Het aftellen kan misschien beginnen!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel WolfyFeelsWolfyFeels

honden foto van WolfyFeels

Hey allemaal

Ik ben nieuw hier, heb al voordien honden gehad, heb in 2010 samen met mijn papa 2 , 6 jarige honden, een forever huisje gegeven echter zijn deze vorig jaar kort na elkaar overleden. Toen was het verdriet nog zo fris dat ik eigenlijk niet meteen aan een nieuwe huisgenoot dacht. Ik heb het gevoel dat ik het nu eindelijk een plaatsje heb kunnen geven.

Deze keer heb ik besloten een pup in huis te halen van een verantwoorde fokker, i.p.v. een hond uit het asiel. Omdat ik een zeer specifiek ras graag zou willen in huis halen, niet enkel ben ik voor hun 'look' gevallen maar ook het karakter. Ook deels omdat ik een cattery heb en dit persoonlijk me gemakkelijker lijkt met een pup van 0 te beginnen en niet moeten opboksen tegen soms onbekende nare dingen die een herplaatser/adoptie hond soms met zich meebrengen.

Nu ben ik ook vrij realistisch geweest voor mezelf voor ik besloot voor een bepaald ras te gaan. Ik heb voor mijzelf eerst een lijstje gemaakt van hoe mijn dag er normaal uitziet nu tijdens corona vs pre-corona. In het algemeen heb ik daarbij gekeken hoeveel tijd er naar de pup kan gaan in een 'normale' week voor mij. Al bij al viel dit eigenlijk heel goed mee, daarnaast heb ik dan even gekeken hoeveel tijd ik bereid was aan hen te besteden en ook dit viel binnen de normen van het ras waar ik een oogje op heb.

Dus dan maar mijn stoute schoenen aangetrokken en zelf aan een mailtje begonnen naar deze fokker toe, voelt wel een beetje vreemd aan sinds ik normaal dit soort mailtjes ontvang en niet zend laughing. Zelf weet ik best wat voor mailtjes ik graag ontvang maar dat wil natuurlijk niets zeggen. Zo en zo ga ik voor een pup wel naar buurlanden moeten kijken. De fokker waar ik oorspronkelijk een oogje op had in Belgie is jammer genoeg gestopt.

Maar 15 weken i.p.v. 8 weken heb ik er zeker en vast voor over om een mooie gezonde gesocialiseerde pup in huis te hebben. Uiteraard weet ik dat het daar niet stopt, maar is natuurlijk mooi meegenomen als ze al een goede basis van de fokker uit mee hebben. Hopelijk is er plek voor me op de wachtlijst. Ben eigenlijk best wel zenuwachtig op antwoord terug aan het wachten, want deze fokker in NL spreekt me echt wel enorm aan.

 

Buiten dit alles heb ik ook al eens rondgekeken naar een hondenschool waar ik met de pup bij terecht kan voor puppy lessen, ook al geinformeerd hoe ze werken bij meerdere scholen in de buurt, dit is voor mij belangrijk... de eerste keer dat ik met mijn vorige honden ging leek die bepaalde school meer op een horror show en hield ik het daar nog geen 15 minuten vol. Ben toen al huilend uit die 'les' gestapt met de honden en meteen weer naar huis.

 

Wil het ras nog niet echt verklappen omdat er vaak negatieve associaties mee worden gemaakt. Terwijl ik bij verschillende kennisen heb gezien dat dit met veel geduld en liefde en een zachte hand heel doenbaar is ook zeker met katten en regelmatig ook kittens in huis. Heb dus zeker het nodige onderzoek gedaan naar dit ras en me ingelezen en bij mensen al op bezoek geweest die dergelijke honden hebben en ook al op eentje mogen 'dog-sitten' voor een weekendje om een gevoel te krijgen hoe het van dag tot dag zou gaan. Dit viel eigenlijk heel goed mee! Het zou zo en zo een hond zijn die onder de categorie werkhond valt, dus ben ook zeker al aan het vooruit plannen hoe ik de nodige beweging + stimulans kan bezorgen aan een dergelijke hond zonder dat het 'saai' wordt.

