Puppy slaapt 's nachts ineens niet meer door!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Mieni80Mieni80

honden foto van Mieni80

Goedemorgen,

Ik ben nieuw op het forum. Sinds begin januari hebben wij een Maltipoo puppy in huis. Hij was destijds 9,5 week toen we hem ophaalden, omdat hij na een week weer is teruggebracht naar de Kennel, omdat zijn toenmalige baasjes overspannen van hem werden cry

De eerste nachten heeft hij bij ons op de slaapkamer geslapen en dat ging wel met een beetje gepiep en gejank, maar na een paar dagen ging hij keurig slapen als we hem de bench in deden en hebben we hem steeds verder terug naar beneden verplaatst. 

Omdat wij op zolder slapen, sliep hij nog op de overloop omdat we hem anders niet konden horen als er iets zou zijn. Dit ging weken goed hp-thumbsup

Nu is hij bijna 16 weken en gaat hij sinds enkele dagen ineens piepen en janken als hij om 23:00 uur de bench in gaat. undecided Hij heeft dan gewoon gegeten en gedronken en ook keurig gepoept en geplast. We hebben niets veranderd aan het dagelijkse ritme. Eerst dachten we dit moeten we negeren, maar na anderhalf uur piept en jankt hij nog...cry
De eerste nacht hebben we hem er even uitgehaald toen hij wat rustiger was om te kijken of hij nog moest plassen/poepen, maar dat was niet het geval. Nadien weer terug de bench in en zelfs weer op onze slaapkamer gezet om te kijken of dat beter ging, maar ook toen hield hij niet op. Hij stopt pas als we met een hand of vinger in de bench gaan om te laten weten dat we er wel zijn, maar daar willen we natuurlijk graag vanaf.

Hij heeft standaard wat brokjes in zijn bench dus honger of iets dergelijks kan het ook niet zijn... Wie heeft er tips voor ons? Want we zijn nu weer terug bij af, alleen lijkt het niet beter te gaan zoals eerst.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

In een mandje naast jullie bed, misschien een fijne optie ? Als jullie door kunnen slapen is toch ook fijn dan als de pup alleen moet slapen en iedere nacht jullie wakker maakt, als de pup ouder wordt gaat de hond een eigen plekje uitzoeken en is het niet erg meer dat tie benden blijft....een Maltipoo pup, nog nimmer van gehoord, kruising ? Van mathezer en ?? 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Gezien op je profiel....het is wel een dropje hoor, lekker bij je nog even laten slapen zou ik doen.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Waar slaapt hij overdag? Heeft hij een favoriet plekje waar ie uit zichzelf gaat liggen? Anders kan je hem gewoon daar laten slapen 's nachts.

 

honden page profiel kleinepupkleinepup

honden foto van kleinepup

Ik zou het negeren.

Zal wel iedereen over me heen krijgen, maar als het eerder goed ging en nu niet is het toch een beetje uit proberen.

Mijn pup deed dit ook en na 2 nachten was het weer over.

Ik liet weten dat ik er was maar ze kwam er niét  uit.

Inmiddels is hier de bench weg en heeft ze een grote ren tot haar beschikking. ..dit is echt heel fijn

 

honden page profiel Mieni80Mieni80

honden foto van Mieni80

" In een mandje naast jullie bed, misschien een fijne optie ? Als jullie door kunnen slapen is toch ook fijn dan als de pup alleen moet slapen en iedere nacht jullie wakker maakt, als de pup ouder wordt gaat de hond een eigen plekje uitzoeken en is het niet erg meer dat tie benden blijft....een Maltipoo pup, nog nimmer van gehoord, kruising ? Van mathezer en ??  "

Hebben hem een hele tijd op de slaapkamer gehad en vind het wel lekker dat ik niet meer alle geluidjes hoor en de privacy ook weer beetje terug is. Het ging ook heel goed, alleen de laatste dagen dus niet embarassed Misschien is het een fase?

