Bizar, arts raad brokken aan

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ............................ 3 doggies

honden foto van ..............

Ik vind dit soort topics altijd zo bijzonder (lees al een poosje mee).

Ik kom al meer dan 30 jaar met honden bij de dierenarts en nog nooit, werkelijk nog nooit, heeft een dierenarts mij gezegd dat ik brokken aan mijn hond moet voeren en dat ik ze vooral bij hem/haar moet kopen.

De enige maal dat dit is gebeurd, is bij een hond met nierproblemen. En dat was begrijpelijk en ook noodzakelijk. Helaas wilde hond ze niet eten, en samen met de dierenarts hebben we toen een KVV uitgezocht !! 

Tot zover de zin en onzin over dierenartsen.

 

En dan zijn er ook nog honden die het helemaal niet goed doen op vers. Mijn huidige hond verdraagt het niet omdat ze dan te veel maagzuur aanmaakt en er serieus erg ziek van wordt. Nou dan zijn er hele goede kwaliteit brokken te koop hoor, met wel 70% vlees product erin verwerkt. Mijn vorige hond kwam tekort in energie en spieronderhoud op vers, hij had er absoluut een soort "sport"brok bij (doorheen zelfs, ook zo'n doodzonde).

 

In dit geval zou ik me drukker maken over hoe dat verhemelte eruit ziet, want ik vind het er afwijkend uitzien en zou er meer van willen weten. Ik neem niet aan dat de da helderziende is en precies kan zien of alles wel goed gesloten is, al komt er niks uit de neus van de hond.

 

Maar dat gezeur over dierenartsen die vreselijk rijk worden door slechte brokken te promoten .......... ik geloof er niet in.

honden page profiel ............................

honden foto van ..............

" Dierenartsen zijn over het algemeen gesproken geen voedingsdeskundigen. De voedingsdeskundigen die zij spreken, zij die van een bepaald merk en komen in de zaak om hun merk brokken te promoten. De winstmarge op brokken is behoorlijk hoog ! Zij zullen normaal geen kvv adviseren. Toen ik eens bij de dierenarts kwam om Romeo te titeren, vroeg ze me wat hij at, omdat hij zo mooi gespierd is. Ik stond dus tussen de Royal Canin brokken. Toen ik zei dat Romeo kvv at, "adviseerde" ze mij om hem toch vooral meer te ontwormen, omdat hij dan meer kans had op wormen. Ik antwoordde dat Romeo nooit wormen heeft, juist omdat hij kvv eet ! Ze keek me aan of ze het in Keulen hoorde donderen. De baas van een dierenwinkel in mijn woonplaats adviseert elke klant brokken : RC, Hills, Beneful, ed. Zelf geeft hij zijn twee honden : kvv ! Al jaren. 
 
  "

 

Sinds wanneer krijgt een hond spieren van vers eten?

Sorry hoor, maar je kan een hond ladingen KVV geven, als hij niet goed beweegt, zijn spieren flink belast, zal hij geen spieren opbouwen. Bovendien tekent de ene hond veel meer spieren (bv een Jack Russel doet dat) dan de andere hond, en dat heeft dan maken met de soort bespiering die de hond genetisch ontwikkelt en dat heeft weer te maken met het doel waar ze voor gefokt zijn.

 

Spieren omdat de hond KVV eet, dat is echt wel een rare redenatie.

 

BTW: mijn hond eet nooit kvv, ze kan er niet tegen, maar ze heeft spieren in overvloed.

Gewoon, omdat ze veel loopt, traint en behoorlijk zwaar speurwerk doet op zwaar terrein. Daar krijgt ze spieren van.

 

Wat mensen doen is oorzaken aan gevolgen verbinden die niets met elkaar te maken hebben:

Het regent vandaag en ik heb mijn grote teen gestoten: dus regen veroorzaakt stoten van tenen, iets in die trant. 

Van zulke home made conclusies staat internet vol, en het wordt nog geloofd ook

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees


 
In dit geval zou ik me drukker maken over hoe dat verhemelte eruit ziet, want ik vind het er afwijkend uitzien en zou er meer van willen weten. Ik neem niet aan dat de da helderziende is en precies kan zien of alles wel goed gesloten is, al komt er niks uit de neus van de hond.
 

Helemaal eens hoor. Ik zou er ook geen genoegen mee nemen als t mijn hond was. T hoort gewoon dicht te zijn.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Jij hebt altijd angsten(voor alles) die tegen logisch denken ingaan voor het geval...
 "

Het mag wel wat minder persoonlijk.

