Poep eten, toch nog een keer om advies vragen (update: muilkorf)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Hoi,

 

Ik heb er al vaker topics over geopend en er ook al vaker over geklaagd, toch wil ik het nog een keer kwijt en ook weer om advies vragen.

Penny eet poep, echt alle soorten maar vooral hondenpoep. Als ze de kans krijgt eet ze ook heel veel. Dit doet ze al 11 jaar maar niet constant even veel. Soms gaat het zo goed dat ze het alleen doet als ze toevallig een hondendrol ziet, soms (zoals nu) is het zo erg dat ze aan de riem trekt om je naar elke hondendrol te slepen. In de periodes dat het mee valt maakt het mij niet zo uit dat ze het doet, maar momenteel is het weer zo extreem dat ik soms gewoon geen zin heb om met haar te wandelen.

 

Ik heb al bijna alles geprobeerd:

- ander voer: geen effect

- supplementen (veendrenkstof, banaan, eierkoek, yoghurt): geen effect

- kort aan de riem houden: dat maakt het erger. Ze raakt gefrustreerd en zelfs als je de riem zo kort houd dat ze niet meer kan snuffelen lukt het haar poep te pakken

- muilkorf: werkt tegen het poep eten maar is momenteel geen optie. Ze vind het ondanks het trainen afschuwelijk en heeft totaal geen plezier meer in wandelen. Ik heb hem één keer ruim twee weken met wandelen omgedaan om te kijken of ze het dan accepteerde en om te kijken of het poep eten daarna stopt. Dat had geen zin.

- clicker: werkt tijdens de goede periodes prima, maar als het slecht gaat niet

- negeren: werkt niet, ze eet zich helemaal vol waardoor ik een half uur later weer met haar uit moet

- (hard) straffen: werkt niet. Ze gaat het nog meer naar binnen schrokken en gaat ook weg lopen om het te doen. Verder is dit gewoon niet de manier waarmee ik met haar om wil gaan

- afleiden met een hele lekkere/bijzondere beloning: werkt ook niet

- meer beweging en stimulatie: werkt niet, ze loopt tussen 8 en 11km per dag en krijgt daarnaast elke avond een trainingssessie of hersenwerk. Tussendoor krijgt ze natuurlijk ook heel veel rust.

- commando 'laat liggen' aanleren: dat kent ze inmiddels zo goed dat ik haar avond eten over het gras in de tuin kan strooien en vervolgens op datzelfde gras een hele trainingsessie kan doen zonder dat ze iets op pakt.

- heel veel structuur bieden (alleen op commando snuffelen, alleen iets laten doen met toestemming): heeft niets geholpen

- constant bezig houden: het enige wat wel werkt, maar daar wandel ik natuurlijk niet voor. Ze is soms al te gefocust op mij en ik wandel juist met haar zodat ze lekker zichzelf kan zijn

- voerdummy vast laten houden/taak geven: vind ze een tijdje leuk maar daarna niet meer, dan laat ze het gewoon vallen

- veel laten speuren naar de voerdummy: heeft niets veranderd

 

Ik weet dat het raar klinkt dat ik klaag over iets wat ze al 11 jaar doet en ik weet ook dat het uiteindelijk weer minder wordt. Waarschijnlijk zal ik ook weer veel kritiek krijgen, maar zoals hoe het nu gaat is het voor ons allebei ook niet echt fijn. Ik voel me er echt heel vervelend over. Ik heb nog nooit een hond gezien die het zo extreem doet en heb daardoor constant het gevoel dat het mijn schuld is.

 

Het hoeft niet te verdwijnen, dat verwacht ik helemaal niet. Ik wil er wel gewoon beter mee om kunnen gaan, een manier waarmee ik tijdens de moeilijkere periodes het toch een beetje onder controle kan hebben zodat we allebei weer kunnen ontspannen. Ik ga sowieso al een andere, ruimere muilkorf bestellen die ze hopelijk fijner gaat vinden (niet alleen tegen poep eten, ook voor in de zomer als er overal kippenbotjes liggen).

 

Als niets helpt en het zo extreem blijft komen we er ook wel weer doorheen, maar om advies vragen kan altijd en misschien heeft er nog iemand een idee wat we nog niet hebben geprobeerd.

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

Wat je zegt je hebt al heel veel geprobeerd en daar wil ik je complimenten voor geven hp-thumbsup

 

Daarnaast denk ik dat het goed is dat je een andere muilkorf hebt gekocht (of wil kopen iig). Denk dat ze nu aan die ze nu heeft nare herinnering aan heeft en het daarom niet leuk vind. Misschien is dat bij die andere beter, zie het als een nieuw begin smile Hopelijk helpt het en geeft het jullie allebei wat rust zonder vervelende bij effecten. Succes! 

