Hond adopteren België

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LiviaLivia

Hallo

 

Ik vroeg mij af of iemand een Belgische site kent waarop honden van particulieren worden geplaatst? Een beetje het verhuisdieren-idee? Ik ben aan het zoeken, maar kom enkel op asielen uit en algemene adopteersites waar bijna enkel buitenlandse honden opstaan...

 

We willen graag eerst kennismaken met een hondje (meerdere keren langsgaan zelfs als dat zou kunne) en op de verschillende asielen kom ik onze 'gading' niet echt tegen. Is er iemand die kan helpen?

 

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Neem eens contact op met Helping Dogs, zij zoeken naar een geschikte nieuwe thuis voor honden van particulieren:

https://helpingdogs.be/newsite2/index.php

honden page profiel LiviaLivia

" Neem eens contact op met Helping Dogs, zij zoeken naar een geschikte nieuwe thuis voor honden van particulieren:
https://helpingdogs.be/newsite2/index.php "

Dankjewel, zal ik zeker doen!

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Denk er wel aan dat het momenteel niet mogelijk is om bij anderen op bezoek te gaan en het dus niet eenvoudig is om een herplaatser goed uit te kiezen en zijn natuurlijk gedrag in verschillende situaties te bekijken en in te schatten. Misschien beter wachten tot na de corona-crisis en alles weer wat normaler gaat... hp-smile

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

Ook via de rasverenigingen vind je soms herplaatsers. Als je een bepaald ras wilt adopteren, zijn er ook bepaalde organisaties die honden van een specifieke rasgroep herplaatsen. 

Daarnaast zijn er ook Facebookgroepen voor herplaatsers, maar daar zou ik heel voorzichtig mee zijn want iedereen kan daar honden plaatsen, dus dat lijkt mij de minst betrouwbare optie.

honden page profiel LiviaLivia

" Denk er wel aan dat het momenteel niet mogelijk is om bij anderen op bezoek te gaan en het dus niet eenvoudig is om een herplaatser goed uit te kiezen en zijn natuurlijk gedrag in verschillende situaties te bekijken en in te schatten. Misschien beter wachten tot na de corona-crisis en alles weer wat normaler gaat...  "

Dat weet ik! We zijn op zoek naar een specifieke hond qua karakter, dus schrijven we alle herplaatsingssites aan. Zodat zij ons (hopelijk) contacteren als er een hondje binnenkomt dat bij ons zou kunnen passen. 

honden page profiel LiviaLivia

" Ook via de rasverenigingen vind je soms herplaatsers. Als je een bepaald ras wilt adopteren, zijn er ook bepaalde organisaties die honden van een specifieke rasgroep herplaatsen. Daarnaast zijn er ook Facebookgroepen voor herplaatsers, maar daar zou ik heel voorzichtig mee zijn want iedereen kan daar honden plaatsen, dus dat lijkt mij de minst betrouwbare optie. "

Het ras maakt voor ons niet zoveel uit, wat het moeilijker maakt. We zoeken echt een bepaalde hond, die bij ons en onze huidige hond past. Het maakt de zoektocht moeilijker, maar we willen zo zeker mogelijk zijn. Ik probeer Facebook en 2ehands/marktplaats inderdaad te vermijden.

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Nochtans heb ik via Marktplaats mijn tophond gevonden. Ik heb altijd herplaatsers, de eerste werd uit de auto gegooid tijdens een vakantie, de tweede moest weg wegens echtscheiding, de derde belandde in het asiel wegens de wereldreis van zijn rotbazin en de huidige stond dus op Marktplaats.

 

Het bleek zo te moeten zijn, want op MP staan meestal de Nederlandse hondjes en zij was toevallig ook van België. Het gezin dumpte haar en ze zat daar echt niet goed, pure ellende, dus we namen haar mee en ze is een tophond. Dus niet automatisch gaan verkondigen dat alle honden op MP, facebook en 2e hands niet kunnen of dat het allemaal broodfokkers zijn die daar hun honden zetten. Ik ken tal van mensen die hun liefste maatjes op die manier hebben gevonden en er wat blij mee zijn, dus niet veralgemenen !

 

 

Zij kunnen er ook niets om dat sommige mensen op die manier hun honden dumpen. En trouwens ook buitenlandse hondjes zijn schatten, ken veel mensen die er eentje hebben. Al ben ik dan zelf al jaren vrijwilliger in een lokaal Belgisch asiel, ik gun alle honden hun thuis. Jullie moeten ook bij de hond passen, want ik lees enkel "hij of zij moet bij ons passen", mag hopen dat jullie je ook willen inzetten en de hond niet meteen perfect in het plaatje moet passen.....

honden page profiel DagmarDagmar

In België mag je niet adverteren zonder een HK nummer, dus er bestaat geen zo'n site.

Hof Daalder bemiddelt adopties van hun thuis uit. Momenteel enkel maar een am bully zo te zien.

Volgende forumvraag: Hond ter adoptie gevraagd
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^