Chihuahua uitlaten (agressieve katten)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ZoeZoe

Goedemorgen, ik woon sinds kort in een dorpje waar helaas veel katten wonen en ik telkens over mijn angstige chihuahua moet waken. Ze is zeer klein een kat zou haar zo wat aan kunnen doen, heb nu al vaker mee gemaakt dat ze achterna word gerend of heel vaak op der geloerd word, Ik til haar dan ook altijd op en breng haar naar een veilig grasveldje, maar eigenlijk zou ik haar gewoon net als alle andere honden gewoon zelf willen laten lopen, en dat ik niet constant om me heen hoef te kijken of er geen kat aan het loeren is.

Is hier misschien iets tegen te doen? Tips zijn welkom! 

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Plantenspuit meenemen en sproeien! Maar doen die katten ook echt iets? Soms lopen ze alleen maar mee.

honden page profiel ZoeZoe

" Plantenspuit meenemen en sproeien! Maar doen die katten ook echt iets? Soms lopen ze alleen maar mee. "

Ik ben tot nu toe telkens op het nippertje op tijd geweest, maar je kan zien dat ze echt op der afrennen en willen aanvallen

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Hou je je chi aan de lijn ? Dan zeker een plantenspuit meenemen, paar keer zeiknat en ze laten het wel.

honden page profiel BlondieBlondie 3 doggies

Wellicht een raar advies, maar kun je zelf het blazen van een kat imiteren? Kan ook zeer effectief werken. Zodra je ziet dat er een kat in de sluip gaat en achter je aan komt, of nog ligt, zelf richting de kat draaien en het blazen van een kat dus imiteren. Negen van de tien keer zal dat effect hebben, de oren gaan in de nek en ze knijpen de ogen even dicht en bedenken zich vervolgens om een aanval in te zetten. Scheelt weer op pad gaan met een plantenspuit. Als je dat blazen niet ziet zitten, een speelgoedwaterpistooltje, is wat makkelijker mee te nemen in je jaszak. 

Kan behoorlijk vervelend zijn, katten die honden aanvallen.

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

Hoe kijken die katten dan? 
Naar mijn idee loeren katten altijd zo intens naar honden, met grote ogen en dikke staart. Om vervolgens bang in de bosjes te rennen. Of willen ze bij jou echt aanvallen?

Plantenspuit lijkt me wel een goede. Dan leren ze het gauw af. En als een kat écht de aanval in zou zetten vind ik het best geoorloofd om een trap uit te delen (niet te hard want het zijn ook kleine beestjes haha) maar even voor de schrik.

honden page profiel s@nt@[email protected]@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Zijn het verwilderde katten?

Dam zou ik namelijk haar blijven oppakken tot je uit hun buurt bent. 

Ik ben ooit met Santa aangevallen door 1 kat en dat was echt niet leuk. Ik zat 's avonds bij de huisartsenpost, gekrabt door m'n spijkerbroek heen. Schreeuwen, schoppen, het hielp niks, die kat bleef aanvallen. Uiteindelijk zijn we weggerend en droop de kat na een tijdje af. 

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Katten kunnen idd erg vervelend zijn, zeker naar kleine hondjes. Ik heb zelf een kat dus mijn honden zijn katten gewend en dit hielp ook bij de reactie op vreemde katten. Mijn honden gingen er op af waardoor de meeste katten er wel vandoor gingen maar hier waren ook een paar hardnekkige die ik zelf moest verjagen waarbij ik mijn hond die kleiner is dan menige kat voor de zekerheid optilde. Gelukkig heb ik nog nooit meegemaakt dat een kat echt aanviel, het bleef meer bij uitdagen en niet weg willen gaan.

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake 3 doggies

honden foto van Danique, Spike † & Jake

Ook ik had hetzelfde probleem met Spike! Ik probeerde de kat weg te jagen maar als die Spike bleef volgen tilde ik hem op en ging ik weg met hem. Liever geen risico met zulke kleintjes!

Volgende forumvraag: Boxer te klein
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^