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

" Wat je zegt je hebt al heel veel geprobeerd en daar wil ik je complimenten voor geven 
 
Daarnaast denk ik dat het goed is dat je een andere muilkorf hebt gekocht (of wil kopen iig). Denk dat ze nu aan die ze nu heeft nare herinnering aan heeft en het daarom niet leuk vind. Misschien is dat bij die andere beter, zie het als een nieuw begin  Hopelijk helpt het en geeft het jullie allebei wat rust zonder vervelende bij effecten. Succes!  "

Bedankt voor je lieve reactie,

De muilkorf die ze nu heeft vind ze vooral niet fijn omdat hij niet lekker zit en dat snap ik wel. Hij is erg smal waardoor de zijkanten een beetje tegen haar neus aan zitten en het materiaal is niet zo fijn. Ik heb hem al voor het grootste gedeelte met fleece bedekt om hem comfortabeler te maken maar dat werkt niet.

Ze heeft nu deze en deze ga ik bestellen. Als die beter zit zou dat echt een groot verschil maken. Los hoeft ze hem sowieso niet om, maar als ze hem aan de lijn goed accepteert kunnen we eindelijk echt ontspannen lopen

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon 3 doggies

honden foto van Arran & Aedon

Tja, je hebt echt al heel veel geprobeerd (continenten daarvoor!)

 

het word dan alleen een beetje lastig om te bedenken wat nog een optie zou kunnen zijn.

 

Mijn eerste gedachten is om misschien het poep eten te behandelen als voedsel agressie.

 

Absoluut geen idee of het een goede optie is, maar ze voelt zich genoodzaakt om het heel snel naar binnen te gooien als je wilt ingrijpen zeg je.

 

Misschien dat het iets van de spanning weghaalt en ze dan het idee krijgt dat ze niet meteen zoveel mogelijk poep naar binnen hoeft te werken?

 

Je zegt dat het met periodes goed gaat. Is er misschien nog een externe prikkel doe haar (extra) poep laat eten in de mindere periodes?

 

 

In ieder geval heel veel succes.

 

Ik denk dat het wel heel moeilijk word om nog veel aan te verbeteren aangezien ze het al 11 jaar doet.

 

 

honden page profiel NaomiNaomi 3 doggies

honden foto van Naomi

Heb je al eens geprobeerd om iets aan haar voeding toe te voegen? Er zijn verschillende dingen die (in theorie) zouden kunnen helpen; banaan, vuile pens, veendrenkstof, biofood mineralenkoekje, etc.

 

Maar eigenlijk ben ik bang dat het niet goed werkt omdat het gedrag al zo lang is ingesleten. Maar je kunt het proberen, baadt het niet dan schaadt het niet. 

 

Je hebt in ieder geval al heel erg veel geprobeerd. hp-thumbsup

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Je hebt al alles geprobeerd. Ze is nu 11 ...afleren zal ze het niet meer doen , zeker als ze dit al jaren doet....enigste oplossing, de muilkorf....Zodra je gaat wandelen doe je die om, en een waar ze toch nog niet kan smikkelen aan een drol....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Bedankt voor je lieve reactie,
De muilkorf die ze nu heeft vind ze vooral niet fijn omdat hij niet lekker zit en dat snap ik wel. Hij is erg smal waardoor de zijkanten een beetje tegen haar neus aan zitten en het materiaal is niet zo fijn. Ik heb hem al voor het grootste gedeelte met fleece bedekt om hem comfortabeler te maken maar dat werkt niet.
Ze heeft nu deze en deze ga ik bestellen. Als die beter zit zou dat echt een groot verschil maken. Los hoeft ze hem sowieso niet om, maar als ze hem aan de lijn goed accepteert kunnen we eindelijk echt ontspannen lopen "

Daar doe je goed aan, een goeie korf te bestellen, moet wel comfortabel zitten....

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Je kan wel iets proberen, zoek een verse drol op en zorg dat je iets echt heel lekkers bij je hebt.

Aan de lijn houden en als ze naar de drol gaat, zeg je nee en haal de lijn binnen, geef haar het super lekkers.

Dit heel vaak en elke keer herhalen als je poep ziet, eindeloos herhalen totdat ze bij het zien van een drol, op jou nee, uit zich zelf bij jou het super lekkers komt halen.

Dit zal je blijven moeten herhalen en ze mag echt geen succes meer behalen met het eten van poep.

Zo krijgt ze de keus tussen niets en lekkers bij jou, als niets echt nooit succes heeft, en lekkers bij jou 100%, dan zuklklen ze voor de 100% gaan kiezen.

 

honden page profiel Danielle, Kyra †, Kaylin en DjairaDanielle, Kyra †, Kaylin en Djaira 3 doggies

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

Ik heb helaas geen tips voor je, lees wel even we, mijn jongste aus eet ook veel poep, ook ik heb al van alles geprobeerd. 

 

Zij heeft een tijd met een muilkorf gelopen, toen hele tijd niet, maar heb de muilkorf toch maar weer tevoorschijn gehaald, aangezien ze het nu weer heel erg doet. 

 

Ik heb dezelfde muilkorf als jij, denk dat die van Penny een maat te klein is, en daarom tegen haar neus drukt. 