 

Er zit een gaatje dat er niet hoort. Dat heeft niks met angst te maken, we kunnen allemaal zien dat ie er zit en dat dat niet hoort. Afdoen met niks aan de hand vind ik gek. Je kunt aan de buitenkant niet zien hoe t er van binnen uit ziet.

 

Dus ik zou een andere da bezoeken.

 

Ts had je nog contact met de fokker gehad hierover?

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" die bacterieen zijn juist goed(mist voer niet bedorven)...beter voor de weerstand als steriele voeding(mits verdragen) en gaatje kan geen kwaad zei da.
Bekend vooroordeel over vers voer..
 
 
 
  "

Als je beter leest, dan bedoel ik niet kvv in het algemeen, maar met een gaatje in het gehemelte, dan kan het rauwe vlees als dat er in komt te zitten wel bederven, ik heb niks tegen kvv ook niet tegen brokken.

Brokken worden vaak niet goed gekauwd en bereikt zo dat gat niet.

 

Ik raad TS er nog eens een andere dierenarts te raadplegen, en zelf ook een gaan googelen op gespleten gehemelte , het is namelijk een klein gaatje, daar kan als de hond nog jong is wat aan gedaan worden, als de hond uitgegroeid is niet meer, het kan gewoon problemen geven.

https://gelukkigehonden.nl/palatoschisis-gespleten-gehemelte#Wat_is_een_gespleten_gehemelte_bij_honden

 

 

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Ik heb altijd angsten??
Jij weet de boel altijd zo leuk te verdraaien en dan persoonlijk te maken.
Dat die dierenarts niet verder kijkt en onderzoekt naar het gaat , dat echt niet goed, vaak zijn er ook misvormingen aan organen bij deze ziekte, en op jonge leeftijd als het een klein gaat is dan kan het geopereerd worden op jonge leeftijd, nu is de hond nog jong.
Wat ze dan verder de hond gaat geven zal me een worst wezen, ik zeg niet dat kvv bacteriën geeft, ik geef mijn eigen hond ook kvv, maar dat kvv in dat gaatje wel ellende kan geven, brokken ook trouwens, maar minder, ik raad dan ook TS aan om dit verder te laten onderzoeken. "

Voor ze naar dierenarts gingen snapte ik je waarschuwing voor de mogelijkheid

Dus ze gaan naar de da

Maar dierenarts zei...het is niet erg ...piepklein.

Jij hebt het inmiddels alweer over "deze ziekte" misvormingen aan organen en operaties...en jou dringend advies

Dat is pure bangmakerij om niets .

Het is dus niet aan de orde blijkt na bezoek aan de dierenarts.

als er aanleiding was voor verder onderzoek had  de da dat heus wel aangegeven,maar gelukkig is dat niet nodig.

De hond heeft ook geen klachten ervan..

Niet elke hond hoeft geopereerd bij klein gaatje.

 

Die arts was gewoon niet van het vers voeren.

 

ps ik heb een broer met hazenlip en gespleten gehemelte.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Helemaal met Yoop eens. Echt bizar dat je DA je weg stuurt met de info dat het niks ernstigs is. Ze horen toch ten minste te zeggen wat het wel is, waarom het niet ernstig is? Waarom heb je verder geen informatie gehad. Heeft de DA er zelf wel verstand van? Ben namelijk ook wel eens 3x bij de DA weg gestuurd met "is niks ergs" na foto's maken enz. Ik vertrouwde het toch niet, naar een andere DA en mijn hond moest met spoed geopereerd worden. Ik zou deze foto eens door sturen naar een dierenkliniek als ik jou was. Het lijkt echt op een gespleten gehemelte en daar moet haast altijd wat aan gedaan worden. Zo niet oom prima, maar je wilt toch op zn minst meer informatie hebben lijkt me.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Als je wil weten waarom het geen kwaad kan...bel gewoon de dierenarts als dat niet duidelijk is..

honden page profiel Hannah & JuneHannah & June

honden foto van Hannah & June

Ik begrijp het advies van de dierenarts wel, er is in het algemeen een groter risico bij het voeren van kvv dan bij het voeren van brok. Dit zegt niet dat het ene slecht is en het andere goed maar bij kvv kan er meer mis gaan.

 

De eerder genoemde bacteriën kunnen ook negatieve effecten hebben (voor mens en dier), er kan te enkelzijdig gevoerd worden, het ontdooien gaat niet helemaal goed of het vlees is ergens in het proces ontdooid geweest en weer ingevroren. Op zich kunnen honden natuurlijk best wel wat hebben maar een dierenarts ziet natuurlijk veel dieren die niet helemaal gezond zijn en ik begrijp dat ze deze risico's dan uit willen sluiten (zeker voor de zwakkere dieren) en het advies geven op safe te spelen. Met brokken kan vrij weinig 'mis' gaan.

