Pup met heftige gezondheidsproblemen – even van me af praten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Louise1972Louise1972

honden foto van Louise1972

Tja, de onbezorgde wittebroodsweken van een jonge pup hebben zijn voorbij; in september kregen we onze lieve Golden Retriever Silas. Natuurlijk hadden we hier onze handen vol aan maar het was normaal puppygedrag. Net voor de kerst kreeg hij flinke uitslag op zijn liezen welke ook erg jeukte. Zijn pootjes, oksels en lippen en kin deden al snel mee plus een flinke oorontsteking. We hebben hem met shampoo (Malaseb), vetzuurdruppels en oorzalf behandeld (oorontstekingen vanwege gisten en schimmels). Huidmijten (o.a. demodex) zijn uitgesloten via plakbandtest en huidschraapseltest. Ook geen vlooien. Ik heb besloten hem toen op een eliminatiedieet van paard te zetten (incl. snackjes en kauwbot).

 

Tijdens dit eerste consult merkte de arts een hartritmestoornis op. Dit hebben we bij het volgende consult nogmaals beluisterd, nog steeds hetzelfde. Jeuk werd erger en erger dus Cytopoint-injectie gehad. Na nog eens twee weken heeft hij een echo en hartfilm gehad waarop VES-sen te zien waren (ventriculaire extra systole). Hij maakt een rare extra hartslag aan maar hierdoor pompt hij niet goed zijn zuurstofrijke bloed door naar de boezems. Doorverwezen naar Diergeneeskunde Utrecht en nogmaals een echo en hartfilm; nog steeds dezelfde bevindingen. Cardioloog raadde aan om te stoppen met kvv en over te zetten op RC brok. I.v.m. zijn allergie overweeg ik nu de hypoallergene brok van RC maar twijfel nog wel. Ook heeft hij van woensdag tot vrijdag een holtertest gedaan, hierbij werd gedurende 48 uur zijn hartritme gemonitord en wij hielden een activiteitendagboekje bij. Uitslagen van deze test en bloedtest ontvangen we hopelijk eind deze week of anders volgende week.

 

Ik ben op van de stress…ik maak me zoveel zorgen om deze lieve hond. Ik word al maanden nachts wakker rond 04.00 uur en slaap dan niet meer. Of het een voedselallergie is is helemaal niet zeker, wie weet is hij allergisch voor iets totaal anders. Wel heeft hij op 3 februari zijn tweede Cytopoint gekregen want de eerste was na ruim drie weken niet meer afdoende. Nu na twee weken begint hij alweer te jeuken. Misschien niet toevallig net nu hij kvv van hert krijgt sinds 4 dagen. Ik had eindelijk hertenbot kunnen vinden waar hij heerlijk aan knaagt maar sindsdien lijkt de jeuk wel weer op te laaien. Paardenbot geeft hij niks om helaas. Ook de allergene koffieboomwortel en Nylabone (pindakaassmaak) geeft hij niks om.

 

Komend weekend gaan we op wintersport en voor het eerst in mijn leven heb ik daar 0% zin in. De hond gaat de eerste 4 dagen naar mijn vaders huis en ik maak me zorgen of de hond het daar wel naar zijn zin gaat krijgen, sowieso is mijn vader meer van de strenge hand dan ik qua (honden en kinder) opvoeding. Op dinsdag gaat hond naar de mevrouw waar hij wekelijks heengaat, avonds haalt mijn zus hem daar op en verblijft zij de rest van de week met hem in ons eigen huis. Dat laatste vind ik erg fijn.

 

Nu komt er dus net voor vertrek nog de stress bij van wel of niet overzetten op hypoallergene brok. Ik heb niet de cardioloog gesproken maar op zijn aanraden met de voedingsdeskundige van Diergeneeskunde, ook omdat blijkt dat vooral Golden retrievers last kunnen krijgen van hartritmestoornissen als ze op graanvrij voer leven. Nu heb ik daar redelijk uitgebreid op gegoogled (ook op voerwijzer) en het blijkt dat dit vooral om speciale brokken gaat waar erwten of peulen als vervanging van granen wordt gebruikt. Nu krijgt hij al vanaf dat hij tien weken is volledig kvv maar ook op rauw vlees blijken sommige honden deze afwijking te kunnen krijgen (DCM heet het). Ondanks dat de voedingsdeskundige mij alvast wat bloedtestenresultaten gaf (welke allemaal goed waren, ietwat lage magnesium maar volgens haar niets ernstigs) zei ze wel dat ik de pup nu al maanden ontoereikend had gevoerd ;-( Ik heb van Smuldier tot Darf, van Carnibest tot Haaksbarf, verse vis, eieren en de hele rambam gegeven om maar zo compleet mogelijk te voeren maar volgens haar was het niet uit te sluiten dat hij al enkele tekorten had opgelopen. Nu wil ik best op brok overgaan om te kijken of dat gaat helpen, allergie maar ook dus de hartproblemen, misschien voor mijn vader en zus zelfs stukken handiger. Ik zit alleen met de snacks en kauwbotten. Hypoallergene snacks of desnoods brokje als traktatie is prima maar die koffietak en Nylabone doen het niet voor hem en hij heeft wel een grote kauwbehoefte. Gisteren met mijn man het overgaan op brokken besproken maar hij vindt dat ik nu ineens teveel hapsnap dingen wil veranderen. Vanavond nog maar eens rustig met hem bespreken...

