Pup (corgi) van brok naar kvv

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RalfRalf

Goedemiddag,

Wij zijn heel benieuwd hoe we onze pup het beste kunnen laten overgaan naar kvv.

Op dit moment staat hij nog op Eukanuba brokken namelijk.

Hier in de buurt verkopen ze haaksbarf, ik lees hierover dat het erg goed is maar was benieuwd wat we het beste kunnen geven en of haaksbarf compleet is of dat we zelf nog iets bij moeten geven (groenten bijv)?
uiteraard hoeft het niet haaksbarf te zijn dus adviezen zijn welkom!

honden page profiel maxmax

Kijk eens op voerwijzer.com

Hier zie je nuttige informatie over brokken, kvv etc etc.

Over overstappen. volgens mij kan je het gewoon geven zonder mengen of zo. Ik weet nuet meer, maar ergens las ik dat kokend water overheen handig kan zijn.

Veel succes!

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Van brok naar kvv kan ieder moment, twijfel je daarover een beetje, kan je smorgens nog even de brok voeren en savonds de kvv....en van lieverlee de brok weglaten....welke kvv ? Kijk naar de hoeveelheid dieren, wat ik doe is iedere dag een ander soort dier, bij voorbeeld, konijn, lam, kalkoen, eend, enz...ikheb rollen van een soort dier en mijn hond krijgt iedere dag dus wat anders, een dag in de week pens, en een rauw eitje, een per tien kilo gewicht per week....je hebt nog een pup lees ik, meerderen keren per dag nog voeren....bij voorbeeld, een x brok en de anderen keren kvv...

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Ralf.....haaksbarf...hier de informatie...kan je gerust gaan geven...   

Percentages
Haaksbarf bevat:
55% spiervlees
15% orgaan
15% bot
12% groente (wortel, broccoli en andijvie)
3% hennep

Voor de eend, kip en konijn gebruiken ze hele dieren. Hier zitten dus alle organen in behalve de galblaas en bij de kip en konijn ook geen darmen. Deze zitten bij de eend er gewoon in.

Is Haaksbarf Compleet?
Je voert compleet met Haaksbarf als je tenminste voert

  • Gevogelte/konijn
  • Hoefdieren
  • Vette vis (de zalmmix)
  • Eventueel aangevuld met extra groenten (andere groentensoorten) en eieren

Verpakking
Verpakt in rollen van een 0.5 kg en 1 kg.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Ralf...ik bestel zelf bij Specimal.nl ...al vijf jaar lang, heel tevreden over, ze bezorgen per freesauto, ook speciaal pup pakket...rolln van 500 en 1000 gram...en vele diersoorten...

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Als je kvv wilt geven, kun je het beste afwisselen in verschillende smaken, maar ook verschillende merken. Alle merken gebruiken net wat andere samenstellingen, en door van verschillende merken af te wisselen, voorkom je eventuele tekorten. 

 

Ik geef voornamelijk barf, maar ook kvv. Ik geef elke avond groenten bij, de groentemix maak ik zelf 1 keer per week, en zorg dat er 4 tot 6 verschillende soorten groenten in zitten, ik voeg ook zaden en noten bij, en elke dag krijgen ze een beetje fruit. 

 

Wat slim is om 1 dag in de week vis en 1 dag in de week pens te geven, dit kun je ter vervanging van de maaltijd doen, maar je kunt ook een aantal keren per week wat vis geven, zorg alleen dat hij niet teveel vis voor zijn lichaamsgewicht binnenkrijgt. 

honden page profiel maxmax

ik keek even tussen je foto’s, en wat is je pup een schatjehp-heart.

honden page profiel RalfRalf

Allen weer bedankt! 
@max: dat is hij zeker! Doet het ook geweldig!

Naast de haaksbarf overweeg ik 2 a 3 dagen p/week brokken te geven. Ik overweeg nu Acana puppy&junior.

Reden hiervoor is vooral praktisch naar de toekomst voor als hij een poosje zou moeten logeren.

Dit kan gewoon prima toch. Zolang we maar niet op 1 dag brok en haaksbarf compleet geven, correct?

honden page profiel RalfRalf

Kort aanvullend, wij geven hem nu bij zijn avondbrokken (en ochtend vaak ook) renske 100% pens er bij (+/- 50gr bij 80gr brokken), kan dit gewoon (brokken zijn eukanuba puppy medium breed)?

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Kort aanvullend, wij geven hem nu bij zijn avondbrokken (en ochtend vaak ook) renske 100% pens er bij (+/- 50gr bij 80gr brokken), kan dit gewoon (brokken zijn eukanuba puppy medium breed)? "

Ik heb ook een pup na een paar dagen ben ik begonnen met 30 gr.vlees apart te geven,zonder brokken want ik wil ook dat ze brokken blijft eten ,als je brokken mengt met vlees heb je grote kans dat ze op gegeven moment geen brokken zonder vlees meer willen eten.

 

Mijn pup had hills van de fokker,heb nu de brokken gemengd met acana/pup junior....ze vindt de brokken lekker. Acana altijd tevreden over geweest.

 

Ik heb 3 dagen 30 gram rauw vlees gegeven,2 dagen 50 gram en nu krijgt ze s'morgens en s'middags brokken en in de namiddag en s' avonds vlees.

 

Brokken zal ik geen grotere hoeveelheid geven,is de bedoeling 1x daags brokken en  voor de rest vlees.

Ik geef hier verschillende soorten kvv maar het is de bedoeling dat ze op carnibest komt te staan,nu zijn die 500 gram rollen nog te groot,ze eet maar 100 gr.vees per dag,volgende maand kan ik vast met die rolletjes van 500 gram beginnen

Meerdere diersoorten wisselen is niet nodig als je een complete kvv voert.

 

Ik wissel ook wel eens van merken af,zolang het maar compleet is.

 

(mijn vorige honden werden ook zo gevoerd)

honden page profiel xxBeaglexxxxBeaglexx

Beste Ralf,

Ik weet niet of je nog veel contact hebt met je fokker, maar misschien zou je daar advies kunnen vragen, zij hebben daar immers veel ervaring mee. Wij kregen zelfs een blaadje mee hoe je het beste kon overgaan op ander voer, heb die alleen niet 1.. 2...3 hier liggen. Nog veel succes en veel plezier van jullie pup!

Mvg,

xxBeaglexx

P.S. Wat is dat een schatje zeg, zat even door jullie foto's te koekeloeren

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^