In principe dus heel enthousiast aan het uitkijken naar een pup in huis. Is er nog iets waarvan jullie denken dat ik zeer zeker ook nog rekening mee moet houden? Probeer het echt zo doordacht mogelijk te doen, omdat dit niet zomaar een 'bevlieging' is maar ik me hier echt wel wil op toeleggen, moet ook wel want een dier neem je voor zijn of haar leven.

Sorry voor de lange post, indien je nog een opmerking hebt, waar ik best ook nog rekening mee hou laat het me zeker weten hp-shiny!

Alvast bedankt voor het lezen!

 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Hoi! Welkom hier!

 

Het klinkt alsof je je degelijk hebt voorbereid! Ik ben nu wel heel nieuwsgierig naar het ras dat je uitgekozen hebt! Er zijn hier maar weinig rassen waar echt een negatieve associatie mee is hoor, hier op het forum! Alles staat of valt met de baas; zolang die rekening houdt met de eigenschappen van de hond en daar naar handelt, vinden wij het allemaal prachtig!

 

Ik denk ook dat als mensen wel weten voor welk ras je gekozen hebt, er wat gerichter advies gegeven kan worden.

 

Wat ik je nu alvast kan zeggen: heel leuk om van te voren te bedenken hoe veel tijd je voor de hond hebt, maar reken er vast op dat je in het begin meer tijd kwijt bent, ivm de opvoeding. 

Je kunt misschien ook vast gaan kijken welk voer je graag zou geven en of dat in de buurt verkrijgbaar is.

 

Veel plezier met de voorpret!

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)

Haha het lijkt wel of je je aan het verantwoorden bent, dat hoeft toch helemaal niet :)

 

Ziet er inderdaad naar uit dat je je goed voorbereid. Ben ook wel benieuwd naar het ras:)

 

Wat voor honden hadden jullie. Wat een verdriet ook dat ze zo kort na elkaar zijn overleden.

 

Wordt het nieuwe hondje ook weer samen met je vader?

 

Heel veel succes met alles

honden page profiel WolfyFeelsWolfyFeels

honden foto van WolfyFeels

@Vera en Ziva ze gaan hier op KVV komen omdat ik een poes heb die ik op 4 maanden bijna kwijt was, ze mag geen granen eten en niets met 'aardappel zetmeel' of dergelijke in. Heb dan veel onderzoek gedaan en KVV leek me gewoon de makkelijkste optie. Wel krijg ik er best grappige commentaar op dat een vegan haar katten KVV geeft tongue-out. Of ja als er kittenkopers komen kijken naar een nestje en ik heb ze net prooidieren gegeven en ze liggen er mee in het rond te gooien, die blikken zijn soms goud waard.

 

@jackie en Kiba haha ben gewoon heel enthousiast en kijk er al heel erg naar uit. We hadden een kortharige teckel en een Dobermann een nieuwe thuis gegeven. Helaas, ga ik niet samen met mijn papa een hond nemen. Ik woon al lang niet meer thuis en hij is jammer genoeg kort nadat we de hondjes geadopteerd hadden overleden aan kanker hp-cry. Ik heb dan de zorg/opvoeding volledig op mij genomen. Heb ze echter wel niet mee genomen toen ik alleen ging wonen omdat ik mijn mama het gezelschap niet wou ontzien. Ik ging wel dagelijk langs omdat de verantwoordelijkheid van de honden nog steeds bij mij lag. Dus ik kwam ze voor het werk, tijdens de middagpauze en na het werk ophalen om met hen te spelen/wandelen en truckjes te doen. Mijn mama ging dan soms wel samen wandelen maar de Dobermann had in zijn toen nog jonge leventje al heel wat meegemaakt waarbij hij verschrikkelijk angstig was en soms lelijk kon uitvallen als je hem niet goed kon lezen. Het waren beide hondjes met een handleiding om het zo te zeggen. Maar toch waren ze heel lief! Ook hen aan mijn poezen voorstellen heeft maanden geduurd, maar deed het liever voor hen allemaal rustig aan dan achteraf met negatieve ervaringen te zitten.