 

Raad is fijn maar ik wil met dit topic vooral even van me afpraten…

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 2 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Ik begrijp je zorgen, geef het voer van de dierenarts..dat is echt goed, ondanks dat vele hier de royalcanin niets vinden, maar voor de allergie is dit voer geschikt, dan de cytopoint, die moet afgestemd worden exact op gewicht van de hond, het is heel veilig.....drie weken moet je er mee toe komen, het voorkomt jeuk het schakelt het jeuk stuk helemaal uit...vraag of de juiste dosering gegeven is.....de malaseb werkt niet meer, kijk dan eens naar de pyoderm, die kan je zelf bestellen op internet, brekz.nl is de goedkoopste...aanmaken en met een washand de aangedane plekken mee behandelen, niet uitspoelen, laat maar indrogen, doe dat eerst even om de andere dag daarna twee x in de week, ...en met de arts overleggen, wat de hartritme stoornissen betreft daar kan ik je niet mee helpen, helaas

honden page profiel Louise1972Louise1972

honden foto van Louise1972

Dank voor je bericht Willemijn. De dosering Cytopoint zou juist moeten zijn; hij weegt 26 kilo en er is telkens voor honden tot 30 kilo gegeven. 

 

Voedingsdeskundige zei dat de eliminatie blijkbaar sowieso niet heeft gewerkt, ook niet bij volledig paard, omdat hij na ruim drie weken alweer jeuk kreeg na de eerste prik. Ik twijfel dan of het wel überhaupt voedselallergie is en of ik hem dan de paard en hertenvlees-snackjes moet onthouden. Allemaal beslissingen die ik nu moet nemen en waar ik dus zo erg over twijfel. Nu ineens die snacks en kauwmogelijkheden ontzeggen terwijl andere mensen dan met een misschien wel gefrustreerde hond zitten komende week is ook zo wat. 

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Cytopoint is zeker voor drie weken, na vele malen ingeent te zijn kan het wel eens wat langer duren, maar meestal is dat drie weken en dan is de cytopoint uitgewerkt....pollenallergie kan het ook zijn, maar daar is een bloedtest voor nodig wat opgestuurd moet worden naar een lab, meestal gebeurd dat in lelystad....pollenallergie kan het gehele jaar door....sensibiliseren is een optie als je hond een pollenallergie heeft...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Daar heb je nu niets aan als je snel op vakantie gaat, sensibiliseren heeft zeker zes maanden nodig voor een resultaat, mijn advies, geef de cytopoint om de drie weken, en toch het voer van de dierenarts van royal canin, niets anders....en vraag en bloedtest aan voor en pollenallergie....en nogmaals met de hartritmestoornissen kan ik je helaas niet helpen...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Als kauw materiaal kan je een bot geven, de boomwortel...ook voor honden met een allergie...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Louise....   
Met de 100% natuurlijke Chewis kauwwortel uit mediterraan hardhout kan uw hond zijn natuurlijke kauwdrang uitleven en zijn tanden tegelijkertijd verzorgen. Tijdens het bijten op de wortel worden kleine vezels afgeraspt. Zo kan tandsteen worden verminderd en de vorming ervan worden voorkomen. Daarbij is het kauwspeelgoed geheel splintervrij en heeft dus geen verwondingsgevaar voor uw dier. Per ongeluk ingeslikte, losse vezels worden op een natuurlijk manier onverteerd weer uitgescheiden.

