Wandelen in de Soesterduinen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

 

 

Vandaag waren mijn moeder en ik er een beetje klaar mee, wij wandelen dagelijks bij ons in het park, maar met dit mooie weer, en veel mensen die thuis zitten/ thuis werken, zijn er heel veel mensen die dit ook doen. 

 

Om 9.00 is het nog goed te doen, kom je een enkele hardloper of enkele mensen et honden tegen, maar rond 13.00 is het echt druk, vooral in het losloop gebied, en wordt er vooral door de hardlopers weinig afstand gehouden, rennen rakelings langs je heen, even als de vele mensen op de fiets ( waarvan het grootste gedeelte ouderen zijn ).

Dan lopen er ook nog hele gezinnen buitenlanders, die al beginnen te gillen als de honden op 5 meter van ze vandaan zijn, mij honden negeren mensen gewoon. 

 

Normaal hebben we er niet zo'n probleem mee, en zie je al dit soort mensen niet, maar wij houden ons netjes aan de regels en houden afstand, maar de meeste mensen die wij tegenkomen dus niet.

De paden in het park zijn niet zo breed, om die afstand te houden moet je echt achter elkaar gaan lopen ( wat mijn moeder en ik wel netjes doen ) en ieder aan 1 kant van het pad, paden zijn hooguit 2 meter breed.

 

Vanmiddag zijn we het park ontvlucht en zijn we naar de Soesterduinen gereden waar we eenheerlijk relaxte wandeling hebben gehad. 

Aangezien het gebied heel ruim is konden we mensen goed ontwijken en hun ons, wat dan ook netjes gebeurde.

 

De dames hadden in ieder geval een hoop lol, en vooral geen stress van ons als ze weer eens aan de ka 't moesten omdat er een fietser of hardloper aan kwam. 

533799.jpg

533800.jpg

533801.jpg

533802.jpg

533803.jpg

533804.jpg

533805.jpg

533806.jpg

533808.jpg

Aan het eind als afsluiting nog Even samen water drinken. 

533809.jpg

 

honden page profiel So long, friends!So long, friends! 3 doggies

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

" Een handige site om te bepalen of je je huis mag verlaten, omdat de maatregelen van de overheid misschien ietsje moeilijk te begrijpen zijn voor een deel van de bevolking:https://www.magikhethuisverlaten.nl/
 
...
 
Ja ik weet het, het is heel flauw. Maar waarom heb je commentaar op anderen die naar buiten gaan terwijl je zelf ook naar buiten gaat? "

Ik heb geen commentaar, maar ze moeten zich wel aan de regels houden en afstand bewaren. 

Moet niet zo zijn dat ik in het water of de greppel moet springen omdat hun zo graag met zijn allen naast elkaar moeten blijven lopen.

 

Mijn moeder en ik laten samen de honden uit, zelfs op een pad van 2 meter breed lopen wij achter elkaar, om andere de ruimte te geven om dat ook op deze manier te doen, en niet met zijn allen maar naast elkaar te blijven lopen. 

 

Kan mijn honden niet 24 uur binnen houden, en ik heb geen tuin, woon op 1 hoog in een appartement.

 

Buiten de honden uitlaten en naar mijn werk gaan kom ik niet buiten. 

 

Mijn boodschappen doe ik 1 keer in de week gecombineerd met de boodschappen ( brood en vleeswaren voor op mijn werk ), dit is om 8.30 's ochtens, als het nog niet druk is. 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Ik kan me voorstellen dat je even wat meer ruimte zoekt, het was ook heerlijk weer.

 

Ik loop alleen nog rondjes om mijn huis, en dat is al een uitdaging. Zo veel mensen die je normaal nooit ziet. Zo'n park zou ik nu ook echt mijden, dat levert je alleen maar stress op.

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

" Ik kan me voorstellen dat je even wat meer ruimte zoekt, het was ook heerlijk weer.
 
Ik loop alleen nog rondjes om mijn huis, en dat is al een uitdaging. Zo veel mensen die je normaal nooit ziet. Zo'n park zou ik nu ook echt mijden, dat levert je alleen maar stress op. "

Nadeel is dat dat het enigste plekje is waar je gewoon je hond uit kan laten, zonder dat je om de 5 meter een kat tegenkomt, of boze bewoners omdat de honden langs hun heg lopen en er volgens de mensen tegen aan plassen. ( wat mijn meiden en de dame vsnmijn ouders dus niet doen ).

