal als het een omheind gebied is (waar je dus bewust voor kiest om binnen te gaan), ga je niet gaan wandelen met een hondintolerante hond. "

Wat je hier zegt vind ik ook. Maar het verbaast me hoeveel honden loslopen in een aangelijnd gebied, gewoon hier in de wijk. Ja, het zijn gewoon vriendelijke honden. Maar dan nog. Ze komen wel Nero uitdagen, waardoor hij wil spelen. Maar dat kan niet en wil ik ook niet omdat hij wel gewoon aangelijnd is. En sommigen laten hun loslopende hond gewoon andere honden besnuffelen. Maar dan denk ik, voor hetzelfde geldt is Nero een agressieve hond en dan is het gewoon je eigen schuld als er wat gebeurt.

honden page profiel AizenAizen 3 doggies

honden foto van Aizen

Ik denk dat mensen vergeten dat dit vooral allemaal platte tekst is zonder emoties(die moet je er zelf bij verzinnen/denken) en dat er behoorlijk wat aan namens gemaakt worden omdat men een andere mening ergens over heeft of vergeet door te vragen.

 

Mijn hond vind losloopgebied heeeeerlijk maar liever zonder andere honden die storen hem bij het snuffelen en takken slopen. Veel mensen nemen maar aan dat honden samen horen te kunnen spelen maar daar kijk ik toch wel anders tegen aan(mijn mening kan natuurlijk afwijken van een ander he wink )en ja er zijn zeker honden die daar wel van genieten van spelen met andere honden maar sta er bij stil dat andere honden dat niet altijd willen smile zo denk ik dan 

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

dat is wel het voordeel van kistkalveren, die nodigen niet zo uit :p  ik roep ook wel vanop afstand al om de hond bij te houden als ik zie dat een hond zin heeft om langs te komen. Ik wandel vooral in mijn eigen buurt en dan leer je wel de honden en mensen kennen gelukkig, dus weinig problemen meer.

honden page profiel RockyRocky 3 doggies

honden foto van Rocky

" Dagmar geeft al aan dat het in aanlijngebieden is. Heel eerlijk, bravo dat ze het op die manier onder controle weet te houden. Ze krijgt te maken met loslopende honden, haar honden zijn niet allemaal even vriendelijk, en lost ze het zo op. Ik zie daar het probleem niet zo van in? Andere mensen zouden ook wat assertiever kunnen zijn, ervoor zorgen dat hun loslopende honden in een gebied waar dat niet mag niet naar haar aangelijnde honden kunnen lopen.
Op een bepaald moment mag je blijkbaar nergens meer lopen als je honden hebt die niet met andere vreemde honden willen spelen. "


Ik heb ogen. Ik zie dat ze spreekt over aanlijngebieden. Maakt het naar mijn mening niet ineens acceptabel omdat de ander ook de fout in is gegaan. Daarbij lijkt het me nog eens een recept voor meer problemen in verband met de mogelijkheid tot resource guarding bij de aanwezige honden, met het eten als aanleiding. Maar wellicht zie ik de handeling wel verkeerd voor me vanuit de eerder geschetste situaties. 

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

" Ik denk dat mensen vergeten dat dit vooral allemaal platte tekst is zonder emoties(die moet je er zelf bij verzinnen/denken) en dat er behoorlijk wat aan namens gemaakt worden omdat men een andere mening ergens over heeft of vergeet door te vragen.
 
Mijn hond vind losloopgebied heeeeerlijk maar liever zonder andere honden die storen hem bij het snuffelen en takken slopen. Veel mensen nemen maar aan dat honden samen horen te kunnen spelen maar daar kijk ik toch wel anders tegen aan(mijn mening kan natuurlijk afwijken van een ander he  )en ja er zijn zeker honden die daar wel van genieten van spelen met andere honden maar sta er bij stil dat andere honden dat niet altijd willen  zo denk ik dan  "

Maar dan is het toch niet erg dat een hond die wel de intentie heeft om te spelen, bij jouw hond komt om even kennis te maken en af te tasten of die dat ook wil? Zolang ze maar niet opdringerig zijn natuurlijk, en jouw hond blijven uitdagen terwijl jouw hond duidelijk maakt er geen zin in te hebben. Als ze gewoon weer weggaan, nadat ze even poolshoogte hebben genomen, dan is er toch geen probleem?

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

" Dat is jouw mening hier aan de kreek laat iedereen zijn hond los,een stukje losloop en de rest aanlijn iedereen laat hier zijn hond loslopen,Rox loopt los aan de kreek ,mijn vorige hooligans niet,die gingen de auto in en werden buiten de bebouwde kom uitgelaten,waar ze niet lastig werden gevallen en nergens overlast veroorzaakten.
 
