Hp's frustratie topic

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" die heb ik ook niet, maar die zoek ik dan wel.  Excuses heeft iedereen wel  :-D
Waar een  wil is, is een weg. En uiteraard lopen dingen fout, maar hoe je daar mee omgaat, bepaalt meestal het verdere verloop.  Lopen schreeuwen tegen mij, bereik je over het algemeen niet veel mee, met veel mensen niet gok ik zo maar.  Ga je even op een vriendelijke en niet beschuldigende toon aan de slag, kom je over het algemeen veel verder en onthouden mensen dit ook vaak en nemen ze het mee in de toekomst.
Nu ja, genoeg er over gezegd denk ik, ik zal het hier bij laten  "

het is nog niet zo heel erg lang geleden dat een meisje die in een kort rokje rondliep de schuld in de schoenen geschoven werd als zij werd verkracht

bij honden hebben we blijkbaar bij sommige mensen nog een hele weg te gaan

volgens hen is die hond openbaar bezit zolang het baasje er niet direct naast staat

honden page profiel DanielleDanielle

" Ik vind persoonlijk ook dat er verschil zit in wat je wel en niet accepteert van andermans hond als het om leeftijd gaat. Een pup moet nog leren los te lopen, een puber heeft soms Bananen in de oren. Daarmee is het gedrag nog niet okee maar als het baasje er mee bezig is en zijn /haar best doet dan vind ik dat veel schelen. Dan heb ik het wel over gedrag in een losloopgebied en als het niet bedreigend of schadelijk is voor anderen. Weet je dat je hond veel jachtinstinct heeft of niet met andere honden kan dan is loslopen onder apel wel een vereiste maar goed, dat geldt eigenlijk voor alle honden.  "

Hier ben ik het mee eens. Als je in een losloopgebied bent, heb je maar wat te dulden van honden. Tuurlijk, als je wordt aangevallen mag je jezelf (of je hond) heus verdedigen. Maar om geweld te gebruiken als je een hond gewoonweg irritant vindt, slaat natuurlijk nergens op. Mijn hond springt niet maar als die dat zou doen, zou ik het echt niet accepteren als iemand mijn hond zou schoppen. Dan ben je psychisch niet in orde in mijn ogen want dan kun je niet met je eigen frustraties omgaan. Je kunt hem namelijk ook gewoon wegduwen om je omdraaien. 

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake

honden foto van Danique, Spike † & Jake

" Ik vind het toch wel ietwat relevant, want ik zou best zo kunnen reageren. Er staat zelf dat ze hard moest roepen want de man stond een eind verderop. Dus de hond was ook een eind verder.  Als je dit niet wil, zou ik er dan weer een lange lijn aanhouden en toch echt nog even verder trainen op bij me blijven.
 
Het is echt niet de schuld van een ander dat je hond niet bij je blijft.   "

Ik lees meerdere malen schreeuwen in je berichten (zo lijkt de toonzetting negatief) maar daar was geen sprake van. Ik heb heb het , hardop wel, vriendelijk verzocht mijn hond niet te voeren. Mijn pup speelde aan mijn voeten met andere hondjes. De beste man kwam aanlopen en alle honden in het park op dat moment stormde op hem af omdat hij blijkbaar altijd uitbundig alle honden gaat staan belonen. Mijn pup van 12 weken rende uiteraard mee met de roedel. Dit wilde ik nog even verduidelijken.

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

OK dus even kort samengevat:

 

Iedereen vind het normaal dat dagmar met haar aangelijnd honden in een aanlijn gebied loopt en vind het raar dat de ze haar honden koekjes geeft en de vreemde hond die los loopt in een aanlijn gebied ook. Het is vreemd dat ze koekjes geeft want anders vallen ze aan en dat hebben ze liever.

 

 

Jongens ik denk dat jullie in je handjes mogen knijpen als haar eigen honden op de koekjes en niet op de puppy/puper/vreemde hond reageren. En je zou je moeten schamen dat je je hond los laat lopen in een AANLIJN GEBIED en die koekjes op de koop toe nemen. 