 

Daarnaast heb ik ook wel het idee dat het vers voeren een beetje een hype is en dat kvv de hemel in geprezen wordt, en barf is natuurlijk nóg beter, en elke brok verafschuwd wordt. Ik ben van mening dat het afkeuren van brokken niet geheel terecht is, er zijn ook prima brokken op de markt en er zijn bar slechte kvv's te verkrijgen (ja, ja, en vice versa). 

 

Wat betreft het open gehemelte, als je het niet vertrouwt kan je altijd je dierenarts bellen en aangeven dat je toch nog graag een vervolg onderzoek wilt. Hier heb ik verder geen ervaring mee maar een extra onderzoek kan in mijn ogen nooit echt kwaad...

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Als je wil weten waarom het geen kwaad kan...bel gewoon de dierenarts als dat niet duidelijk is.. "

Die dierenarts vond het een speekselklier, meestal zijn dat geen gaten.

 

En volgens mij is het geen speekselklier, het kan zijn dat er niet geopereerd word, en het advies wat ze geven om geen rauw vlees te geven kan meevallen, maar het kan ook niet.

 

Ik zou echt naar een andere dierenarts gaan, kan geen kwaad, misschien groeit het nog dicht, misschien is daar hulp bij nodig, maar als het een gespleten gehemelte is kunnen er ander klachten komen, zoals vergroeien van gebit en achter het kleine gaat willen ze ook graag kijken met een mri.

Verder, het gaat me allemaal niks aan verder, Topicstarter moet zelf maar kijken wat ze wil doen.

En brokken geven is echt niet erg hoor, even op voerwijzer kijken, en tegenwoordig zijn er prima brokken te koop.

Zelf geef ik beide..

 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Die dierenarts vond het een speekselklier, meestal zijn dat geen gaten.
 
En volgens mij is het geen speekselklier, het kan zijn dat er niet geopereerd word, en het advies wat ze geven om geen rauw vlees te geven kan meevallen, maar het kan ook niet.
 
Ik zou echt naar een andere dierenarts gaan, kan geen kwaad, misschien groeit het nog dicht, misschien is daar hulp bij nodig, maar als het een gespleten gehemelte is kunnen er ander klachten komen, zoals vergroeien van gebit en achter het kleine gaat willen ze ook graag kijken met een mri.
Verder, het gaat me allemaal niks aan verder, Topicstarter moet zelf maar kijken wat ze wil doen.
En brokken geven is echt niet erg hoor, even op voerwijzer kijken, en tegenwoordig zijn er prima brokken te koop.
Zelf geef ik beide..
  "

Dat van die speekselklier zie ik nergens staan(overheen gelezen?)

Het is slecht te bepalen zo van de foto of het een speekselklier zou kunnen zijn..de dichtst bijzijnde zitten wel in bovenkaak(onder het jukbeen..maar meer ter hoogte van de kiezen dacht ik normaal gesproken)

Ik denk  dat de foto een vertekend beeld geeft over de maat...dus zou het met eigen ogen moeten zien..of ik zelf genoegen zou nemen met die verklaring...

Je beschrijving is nu informatiever...en minder van ergst uitgaand..het kan ook wel onschuldig zijn.

Maar het ging hierover brok advies

 

Ik heb niks tegen brok voeren...

Ik heb iets tegen dierenartsen die kul argumenten geven over vers voer(zonder gedegen kennis)...en dat zijn er helaas nog velen.

 

Zeg dan..let wel op de hygiene (net als met je eigen vlees)...en informeer je goed over de kwaliteit en of je goed varieert volgens de richtlijnen van de voeding...ik heb zelf een voorkeur voor brok want...ect

Dat vind ik een meer dierenartswaardige manier.

Bacterieen zitten overal..het gaat erom dat de goede van de slechte winnen.hp-wink

 

 

 

 

 

Ik heb niks tegen brokken....alleen wel iets tegen een dierenarts die met een dooddoener komt als reden om geen vers te voeren

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Royal Canin werkt samen met dierenartsen. De dierenarts krijgt commissie over het voer dat zij verkopen. Maar ik ben ook niet zo tevreden over Royal Canin. Dierenarts heeft ook niet per se echt verstand van voer over het algemeen. Wat was het gaatje nou precies? 
 