Maltipoo is een kruizing tussen een Maltezer met een Poedel.laughing

honden page profiel Mieni80Mieni80

honden foto van Mieni80

" Waar slaapt hij overdag? Heeft hij een favoriet plekje waar ie uit zichzelf gaat liggen? Anders kan je hem gewoon daar laten slapen 's nachts.
  "

Bedankt voor je reactie.laughing


Overdag slaapt hij vaak in de gang, wij hebben 3 kinderen en hij vind het fijn om daar dan te liggen slapen in de hoek....
Ik wil hem 's nachts liever niet in de gang hebben zonder bench want dan kan hij naar boven lopen en ook dingen kapot maken... Wil hem sowieso liever in de bench hebben als wij even weggaan of gaan slapen, zodat ik zeker weet dat hij niets sloopt

honden page profiel Mieni80Mieni80

honden foto van Mieni80

" Ik zou het negeren.
Zal wel iedereen over me heen krijgen, maar als het eerder goed ging en nu niet is het toch een beetje uit proberen.
Mijn pup deed dit ook en na 2 nachten was het weer over.
Ik liet weten dat ik er was maar ze kwam er niét  uit.
Inmiddels is hier de bench weg en heeft ze een grote ren tot haar beschikking. ..dit is echt heel fijn
  "

bedankt voor je reactie! hp-smile Negeren hebben we wel geprobeerd, maar helaas is het nog niet over.... Hij blijft gewoon in de bench en we praten wel op fluistertoon tegen elkaar en af en toe een vinger zodat hij ons kan ruiken....

mssn idd maar een grote ren aanschaffenembarassed

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Honden zijn sociaal levende dieren, ze hebben behoefte aan contact, veiligheid.

Waarschijnlijk vind hij nog te moeilijk, alleen te slapen.

 

Negeren vind ik geen goed plan, het gepiep zal kunnen stoppen, maar hoe zit het met zijn emotie, de oorzaak van het piepen? Die is niet verandert. Hij zal zich nog steeds niet prettig voelen alleen in de bench.

Hij leert, dat als hij je nodig heeft als hij het moeilijk heeft, dat je geen gehoor geeft.

Ik zou hem in een doos naast je bed laten slapen. Als hij genoeg vertrouwen heeft, wat zelfstandiger wordt, kan je hem alsnog beneden leren slapen. Hij moet er wel aan. toe zijn.

 

Een bench omdat hij dan niets kan slopen,  slopen heeft een oorzaak. Kauwen werkt stres verlagend, kauwen kan door het wisselen van de tandjes komen, of door verveling, een uitdaging zoeken.

De bench is niet meer dan het symptoom bestrijden.

Grote nadeel, een hond kan al zo weinig zelf bepalen, eigenlijk vrijwel niets. In huis, bepalen we ook nog dat hij in een zeer beperkte ruimte moet. De bench, zodat ze niet zelf kunnen zoeken naar een voor hun prettig en veilige plek. Is het warm, dan liggen ze vaak op de koude grond, bij de voordeur, is het koud, dan ergens op, of in.een warme mand. Even de benen strekken een loopje maken, kijken waar je bent.

Als je genoeg wandelt (10 min per wandeling per maand) genoeg zoek spelletjes doen, je hond genoeg laat kluiven af en toe met hem speelt, genoeg rust geeft is er geen enkele rede dat je pup zou gaan slopen.

 

De bench is geen noodzaak.

honden page profiel Dagmar33Dagmar33

Ik heb dit probleem ook gehad een paar maanden geleden met mijn nu 9 maand-oude teckelpup. Wat bij ons heeft geholpen was een grotere bench kopen. Meneer gaf heel duidelijk aan dat hij zich niet meer prettig voelde in zijn bench. Wellicht kan je dat overwegen, en anders een puppyren + bench overwegen, zodat hij wet meer ruimte heeft? Is hij wel moe 's avonds? Als onze teckel niet voor 9 uur uit zichzelf ergens gaat liggen slapen dan weet ik dat ik nog even een half uurtje met hem moet gaan lopen om hem wat uit te putten. Dat bespaart een hoop gezeur 's avonds...

honden page profiel ElianeEliane

Het is niet zoals met baby's, die uiteindelijk volledig doorslapen.