Mijn aus past maatje 5 en heeft dan hetzelfde probleem, ik heb toen een maatje groter gekocht, die past ze ook en zit niet tegen haar neus aan. 

Mijn moeder had dezelfde muilkorf voor haar Flatcoat ( welke niet meer leeft ), zij paste maat 6 vanmijn jongste aus, maar dan zat de korf tegen haar neus aan, zij heeft toen een maatje groter gekocht en had dat probleem toen niet meer.

 

Beide honden paste dus 2 maten, alleen bij beide zat de kleinere maat tegen de neus, en de maat groter niet. 

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Super bedankt voor alle reacties!

 

@Arran en Aedon: Je heb gelijk. Niet snel ingrijpen werkt inderdaad beter omdat ze het dan minder snel naar binnen schrokt en zich ook makkelijker laat weg sturen. Ik wil het voorkomen waardoor het soms gewoon een soort gevecht is tussen mij en Penny waarbij Penny de drol wil opeten en ik haar daarvan wil weg duwen. Dat is natuurlijk niet goed.

Het probleem is alleen dat het, als je er eenmaal op let, heel erg frustrerend is om haar wéér een hondendrol naar binnen te zien werken. Ik weet dat ik er dan gewoon rustig naar toe moet lopen, haar rustig bij haar halsband moet pakken en gewoon rustig weg moet trekken, maar dat is moeilijk. In plaats van dat storm ik er op af, grijp ik haar vast, duw of trek ik haar van de hondendrol af, allemaal om het zo snel mogelijk te stoppen of omdat ik gefrustreerd ben.

Ik moet de komende tijd echt proberen me meer te beheersen en gewoon rustig te blijven, ik kan natuurlijk niet van haar verwachten dat ze ontspant als ik het zelf niet eens kan.

 

Ik dacht eerst dat het vele poep eten aan de seizoenen lag, maar eigenlijk hebben we elk seizoen wel zo'n moment. Ik merk wel dat ze meer poep eet als het droog is en dat is nu weer het geval. Verder is het een hele gevoelige hond die erg op spanning reageert. Het kan heel goed zijn dat die er nu ook is vanwege de hele situatie met het coronavirus.

 

@Naomi: Ik heb al verschillende supplementen geprobeerd, maar dat heeft nooit geholpen net als voer wisselen. Het zou een tekort kunnen zijn, maar Penny ziet er momenteel echt prachtig uit. Heel erg gespierd, glanzende zachte vacht, slank. Vanochtend zei iemand het nog, dat ze er zo goed uit ziet dat een tekort eigenlijk niet kan. Ik ga het wel met de dierenarts bespreken als we daar weer naar toe moeten, misschien weet die nog iets

 

@Willemijn: De muilkorf is inderdaad het beste om het volledig te voorkomen, maar ze heeft ook weinig aan de wandeling als ze het helemaal niet leuk vind en haar plezier vind ik dan toch belangrijker. Ik ga inderdaad sowieso een andere muilkorf proberen zodat het wat fijner zit.

 

@Suzanne: Dat heb ik vroeger al een keer geprobeerd, helaas werkt het echt gewoon niet. Ze laat die drol dan liggen en eet de volgende die ze vind op. Als ze aan de riem een drol wil eten merk ik dat vaak op tijd, dan sta ik voor de drol stil zodat de riem strak staat maar Penny er net niet bij komt. Vervolgens geef ik het commando 'laat liggen', ze luistert daarnaar, krijgt een beloning en loopt verder (of draait zich snel om en heeft alsnog succes) om weer naar de volgende drol te gaan en zo blijft dat door gaan, hoe vaak ik dat ook doe.

 

@Danielle: Hij kan inderdaad te klein zijn, maar het gaat echt om de zijkanten. Haar neus raakt de voorkant niet en ze kan gewoon hijgen, hij is alleen te smal. Verder heeft ze ook heel veel jeuk als ik hem af doe, ze ligt eerst een hele tijd te rollen en te schuren met haar neus. Ik kan inderdaad wel een maat groter proberen, maar ik vind die andere er ook wel goed uit zien. Die lijkt wat ruimer te zitten en misschien vind ze dat fijner. Ik kan ze ook beide bestellen, maar van de andere wilde ik ook 2 maten proberen dus dan moet ik er 3 bestellen en dat is misschien een beetje veel.

Ik plaats morgen wel even een foto van hoe de muilkorf nu zit.

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon 3 doggies

honden foto van Arran & Aedon

" Super bedankt voor alle reacties!
 
@Arran en Aedon: Je heb gelijk. Niet snel ingrijpen werkt inderdaad beter omdat ze het dan minder snel naar binnen schrokt en zich ook makkelijker laat weg sturen. Ik wil het voorkomen waardoor het soms gewoon een soort gevecht is tussen mij en Penny waarbij Penny de drol wil opeten en ik haar daarvan wil weg duwen. Dat is natuurlijk niet goed.
Het probleem is alleen dat het, als je er eenmaal op let, heel erg frustrerend is om haar wéér een hondendrol naar binnen te zien werken. Ik weet dat ik er dan gewoon rustig naar toe moet lopen, haar rustig bij haar halsband moet pakken en gewoon rustig weg moet trekken, maar dat is moeilijk. In plaats van dat storm ik er op af, grijp ik haar vast, duw of trek ik haar van de hondendrol af, allemaal om het zo snel mogelijk te stoppen of omdat ik gefrustreerd ben.
Ik moet de komende tijd echt proberen me meer te beheersen en gewoon rustig te blijven, ik kan natuurlijk niet van haar verwachten dat ze ontspant als ik het zelf niet eens kan.
 