honden page profiel WolfyFeelsWolfyFeels

honden foto van WolfyFeels

zo dus bijvoorbeeld

honden page profiel WolfyFeelsWolfyFeels

honden foto van WolfyFeels

Super blij, vandaag een heel leuk mailtje terug gehad van de fokker hp-heart, heb net een mailtje terug gestuurd. En als alles goed verloopt mag ik daar hopelijk bij op de wachtlijst laughing. Maakt me eigenlijk zo blij, heb hier in huis an een klein vreugdes dansje gedaan. Haha ook al weet ik dat het lang wachten kan zijn, voor een pup van een goede fokker ben ik zeker bereid te wachten hp-shiny. Ook nog wat mails gestuurd naar hondenscholen om te kijken of ik zo eens een les kan meevolgen (of kan komen volgen langs de kant) zonder hond wel te verstaan gewoon om te zien wie er eventueel qua werkwijze tussenuit valt, er valt er zo en zo al eentje af die trost een shockcollar adverteren. Buiten dit heb ik al met een aantal scholen telefonisch contact gehad, maar eventueel gaan kijken zou toch handiger zijn. Wil dit liefst doen voor de pup er is, zodat ik op dat moment niet nog snel snel eentje moet zoeken.

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Leuk dat je een pup krijgt! 

Je zit op een hondenforum. Ik geloof niet dat er een ras is waar je hier negatieve reacties over gaat krijgen. Het klinkt alsof je je enorm verdiept hebt dus daar kunnen mensen, zeker hier, alleen maar positief over zijn. Dan kunnen mensen ook wat gerichter advies geven op de vragen die je stelt, aangezien sommig advies heel erg ras gebonden is. 

Veel plezier met de hele voorbereiding! 

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

" @Vera en Ziva ze gaan hier op KVV komen omdat ik een poes heb die ik op 4 maanden bijna kwijt was, ze mag geen granen eten en niets met 'aardappel zetmeel' of dergelijke in. Heb dan veel onderzoek gedaan en KVV leek me gewoon de makkelijkste optie. Wel krijg ik er best grappige commentaar op dat een vegan haar katten KVV geeft . Of ja als er kittenkopers komen kijken naar een nestje en ik heb ze net prooidieren gegeven en ze liggen er mee in het rond te gooien, die blikken zijn soms goud waard.
 
@jackie en Kiba haha ben gewoon heel enthousiast en kijk er al heel erg naar uit. We hadden een kortharige teckel en een Dobermann een nieuwe thuis gegeven. Helaas, ga ik niet samen met mijn papa een hond nemen. Ik woon al lang niet meer thuis en hij is jammer genoeg kort nadat we de hondjes geadopteerd hadden overleden aan kanker . Ik heb dan de zorg/opvoeding volledig op mij genomen. Heb ze echter wel niet mee genomen toen ik alleen ging wonen omdat ik mijn mama het gezelschap niet wou ontzien. Ik ging wel dagelijk langs omdat de verantwoordelijkheid van de honden nog steeds bij mij lag. Dus ik kwam ze voor het werk, tijdens de middagpauze en na het werk ophalen om met hen te spelen/wandelen en truckjes te doen. Mijn mama ging dan soms wel samen wandelen maar de Dobermann had in zijn toen nog jonge leventje al heel wat meegemaakt waarbij hij verschrikkelijk angstig was en soms lelijk kon uitvallen als je hem niet goed kon lezen. Het waren beide hondjes met een handleiding om het zo te zeggen. Maar toch waren ze heel lief! Ook hen aan mijn poezen voorstellen heeft maanden geduurd, maar deed het liever voor hen allemaal rustig aan dan achteraf met negatieve ervaringen te zitten. "

Ten eerste wil ik mijn bewondering uitspreken dat jij na zo een zwaar verlies toch de verantwoordelijkheid van de hondjes op je genomen hebt. Respect!

 

Ik ben heel benieuwd naar het ras! Zoals Britt zegt, dit is een hondenforum en alle rassen komen hier voorbij. We zijn allemaal hondenliefhebbers dus ik zou je geen zorgen maken!