Door de meeste honden wordt de Chewies kauwwortel enthousiast als speelgoed geaccepteerd. Wanneer dit niet gebeurt, helpt u gemakkelijk met wat leverworst om de aangeboren behoeften van uw hond, om zijn gebit te trainen en zijn tanden te reinigen, te laten stijgen. Duurzaam en robuust zal dit natuurlijk product voor maandenlang kauwplezier zorgen. Een zinvol speeltje, dat naast zijn hoge plezier- en bezigheidsfactor een medicinaal extraatje biedt en tegelijkertijd in harmonie met de natuur is: de wortels van de speciale heidesoort worden ecologisch correct geoogst en zijn vrij van chemische additieven of smaakstoffen.

 

honden page profiel Louise1972Louise1972

honden foto van Louise1972

Hi Willemijn, nogmaals dank voor je reacties.

Helaas geeft Silas nu al niks om de koffieboomwortel ook al smeren we die in met kokosvet (nog niks anders gedaan zoals leverworst etc ivm eliminatie). Nylabone is ook al geen succes. Maar ik begrijp dat de Chewis een heidesoort hout is? Ach, met al het geld dat we al spenderen aan duur voer, snacks, medicijnen en onderzoek kan zo'n wortel er nog wel bij ;-)

Volgens DA heeft een huid of bloedtest nu geen zin omdat de allergenen van een pup sowieso afwijkend zijn. Pas vanaf 1 jaar kun je een test doen, aldus de da. Daar moeten we dus nog een halfjaar mee wachten.

 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Jeetje mina wat een gedoe. Ik kan me goed voorstellen dat het je hoog zit inmiddels. 

Wat de vakantie oppas betreft ken ik je gevoel. Twinko logeert soms ook bij iemand waarvan ik weet dat ze echt wel van Twinko houdt, maar haar manier van handelen is veel botter, kort door de bocht en ‘no nonsense’. Zelf heb ik er moeite mee maar Twinko blijkbaar niet. Hij had snel genoeg door dat de regels daar anders waren dan thuis, en ziet haar als oppas inmiddels gewoon graag. 
Honden zijn soms flexibeler dan je denkt, zeker als je er zelf niet bij bent. Ze schikken zich vaak snel naar de nieuwe situatie.


Probeer dus toch te genieten van je vakantie straks want je hebt het echt verdiend!

honden page profiel Lola&JojoLola&Jojo

honden foto van Lola&Jojo

Phoe hé, dat is een behoorlijke rollercoaster waar je inzit, maar je doet echt je best en daarvoor veel respect.

En wat Willemijn zegt sta ik achter wat betreft het volgen v/d richtlijnen van de artsen/specialisten, ook over de hardhouten kauwbot enz..

 

Heb ook ff meegedacht welk kauwmateriaal geschikt kunnen zijn.

Wat Willemijn al zei, hieronder de link.

https://www.zooplus.nl/shop/honden/kauwsnack/kauwbotten/bijzondere_kauwsnacks/502748

Hier 1 van kamelenkophuid, hypoallergeen,

 

https://www.voeronline.nl/dailymeat-kamelenkophuid-400gr.html

En hier de laatste link, ook hypoallergeen,

 

https://www.dierenoppasamersfoort.nl/yakstaven-yakbotten-churpi-himalaya-staven-botten-wel-zo-goed/

Een kleine greep van kauwsnacks, bij deze veel sterkte en succes, en inderdaad geniet van je vakantie.

 

 

PS, 

Is de Fokker ook op de hoogte ?

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Is met het paard geven ook gekeken welke botsoort er in werd gebruikt, want veel soorten gebruiken kip of rund, even terugzoeken als ik jouw was.

Mijn vorige hond kon ook bijna nergens tegen en die kreeg elandhuid.

https://www.cool4pets.nl/snacks/snacks-kauwbotten/anco-naturals-rawhide-dental-roll-esophagus?limit=72

Even googlen of je goedkoper kan vinden, het is harder dan rundhuid, dus ze doen er wel langer mee.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Wat een zorgen, vervelend zo vlak voor je vakantie maar probeer er toch van te genieten.

 

Ik ben het met Willemijn eens, ik zal zeker de raad van de dierenarts opvolgen wat het voer aan gaat. Mijn beide honden krijgen RC dieetbrokjes, een gastro intestinal en de andere urinary. Ik ben zeer tevreden, mijn honden doen het er prima op. Een van mijn honden heeft voedingsallergie ze heeft omdat ze ook last van blaasgruis heeft een combi brok van urinary en hypoallergenic gehad. Ze had last van uitslag in haar liezen en haar borst/buikhaar was uitgevallen, dit is helemaal goed gekomen toen ze de combi brok kreeg. Helaas was de combi brok niet verkrijgbaar in kleine brokjes, nadat mijn hond zich er voor de zoveelste keer in verslikte heb ik haar terug op enkel urinary gezet en het gaat nog steeds goed. Mijn beide honden krijgen churpi om op te knagen, dit bevalt erg goed.

