Nood aan raad, buitenlandse pup of Belgische

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sofie83Sofie83

537914.jpg

 

Dit is de hoogzwangere mama www.hondenpage.com

honden page profiel Sofie83Sofie83

537915.jpg537916.jpgwww.hondenpage.com

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

Sofie, ben je er wel echt uit wat je wilt? 

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Zou lekker voor de buitenlander gaan. 

Zijn de ouders van dat andere nest getest op de voorkomende erfelijke ziektes? Zoals HD, ED, wellicht een ECVO oogtest? 
Zo niet zal ik het sowieso niet doen, persoonlijk wil ik dit soort 'pretnesten' niet steunen.. hartstikke onverantwoord. Daarnaast vraag ik mij af wat het idee is achter zo'n combi. 

Bij verantwoorde doordachte fok komt wel iets meer kijken dan 2 honden op elkaar zetten. Dan kunnen de honden wel leuk bij een lief gezin met schattige kindjes opgroeien maar dat praat het nog niet goed. 
Dan liever een hondje steunen die al op jullie aan het wachten is, en zo steun je in ieder geval geen onverantwoorde fok. 

Als er wel erfelijke testen gedaan zijn dan neem ik mijn woorden over onverantwoord terug. (en nee, niet een check up bij de dierenarts maar echte erfelijke testen bij een specialist). 


honden page profiel Sofie83Sofie83

Ja hoor, ik ben er volledig uit, we gaan voor het buitenland ???? Ik volg jaar al sinds ze net geboren was en heb een optie genomen op haar toen ze 4 weken was. Het is gewoon de onwetendheid van een pup uit Roemenië waarvan je niet echt weet welk karakter ze heeft en gewoon op basis van filmpjes moet afgaan dat ik even een paniek aanval kreeg. 

Ik ben opgelucht dat jullie me erop wijzen dat de Golden en dh die niet getest zijn meer kan hebben op HD. Dat risico wil ik niet nemen. 

Mijn man is ook opgelucht en we zullen kijken hoe het loopt met Myca eens ze in België aankomt. Ik tel de dagen af ????

honden page profiel Sofie83Sofie83

Oei die vraagtekens hen ik er niet bijgezet ????

honden page profiel Dobber!Dobber! 3 doggies

honden foto van Dobber!

" Ja hoor, ik ben er volledig uit, we gaan voor het buitenland ???? Ik volg jaar al sinds ze net geboren was en heb een optie genomen op haar toen ze 4 weken was. Het is gewoon de onwetendheid van een pup uit Roemenië waarvan je niet echt weet welk karakter ze heeft en gewoon op basis van filmpjes moet afgaan dat ik even een paniek aanval kreeg. 
Ik ben opgelucht dat jullie me erop wijzen dat de Golden en dh die niet getest zijn meer kan hebben op HD. Dat risico wil ik niet nemen. 
Mijn man is ook opgelucht en we zullen kijken hoe het loopt met Myca eens ze in België aankomt. Ik tel de dagen af ???? "

Oke, ik had even het idee dat je toch nog 'unfinisht feelings' had voor de DH/Golden pup :). 

 

Je weet inderdaad niet wat voor karakter de pup heeft, maar een hondje dat je vanaf jongs hebt kunnen volgen geeft wel genoeg informatie om ongeveer in te schatten of het een bange/sociale/zelfverzekerde/onzekere e.d. pup is. Overigens, bij een DH/Golden weet je ook niet helemaal hoe het karakter is. De pup kan het allemansvriendje worden zoals de Golden, maar ook een pittige waker als de DH. 

 

Houd er wel rekening mee dat het heel wat is voor zo'n hondje om met transport/vliegtuig hier naar toe te komen en vervolgens te wennen aan de nieuwe omgeving. Heeft de stichting je ook verteld over veiligheid en ontsnappingsgevaar? 

 

Die vraagtekens zijn smiley's die deze website niet herkent :). Je kunt de smileys gebruiken door op het gezichtje boven het tekstveld te klikken. 

honden page profiel Sofie83Sofie83

Door de corona maatregelen komen ze met een goed uitgeruste bus met airco. Heb foto's gezien en zag er prima uit, weet nu niet hoe het gaat lopen in september kan dus ook nog per vliegtuig worden. 

Ik kan elk moment telefoon krijgen voor het huisbezoek en dan stel ik al mijn vragen. 