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake

honden foto van Danique, Spike † & Jake

" Mijn jongste is de 1ste 6 maanden lang aan de lijn gebleven. Hij peerde hem zodra hij los was. 
Het trainen gebeurde op omheinde (privé) stukken, daarna met bekend volk erbij, daarna bekende honden, daarna open vrije stukken zonder mensen, daarna omheinde stukken met vreemde mensen en vreemde honden. Daarna het strand.
 
  "

Die luxe heb ik helaas niet. Ik heb veel geoefend alleen met hem op een veldje los en bij me roepen. Dat gaat goed. Dus nu wil ik ook oefenen met afleiding, dus in een losloopgebied. Honden leren plaatsgebonden en ik vind het zeer belangrijk dat Jake altijd bij me komt als ik hem roep.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" die heb ik ook niet, maar die zoek ik dan wel.  Excuses heeft iedereen wel  :-D
Waar een  wil is, is een weg. En uiteraard lopen dingen fout, maar hoe je daar mee omgaat, bepaalt meestal het verdere verloop.  Lopen schreeuwen tegen mij, bereik je over het algemeen niet veel mee, met veel mensen niet gok ik zo maar.  Ga je even op een vriendelijke en niet beschuldigende toon aan de slag, kom je over het algemeen veel verder en onthouden mensen dit ook vaak en nemen ze het mee in de toekomst.
Nu ja, genoeg er over gezegd denk ik, ik zal het hier bij laten  "

Dan zou ik de stad uit moeten dus geen optie om elke dag te doen.(geen auto en destijds ook nog geen bakfiets en 40 uur werk)

Ik ben het eens dat je verder moet kijken naar geschikte opties..maar dat is voor iedereen anders en ken genoeg plekken waar het behoorlijk lastig is zoiets te vinden.

Ik had hier overigens prima oefenruimte hoor waar niemand last van had...en omheind door water met 1 ingang.

Ik snap je schreeuw betoog niet...volgens mij geef ik een doodnormale reactie.

Maar goed ...

 

honden page profiel DanielleDanielle

" OK dus even kort samengevat:
 
Iedereen vind het normaal dat dagmar met haar aangelijnd honden in een aanlijn gebied loopt en vind het raar dat de ze haar honden koekjes geeft en de vreemde hond die los loopt in een aajjn gebied ook. Het is vreemd dat ze koekjes geeft want anders vallen ze aan en dat hebben ze liever.
 
Jaja normaal......
 
 
Jongens ik denk dat jullie in je handjes mogen knijpen als haar eigen honden op de koekjes en niet op de puppy/puper/vreemde hond reageren. En je zou je moeten schamen dat je je hond los laat lopen in een AANLIJN GEBIED en die koekjes op de koop toe nemen.  "

Het probleem is dat Dagmar haar situatie vergelijkt met de situatie van Danique. Terwijl het er totaal niet mee te maken heeft. Zover ik lees, ging het bij Danique heel anders. Ik geef Danique gelijk, je vraagt gewoon of je een koekje mag geven. Tenzij je je oprecht bedreigt voelt door een hond en met koekjes strooit om hem weg te lokken. Of als die blijft springen, maar na dat je al andere dingen hebt geprobeerd zoals omdraaien. Danique was overigens in een losloopgebied.

honden page profiel DagmarDagmar

" De beste man stond best een eindje verderop dus ik moest het best hardop roepen in het park. Nou het hele park aka hondenschoolplein keek mij aan. Ben ik nou zo streng ?? "

 

als een heel park naar mij omkijkt en ik best hardop aan het roepen ben, dan praat ik toch niet gewoon luidop hoor  ;)