Ik dacht eerst dat het vele poep eten aan de seizoenen lag, maar eigenlijk hebben we elk seizoen wel zo'n moment. Ik merk wel dat ze meer poep eet als het droog is en dat is nu weer het geval. Verder is het een hele gevoelige hond die erg op spanning reageert. Het kan heel goed zijn dat die er nu ook is vanwege de hele situatie met het coronavirus.
 
@Naomi: Ik heb al verschillende supplementen geprobeerd, maar dat heeft nooit geholpen net als voer wisselen. Het zou een tekort kunnen zijn, maar Penny ziet er momenteel echt prachtig uit. Heel erg gespierd, glanzende zachte vacht, slank. Vanochtend zei iemand het nog, dat ze er zo goed uit ziet dat een tekort eigenlijk niet kan. Ik ga het wel met de dierenarts bespreken als we daar weer naar toe moeten, misschien weet die nog iets
 
@Willemijn: De muilkorf is inderdaad het beste om het volledig te voorkomen, maar ze heeft ook weinig aan de wandeling als ze het helemaal niet leuk vind en haar plezier vind ik dan toch belangrijker. Ik ga inderdaad sowieso een andere muilkorf proberen zodat het wat fijner zit.
 
@Suzanne: Dat heb ik vroeger al een keer geprobeerd, helaas werkt het echt gewoon niet. Ze laat die drol dan liggen en eet de volgende die ze vind op. Als ze aan de riem een drol wil eten merk ik dat vaak op tijd, dan sta ik voor de drol stil zodat de riem strak staat maar Penny er net niet bij komt. Vervolgens geef ik het commando 'laat liggen', ze luistert daarnaar, krijgt een beloning en loopt verder (of draait zich snel om en heeft alsnog succes) om weer naar de volgende drol te gaan en zo blijft dat door gaan, hoe vaak ik dat ook doe.
 
@Danielle: Hij kan inderdaad te klein zijn, maar het gaat echt om de zijkanten. Haar neus raakt de voorkant niet en ze kan gewoon hijgen, hij is alleen te smal. Verder heeft ze ook heel veel jeuk als ik hem af doe, ze ligt eerst een hele tijd te rollen en te schuren met haar neus. Ik kan inderdaad wel een maat groter proberen, maar ik vind die andere er ook wel goed uit zien. Die lijkt wat ruimer te zitten en misschien vind ze dat fijner. Ik kan ze ook beide bestellen, maar van de andere wilde ik ook 2 maten proberen dus dan moet ik er 3 bestellen en dat is misschien een beetje veel.
Ik plaats morgen wel even een foto van hoe de muilkorf nu zit. "

Ik snap heel goed dat je gefrustreerd raakt. Dat is iets waar ik zelf ook op moet letten tijdens trainingen oidhp-angel

 

Wel goed dat je het beseft. Dan kun je ermee aan de slag.

 

Het rustig blijven is wel belangrijk.

Bij Aedon merkte ik bv op een gegeven moment dat hij zijn eten steeds sneller naar binnen schrokte als ik langsliep.

 

Ook als ik niet eens in de buurt van zijn bak kwam.

 

Nu vind ik het zelf heel belangrijk dat hij me genoeg vertrouwd bij zijn bak, maar ook dat ik ten alle tijden bij zijn eten kan.

 

 

Dit zijn we dus rustig gaan oefenen en daar was rust ook enorm belangrijk. Ik kon niet zomaar naar hem toe lopen, maar moest echt jammerende signalen naar hem geven, dus rustig aan doen en niet direct oogcontact maken. Deed ik dat niet dan werd het schrokken erger. Langzaam aan werd het beter en nu mag ik weer prima in de buurt komen, hem eventueel aanraken en zelfs de bak afpakken als ik dat zou willen.

 

Het is moeilijk maar rust is wel enorm van invloed.

 

 

Als het erg droog is, drinkt ze dan genoeg of misschien minder? Met nat weer (regen) lam het ook zijn dat door het water de geur minder opvalt.