Heb me al ingelezen betreffende het vluchtgevaar, ze zouden op max een uurtje van onze woonplaats aankomen dus zou onderweg niet stoppen voor een plasje. Ze krijgen ook een tuigje aan. 

????????????

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker 3 doggies

" Zou lekker voor de buitenlander gaan. Zijn de ouders van dat andere nest getest op de voorkomende erfelijke ziektes? Zoals HD, ED, wellicht een ECVO oogtest? Zo niet zal ik het sowieso niet doen, persoonlijk wil ik dit soort 'pretnesten' niet steunen.. hartstikke onverantwoord. Daarnaast vraag ik mij af wat het idee is achter zo'n combi. Bij verantwoorde doordachte fok komt wel iets meer kijken dan 2 honden op elkaar zetten. Dan kunnen de honden wel leuk bij een lief gezin met schattige kindjes opgroeien maar dat praat het nog niet goed. Dan liever een hondje steunen die al op jullie aan het wachten is, en zo steun je in ieder geval geen onverantwoorde fok. Als er wel erfelijke testen gedaan zijn dan neem ik mijn woorden over onverantwoord terug. (en nee, niet een check up bij de dierenarts maar echte erfelijke testen bij een specialist).  "

Toch vind ik dit altijd een gek advies. Want het gaat er helemaal aan voorbij dat je bij een hond uit het buitenland een nog veel grotere gok maakt. Zowel qua gezondheid als qua karakter. Nogmaals ik ben er niet tegen hoor. Als je er een goed gevoel bij hebt vooral doen. Maar ik ben van mening dat je een hond nooit uit medelijden moet nemen en toch vooral met je verstand. Zeker als er kinderen in een gezin zijn. 

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

" Toch vind ik dit altijd een gek advies. Want het gaat er helemaal aan voorbij dat je bij een hond uit het buitenland een nog veel grotere gok maakt. Zowel qua gezondheid als qua karakter. Nogmaals ik ben er niet tegen hoor. Als je er een goed gevoel bij hebt vooral doen. Maar ik ben van mening dat je een hond nooit uit medelijden moet nemen en toch vooral met je verstand. Zeker als er kinderen in een gezin zijn.  "


nouja ik zeg ook in dat opzicht dat qua karakter en gezondheid van de buitenlander per se beter zal zijn. Dat laat ik even in het midden zeg maar tongue-out

Als je meer zekerheid wil daarin dan zou ik toch echt voor verantwoorde fok gaan ! 

maar als je uit deze twee opties kiest zou ik echt voor de buitenlander gaan, scheelt natuurlijk dat die ook al vanaf pup is opgevangen. 

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker 3 doggies

" nouja ik zeg ook in dat opzicht dat qua karakter en gezondheid van de buitenlander per se beter zal zijn. Dat laat ik even in het midden zeg maar 
Als je meer zekerheid wil daarin dan zou ik toch echt voor verantwoorde fok gaan ! 
maar als je uit deze twee opties kiest zou ik echt voor de buitenlander gaan, scheelt natuurlijk dat die ook al vanaf pup is opgevangen.  "

Nee snap ik hoor. Maar er wordt zo vaak gedaan of pups uit het buitenland onbeschreven bladen zijn terwijl ze natuurlijk ook de wat mindere karaktereigenschappen van hun ouders kunnen krijgen. Niet alles is opvoeding deels zitten dingen in de genen. Nogmaals ik ben er niet tegen en wens TS veel plezier met haar pup!

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

" Nee snap ik hoor. Maar er wordt zo vaak gedaan of pups uit het buitenland onbeschreven bladen zijn terwijl ze natuurlijk ook de wat mindere karaktereigenschappen van hun ouders kunnen krijgen. Niet alles is opvoeding deels zitten dingen in de genen. Nogmaals ik ben er niet tegen en wens TS veel plezier met haar pup! "

Ja daar heb je gelijk in hoor! En je weet ook niet hoe de moeder het heeft gehad, al die stress in de baarmoeder kan natuurlijk ook van invloed zijn op de pup. Gelukkig zijn er beide succes en minder succesvolle verhalen smile

Ik wil TS ook veel plezier wensen met de pup, en veel voorpret ! smile

honden page profiel RenateRenate

Louter wat de leeftijd betreft, zou ik toch absoluut kiezen voor de pup van hier. Een pup uit het buitenland wordt volgepropt met vaccinaties waar ik niet blij van word. 