Áls je over gaat stappen op brokken, zou ik kijken naar een ander merk dan RC.  "

Krijgen helemaal geen commissie, waar haal je dit van? Dat is het zelfde fabeltje als dat huisartsen zouden verdienen op wat ze voorschrijven. 

wel is het zo dat als een dierenarts producten verkoopt hij hier op “verdiend” net zoals een apotheker bijvoorbeeld. Maar dat is met alles zo wat je aan koopt. 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" ik weet niet hoe het nu is hoor, maar bij ons was het vroeger zo dat er een vertegenwoordiger langskwam van een firma en hun produkt aanprees. De arts kreeg dan wel geen commissie als hij besloot dat produkt te gaan verkopen en aanprijzen,  maar wel "iets leuks" aangeboden.
 
Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat zoveel artsen RC of Hills verkopen alleen vanwege de wetenschap erachter.  "

Ja dat klopt, er gaan vertegenwoordigers rond bij dierenartsen en royal canin doet dit ook. Iets leuks krijgen zit er in deze tijd helaas niet meer bij.  vroeger werden er nog leuke dingen gedaan/gegeven maar dat mag niet meer. Nu heb je budgetten die je mag gebruiken naar gelang het aantal uur “wetenschap” die gegeven wordt. Leuke job hoor (hihi) :D 

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Oef, ik weet niet op welk Afrikaanse curriculum dit gebaseerd is, maar in Nederland hoort voeding tot een maandenlang traject van verschillende voltijdse vakken en lessen. Hierbij wordt alles uitgediept tot in de verschillende voeders, het moleculaire niveau, met verdiepingen in stofwisseling, evolutie, anatomie, bijbehorende ziekteleer en nog zo veel meer. De sponsor van de opleiding is de overheid. De aanwezigheid van bacteriën is geen dooddoener overigens, aangezien de dierenarts nog altijd een groot bewaker is van de volksgezondheid en humane besmettingen van pathogene bacteriën (salmonella, e. coli, listeria, campylobacter) op de loer liggen bij het voeren van vers vlees. Vaak (niet altijd!) geen probleem voor honden, maar wel potentieel gevaarlijk als er YOPI’s in huis rondlopen. 
Dobry, dierenartsen zijn vrij om hun voeders uit te kiezen en letten hierbij vooral op de gedane studies + de aanwezigheid van een grote range aan veterinary diets. Het doosje bonbons dat bij een keuze kan zitten is geen overtuigingsmateriaal natuurlijk. Het verdienmodel is gebaseerd op de winst vanuit de verkoopprijs minus de inkoopprijs, niet anders dan een dierenwinkel, een principe dat geldt ongeacht het merk/brok/kvv.   "

Niet elke arts komt recent van de opleiding ushanka..en vraag me ook ernstig af hoeveel verplicht is of keuze vak

Tot voor kort was voeding een specialisme waar je uit vrije wil je in ging verdiepen als arts..in de opleiding kwam het nauwelijks aan bod

Je onderschat de hoeveelheid wij van wc eend raden wc eend aan onderzoek ,waar de grote industrie zich al jarenlang van bediend.Hun verdien model zit in de schapruimte bij vele dierenartsen.En ze konden in de opleiding zichzelf promoten ivm er geen andere partijen waren ..

Tot vrij recent (zeg 10 a 20) jaar geleden  hadden ze geen noemenswaardige concurrentie op gebied  van voervormen...  nieuwe kennis, en bewustzijn over voeding is vrij nieuw

Dus hadden ze hun dikke vinger in de medische pap..alleen

Bewustzijn over voeding is overgenomen uit de alternatieve hoek die daar wel  al mee bezig was ook in onderzoek.

Maar geen partij voor de grote industrie qua geld en invloed.

Die verdiepten zich er in...en inmiddels zijn we allemaal wel bewuster met voeding bezig..minder bewerkt ect.

Brokken en blik  wereld gaan ook mee met de trend tot bewuster voeden...en de grote verliezers zijn hill's en rc(vroeger de betere merken)...die gelukkig nog voor hun wel wat verkoop punten en fans hebben ivm medische dieten industrie.

Geloof ook zeker dat de laatste ergens op gestoeld is...alleen niet dat het de enige optie  is als passend dieet voor de meeste honden.

en weet dat er velen artsen zijn die minder over vers weten dan een bewuste eigenaar.

Als doorsnee gewoon voer komen ze er redelijk bekaaid af(de hill's en rc) .. hooguit gemiddeld.

Het is geen nobele industrie tak hoor

 

 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Naturea naturals
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^