 

 

honden page profiel Danielle, Kyra †, Kaylin en DjairaDanielle, Kyra †, Kaylin en Djaira 3 doggies

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

@Danielle: Hij kan inderdaad te klein zijn, maar het gaat echt om de zijkanten. Haar neus raakt de voorkant niet en ze kan gewoon hijgen, hij is alleen te smal. Verder heeft ze ook heel veel jeuk als ik hem af doe, ze ligt eerst een hele tijd te rollen en te schuren met haar neus. Ik kan inderdaad wel een maat groter proberen, maar ik vind die andere er ook wel goed uit zien. Die lijkt wat ruimer te zitten en misschien vind ze dat fijner. Ik kan ze ook beide bestellen, maar van de andere wilde ik ook 2 maten proberen dus dan moet ik er 3 bestellen en dat is misschien een beetje veel.
Ik plaats morgen wel even een foto van hoe de muilkorf nu zit. "

Wat jij omschrijft hadden mijn Aussie en de Flatcoated Retriever van mijn ouders ook, hij was vooral aan de zijkant van de snuit te smal, daarom had ik voor een maat groter gekozen.

Ik had mijn aus meegenomen naar de dierenwinkel om te passen, en mijn ouders hadden bij hun hond de muilkorf van mijn aus gepast. 

honden page profiel Danielle, Kyra †, Kaylin en DjairaDanielle, Kyra †, Kaylin en Djaira 3 doggies

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

508051.jpg

508042.jpg

 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

@Willemijn: De muilkorf is inderdaad het beste om het volledig te voorkomen, maar ze heeft ook weinig aan de wandeling als ze het helemaal niet leuk vind en haar plezier vind ik dan toch belangrijker. Ik ga inderdaad sowieso een andere muilkorf proberen zodat het wat fijner zit.   —————————————————————————————————————————-

Ik begrijp je, maar wat is belangrijker, ook al heeft ze een muilkorf om dan kan de wandeling ook leuk zijn dit is aan jou, hier loopt een grote hond met een muilkorf om veiligheids redenen rond, de eigenaar maakt het voor de hond leuk en de hond gaat nimmer zonder de korf de deur uit...laat het een gewoonte worden de korf...

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon 3 doggies

honden foto van Arran & Aedon

Heeft ze zich eigenlijk wel eens helemaal ziek gegeten aan poep?

 

Of hiervoor nooit de kans gekregen?

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Als je gaat trainen met leren geen poep eten (de nee) en bij jou iets lekkers, dan mag ze geen succes halen met poep eten, anders werkt trainen idd niet.

De nee is echt nul, nooit en geen succes meer behalen. Als het nieuwe gedrag is ingeslepen zodat ze bij poep uit zich zelf bij jou iets lekkers komt halen.

 

Dit kost tijd, consequentie en heel veel inspanning, maar het kan heel succesvol zijn

honden page profiel lyannelyanne 3 doggies

honden foto van lyanne

Helaas kan ik zeggen dat de muilkorf niet altijd succes heeft.

Bij mijn vorige hond ging het een tijdje goed totdat hij het er als pledo klei er doorheen drukte (dat is echt goor!)

Beste tip is inderdaad die van Suzanne. Het express tijd inplannen voor trainen met poep.

Hier een filmpje van CM die een hond positief probeert bij te brengen dat poep niet is om te eten (snap alleen niet waarom hij het in een caravan legt maar dat terzijde :p 

https://www.youtube.com/watch?v=AplmEUoanvU

 

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

@Arran en Aedon: Bedankt voor die tip over het rustig blijven, dat vind ik soms wel moeilijk maar ga ik nu echt veel meer op letten. Ik vind het ook belangrijk dat Penny mij vertrouwd als ze aan het eten is, in huis is dat ook geen probleem. Dan weet ze dat het voor haar is dus kan ik het gewoon afpakken of haar zelfs vragen het los te laten. Buiten weet ze dat ze het niet mag dus dan doet ze echt alles om het toch nog te kunnen op eten. Dat kan best gevaarlijk zijn (al weet ik zeker dat ze wel reageert als ik echt heel erg boos wordt, maar dat bewaar ik liever voor noodsituaties)

Ze is er nog nooit ziek van geworden en het lijkt ook niet slecht voor haar te zijn. Ze ziet er echt super goed uit en is voor haar leeftijd echt heel erg fit. Ze poept er alleen heel veel van (minstens twee maar regelmatig ook 3 keer per wandeling) en het is gewoon vies aangezien het tussen haar tanden blijft plakken.

Ze drinkt verder gewoon normaal. Als het droog is eet ze ook vooral de uitgedroogde hondendrollen, die zijn blijkbaar het lekkerst.

 

@Danielle: ik heb net muilkorven bestelt, de muilkorf van Baskerville maat 6 en de muilkorf van Hunter maar 2 en 3. Als ze binnen zijn ga ik even kijken welke het meest comfortabel zit.

 

@Willemijn: ik heb hem twee weken lang standaard gebruikt en dat ging echt niet. Hoe veel leuke dingen ik ook met haar deed tijdens het lopen, ze vond het vreselijk. Ze was veranderd van een hele vrolijke hond die wandelen geweldig vind naar een hond die nergens meer plezier in had en het liefst niet naar buiten wilde. Ik heb voordat ik hem ging gebruiken ook maanden besteed aan het aanwennen van de muilkorf, maar dat heeft dus ook weinig gedaan.