Honden zijn polyfasische slapers. Dat wil zeggen dat zij hun slaap is stukjes nemen, nl. verdeeld over 24u.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Onze pup had dat ook met deze leeftijd. Deurtje v.d bench opgelaten en er was niks meer aan de hand. Een hond verplaatst zich graag. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Onze pup had dat ook met deze leeftijd. Deurtje v.d bench opgelaten en er was niks meer aan de hand. Een hond verplaatst zich graag.  "

hp-thumbsup

Precies, zelf beslissingen mogen nemen vinden ze heel prettig.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Het is niet zoals met baby's, die uiteindelijk volledig doorslapen.
Honden zijn polyfasische slapers. Dat wil zeggen dat zij hun slaap is stukjes nemen, nl. verdeeld over 24u. "

Dat klopt, toch passen ze hun ritme aan, aan die van ons mens.  Mijn hond slaapt vanaf 22 u tot de volgende ochtend door.

Gedurende de nacht, verplaatst ze zich als ze het te warm heeft naar van het bed naar opa de grond en slaapt verder.

Gedurende de dag, zijn het kortere slaapjes.

 

Dit piepen omdat hij om 23 u de bench in moet, heeft duidelijk te maken met niet de bench in willen. Waarschijnlijk omdat hij nog behoefte heeft aan sociaal contact 's nachts. Bench betekend alleen beneden.

'Doorslapen staat hier los van

honden page profiel Mieni80Mieni80

honden foto van Mieni80

Bedankt voor de tips.

De afgelopen 2 nachten gingen gelukkig alweer een stuk beter hp-thumbsup
We hebben hem weer even op onze kamer genomen en hem genegeerd als hij piepte of blafte.
De 1e nacht wist ie het een uur nog vol te houden voor hij in slaap viel, afgelopen nacht duurde het maar een half uurtje...

Als ie niet meer piept en/of jankt dan zetten we hem weer langzaam iets verder weg.... 

honden page profiel kleinepupkleinepup 3 doggies

honden foto van kleinepup

Doe je goed hoor!

Dan komt het wel goed

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Zo wordt de bench ook echt een "veilige, leuke" plek. Zielig.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Bedankt voor de tips.
De afgelopen 2 nachten gingen gelukkig alweer een stuk beter We hebben hem weer even op onze kamer genomen en hem genegeerd als hij piepte of blafte.De 1e nacht wist ie het een uur nog vol te houden voor hij in slaap viel, afgelopen nacht duurde het maar een half uurtje...
Als ie niet meer piept en/of jankt dan zetten we hem weer langzaam iets verder weg....  "

Dat hij niet meer piept, wil niet zeggen dat hij zich prettig voelt.

Het gedrag, het piepen stopt, zijn emotie is nog steeds het zelfde.

Ook leert hij, dat je er niet voor hem bent als hij je nodig heeft

honden page profiel SjiezoeSjiezoe

Tja een bench, hij moet natuurlijk wel kunnen bewegen. Honden hebben het ook weleens warm en er dan niet uit kunnen.....