 

Hou ons op de hoogte :)

honden page profiel WolfyFeelsWolfyFeels

honden foto van WolfyFeels

" Ten eerste wil ik mijn bewondering uitspreken dat jij na zo een zwaar verlies toch de verantwoordelijkheid van de hondjes op je genomen hebt. Respect!
 
Ik ben heel benieuwd naar het ras! Zoals Britt zegt, dit is een hondenforum en alle rassen komen hier voorbij. We zijn allemaal hondenliefhebbers dus ik zou je geen zorgen maken!
 
Hou ons op de hoogte :-) "

Bedankt, ja mijn jongere broer heeft autisme en mijn mama zat er volledig door, ongeacht moesten de honden nog steeds hun dagelijkse beweging hebben + nodige training (het waren net 6 jaar oude puppy's). Ze waren beide gered van een br00dfokker en hebben de eerste 6 jaar buiten bij dekking of bevalling steeds in een bench gepropt gezeten. Met hun bezig zijn was voor mij bovendien ook eventjes een verademing ik kon dan mijn zinnen verzetten en volop op hun even focussen. Ik heb mijn papa ook een belofte gemaakt toen we deze twee besloten te adopteren, nl. dat we ze geen dag na 6 jaar opgesloten te zitten van beweging zouden ontzeggen. 

 

Ik zal het ras hier dan ook maar even uit de doeken doen laughing, sinds ik eigenlijk dol enthousiast ben en meer ras gericht advies ook zeker welkom is, hoewel ik wel meen mijn huiswerk en inlezing over dit ras goed te hebben gedaan. Wie weet kan ik toch nog iets nieuw bijleren of nog iets te weten komen dat ik nog niet weet.

Ik ga namelijk een tsjechoslowaakse wolfshond in huis nemen. Dit is de reden waarom ik ook met mijn cattery liever voor een pup dan herplaatser ga i.v.m. de kittens/katten die hier rondlopen. De fokker die mij hiervan enorm aansprak in NL heeft op mijn mailtje geantwoord, haar visie als fokker komt sterk overeen met die van mij, ze fokt ook niet zo maar voor vermeerdering maar zoekt echt wel goede combinaties uit e.d. bovendien voert ze ook alle testen uit die voor mij ook een must waren.

Heb ook wel al gek advies gekregen van omgeving die er wel van wist, zo zeiden ze dat als ik zo'n hond KVV/ BARF geeft deze zeker en vast mijn katten/kittens zou doodbijten hp-frusty. Tot hier toe de eigenaars die ik heb gesproken die zowel katten als een tsjech hebben zeiden dat dit best gaat zolang de tsjech er als pup wordt bijgenomen. Maar ken dus inderdaad een cattery die een tsjech heeft zonder problemen, ze heeft me ook al laten weten dat ze me best wil bijstaan als hulplijn indien nodig, dus heb er wel goed oog op. Ook om deze reden is een goede hondenschool belangrijk, leukste zou natuurlijk zijn een hondenschool die zowel positief traint als eentje die ervaring hebben met de tsjech, maar dat gaat er hier in de buurt jammer genoeg niet inzitten. Sinds ik hem of haar zo en zo pas op 15 weken krijg is het dus belangrijk alles al op een rijtje te hebben om zoveel mogelijk en zo rustig mogelijk socialisatie te kunnen doen. Heb ook al vrienden die bereid zijn een 'playdate' te doen hp-heart.

Nu het ras bekend is, meer advies is zeker steeds welkom, dus laat maar komen laughing!

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)