 

Wat betreft de combinatie van de ouderdieren, zou ik beide uit mijn hoofd zetten, zeker met 4 kinderen in huis. HD loert bij deze rassen altijd om de hoek en zowel kinderen als honden kunnen te wild spelen waardoor het al vroeg helemaal fout kan lopen. Om nog te zwijgen over de totaal verschillende functies van beide rassen: een jager en een hoeder...en dat met kleine kinderen...Je zegt dat de mama lijkt op een herder/labrador. Wie was de papa? Welke rassen/kruisingen zitten er nog achter? Een grote gok hoor als je de ouderdieren niet kent.

 

Zowel op 8 weken als op 15 weken zit de pup nog volop in de bijt- en sloopfase. Zie je dat zitten met 4 kinderen in huis? Ik heb mijn pup met 18 weken (3 weken vertraging door corona), ren de hele dag achter de pup aan en kom ogen te kort. 

 

Afin, ik lees dat je beslist hebt, ik hoop dat het allemaal goed komt en vooral dat de pup daar in dat asiel goed gesocialiseerd wordt. 

 

 

honden foto van Anja en Naika, Shiva en Flynn

" Zou lekker voor de buitenlander gaan. Zijn de ouders van dat andere nest getest op de voorkomende erfelijke ziektes? Zoals HD, ED, wellicht een ECVO oogtest? Zo niet zal ik het sowieso niet doen, persoonlijk wil ik dit soort 'pretnesten' niet steunen.. hartstikke onverantwoord. Daarnaast vraag ik mij af wat het idee is achter zo'n combi. Bij verantwoorde doordachte fok komt wel iets meer kijken dan 2 honden op elkaar zetten. Dan kunnen de honden wel leuk bij een lief gezin met schattige kindjes opgroeien maar dat praat het nog niet goed. Dan liever een hondje steunen die al op jullie aan het wachten is, en zo steun je in ieder geval geen onverantwoorde fok. Als er wel erfelijke testen gedaan zijn dan neem ik mijn woorden over onverantwoord terug. (en nee, niet een check up bij de dierenarts maar echte erfelijke testen bij een specialist).  "

Sorry maar ook de buitenlandse pups zijn onverantwoord. 

Ook die ouders zijn nergens op getest en is hoogstwaarschijnlijk helemaal geen achtergrond bekend van beide ouders.

Zo steun je dat ze buitenlandse pups / honden maar blijven transporteren. Vaak genoeg gezien dat ze dan in asiel belanden vanwege dat rugzakje wat ze al hebben.

Maar combi DH / Golden zou ik ook niet echt doen als beide niet getest zijn. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Hoe weet je of een dergelijke pup niet uit de intrieste broodfok uit roemenie komt......dat zou ik zeker ook niet willen steunen.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

" Hoe weet je of een dergelijke pup niet uit de intrieste broodfok uit roemenie komt......dat zou ik zeker ook niet willen steunen. "

 

Ja daar las ik pas ook een artikel over, heel naar.

Dat er zelfs een broodfok voor 'straathonden' bestaat, en dat die honden dan worden verkocht als zijnde 'gered van de straat'.

Natuurlijk dan wel met de verhalen erbij dat ze zijn gered, maar in werkelijkheid zijn het broodfok honden uit een schuur en wordt daar ook weer grof geld aan verdiend.

Omdat er hier zoveel vraag voor is, en die Roemenen zijn ook niet gek natuurlijk.

 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

" Hoe weet je of een dergelijke pup niet uit de intrieste broodfok uit roemenie komt......dat zou ik zeker ook niet willen steunen. "

Dat hangt van de stichting af. Een goede stichting werkt met bekende vrijwilligers, die weten waar de honden vandaan komen.

 

In dit geval zitten de pups in een asiel, daar verdient een broodfokker niet aan.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

" Sorry maar ook de buitenlandse pups zijn onverantwoord. 
Ook die ouders zijn nergens op getest en is hoogstwaarschijnlijk helemaal geen achtergrond bekend van beide ouders.
Zo steun je dat ze buitenlandse pups / honden maar blijven transporteren. Vaak genoeg gezien dat ze dan in asiel belanden vanwege dat rugzakje wat ze al hebben.
Maar combi DH / Golden zou ik ook niet echt doen als beide niet getest zijn.  "

Een goede stichting levert nazorg en neemt een hond terug voor herplaatsing als t echt niet lukt.  Als een geadopteerde hond in t asiel belandt klopt er iets niet.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Pff lange adem !!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^