Als het echt nodig is vanwege veiligheid (bijvoorbeeld als ik in het donker door het dorp loop) doe ik het wel, maar haar plezier vind ik echt het belangrijkste

 

@Suzanne: Geen succes geven gaat bijna niet. Je ziet het niet altijd liggen en zelfs als ik de riem zo kort hou dat ze nauwelijks kan snuffelen lukt het haar. De muilkorf is dan de enige oplossing en dat ga ik binnenkort ook weer gebruiken, maar toen ik die twee weken lang gebruikte (waardoor ze dus twee weken lang geen succes had) kwam het gedrag vanzelf weer terug.

Ik blijf gewoon wel verder trainen en oefenen, maar doe dat nu ook al ruim 3 jaar (of meer) zonder effect

 

@Lyanne: Dat ligt aan de muilkorf, daarom wil ik er een waarbij ze echt niets naar binnen kan krijgen. Bij de muilkorf die ze nu heeft zit er een extra gaasje voor waardoor ze zelfs als ze hem er in drukt niets kan eten, bij de andere die ik ga proberen ook. Als ze het wel een keer doet is dat vervelend, maar verder geen probleem. Ik maak hem dan gewoon schoon.

Dat filmpje ga ik straks kijken.

 

------

 

Vanochtend probeerde ik rustig te blijven en met een paar uitzonderingen lukte dat best goed. Ze heeft alsnog veel gegeten (en in tegenstelling tot normaal ook de hele wandeling door en niet alleen de eerste kilometers) maar omdat ik rustig bleef schrokte ze het niet naar binnen. Ik heb nu ook een fijner gevoel over de wandeling en ben minder gefrustreerd. We hebben op een plek gelopen waar we nog nooit zijn geweest omdat ik wilde weten of ze het niet ook vooral doet bij bepaalde drollen die ze elke dag tegen komt, maar dat is helaas niet het geval.

 

honden page profiel Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus 3 doggies

honden foto van Kiki met Harley D. & Pampus

Jeetje wat heb je al veel geoefend en gedaan, wat een geduld heb je zeg.

 

misschien heb ik erover heen gelezen (anders alvast mijn excuses).....

 

Harley is helemaal gek van zijn tennisbal en pieperd (piep speeltje). Hij ging non stop achter fietsers aan, totaal niet te bereiken, echt in jacht stand ging hij.

 

tot ik met het balletje of pieperd liep, nu is het zelfs zo als er een fietsers aankomt hij meteen naar mij kijkt en hoopt dat we gaan spelen. Ik krijg hem nu ook makkelijk uit zijn focus als hij toch dreigt achter een Fietser aan te gaan.

 

is dat een idee voor Penny? 

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

" Jeetje wat heb je al veel geoefend en gedaan, wat een geduld heb je zeg.
 
misschien heb ik erover heen gelezen (anders alvast mijn excuses).....
 
Harley is helemaal gek van zijn tennisbal en pieperd (piep speeltje). Hij ging non stop achter fietsers aan, totaal niet te bereiken, echt in jacht stand ging hij.
 
tot ik met het balletje of pieperd liep, nu is het zelfs zo als er een fietsers aankomt hij meteen naar mij kijkt en hoopt dat we gaan spelen. Ik krijg hem nu ook makkelijk uit zijn focus als hij toch dreigt achter een Fietser aan te gaan.
 
is dat een idee voor Penny?  "

Penny was vroeger ook helemaal gek op een bal en als ik hem mee nam was ze daar alleen maar op gefocust. Helaas is dat nu niet meer het geval. Als ik hem gooi rent ze er soms een stukje achteraan maar laat hem daarna liggen (vaak zelfs om vervolgens nog verder door te rennen om poep te eten). Heel soms wil ze er wel een paar keer mee spelen, maar poep blijft belangrijker en zodra dat in de buurt ligt is het klaar en dat geldt eigenlijk voor alles wat ze doet. Het is zelfs zo erg dat spelen met een andere hond ook niet kan, ze begint dan met heel leuk spelen en gaat er vervolgens vandoor om zich helemaal vol te eten. Ik vind dat echt jammer.

Een bal met een pieper had ze trouwens laatst gevonden en vond ze toen ook wel leuk, maar die is nu ook saai.

 

Ik was nog vergeten te noemen, ik heb ook geprobeerd haar af te leiden met de voerdummy. Dus een gevulde voerdummy en elke keer als ze wilde eten haar roepen en vervolgens de dummy laten leeg eten. Net als alles had dat maar heel kort effect. Ik laat haar nog wel soms naar de voerdummy speuren en dan is ze daar vaak wel zo gefocust op dat ze niets eet.

Momenteel probeer ik trouwens ook uit met helemaal niets zeggen, dus geen commando's en geen correcties. Daar merk ik nog niet echt effect van, behalve dat ik me er fijner over voel omdat ik geen commando geef en zij dus geen succes heeft met het negeren van een commando.