Nee,in een losloopgebied een hond niet aanlijnen als een andere hond aangelijnd is dat is wel netjes,ik ben niet zo van de regeltjes en opgestoken vingertjes,fatsoennormen dat vind ik belangrijker.
 
Het enige dat belangrijk is,zorg dat je hond nooit overlast bezorgd aan mens en dieren.
 
  "

Bravo dat iedereen in jouw buurt hun hond kan laten loslopen. Ik heb eenmaal een puber, die laat ik niet los in aanlijngebieden. Bovendien moet hij leren dat hij niet met honden kan/mag spelen aan de lijn in aanlijngebieden. Ondertussen komen er loslopende honden in aanlijngebieden mijn hond uitdagen om te spelen. Er naartoe en snel wegrennen 'pak me dan!'. Dat vind ik een stuk asocialer dan een hond los laten lopen in een losloopgebied. 

 

Als ik een aangelijnde hond zie in een losloopgebied, dan vraag ik gewoon aan het baasje of ik de mijne ook moet aanlijnen maar nog nooit heeft iemand gezegd dat ik de mijne dan ook moet aanlijnen. Ik zou niet weten waarom ik dat dan alsnog zou moeten doen. 

honden page profiel PennyPenny 3 doggies

honden foto van Penny

" Dus jouw hond kan het niet aan als Nero even rustig gaat buurten? Als jouw hond gewoon laat merken dat ie dat niet wil dan is er toch niks aan de hand? Maar als ie dat al niet kan hebben van een andere hond, is het goed dat je losloopgebieden vermijdt.  "

Ligt er aan wat jij als 'rustig buurten' ziet. Als dat hetzelfde is als wat alle honden in het losloopgebied bij mij in de buurt doen niet nee. Ze is fysiek niet meer zo sterk en één keer een poot iets te hard op haar rug van een wat grotere hond (formaat Golden retriever bijvoorbeeld) kan er voor zorgen dat we weer een paar weken aan een strenge rust periode vast zitten.

Mijn hond laat het heel duidelijk merken als ze geen contact wil en gebruikt daar heel veel verschillende signalen voor, vaak al vanaf zo'n grote afstand dat écht sociale honden niet eens naar haar toe gaan, maar de meeste honden zijn niet sociaal en gaan pas weg als ze ze weg snauwt. Voor de eigenaren van de buurtende hond is dat vaak grappig, maar voor mij en mijn hond niet want mijn hond heeft vervolgens weer geleerd dat weg snauwen het enige is wat werkt en gaat dat de volgende keer nog een stuk eerder doen. Er is dan dus wel zeker iets aan de hand.

 

Jouw laatste zin zegt voor mij weer genoeg. Omdat jij jouw hond op alles en iedereen af wil laten gaan, moeten mensen en honden die daar geen zin in hebben het gebied maar vermijden.

 

 

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

" Ligt er aan wat jij als 'rustig buurten' ziet. Als dat hetzelfde is als wat alle honden in het losloopgebied bij mij in de buurt doen niet nee. Ze is fysiek niet meer zo sterk en één keer een poot iets te hard op haar rug van een wat grotere hond (formaat Golden retriever bijvoorbeeld) kan er voor zorgen dat we weer een paar weken aan een strenge rust periode vast zitten.
Mijn hond laat het heel duidelijk merken als ze geen contact wil en gebruikt daar heel veel verschillende signalen voor, vaak al vanaf zo'n grote afstand dat écht sociale honden niet eens naar haar toe gaan, maar de meeste honden zijn niet sociaal en gaan pas weg als ze ze weg snauwt. Voor de eigenaren van de buurtende hond is dat vaak grappig, maar voor mij en mijn hond niet want mijn hond heeft vervolgens weer geleerd dat weg snauwen het enige is wat werkt en gaat dat de volgende keer nog een stuk eerder doen. Er is dan dus wel zeker iets aan de hand.
 
Jouw laatste zin zegt voor mij weer genoeg. Omdat jij jouw hond op alles en iedereen af wil laten gaan, moeten mensen en honden die daar geen zin in hebben het gebied maar vermijden.
 
  "

Nero gaat liggen en laat zo weten dat ie open staat voor contact/spel. Hij wacht tot de hond bij hem komt en gaat dan rustig opstaan en laat zich besnuffelen. Andere hond gaat A: beginnen met spelen. En dan speelt Nero ook. Of B: laat weten geen interesse te hebben. Dan loopt Nero weg. Hij is heel conflictvermijdend dus als hij merkt dat jouw hond dat niet leuk vindt, maakt ie dat ie wegkomt en zal hij jouw hond eerder vermijden dan nog eens contact zoeken. 

