Twéé reutjes

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DoortjeDoortje

We hebben een reu (boomer)van bijna 2 jaar.En nu een reu(ook boomer)bij gehaald.Hij is nu 14 weken.Nu lees ik overal dat 2 reutjes moeilijk wordt in of na de puberteit.De oudste kan veel hebben van de pup,terwijl die best vervelend kan zijn.Maar op n grasveld bv wordt de oudste echt wild.Vliegt over de pup,zodat hij over t gras rolt,en hij zich dan verstopt.Kan ik dit toelaten of moet ik de oudere hond dan corrigeren, hij gaat dan écht wild doen,en hapt soms,maar niet echt om door te bijten (hoop ik)Iemand suggesties??

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Ik zou zulk onbenullig 'spel' wel afkappen.

Er kan ook op een rustige en leuke manier gespeeld worden.

 

Maar dat moet je ze leren op een rustige manier.

Spel afkappen wanneer het te wild gaan, lekker laten gaan als het spel respectvol en rustig blijft.

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus 3 doggies

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

Ik heb twee reuen met ik denk een beetje het zelfde soort spel als ik het lees. Ik laat het tot in zekere mate toe maar als ik zie dat de een het niet leuk vind of geen zin heeft kap ik het af. Bij ons is 't vaste prik dat ze op open velden spelen en gek doen, prima als het voor beide partijen leuk is anders is 't klaar.

Toevoeging:

Ik lees uit je verhaal dat de een het niet leuk vind, dan weet je het antwoord toch al? Ik zou het dan afkappen.... 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

ik zou het ook niet toestaan, een spel moet leuk zijn en dat is dit niet, voor geen van beiden, ik denk ook niet dat de honden het als spel zien.

 

beide honden goed op een positieve manier begeleiden, rust brengen in situaties, zelf kalm blijven en vervelend spel voorkomen of gelijk kappen.

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley 3 doggies

honden foto van Lotte & Marley

Ik zou het niet toestaan! Het is aan jou als baasje om in te grijpen wanneer 1 van de honden zich niet prettig voelt. Zo leert jouw pup ook dat jij hem beschermt en voor hem opkomt wanneer nodig.  Het klinkt alsof de pup het niet fijn vind dus dan misschien afkappen! smile

honden page profiel DoortjeDoortje

De pup blijft wél gewoon doorgaan,gaat dan op zn rug liggen,maar gaat tóch weer vervelen.Verder spelen ze heel leuk,áls t maar niet op gras is,lijkt of de oudste dan door draait.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^