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Hier ben ik het mee eens. Als je in een losloopgebied bent, heb je maar wat te dulden van honden. Tuurlijk, als je wordt aangevallen mag je jezelf (of je hond) heus verdedigen. Maar om geweld te gebruiken als je een hond gewoonweg irritant vindt, slaat natuurlijk nergens op. Mijn hond springt niet maar als die dat zou doen, zou ik het echt niet accepteren als iemand mijn hond zou schoppen. Dan ben je psychisch niet in orde in mijn ogen want dan kun je niet met je eigen frustraties omgaan. Je kunt hem namelijk ook gewoon wegduwen om je omdraaien.  "

Nou, dan ben ik dus psychisch niet in orde. Want áls ik al in een losloopgebied loop (vaak vermijd ik die om mensen zoals jij) en er springt een hond tegen mij aan, krijgt deze zeker een knietje wanneer mijn honden in de buurt zijn. Als er IETS is wat mijn honden triggert om andere honden weg te snauwen (tot nu toe is het bij snauwen gebleven maar met een hoop herrie) is het wel wanneer andere honden tegen mij op springen. En het maakt niet uit of dit dan een pup is (in dat geval is een knietje dus niet nodig maar een ligt schopje voldoende) ze dulden dit niet echt zullen mij zeer zeker beschermen. Dus ik zal hoe dan ook de opspringende hond zo snel mogelijk van mij af weren voordat mijn 2 honden er vol bovenop duiken. Wat heb je liever? Een knietje hoeft namelijk écht geen pijn te doen, maar is wel de snelste manier om een hond van mij weg te krijgen. 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Het probleem is dat Dagmar haar situatie vergelijkt met de situatie van Danique. Terwijl het er totaal niet mee te maken heeft. Zover ik lees, ging het bij Danique heel anders. Ik geef Danique gelijk, je vraagt gewoon of je een koekje mag geven. Tenzij je je oprecht bedreigt voelt door een hond en met koekjes strooit om hem weg te lokken. Of als die blijft springen, maar na dat je al andere dingen hebt geprobeerd.  "

Eens...je bent verantwoordelijk voor je eigen dier..en als jou hond iemand lastig valt dan heeft die persoon het recht om die situatie op te lossen...of het nu aanlijn gebied is of niet.

Je hond hoort geen mensen of dieren lastig te vallen....nooit niet.

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

" Het probleem is dat Dagmar haar situatie vergelijkt met de situatie van Danique. Terwijl het er totaal niet mee te maken heeft. Zover ik lees, ging het bij Danique heel anders. Ik geef Danique gelijk, je vraagt gewoon of je een koekje mag geven. Tenzij je je oprecht bedreigt voelt door een hond en met koekjes strooit om hem weg te lokken. Of als die blijft springen, maar na dat je al andere dingen hebt geprobeerd zoals omdraaien. Danique was overigens in een losloopgebied. "

En dgamar in een AANLIJN Gebied. Daar ging het in eerste instantie over. Die hond hoort überhaupt niet los te zijn dan.

 

Bij een LOSLOOP gebied snap ik best dat er ongelukjes kunnen gebeuren, dat zal iedereen vast een keer overkomen zijn maar handel er dan ook naar. 

honden page profiel DanielleDanielle

" En dgamar in een AANLIJN Gebied. Daar ging het in eerste instantie over. Die hond hoort überhaupt niet los te zijn dan.
 
Bij een LOSLOOP gebied snap ik best dat er ongelukjes kunnen gebeuren, dat zal iedereen vast een keer overkomen zijn maar handel er dan ook naar.  "

Nee, honden horen niet los in een aanlijngebied. Ik vind loslopende honden in een aanlijngebied ook super storend. Maar waarom Danique dan zo aanvallen als haar situatie heel anders was? 

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Vind andere honden in de buurt sws irritant of het nou aanlijn gebied is of losloop. 