 

Djaira heeft een hekel aan katten, en rustig wandelen in de wijk is er dus niet bij, we worden van links naar rechts gesleurd, als ze een kat heeft gezien. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

I533687.jpg    Wanneer men afstand houd is er geen enkel probleem om buiten te zijn...ik ben hier iedere dag heerlijk veel uurtjes, niemand wandeld hier, en als er eens iemand daar komt is dat in de verte...afstand houden dan geen enkel probleem.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

" Nadeel is dat dat het enigste plekje is waar je gewoon je hond uit kan laten, zonder dat je om de 5 meter een kat tegenkomt, of boze bewoners omdat de honden langs hun heg lopen en er volgens de mensen tegen aan plassen. ( wat mijn meiden en de dame vsnmijn ouders dus niet doen ).
 
Djaira heeft een hekel aan katten, en rustig wandelen in de wijk is er dus niet bij, we worden van links naar rechts gesleurd, als ze een kat heeft gezien.  "

Ja dat probleem herken ik. Heel irritant. Van mij mogen de katten ook wel even worden opgehokt.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Wat een lekkere foto’s. Doggies en jullie hebben genoten zo te zien. Goed dat je de mensen ontloopt. 

Ik ga nu met Twinko soms ook naar een park een eindje verder, of naar een stuk afgelegen strand. Daar is het rustiger en heb je ruimte om elkaar te ontlopen. Hier in de wijk lopen mensen het liefst over je heen. Het verbaasd me echt hoeveel mensen geen afstand houden. Tot gister was bijv. de markt hier gewoon  open, en druk ook surprised

honden page profiel PennyPenny 3 doggies

honden foto van Penny

Leuke foto's!

 

Ik snap je helemaal en heb hier precies dezelfde situatie. Ik probeer nu om 8 uur al te wandelen (in het weekend nog vroeger) en voor 11 uur terug te zijn, daarna ga ik rond 17 uur nog een klein rondje (tussendoor doet ze alles in de tuin). Ik hou daarbij eigenlijk constant afstand van mensen (zelfs meer dan de 1,5 meter) maar moet daarvoor altijd het pad af. Als ik dat doe kijken de meeste mensen mij zelfs nog boos aan, alsof ze zich beledigd voelen. De meeste hondenbezitters die ik nu tegen kom komen trouwens ook niet uit de buurt en lopen hier normaal echt nooit.

honden page profiel NaomiNaomi 3 doggies

honden foto van Naomi

Op sommige foto's lijkt de flatcoated best veel op Puck surprised

 

Krijg veel reacties dat Puck op een flatcoated lijkt, maar dat vind ik eigenlijk helemaal niet haha. Die ik normaal zie zijn veel forser en de kop heel anders dan die van puck met haar smalle kop. 

 

Maar na deze foto's zie ik wel  wat gelijkenis tongue-out

Is ze nog jong? 

495089.jpg

 

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

" Op sommige foto's lijkt de flatcoated best veel op Puck 
 
Krijg veel reacties dat Puck op een flatcoated lijkt, maar dat vind ik eigenlijk helemaal niet haha. Die ik normaal zie zijn veel forser en de kop heel anders dan die van puck met haar smalle kop. 
 
Maar na deze foto's zie ik wel  wat gelijkenis 
Is ze nog jong? 

  "

Ze is 9,5 maand oud, en erg smal gebouwd

honden page profiel NaomiNaomi 3 doggies

honden foto van Naomi

" Ze is 9,5 maand oud, en erg smal gebouwd "

Meende het al te zien inderdaad. Dan zal ze nog wel wat uitzwaren en meer vacht krijgen. 

Maar slank gebouwd vind ik persoonlijk juist mooi. Mooi flatje hp-shinyhp-heart

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

226126.jpg454873.jpg464713.jpg

Dit was mijn flatcoated retriever, ondertussen al weer ruim 2 jaar geleden overleden.

Zij was ook vrij slank.

 

Op de laatste foto is ze 13 jaar, net voor we haar in lieten slapen. 

honden page profiel So long, friends!So long, friends!

honden page profiel Danielle, Kyra †, Kaylin en DjairaDanielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

"  
Je kunt het ook zien als een mooie kans om veel te oefenen, om er nu eens echt mee aan de slag te gaan. Mijn hond kan/kon niet ontspannen aan de riem lopen. Hij trekt niet, maar is de hele tijd aan het speuren naar mogelijk "gevaar", fixeren op honden/mensen, amper snuffelen. Ik ging dagelijks naar losloopgebied omdat hij daar wel ontspannen is. Vrijdag voor het laatst geweest. We zijn nu bijna 5 dagen verder (met 2-3 maal daags een wandeling aan de lijn door de wijk) en hij maakt echt vorderingen.
 
Ik woon ook op een appartement (met balkon) maar indien mogelijk blijf ik binnen en ik ga me niet overbodig verplaatsen met de auto. Als we later een totale lockdown krijgen, moet mijn hond met veel minder tevreden zijn. "

Oefenen met meer honden gaat niet, als ik werk 4 dagen per week, toevallig vandaag niet zijn mijn honden bij mijn ouders, en dan loopt mijn moeder met 3 honden waar er 2 een hekel aan katten hebben.