 

Fijn trouwens om te lezen dat iedereen toch wel bewondering heeft voor wat ik allemaal al heb geprobeerd. Voor mijn gevoel doe ik juist niet goed genoeg mijn best omdat het nog steeds niet goed gaat.

honden page profiel Heidi, Bobby & Kimmi †Heidi, Bobby & Kimmi † 3 doggies

honden foto van Heidi, Bobby & Kimmi †

Ik denk dat er na alles wat je geprobeerd hebt nog maar weinig overblijft.
Een muilkorf klinkt toch als de beste oplossing. Hopelijk reageerde Penny alleen zo op de oude korf omdat die niet lekker zat en gaat het beter met een goed zittende korf.

Je schreef als in me goed herinner eerder eens dat Penny na een vervelende ontmoeting met een andere hond of een ander spannend moment, dat weet ik niet precies meer, meteen op zoek ging naar een drol om op te eten. Dat lijkt me dan dat ze niet (alleen) uit vraatzucht poep eet, maar dat het voor haar misschien meer een soort coping mechanisme is om met spanningen om te gaan.
Dat de hele daad van het poep eten haar een fijn, lekker gevoel geeft en ze daar als het ware verslaafd aan is.
Dat is heel lastig te doorbreken. Trainen met voertjes gaat dan inderdaad niet werken. Hoe lekker zo’n voertje ook is, het kan niet dat voor haar speciale gevoel van het poep eten geven.

Zijn er geen plekken waar je kunt wandelen waar minder poep ligt? Bijvoorbeeld een, nu waarschijnlijk lege, parkeerplaats van een sportcentrum of iets dergelijks?

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

De muilkorven zijn binnen! Die van Hunter vond ze echt helemaal niets, terwijl het materiaal van die juist heel erg fijn voelde, heel zacht en soepel. De pasvorm van die vind ik ook echt veel beter, maar Penny was het daar niet mee eens. Ze wilde met die niet lopen en probeerde haar kop zo min mogelijk te bewegen.

De Baskerville daarin tegen was meteen prima, ondanks dat hij voor mijn gevoel wel iets te groot is. Ze verstijfde niet toen ik hem om had gedaan en liep meteen vrolijk achter mij aan voor een beloning, wat ze bij de vorige zelfs na lange training niet deed. In de tuin ben ik er mee gaan oefenen en heb toen zelfs met de bal gespeeld.

Voor nu is dat dus echt super positief. Vanmiddag ga ik hem gebruiken als ik samen met mijn moeder loop, dan is er extra afleiding. Ik hoop echt dat ze er dan ook zo positief op reageert.

 

@Heidi: dat klopt, ze doet het ook om met spanning om te gaan, daarom is zwaar corrigeren wat ik uit frustratie soms doe ook niet handig. Ik denk dat het ook de reden is dat ze het doet als ze met andere honden speelt. Spelen doet ze weinig dus als ze het doet is het spannend en moet ze zich af reageren door poep te eten. Eigenlijk kan je het denk ik wel vergelijken met honden die om spanning kwijt te raken helemaal gek rondjes gaan rennen, Penny doet dat echt nooit maar gaat in plaats daarvan dus poep eten.

Het is alleen niet de enige reden. De laatste tijd is ze juist heel relaxt. Met andere honden gaat het zo goed dat slechte ervaringen niet vaak meer voor komen. Het poep eten zou dan juist moeten af nemen maar dat is dus niet het geval. Het valt me nu op dat ze vooral de uitgedroogde hondendrollen heel graag wil eten dus ik denk dat ze die lekker vind.

Wandelen op plekken waar geen poep ligt is hier onmogelijk. In het dorp ligt ondanks de opruimplicht overal poep, net als op de sportveldjes en picknick veldjes. De enige plekken waar minder ligt zijn weilanden waar ook koeien staan, daar durven de meeste mensen hun hond niet uit te laten. Normaal loop in daar ook heel veel, maar dat gaat nu met het broedseizoen moeilijk. Er broeden daar veel vogels en die wil ik niet te veel storen.

 

Vanochtend ging het trouwens eindelijk weer beter en het lijkt dan ook een heel andere hond, veel rustiger omdat ze niet zo extreem naar poep zoekt. Ze was nu ook weer bezig met gewoon normaal snuffelen, muizen zoeken en heeft zelfs nog even helemaal geconcentreerd naar de dummy gezocht. Als ze zo op poep eten gefixeerd is kan ze dat niet en dat geeft denk ik ook wel aan hoe extreem het gedrag is.

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

Dat klinkt als een goed begin! hp-thumbsup

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Het is ook een heel goed begin hp-shiny Net hebben we de eerste wandeling met de nieuwe muilkorf gedaan en het ging echt super, zo goed dat ze ook los heeft gelopen (wat ze met de vorige niet kon want dan bleef ze stil staan en weigerde te lopen). Ze was er ook helemaal zichzelf mee, gewoon snuffelen, met staart omhoog (doet ze alleen als ze blij is) voor ons uit draven. Zelfs een beetje rennen toen ik haar riep.

