Verlatingsangst galgo

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Gitte Gitte

Dag allemaal

Half maart adopteerden mijn vriend en ik Verona, een zes jaar oude galgo teef uit Spanje. Ze was sinds november in België, waar ze in een opvanggezin verbleef.

Ze kwam bij ons vlak voor België in lockdown ging. Mijn vriend en ik konden allebei blijven werken, maar ik moest full time thuis werken. Daarom is Verona het gewoon dat ik er elke dag ben. Ik deed mijn best om haar te laten wennen aan het alleen zijn door af en toe weg te gaan, mijn vriend en ik gingen fietsen, naar de winkel zonder haar enz.

Sinds enkele weken werk ik terug deels van huis. Ik ben dan enkele uren per dag weg. We hebben een camera thuis staan waarop we Verona (en 2 katten) kunnen zien en horen. Wat we nu opmerken is dat, wanneer ik eerst vertrek en daarna mijn vriend, er geen probleem is. Maar wanneer ik als laatste vertrek... Dan is het net alsof er een sirene afgaat.

Het is nu wel al minder hevig dan op het begin, maar soms zit ze toch nog een uur te huilen. In Spanje was ze natuurlijk steeds in haar roedel en in het opvanggezin waren er ook andere honden, maar een tweede hond nemen is voorlopig geen optie. We willen graag verhuizen naar een groter huis met tuin, maar dit zal dit jaar niet meer gebeuren.

Nu wil ik weten, heeft er iemand ervaring met deze situatie? Mijn vriend en ik doen allebei exact hetzelfde, nog even rustig bij haar zitten, iets geven om te kauwen en rustig weggaan. Toch reageert ze zo anders op mij. Denken jullie dat ze uiteindelijk hier wel aan zal wennen, dat we gewoon geduld moeten hebben? Heeft er nog iemand tips om haar onrust in de tussentijd te verminderen? 

Alvast bedankt. 

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

Wat lastig, en wat sneu voor haar dat ze zo overstuur is als je weggaat. Wat ik zou doen is het alleen zijn helemaal vanaf punt 1 opbouwen. Eerst een minuutje, paar minuten etc..

Begin met sleutels pakken en naar de deur lopen. Vervolgens sleutels pakken, naar de deur lopen en naar buiten gaan. Daarna sleutels pakken, naar buiten gaan en minuutje buiten blijven, etc. Dit steeds verder uitbouwen. Als het niet goed gaat, ga je weer een stapje terug. 

honden page profiel Gitte Gitte

" Wat lastig, en wat sneu voor haar dat ze zo overstuur is als je weggaat. Wat ik zou doen is het alleen zijn helemaal vanaf punt 1 opbouwen. Eerst een minuutje, paar minuten etc..
Begin met sleutels pakken en naar de deur lopen. Vervolgens sleutels pakken, naar de deur lopen en naar buiten gaan. Daarna sleutels pakken, naar buiten gaan en minuutje buiten blijven, etc. Dit steeds verder uitbouwen. Als het niet goed gaat, ga je weer een stapje terug.  "

Dankjewel voor je antwoord. Dit hebben we in het begin ook gedan en dit liep ok toen, ze reageert nu ook al veel minder heftig wanneer we bijvoorbeeld de trap afgaan. Maar na enkele minuten begint ze toch steeds opnieuw... Misschien moeten we dan inderdaad een stapje teruggaan en oefenen met enkele minuten. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Google eens op de relaxo pet. Goed aangeleerd, zijn er goede ervaringen mee. Aanzetten, voor je weggaat dan is er rust in je hond. Maar wel aanleren volgens de gebruiksaanwijzing. Neem daar de tijd voir.

Het is dus niet dat ze niet alleen kan zijn. Maar er gaat een knop im als jij als laatste vertrek. En als jullie tegelijk vertrekken? Maakt dat ook verschil?

honden page profiel Gitte Gitte

" Google eens op de relaxo pet. Goed aangeleerd, zijn er goede ervaringen mee. Aanzetten, voor je weggaat dan is er rust in je hond. Maar wel aanleren volgens de gebruiksaanwijzing. Neem daar de tijd voir.
Het is dus niet dat ze niet alleen kan zijn. Maar er gaat een knop im als jij als laatste vertrek. En als jullie tegelijk vertrekken? Maakt dat ook verschil? "

Precies, ze kan perfect alleen zijn, wanneer mijn vriend als laatst weggaat zien we haar heerlijk slapen op de bank voor verschillende uren. Als we tegelijk weggaan huilt ze ook. En ik ken het niet, ga er wat meer over opzoeken, bedankt!

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ik zou dan zeker ook nu en dan een seconde de deur uit en terug als je vriend even weg is, dit uitbouwen echt met secondes. . Ga je de relaxo gebruiken, dan in de aanleerfase niet als laatste weggaan.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Alleen zijn, moet je zo opbouwen, dat je voorkomt dat ze gaat piepen of blaffen. 

Als je het opbouwt, moet je zorgen, dat alleen zijn, niet erg is.

 

Je zal dus met hele kleine stapjes moeten beginnen, eigenlijk is de eerste stap zorgen dat ze in huis zelf goed alleen kan zijn.

Dar heet de sociale afstand vergroten.

 

Dat ze het bij jou doet, wellicht hecht ze meer aan jou, dat kan heel goed.

Je zou dan kunnen oefenen met als jij weggaat en je vriend thuis blijft.

 

Helaas kan je haar echt niet alleen laten, zolang ze het nog niet aan kan.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

De hond kan wel goed alleen zijn Suzanne, maar als vrouwtje als laatste weggaat, probleem. Als baasje als laatse weggaat geen probleem. 

honden page profiel Gitte Gitte

" Alleen zijn, moet je zo opbouwen, dat je voorkomt dat ze gaat piepen of blaffen. 
Als je het opbouwt, moet je zorgen, dat alleen zijn, niet erg is.
 
Je zal dus met hele kleine stapjes moeten beginnen, eigenlijk is de eerste stap zorgen dat ze in huis zelf goed alleen kan zijn.
Dar heet de sociale afstand vergroten.
 
Dat ze het bij jou doet, wellicht hecht ze meer aan jou, dat kan heel goed.
Je zou dan kunnen oefenen met als jij weggaat en je vriend thuis blijft.
 
Helaas kan je haar echt niet alleen laten, zolang ze het nog niet aan kan. "

Hoi Suzanne, Verona kan goed alleen zijn. Wanneer mijn vriend als laatste weggaat slaapt ze gewoon. Overdag in huid kan ze ook goed alleen zijn, s nachts slaapt ze ook in een andere ruimte dus dat is geen probleem. 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

De makkelijkste oplossing is gewoon zorgen dat je zelf steeds als eerste weggaat ?

 

honden page profiel Gitte Gitte

" De makkelijkste oplossing is gewoon zorgen dat je zelf steeds als eerste weggaat ?
  "

Dat had ik ook al bedacht, maar onze werkuren verschillen sommige weken zo erg dat dit ons niet toelaat om dit te doen... Jammer genoeg. 

honden page profiel JanineJanine

honden foto van Janine

" De makkelijkste oplossing is gewoon zorgen dat je zelf steeds als eerste weggaat ?
  "

Zou ik ook zoveel mogelijk doen.

En van daaruit op gaan bouwen. Eerst jij, een half uur later je vriend. Dan 25 min later en dit steeds verkorten tot vlak na elkaar en uiteindelijk samen.

Ook niet teveel heisa om maken, maar gewoon hup gaan.

Volgende forumvraag: 's avonds agressief
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^