Help Beagle vliegt in lijn en blaft naar andere honden / voorbijgangers

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MartijnMartijn

honden foto van Martijn

Hoi Honden vrienden,

 

Mijn vrouw en ik hebben gen geweldige Beagle genaamd Diezel. Hij is nu 14 maanden jong en echt een geweldig beesie.

 

Helaas moet ik (ondanks dat hij geweldig is) jullie hulp/om advies vragen.

 

Tijdens de wandeling te pas en te onpas vliegt hij in de lijn al blaffend naar andere honden of voorbijgangers (bij zijn vriendjes Rottweilers en Duitse Herders en op losloop terreinen doet hij dat bij geen 1 enkele hond/voorbijganger). We denken niet dat het agressie is maar erg opgewonden (eenmaal bij die hond/persoon aangekomen is hij na het snuffelen en begroeten weer rustig). Hij loopt rustig mee en dan ineens BAM. Heb geen idee waarom hij dit doet. Het is ook niet elke keer. Ondanks dat hij 14,5 kilo is is dit niet fijn voor de arm van mijn vrouw en ook de schaamte die je krijgt omdat het lijkt dat je je hond niet hebt opgevoed.

 

We hebben het volgende geprobeerd: Dit gedrag te negeren, dus doorlopen zonder reactie (zonder succes), hebben hem proberen af te lijden met wat lekkers of oefeningen (lukt niet met succes), omdraaien en weg lopen (helpt niet). Ook een correctie help niet (kort "krachtig" rukje aan de lijn en het woord foei (hij heeft een tuigje om dus er komt geen kracht op zijn hals/nek. We zijn niet zo van die correcties maar als al het andere niet werk moet je iets proberen. Helaas ook geen succes). Ook hebben we voorbijgangers (met als zonder hond) gevraagd te oefen met ons. Dit gaat dan uit eindelijk goed. Maar bij een volgende keer kun je weer opnieuw beginnen.

 

Graag tips/trucks, we staan voor van alles open.

 

Groet,

 

Kim, Martijn & Diezel 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Hij doet het dus alleen aan de lijn?

 

Aan de lijn zijn ze beperkt in hun communiceren, wij beperken ze daarin. Als ze loslopen, kunnen ze weg als ze willen, ze kunnen langzaam gaan lopen, of in een boogje om de andere hond heen.

Aan de lijn, zullen ze daarom meer stres ervaren als er andere honden in de buurt zijn. Het uitvallen, dat is wat hij doet is een stres reactie.

Wat er ook gebeurd is dat het naderen van andere honden een onvoorspelbare situatie is voor je hond en door de lijn heeft hij er ook geen invloed op.

Stres is een verlaging van de voorspelbaarheid en beïnvloedbaarheid.

 

Als ze los lopen, hebben ze zelf de regie, vandaar dat dat minder stres oplevert.

 

Je zegt dat hij het ineens doet. Spanning bouwt zich altijd op en voor het uitvallen, laten ze meestal al een hoop signalen zien. Aan ons de taak om die te leren herkennen.

'Op het moment dat hij uitvalt, is hij niet meer te b bereiken, vandaar dat negeren, straffen, voertjes ed ook niet werken.

Als je bij de eerste tekenen van stres  in een boog om de andere hond heen gaat lopen, is hij wel te bereiken. Dan bouwt de stres zich niet meer op.

Als je dan ook zijn aandacht kan krijgen, grote hand voertjes voor zijn neus tijdens de boog, dan zal hij gaan leren, dat hij  iets met de andere hond hoeft en hij bouwt een positieve associatie op bij vreemde honden, maar dan wel bij jou.

Honden zijn net als wij, emotie eters.

 

Aan de lijn is het handiger geen contact te laten maken met vreemde honden. Dat gaat nl niet altijd goed. Los is het een ander verhaal.

 

Hier nog twee linkjes over stresssignalen. Heel vaak begint een hond met een stressbuffel. Hij ziet een andere hond en gaat snuffelen. weg kijken, Tongeren, langzaam lopen.

