Pup plast niet buiten, maar poept wel

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GinxminxGinxminx

Mijn pup is 4 maanden en echt een heerlijk ding. Nu poept hij dus wel vaak buiten alleen plassen vertikt hij echt. Ik heb helaas geen tuin dus hem snel buiten zetten als hij gaat plassen lukt niet. Als hij nu ook niet buiten zou poepen zou ik het niet zo vreemd vinden maar het is net alsof hij de link met buiten plassen niet legt. Ik weet niet zo goed hoe ik dit erin krijg. Hij wacht rustig met plassen tot hij thuis is van het uitlaten en dan gaat hij dus gelijk binnen. Tips?

honden page profiel Britt, Maui & Bodhi Britt, Maui & Bodhi

honden foto van Britt, Maui & Bodhi

Ben je een keer boos op hem geworden na een ongelukje in huis? 

honden page profiel GinxminxGinxminx

Nee helemaal niet eigenlijk. Ik probeer er juist zo weinig mogelijk aandacht aan te besteden.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Vindt je pup het nog misschien nog spannend of is hij juist te druk buiten met andere dingen? Spanning kan best zijn dat je pup het ophoudt tot hij thuis komt en zijn behoefte doet op een voor hem "veilige" plek, maar voor beide zou ik langer buiten blijven. Mijn honden plassen soms wel 5x voor ze goed uitgeplast zijn. Wij lopen vaak een wat grotere rondes of soms gaan ze even naar de overkant naar een grasveldje en dan blijf ik daar gewoon een tijdje staan.

 

Wij hielden altijd 4 vaste uit laat tijden aan (en nog) om 7 uur om 1 uur om 6 uur en om 11 uur. Bij onze pup gingen we tussendoor ook elke keer naar buiten om het uur of na het slapen eten spelen. Ik zou dus goed kijken op wat voor momenten je pup binnen plast. En meer naar buiten gaan. Het kost wat meer energie als je in een flat woont, maar als je er nu goed in investeert heb je er alleen maar profijt van straks. Ik zou ook kijken of je een "plasplek" kan maken op het balkon of desnoods voor de voordeur. Zodra je hond binnen wat doet, niet boos worden maar optillen en daarop zetten. Zodat hij de link gaat leggen dat hij naar buiten moet. Als je hem laat plassen en niks doet (omdat je in een flat woont) gaat hij de link niet snel leggen. Over een tijd zal de hond het misschien aangeven door voor de deur te gaan staan en dan kun je gauw naar buiten gaan..

Volgende forumvraag: Plassen in huis , markeren teef?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^