@jackie en Kiba haha ben gewoon heel enthousiast en kijk er al heel erg naar uit. We hadden een kortharige teckel en een Dobermann een nieuwe thuis gegeven. Helaas, ga ik niet samen met mijn papa een hond nemen. Ik woon al lang niet meer thuis en hij is jammer genoeg kort nadat we de hondjes geadopteerd hadden overleden aan kanker . Ik heb dan de zorg/opvoeding volledig op mij genomen. Heb ze echter wel niet mee genomen toen ik alleen ging wonen omdat ik mijn mama het gezelschap niet wou ontzien. Ik ging wel dagelijk langs omdat de verantwoordelijkheid van de honden nog steeds bij mij lag. Dus ik kwam ze voor het werk, tijdens de middagpauze en na het werk ophalen om met hen te spelen/wandelen en truckjes te doen. Mijn mama ging dan soms wel samen wandelen maar de Dobermann had in zijn toen nog jonge leventje al heel wat meegemaakt waarbij hij verschrikkelijk angstig was en soms lelijk kon uitvallen als je hem niet goed kon lezen. Het waren beide hondjes met een handleiding om het zo te zeggen. Maar toch waren ze heel lief! Ook hen aan mijn poezen voorstellen heeft maanden geduurd, maar deed het liever voor hen allemaal rustig aan dan achteraf met negatieve ervaringen te zitten. "

Ah oké, mijn excuses. Omdat je het specifiek zo erbij vertelde dacht ik dat dit zo de bedoeling was. 

Wel knap dat je dan zo voor ze gezorgd hebt. En echt 2 totaal verschilde honden.

 

En de Tsjechoslowaakse Wolfhond zal niet de makkelijkste zijn, maar ik denk dat als je een bepaald ras graag wil en kan bieden wat die nodig heeft, je goed inleest en dat je de opvoeding kan geven wat nodig is, kom je een heel eind. 

 

De rassen die je had zijn toch wel baasgericht (hoewel de teckel ook wel eigengereid kan zijn) en de Tsjech is toch wel even anders, maar daar ligt wel weer een mooie uitdaging.

 

Ik heb zelf ook niet de makkelijkste, maar we hebben er wel veel energie en tijd in gestoken en dat zien we er ook in terug. 

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

Prachtige honden!!  
Het zijn inderdaad honden die een uitdaging vormen, maar dat is met meerdere rassen zo. Gelukkig zijn er mensen die er verstand van hebben & weten wat ze doen. Leuk dat je het deelt! 

honden page profiel WolfyFeelsWolfyFeels

honden foto van WolfyFeels

" Ah oké, mijn excuses. Omdat je het specifiek zo erbij vertelde dacht ik dat dit zo de bedoeling was. 
Wel knap dat je dan zo voor ze gezorgd hebt. En echt 2 totaal verschilde honden.
 
En de Tsjechoslowaakse Wolfhond zal niet de makkelijkste zijn, maar ik denk dat als je een bepaald ras graag wil en kan bieden wat die nodig heeft, je goed inleest en dat je de opvoeding kan geven wat nodig is, kom je een heel eind. 
 
De rassen die je had zijn toch wel baasgericht (hoewel de teckel ook wel eigengereid kan zijn) en de Tsjech is toch wel even anders, maar daar ligt wel weer een mooie uitdaging.
 
Ik heb zelf ook niet de makkelijkste, maar we hebben er wel veel energie en tijd in gestoken en dat zien we er ook in terug.  "

Ja lekker eigenwijs kunnen ze zeker zijn, ze zijn ook wat meer zelfstandig en iets moeilijker om truckjes etc mee te doen om dat ze niet zozeer een 'will to please' hebben. Maar met veel liefde en geduld komt dat wel goed. Ook socialisatie moet net een tikkeltje anders, hier heb ik al het juiste onderzoek naar gedaan.

Het enigste waar ik me misschien nog bezorgd om maak is dat fietsen in België met de hond in principe niet mag, ook niet met het 'springer' systeem of dergelijke. Dus qua alternatieven voor goede beweging heb ik al gedacht aan hardlopen met de hond, eventueel inline skates? Dit zou wel mogen maar dan moet ik zelf eerst leren hoe ik hiermee overweg moet tongue-out. Of met een step kan ook blijkbaar.

Alleszins het mag niet volgens de wet maar veel agenten zijn niet van deze wet op de hoogte, echter als je de verkeerde agent tegenkomt ga je toch een fikse boete moeten betalen. Maar we kunnen zeker leuke trektochten doen in het bos dat eigendom is van mijn familie. Dit is volledig privé domein en er loopt een riviertje door waar we heerlijk in kunnen plonsen haha. Sinds Tsjechen dit blijkbaar heel graag doen.  

honden page profiel WolfyFeelsWolfyFeels

honden foto van WolfyFeels

Was het hier vergeten te vermelden maar ik sta op de wachtlijst bij de fokker die mijn eerste keuze was laughing!