Het zijn duidelijke linkjes, hopelijk heb je er wat aan.

https://www.doggo.nl/artikelen/hondengedrag/stress-signalen-bij-honden/

https://hondenlot.nl/gedragstherapie/stresssignalen.html

 

 

 

honden page profiel MartijnMartijn

honden foto van Martijn

Hallo Suzanne en Luca,

 

Hartelijk bedankt voor de reactie en de links. We gaan er meteen mee aan de slag. 

Hopelijk bied dit de oplossing en wordt het weer gezellig voor ons allemaal zonder stress.

 

Groetjes,

 

Kim, Martijn en Diezel

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Succeshp-thumbsup

 

Wat ook extra kan helpen, doe leuke dingen samen. Brokjes verstoppen in de schors van een boom en laten zoeken, verstop een speeltje of een van jullie loopt een stuk weg en verstopt zich zodat hij met zijn neus aan de slag gaat om de verstopte te vinden.

 

Een beagle heeft meer reuk cellen dan de gemiddelde andere rassen, hun neus gebruiken vinden ze geweldig.

Zo maak je hem ook mentaal moe en zullen andere honden ook minder interessant gaan worden.

 

Alle beetjes kunnen helpen

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Dobry

Ik zou het voor zijn en als er mensen of andere honden aankomen afstand maken (in bogen eromheen lopen desnoods terug lopen) en de hond kort naast me houden, riem in 2 handen zodat hij niet voor je langs kan schieten, jijzelf tussen hond en mens/andere hond.

 

 

honden page profiel sorayasoraya 2 doggies

honden foto van soraya

Eens met voorgaande reacties.
Vergeet ook niet de pubertijd, waar je hond redelijk normaal kon doen, kan dan ineens niet meer!  Dat gaat dan met ups and downs de ene dag/week beter dan de andere. Je hond functioneert gewoon even niet 100% hahaha.
Gaat wel over, maar je moet wel geduld hebben en je hond idd meer ruimte gaan geven in die situaties de hij nu als stressvol ervaart.
Linkje met uitleg over pubertijd:
http://www.hondenlezingen.nl/341055426

honden page profiel MartijnMartijn

honden foto van Martijn

Bedankt voor jullie reactie en links. We gaan er lekker mee aan de slag.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Hou je ons op de hoogte?

Veel succeshp-thumbsup

honden page profiel MartijnMartijn

honden foto van Martijn

Ga mijn best doen. 

 

Vandaag mijn schoonouders vast ingelicht (lopen natuurlijk tegen het zelfde probleem terwijl zij met Luna het echte zusje van Diezel hier weer geen problemen mee hebben).

 

Ook zij gaan hun best doen om onze instructies zo goed mogelijk op te volgen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Hebben je schoonouders ook een beagle?

 

Ze zijn leuk!

honden page profiel MartijnMartijn

honden foto van Martijn

Ja het echte zusje van Diezel.

 

Wel een leuk verhaal eigenlijk.

 

Mijn vrouw werd gevraagd door haar ouders om mee te gaan kijken (ze heeft dierenverzorging gestudeerd en in een honden pension gewerkt) naar een beagle nestje (of alles goed was, teefje, reu, pups, omgeving, noem maar op). Zij dus mee en alles was dik in orde bij fokker.

 

Nu stuurde ze een paar foto's en melde dat er nog 2 vrij waren. Heb altijd al een hond willen hebben en heb mijn vrouw dus gezegd: "je weet hoe ik er over denk, maar hebben we de tijd om een pup op te voeden". Een half uurtje later hadden we het besluit genomen om Diezel te nemen. Ik zat op dat moment thuis met een burn-out en had dus tijd genoeg om voor de pup te zorgen (Diezel heeft mij ook geholpen om uit de burn-out te komen).

Dus een 8 weken later konden we onze pups ophalen. Ze zien elkaar minimaal 2x per week. we doen met ze verschillende cursussen (mijn vrouw met Luna (het zusje van Diezel) en ik met Diezel. Helaas nu ff niet van wegen het hele corona gebeuren).

Hebben jullie gelijk wat achtergrond info over Diezel :)

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Wat super leuk!

 

Honden kunnen een enorme steun voor ons zijn.

Kan me geen leven zonder ze voorstellen

Volgende forumvraag: Pitsende Aussie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^