 

Hou gewoon je hond bij, mijn honden hebben geen behoefte aan andere honden wel aan loslopen, maar blijkbaar is een losloopgebied een vrijkaart om je hond maar te laten gaan.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Het probleem is dat Dagmar haar situatie vergelijkt met de situatie van Danique. Terwijl het er totaal niet mee te maken heeft. Zover ik lees, ging het bij Danique heel anders. Ik geef Danique gelijk, je vraagt gewoon of je een koekje mag geven. Tenzij je je oprecht bedreigt voelt door een hond en met koekjes strooit om hem weg te lokken. Of als die blijft springen, maar na dat je al andere dingen hebt geprobeerd zoals omdraaien. Danique was overigens in een losloopgebied. "

Maar vervolgens hamer jij maar door over dat het niet kan in een losloopgebied. Terwijl Dagmar 10 x (misschien moet ze het nog een keer aangeven) zegt dat zij NIET in  l o s l o o p g e b i e d e n loopt. 

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

Marley is ook een vrolijkerd die naar iedereen toe waggelt. We oefenen dan een tijdje met de lange lijn, vervolgens gaat het even goed , maar een paar weken later doet hij het weerhp-shiny  ach het blijft een proces

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

* pakt popcorn als ontbijt * 

honden page profiel DanielleDanielle

" Nou, dan ben ik dus psychisch niet in orde. Want áls ik al in een losloopgebied loop (vaak vermijd ik die om mensen zoals jij) en er springt een hond tegen mij aan, krijgt deze zeker een knietje wanneer mijn honden in de buurt zijn. Als er IETS is wat mijn honden triggert om andere honden weg te snauwen (tot nu toe is het bij snauwen gebleven maar met een hoop herrie) is het wel wanneer andere honden tegen mij op springen. En het maakt niet uit of dit dan een pup is (in dat geval is een knietje dus niet nodig maar een ligt schopje voldoende) ze dulden dit niet echt zullen mij zeer zeker beschermen. Dus ik zal hoe dan ook de opspringende hond zo snel mogelijk van mij af weren voordat mijn 2 honden er vol bovenop duiken. Wat heb je liever? Een knietje hoeft namelijk écht geen pijn te doen, maar is wel de snelste manier om een hond van mij weg te krijgen.  "

Maar goed, jij hebt dan ook herders. Er is ook een reden waarom ik nooit herders zie in het hondenparkje hier in de buurt. Lijkt me heerlijk dat jij me vermijdt, hoef ik dat niet te doen en kan ik mijn gang gaan met andere, gezellige honden met hun baasjes. 

honden page profiel DanielleDanielle

dubbel

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Maar goed, jij hebt dan ook herders. Er is ook een reden waarom ik nooit herders zie in het hondenparkje hier in de buurt. Lijkt me heerlijk dat jij me vermijdt, hoef ik dat niet te doen en kan ik mijn gang gaan met andere, gezellige honden met hun baasjes.  "

En diezelfde herders zouden heerlijk los kunnen lopen als iedereen zich verantwoordelijk zou gedragen (tip voor jou) 

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

" Nee, honden horen niet los in een aanlijngebied. Ik vind loslopende honden in een aanlijngebied ook super storend. Maar waarom Danique dan zo aanvallen als haar situatie heel anders was?  "

Daniele ik denk dat je het gewoon niet zo goed snapt, dat heb jij wel vaker helaas.

 

Als je alles nog eens een keer terug leest denk ik dat je er vast wel uitkomtwink

 

 

 

 

honden page profiel DanielleDanielle

" Maar vervolgens hamer jij maar door over dat het niet kan in een losloopgebied. Terwijl Dagmar 10 x (misschien moet ze het nog een keer aangeven) zegt dat zij NIET in  l o s l o o p g e b i e d e n loopt.  "

Nou wat is het probleem dan? Dat ze niet in losloopgebieden loopt? Ja, das irritant als er dan toch loslopende honden bij je komt. Vind ik ook. Nero is altijd aangelijnd in een aanlijngebied, dus loslopende honden duw ik bij hem weg want niet fair. Bovendien, Dagmar vindt dat maar weinig honden recht hebben om in een losloopgebied te zijn. Daar ging mijn betoog ook over. 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" blijkbaar is een losloopgebied een vrijkaart om je hond maar te laten gaan. "

Dat dus...