Ben zo blij, natuurlijk kan het zijn dat er met de huidige wachtlijst bij het eerst volgende nest nog geen pup voor mij bij zit maar dat is ook oké, ik voel me niet gehaast om snel snel een pup in huis te halen. Dan heb ik nog meer tijd voor de voorbereidingen.

honden page profiel WolfyFeelsWolfyFeels

honden foto van WolfyFeels

Het teefje dat ze dit jaar op de planning hadden voor dekking, had al 2x op een rij een niet geslaagde dekking gehad bij de reu van wie ze graag pupjes willen. Na een 3rd niet geslaagde dekking, hebben ze dit jaar besloten een andere dame te dekken die eigenlijk niet op de planning stond. Nu twijfelde de fokker of de dekking geslaagd was al dan niet, want de hond was wel bijgekomen maar zag er niet noodzakelijk drachtig uit. Op de eerste echo was ook niets te zien maar nu hebben ze een tweede echo laten uitvoeren en blijken er toch pups te zijn hp-heart. Hopelijk gaat er bij dit nestje eentje voor mij bijzitten. Wou dit super nieuws wel even delen.

Hier onder een foto van de toekomstige mama hp-heart.

https://kennel-van-goverwelle.email-provider.nl/a/zzzg821qez/d/q5u451mqyd/i/0c1e65f_w154_10233421632062432027.jpg

honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Teamgoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara & the A-Team

Wat leuk, een Tsjech!

 

Heerlijke recht-door-zee honden! Die kun je echt wel leren met respect met katten om te laten gaan hoor.
Wolfhonden zijn gevoelsdieren, en als ze bij de roedel horen, komt dat helemaal goed. hp-heart

honden page profiel WolfyFeelsWolfyFeels

honden foto van WolfyFeels

" Wat leuk, een Tsjech!
 
Heerlijke recht-door-zee honden! Die kun je echt wel leren met respect met katten om te laten gaan hoor. Wolfhonden zijn gevoelsdieren, en als ze bij de roedel horen, komt dat helemaal goed. "

Ja de Tsjechen die ik tot hiertoe ontmoet heb zijn allemaal lieve gevoelige honden die altijd op elk moment gekke fratsen proberen uit te halen en je gewoon doen lachen. Zelfs als ze iets stouts doen is het soms moeilijk om er niet stiekem mee te lachen. En heb wel het gevoel dat het zeker goed gaat komen met de poezen gewoon rustig aan alles dag tot dag nemen en rustig kennis laten maken.

honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Teamgoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara & the A-Team

" Ja de Tsjechen die ik tot hiertoe ontmoet heb zijn allemaal lieve gevoelige honden die altijd op elk moment gekke fratsen proberen uit te halen en je gewoon doen lachen. Zelfs als ze iets stouts doen is het soms moeilijk om er niet stiekem mee te lachen. En heb wel het gevoel dat het zeker goed gaat komen met de poezen gewoon rustig aan alles dag tot dag nemen en rustig kennis laten maken. "

Zo ken ik ze ook wel, maar de felle kant schrok mij altijd af :)

 

Hier dus 3 Tamaskan, waarvan 2 met Tsjechen bloed erin. 

honden page profiel Koert En poppy Koert En poppy

honden foto van Koert En poppy

Spannend krijgen jullie een reu of teef ?