 

Als hond verder weg is dan gaat Nero er zelf naar toe, maar altijd op een afwachtende/kat-uit-de-boom-kijkende manier. Hij zal nooit een hond, die hij níet kent, bestormen of bespringen zonder te weten of die dat wel leuk vindt. Hij maakt altijd eerst rustig kennis.

 

Ja, hij wil met alles en iedereen kennis maken. Maar dat vind ik, op deze manier, geen enkel probleem. Ik vind hem juist heerlijk om als hond te hebben. En laat hem lekker zijn gang gaan want vindt dat hij het fantastisch doet. Zo niet, dan haal ik hem natuurlijk zelf gewoon bij andere honden weg maar bij hem is dat niet nodig. 

 

Maar als je geen andere honden in je buurt wil hebben, moet je inderdaad maar niet naar een losloopgebied gaan. Net als dat je niet naar een speeltuin moet gaan als je geen spelende kinderen in je buurt wil.

 

Raar dat jij al gelijk zegt dat je om 'mensen zoals mij' losloopgebieden vermijdt, terwijl Nero echt niet met een poot op jouw hond zijn rug gaat slaan als je hond niet wil spelen. Nero is wat dat betreft gewoon een heel sociale hond. Wat een aannames weer. 

honden page profiel BlondieBlondie 3 doggies

" Maar dan is het toch niet erg dat een hond die wel de intentie heeft om te spelen, bij jouw hond komt om even kennis te maken en af te tasten of die dat ook wil? Zolang ze maar niet opdringerig zijn natuurlijk, en jouw hond blijven uitdagen terwijl jouw hond duidelijk maakt er geen zin in te hebben. Als ze gewoon weer weggaan, nadat ze even poolshoogte hebben genomen, dan is er toch geen probleem? "

Zelf vind ik dat wel een probleem omdat heel vaak mensen die speelse honden hebben ineens zeer verbolgen zijn als er een dusdanige reactie van een andere hond komt, dat zij dit als a-sociaal en agressief bestempelen.

Ik wil het met mijn hond (herder) eigenlijk helemaal nooit zover laten komen dat hij een andere hond moet of wil wegsnauwen. Maar dat snappen veel mensen niet.

Vind het zelf dus wel vervelend als ik lekker aan het spelen ben met hem, op een overzichtelijk vrij stuk (in mijn geval strand) en bewust al nooit op drukke momenten ga. Dat mensen dan nog negeren dat er een hond met zijn baas aan het spelen is, en dat het negen van de tien keer niet wenselijk is dat je daar je eigen hond op af laat rennen. Dat ze ook volkomen negeren dat als ik hun hond in het vizier heb die op mijlen afstand de focus op mijn hond hebben, dat ik mijn hond bij me roep en aanlijn. Dat die mensen dan nóg niet het idee hebben om hun hond even bij zich te roepen.

Ja, het is vrij loslopen. Maar het zou toch ook wel fijn zijn als eigenaren zelf ook even subtiele signalen oppikken en bedenken dat niet iedere hond het geweldig vindt om met hun hond kennis te maken om vervolgens gezellig op te gaan rennen.

 

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

" Zelf vind ik dat wel een probleem omdat heel vaak mensen die speelse honden hebben ineens zeer verbolgen zijn als er een dusdanige reactie van een andere hond komt, dat zij dit als a-sociaal en agressief bestempelen.
Ik wil het met mijn hond (herder) eigenlijk helemaal nooit zover laten komen dat hij een andere hond moet of wil wegsnauwen. Maar dat snappen veel mensen niet.
Vind het zelf dus wel vervelend als ik lekker aan het spelen ben met hem, op een overzichtelijk vrij stuk (in mijn geval strand) en bewust al nooit op drukke momenten ga. Dat mensen dan nog negeren dat er een hond met zijn baas aan het spelen is, en dat het negen van de tien keer niet wenselijk is dat je daar je eigen hond op af laat rennen. Dat ze ook volkomen negeren dat als ik hun hond in het vizier heb die op mijlen afstand de focus op mijn hond hebben, dat ik mijn hond bij me roep en aanlijn. Dat die mensen dan nóg niet het idee hebben om hun hond even bij zich te roepen.
Ja, het is vrij loslopen. Maar het zou toch ook wel fijn zijn als eigenaren zelf ook even subtiele signalen oppikken en bedenken dat niet iedere hond het geweldig vindt om met hun hond kennis te maken om vervolgens gezellig op te gaan rennen.
  "

Dan ga ik er maar even vanuit dat je mij niet bedoelt, want anders zou dat weer een aanname zijn. 90 procent van de honden hier willen wel spelen, dus die 10 procent die niet wil spelen, ga ik echt niet moeilijk om doen. Wat maakt het uit? Meestal zijn er nog zat andere honden in het parkje waarmee hij wel kan spelen. 

pagina 35 van 43 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 3536 37 38 39 40 41 42 43
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^