En als je je hand niet in de bench wil doen ter geruststelling, heb je al geprobeerd om een t-shirt of sokken van jezelf erin te leggen dan? En je ging er al vanuit dat hij dingen kapot gaat maken als je  hem los laat s`nachts, dat hoeft helemaal niet hoor dat hij gaat slopen. Als hij graag in de gang ligt....

honden page profiel JackiesJackies

honden foto van Jackies

Hier een pup die de bench echt een drama vond. Of wellicht vind. We hebben haar op enig moment gewoon los in de huiskamer gelaten. Dan kan ze kiezen wat ze wil en daar ligt onze andere hond. We zien dat ze vaak op de  bank ligt en soms kruipt ze in haar bench. Deze staat in een hoe van de woonkamer, zonder deur. Ze is zondag 16 weken en nee absoluut nog niet zindelijk. Jammer dan. Zij slaapt en wij slapen dat is me veel meer waard.

Als ze graag in de gang ligt, kun je de trap dan niet blokkeren. Met een plank of misschien heb je een traphekje.

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

Heb je het al een keer uit getest of die gaat slopen of niet? Ik heb niks tegen een bench maar heb nu wel beetje het idee dat die verkeerd gebruikt wordt, een uur of half uur piepen ik vind het best heftig voor zo'n jong pupje.  

honden page profiel kleinepupkleinepup 3 doggies

honden foto van kleinepup

" Dat hij niet meer piept, wil niet zeggen dat hij zich prettig voelt.
Het gedrag, het piepen stopt, zijn emotie is nog steeds het zelfde.
Ook leert hij, dat je er niet voor hem bent als hij je nodig heeft "

Nou houd is aub op hoor.

Wórdt echt knetter van jouw reacties!

Pfff echt belachelijk.....jij praat iemand zo'n rot gevoel aan

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Nou houd is aub op hoor.
Wórdt echt knetter van jouw reacties!
Pfff echt belachelijk.....jij praat iemand zo'n rot gevoel aan "

Jou reacties zijn niet altijd waar en daarnaast zeker niet in het belang van de hond. Dat jij het zo doet prima, maar ga een ander niet wijs maken dat een uur janken voor een jonge pup opgesloten in een hok goed is. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Nou houd is aub op hoor.
Wórdt echt knetter van jouw reacties!
Pfff echt belachelijk.....jij praat iemand zo'n rot gevoel aan "

Pardon?

 

Ik leg uit wat er gebeurd met een pup als je hem laat piepen.

 


Beter is in een mandje of een doos, kleedje, kruik, knuffel erbij, naast je bed, stel hem gerust, zodat hij zich veilig en gehoord voelt.

 

Dat is je basis om hem alleen te leren slapen.

honden page profiel Mieni80Mieni80

honden foto van Mieni80

De bench staat naast mijn bed, met een knuffel en kruik. Als hij piept of jankt ga ik er met mijn hand bij zodat hij mij kan ruiken. 

Zo hebben wij het de 1e dagen ook gedaan en daarna heeft ie nooit meer gejankt of gepiept. Van het ene op andere moment begon hij weer, dus we zijn weer opnieuw begonnen. 

Ik snap dat er voor en tegenstanders van de bench zijn, maar ieder zijn ding toch? Laten we dat gewoon respecteren.

Hij vind de bench ook niet vervelend. Want overdag zit hij er ook wel eens in als we weg zijn en dan piept en jankt hij ook niet (dit weten we door dat we een babyfoon erbij hebben).

 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" De bench staat naast mijn bed, met een knuffel en kruik. Als hij piept of jankt ga ik er met mijn hand bij zodat hij mij kan ruiken. 
Zo hebben wij het de 1e dagen ook gedaan en daarna heeft ie nooit meer gejankt of gepiept. Van het ene op andere moment begon hij weer, dus we zijn weer opnieuw begonnen. 
Ik snap dat er voor en tegenstanders van de bench zijn, maar ieder zijn ding toch? Laten we dat gewoon respecteren.
Hij vind de bench ook niet vervelend. Want overdag zit hij er ook wel eens in als we weg zijn en dan piept en jankt hij ook niet (dit weten we door dat we een babyfoon erbij hebben).
  "

Een pup een uur lang laten janken en dan denken dat hij dit leuk vind..