Op een plek waar minder poep ligt deed ik hem af om de ervaring zo positief mogelijk te houden, maar dat was achteraf niet zo slim. Ze was toen weer extreem op poep eten gefocust. Waarschijnlijk had ze honger want net tijdens het trainen (wat ik met haar avond eten doe) probeerde ze ook constant eten te stelen, ik heb haar dus even extra gegeven.

Toen hij af ging had ze trouwens ook geen jeuk, dus ze vind hem echt helemaal prima.

 

Ik ben hier echt zo blij mee hp-shiny Ik ga het wel afwisselen en haar niet constant de muilkorf om geven, maar op plekken waar veel ligt of als ze het zo extreem als nu doet ga ik hem vaak gebruiken.

honden page profiel NaomiNaomi 3 doggies

honden foto van Naomi

Fijn! hp-shiny

 

Nog even over de honger. Toen Jara giardia had, had ze constant honger en ging daardoor ook poep eten. Ze kreeg toen psyliumvezels, in eerste instantie tegen de diarree. Maar het hielp perfect  tegen het poep eten doordat ze er een vol gevoel van kreeg. 

 

Psyliumvezels kan verder geen kwaad, ze krijgen er geen "luie" darmen van ofzo. Dus als ze meer poep eet door honger zou dat een optie kunnen zijn. 

honden page profiel Danielle, Kyra †, Kaylin en DjairaDanielle, Kyra †, Kaylin en Djaira 3 doggies

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

Fijn dat ze geen last lijkt te hebben van de grotere muilkorf, en er nu vrolijk mee rond wandelt

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Het is ook een heel goed begin  Net hebben we de eerste wandeling met de nieuwe muilkorf gedaan en het ging echt super, zo goed dat ze ook los heeft gelopen (wat ze met de vorige niet kon want dan bleef ze stil staan en weigerde te lopen). Ze was er ook helemaal zichzelf mee, gewoon snuffelen, met staart omhoog (doet ze alleen als ze blij is) voor ons uit draven. Zelfs een beetje rennen toen ik haar riep.
Op een plek waar minder poep ligt deed ik hem af om de ervaring zo positief mogelijk te houden, maar dat was achteraf niet zo slim. Ze was toen weer extreem op poep eten gefocust. Waarschijnlijk had ze honger want net tijdens het trainen (wat ik met haar avond eten doe) probeerde ze ook constant eten te stelen, ik heb haar dus even extra gegeven.
Toen hij af ging had ze trouwens ook geen jeuk, dus ze vind hem echt helemaal prima.
 
Ik ben hier echt zo blij mee  Ik ga het wel afwisselen en haar niet constant de muilkorf om geven, maar op plekken waar veel ligt of als ze het zo extreem als nu doet ga ik hem vaak gebruiken. "

Als de korf goed zit, niet meer afdoen tijdens het naar buiten gaan...niets proberen meer...je beschrijft dat je met korf kan spelen nou zo verder gaan, wat is belangrijker....hier loopt ook een hond die heeft hem altijd om, en speelt net korf..nooit af met wandelen...

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

@Naomi: ik zag dat je dat in een ander topic ook al had aangeraden en heb er toen ook al naar gekeken. Bij de beschrijving staat dat het voor te stevige ontlasting is maar dat is juist niet wat Penny heeft. Penny's ontlasting is regelmatig te zacht door het eten van poep en moet dus niet zachter worden. Ik weet niet of dat met dat supplement ook gaat gebeuren? Anders is het een hele goede optie.

 

@Danielle: het is zeker fijn, nog bedankt voor die tip! :)

 

@Willemijn: Ik ga hem niet constant gebruiken omdat ik dat vanwege haar leeftijd ook weer een klein beetje overdreven vind. Afleren lukt sowieso niet meer en eigenlijk is het vooral voor mij een probleem, Penny wordt er niet ziek van. Ik ga hem vanaf nu inderdaad wel gewoon als ik hem om heb gedaan ook de hele wandeling om houden. Ik denk dat dat meer duidelijkheid geeft en bij de vorige had ik haar per ongeluk geleerd dat hij op bepaalde plekken af ging waardoor ze op die plekken weigerde er mee te lopen.

 

Tijdens de ochtendwandeling had ik hem tussendoor een paar keer aangedaan omdat ze weer best wel bezig was, dat vond ze iets minder leuk. Ze liep gewoon goed door, maar aan haar houding was het wel duidelijk zichtbaar. Ik denk dat dat een stap te ver is. Ze krijgt hem voor nu dus enkel 's middags om en dat ging net wel weer goed. Ze heeft inmiddels door dat ze er ook mee kan rennen en vond dat erg leuk :)

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Zo zit hij trouwens:

533819.jpg533818.jpg

 

Ze heeft in ieder geval genoeg ruimte om te hijgen komende zomer

 

honden page profiel NaomiNaomi 3 doggies

honden foto van Naomi

Psyliumvezels kan voor te zachte en voor te harde ontlasting. Als de ontlasting te zacht is moet je het geven zonder of met weinig water, en als de ontlasting hard is met meer water. 

 

Werkt voor allebei. Jara heeft het gehad tegen diarree. 

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Teef haalt uit naar andere teef
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^