Al vind ik het niet zo erg als een hond op beschaafde manier nadert en ook weer weggaat als er geen animo blijkt.

Maar dat is een minderheid...helaas.

honden page profiel DanielleDanielle

" En diezelfde herders zouden heerlijk los kunnen lopen als iedereen zich verantwoordelijk zou gedragen (tip voor jou)  "

Nou, leg uit.. Waarin neem ik niet mijn verantwoordelijkheid? Wat weet je allemaal van mij? Hoe goed ken je mij en alle momenten dat ik met Nero in het losloopparkje ben? Hoe goed ken je Nero? 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Nou, leg uit.. Waarin neem ik niet mijn verantwoordelijkheid?  "

Voor het feit dat jij op alles een excuus hebt. Dan is het een pup die niet luistert, dan een puber met bananen in zijn oren, dan schrikt hij weer van iets, dan mag hij gerust op andere honden aflopen want het is een losloopgebied, dan is het weer de schuld van een andere hond want 'Nero wil alleen maar spelen' en ga zo maar door. Wanneer houdt dat eens op. 

honden page profiel DanielleDanielle

" Vind andere honden in de buurt sws irritant of het nou aanlijn gebied is of losloop. 
 
Hou gewoon je hond bij, mijn honden hebben geen behoefte aan andere honden wel aan loslopen, maar blijkbaar is een losloopgebied een vrijkaart om je hond maar te laten gaan. "

Niet mee eens dus. Waarom zou ik mijn hond bij mij houden terwijl dit parkje er juist voor is om ze met andere honden te laten spelen? Als jouw hond gewoon geen interesse toont, dan gaat mijn hond vanzelf wel weg en dan is er niets aan de hand. Als jouw hond gelijk agressief is als de mijne enkel nadert, dan moet je niet in een losloopgebied zijn en moet je eerst trainen dat een hond niet gelijk agressief wordt. Gelukkig kom ik deze honden ook niet tegen in losloopgebieden. 9 van de 10 honden willen wél spelen, en de andere 10 procent negeert mijn hond gewoon. 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Marley is ook een vrolijkerd die naar iedereen toe waggelt. We oefenen dan een tijdje met de lange lijn, vervolgens gaat het even goed , maar een paar weken later doet hij het weer  ach het blijft een proces "

met waggelen heb ik geen probleem...da's wat heel anders dan komen aanstormen.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

dubbel

honden page profiel DanielleDanielle

" Voor het feit dat jij op alles een excuus hebt. Dan is het een pup die niet luistert, dan een puber met bananen in zijn oren, dan schrikt hij weer van iets, dan mag hij gerust op andere honden aflopen want het is een losloopgebied, dan is het weer de schuld van een andere hond want 'Nero wil alleen maar spelen' en ga zo maar door. Wanneer houdt dat eens op.  "

Grappig dat ik in het echte leven echt nog nooit problemen heb gehad hiermee. Enige mensen die er problemen mee hebben zitten hier op HP. Gelukkig hoef ik me daar niets van aan te trekken. Heb je eigenlijk al gelezen dat ik juist daarom naar een omheind hondenparkje ga hier in de buurt? Zodat hij altijd in het zicht is en er niet vandoor kan gaan. 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Grappig dat ik in het echte leven echt nog nooit problemen heb gehad hiermee. Enige mensen die er problemen mee hebben zitten hier op HP. Gelukkig hoef ik me daar niets van aan te trekken. Heb je eigenlijk al gelezen dat ik juist daarom naar een omheind hondenparkje ga hier in de buurt? Zodat hij altijd in het zicht is en er niet vandoor kan gaan.  "

Ik lees alles hp-smile (behalvedeberichtenvanliz)

pagina 32 van 43 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 3233 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^