 

Ik ben absoluut geen tegenstander van de bench. Mijn eerste hond zat er ook in en jankte op een geve moment ook alleen snachts, vanaf dat moment ook het deurtje snachts open gelaten, niks meer aan de hand. De hond wilde gewoon een beetje vrijheid en zich kunnen verplaatsen. Overdag is ook een ander verhaal, dat gaat misschien om even, dat is anders dan paar uur lang snachts, aan 1 stuk door. Ik vind een bench prima, maar wel bij goed gebruik. Mijn 2e hond jankte er ook in, toen heb ik de bench gelijk de deur uit gedaan omdat zij dit dus geen prettige plek vond.

 

Hou de bench leuk. Waarom niet overdag gewoon even en snachts het deurtje los en de hond wat meer vrijheid geven? Snap dat eerlijk gezegd niet zo goed. Of haal je pup er even uit, maar een uur laten janken....

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" De bench staat naast mijn bed, met een knuffel en kruik. Als hij piept of jankt ga ik er met mijn hand bij zodat hij mij kan ruiken. 
Zo hebben wij het de 1e dagen ook gedaan en daarna heeft ie nooit meer gejankt of gepiept. Van het ene op andere moment begon hij weer, dus we zijn weer opnieuw begonnen. 
Ik snap dat er voor en tegenstanders van de bench zijn, maar ieder zijn ding toch? Laten we dat gewoon respecteren.
Hij vind de bench ook niet vervelend. Want overdag zit hij er ook wel eens in als we weg zijn en dan piept en jankt hij ook niet (dit weten we door dat we een babyfoon erbij hebben).
  "

Maakt niet uit waar je je pup wilt, prima als je de bench wilt gebruiken, maar een pup laten piepen, ongeacht waar hij zit betekend stres, zich niet prettig voelen. Daar gaat het mij om.

 

Je schrijft:

Nu is hij bijna 16 weken en gaat hij sinds enkele dagen ineens piepen en janken als hij om 23:00 uur de bench in gaat. undecided Hij heeft dan gewoon gegeten en gedronken en ook keurig gepoept en geplast. We hebben niets veranderd aan het dagelijkse ritme. Eerst dachten we dit moeten we negeren, maar na anderhalf uur piept en jankt hij nog...cry

 

 

dan lijkt het me, dat hij de bench op dat moment niet prettig vind. Overdag kan best dat hij dan geen probleem er mee heeft.

Niet piepen of janken, hoeft overigens niet te betekenen, dat hij zich wel prettig voelt. Beter is om het te filmen, dan zie je hoe hij zich voelt

 Dit raden we iedereen aan, die bezig is met zijn pup alleen te leren zijn.

 

Het nadeel van een bench naast je bed, je kan hem niet aaien, aanrakend fysiek geruststellen en dat is wat ze nodig hebben

honden page profiel Mieni80Mieni80

honden foto van Mieni80

Vanavond de trainer van puppycursus gevraagd en deze geeft ook aan dat we het gepiept en gejank moeten negeren. Zeker als deze op onze kamer staat weet hij dat we er wel zijn en hij ons kan horen/zien.

Ik wil hem graag ‘s nachts in de bench houden met deur dicht, ook omdat hij wel eens bij mijn schoonouders gaat logeren en die kunnen hem niet los laten lopen. Hij zal er toch echt aan moeten wennen....

Bedankt voor de tips, ik volg mijn eigen gevoel..... 

dit topic mag op slot

 

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Misschien is een ren een idee ? Dan voelt de pup zich misschien iets prettiger en kan die alsnog nergens bij. 

 

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

" Nou houd is aub op hoor.
Wórdt echt knetter van jouw reacties!
Pfff echt belachelijk.....jij praat iemand zo'n rot gevoel aan "

Ik lees niks raars in Suzannes reactie hoor. Dat je een andere mening hebt betekent niet dat je haar zo hoeft aan te vallen. 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Grommen/irritatie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^