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

" Ja lekker eigenwijs kunnen ze zeker zijn, ze zijn ook wat meer zelfstandig en iets moeilijker om truckjes etc mee te doen om dat ze niet zozeer een 'will to please' hebben. Maar met veel liefde en geduld komt dat wel goed. Ook socialisatie moet net een tikkeltje anders, hier heb ik al het juiste onderzoek naar gedaan.
Het enigste waar ik me misschien nog bezorgd om maak is dat fietsen in België met de hond in principe niet mag, ook niet met het 'springer' systeem of dergelijke. Dus qua alternatieven voor goede beweging heb ik al gedacht aan hardlopen met de hond, eventueel inline skates? Dit zou wel mogen maar dan moet ik zelf eerst leren hoe ik hiermee overweg moet . Of met een step kan ook blijkbaar.
Alleszins het mag niet volgens de wet maar veel agenten zijn niet van deze wet op de hoogte, echter als je de verkeerde agent tegenkomt ga je toch een fikse boete moeten betalen. Maar we kunnen zeker leuke trektochten doen in het bos dat eigendom is van mijn familie. Dit is volledig privé domein en er loopt een riviertje door waar we heerlijk in kunnen plonsen haha. Sinds Tsjechen dit blijkbaar heel graag doen.   "

Zijn er losloopgebieden in de buurt? Dan kun je misschien gaan fietsen met de hond er los naast? (Ik weet alleen niet of dat met een wolfshond verantwoord is ivm jachtinstinct). Mijn zwager heeft een aussie en die mountainbiket vaak met de hond er lost naast, supervet om te zien.

 

Wij hebben zelf een border collie, ook mega-energiek natuurlijk, maar hoewel we wel veel met haar gefietst hebben vroeger, maakten we haar ook heel veel moe met specifieke spelletjes. Vooral heel veel op en neer rennen tussen ons in, of de een verstopt zich in het bos terwijl ze bij de ander wacht, en dan moet ze de ander zoeken, etc. En mentale spelletjes dus, oefenen met trucs etc. Ik denk dat de meeste honden met gewoon heerlijk samen struinen moe genoeg worden hoor. Dat is toch wat eigenlijk alle rassen het liefste doen: Op pad samen met de baas en de wereld ontdekken.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Enne, superleuk! Ik vind ze prachtig <3 Al denk ik dat wij nooit een Tjech gaan nemen omdat we dus wel erg gewend zijn aan relatief goed te trainen honden. Maar wie weet, ooit ;)

honden page profiel WolfyFeelsWolfyFeels

honden foto van WolfyFeels

" Spannend krijgen jullie een reu of teef ? "

Een teefje laughing, hopelijk zit er voor ons eentje bij dit nestje.

honden page profiel Koert En poppy Koert En poppy

honden foto van Koert En poppy

" Een teefje , hopelijk zit er voor ons eentje bij dit nestje. "

Wat leuk 

honden page profiel WolfyFeelsWolfyFeels

honden foto van WolfyFeels

" Zijn er losloopgebieden in de buurt? Dan kun je misschien gaan fietsen met de hond er los naast? (Ik weet alleen niet of dat met een wolfshond verantwoord is ivm jachtinstinct). Mijn zwager heeft een aussie en die mountainbiket vaak met de hond er lost naast, supervet om te zien.
 
Wij hebben zelf een border collie, ook mega-energiek natuurlijk, maar hoewel we wel veel met haar gefietst hebben vroeger, maakten we haar ook heel veel moe met specifieke spelletjes. Vooral heel veel op en neer rennen tussen ons in, of de een verstopt zich in het bos terwijl ze bij de ander wacht, en dan moet ze de ander zoeken, etc. En mentale spelletjes dus, oefenen met trucs etc. Ik denk dat de meeste honden met gewoon heerlijk samen struinen moe genoeg worden hoor. Dat is toch wat eigenlijk alle rassen het liefste doen: Op pad samen met de baas en de wereld ontdekken. "

Ja er is een mooi losloop gebied vrij dichtbij, en een 10-tal hondeweides. Maar denk dat ik haar niet zomaar ga laten los rond lopen tot ik echt wel zeker ben dat ze goed onder appel staat. Zeker net om de reden die je hierboven vermeldt. Ik ga waarschijnlijk werken in het begin met een lange lijn (geen flexi) waarbij ze toch het gevoel heeft wat meer vrijheid te hebben maar zodat ik indien nodig toch kan ingrijpen en deze waar nodig wat korter kan houden.

honden page profiel WolfyFeelsWolfyFeels

honden foto van WolfyFeels

Ja ze zijn lekker eigenwijs, vallen best wel te trainen maar hebben soms bananen in hun oren hp-angel.

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^