 

Ben al ruim 3 jaar bezig om dit eruit te krijgen maar gaat echt niet lukken, zelfs als ik mijn veelvraat het lekkerste snoep voor haar neus houd, blijft ze gefocust op katten.

 

En trouwens je mag nog steeds wandelen met de honden, en een frisse neus halen. En ik zocht vanmiddag juist de rustige omgeving op, en houd zelf ook genoeg afstand, alleen zouden andere dat ook moeten doen. 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees


 
En trouwens je mag nog steeds wandelen met de honden, en ik zoek juist de rustige omgeving op, en houd zelf ook genoeg afstand, alleen zouden andere dat ook moeten doen.  "

Eens hoor. Als ik een auto had wist ik t wel!

honden page profiel Michelle, baasje van Scotty en kater CharlieMichelle, baasje van Scotty en kater Charlie 3 doggies

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en kater Charlie

In Spanje, die wel in een echte lockdown is, mag je ook gewoon nog de hond uitlaten. En ook in Engeland valt het uitlaten van de hond onder de dagelijkse beweging waar ze nog recht op hebben. Gewoon even ter informatie.

Ik loop ook nog gewoon een uurtje met Scotty 's middags hoor, soms gewoon in de buurt, soms in het bos. Voor mij valt dat onder de "een frisse neus halen of even sporten" wat ook in onze 'intelligente lockdown' nog gewoon mag. Als we de hele dag thuis zitten worden we allebei gek.

 

Heerlijke foto's trouwens, lekker op de ruimte. Ik zou willen dat ik wat dichter bij de Soesterduinen woonde hp-sleephappy

honden page profiel Koert En poppy Koert En poppy 3 doggies

honden foto van Koert En poppy

Wat wordt de hond van jou moeder groot Danielle 

honden page profiel Koert En poppy Koert En poppy 3 doggies

honden foto van Koert En poppy

Maar mooie foto’s van jullie honden 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Helaas toch ook daar blijkbaar  mensen die geen afstand houden terwijl er toch ruimte zat is...

 

https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/2028260/?fbclid=IwAR2eCwY8DX6J3MnDnr4qJnd8cy7XIBtlsr4LDMYtDrpW6V4geDukIlT9ZSE 

SOEST - De gemeente Soest sluit een groot deel van de parkeerplekken af bij de Soester Duinen.

Burgemeester Metz hoopt dat er komend weekend zo minder mensen naar het natuurgebied komen. Afgelopen weekend was het erg druk waardoor mensen niet altijd anderhalve meter afstand van elkaar hielden.’

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

" Helaas toch ook daar blijkbaar  mensen die geen afstand houden terwijl er toch ruimte zat is...
 
https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/2028260/?fbclid=IwAR2eCwY8DX6J3MnDnr4qJnd8cy7XIBtlsr4LDMYtDrpW6V4geDukIlT9ZSE 
‘SOEST - De gemeente Soest sluit een groot deel van de parkeerplekken af bij de Soester Duinen. Burgemeester Metz hoopt dat er komend weekend zo minder mensen naar het natuurgebied komen. Afgelopen weekend was het erg druk waardoor mensen niet altijd anderhalve meter afstand van elkaar hielden.’ "

Er stonden inderdaad wel hekken, maar deze waren aan de kant gezet. 

Ik zou er in het weekend ook zeker niet naartoe gaan nu. 

Normaal is het er in het weekend altijd al druk als het mooi weer is. 

 

Gisteren waren er op de zandvlakte weinig mensen te zien, en ook in het bos eromheen kwamen we weinig mensen tegen, en de paar mensen die we tegen kwamen hielden net als wij netjes afstand. 

 

 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Helaas toch ook daar blijkbaar  mensen die geen afstand houden terwijl er toch ruimte zat is...
 
https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/2028260/?fbclid=IwAR2eCwY8DX6J3MnDnr4qJnd8cy7XIBtlsr4LDMYtDrpW6V4geDukIlT9ZSE 
‘SOEST - De gemeente Soest sluit een groot deel van de parkeerplekken af bij de Soester Duinen. Burgemeester Metz hoopt dat er komend weekend zo minder mensen naar het natuurgebied komen. Afgelopen weekend was het erg druk waardoor mensen niet altijd anderhalve meter afstand van elkaar hielden.’ "

Zo jammer hé? Door dat massale 'frisse neus halen' kunnen wij straks allemaal nauwelijks meer met de honden uit.

Ik hier sowieso al niet meer. Overal stervens druk.

 

En nee.. voordat we weer over 'stedelingen' beginnen.. Ik woon op de Veluwe. Onze losloopgebieden waren altijd al favoriet bij de niet-hondenbezitters. Kan je je voorstellen hoe het nu daar is cry

Volgende forumvraag: Vrolijk foto topic
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^