 

Mijn hond Balou was 1 jaar toen er tijdens een controle een hartritmestoornis werd ontdekt. De cardioloog vertelde na een echo dat mijn hond meerdere ernstige hartafwijkingen had waaronder lekkende kleppen en er ontbreekt een tussenwand, de kant waar de wand ontbreekt is ook uitgezet. Mijn hond heeft de levensverwachting van twee jaar gekregen. De eerste tijd heb ik hem heel erg verwend en alles voor/met hem gedaan waarvan ik dacht dat ik hem er een plezier mee deed, hij zou immers maar kort leven en die tijd moest hij volop genieten. Ik leefde erg met het gevoel dat ik hem ieder moment dood kon vinden, dus als hij een keer niet reageerde of s'morgens niet gelijk zijn bench uitkwam dan hield ik mijn hart vast. Inmiddels is hij tot ieders verbazing bijna acht jaar, natuurlijk blijft hij een hondje van de dag maar het krampachtige dat ik in het begin heel erg had heb ik nu helemaal niet meer.

Ik zal de adviezen van de arts zeker opvolgen en hierbij de hond zo'n normaal mogelijk leven geven.

honden page profiel Louise1972Louise1972

honden foto van Louise1972

Bedankt voor jullie reacties! 

Even wat vragen beantwoorden; de Fokker is geïnformeerd,  zij heeft nog niks van nestgenootjes of eerdere nestjes gehoord dat er hartklachten zijn.

In het paardenvlees zit 100 %paard, ene merk met paardenbot, andere merk alleen premix (laatste schijnt niet ideaal te zijn voor eliminatiedieet)

Zojuist Royal Canin gebeld voor advies want ik ben een beetje in de war gebracht: op de site van Golden Retriever met DCM (Amerikaans), staat dat je het beste brokken kunt geven van de vier grote producenten waaronder RC. Maar er staat ook dat er dan granen in moeten zitten en dat je niet de hypoallergeen brok moet nemen. Voedingsdeskundige van RC raadt aan om gewoon de Maxi Puppy brok te geven en te zien hoe hij daar qua allergie op reageert.

Voedingsdeskundige van Utrecht zegt dat ik wel de hypoallergeen brok kan nemen. Maar geen idee in hoeverre zij op de hoogte is van de DCM problematiek van honden en Goldens in het algemeen.

 

Het wordt er vooralsnog niet makkelijker op. Overigens heb ik een zak maxi pup van RC nog staan hier...

 

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

Ik begrijp je zorgen. Hier ook een zorgenkindje met allergieën en ook gedragsproblemen (verlatingsangst en andere angsten) dus dat is niet gemakkelijk om haar achter te laten wanneer we op vakantie vertrekken. Ondertussen past mijn moeder meestal op en raakt zij steeds beter gewend aan mijn hond en omgekeerd. Ik stem mijn vakanties nu ook af op haar zodat ze zeker kan oppassen. 

 

Dus fijn dat jij ook familie hebt die willen en kunnen oppassen. Alles zal wel goed verlopen en dan heb je er misschien volgende keren/jaren ook wat meer vertrouwen. Uiteindelijk is het ook voor jullie belangrijk dat je je hond af en toe ergens kunt achterlaten en zo kan je pup ook al wennen.

 

De medische zorgen die nog niet onder controle zijn, zijn natuurlijk wel heel vervelend en ik begrijp goed dat je ook niet goed weet hoe je dat best aanpakt wanneer je weg bent. Maar uiteindelijk zul je nog steeds wel telefonisch met je familie kunnen overleggen, dus als hij ergens niet goed op reageert, kunnen ze misschien weer overstappen op ander voer. 

 

Mijn hond is ook aan allerlei dingen allergisch en doet het nu heel goed op het voer en de snacks van Fish4dogs, dus ik wilde dat toch even noemen. Natuurlijk is dat afhankelijk van de allergie, dus volg vooral de raad op van je dierenarts en wat je zelf merkt waarop hij het goed doet.

 

Ik heb ook lang gezocht naar iets waarop mijn hond kan kauwen en waarop ze niet allergisch reageert. Zij is enorm kieskeurig qua kauwmateriaal en de wortels en Nylabone waren ook allemaal geen succes. Ik heb nu een Easy Antler en dat is een groot succes. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

wat een zorgen, heel veel sterkte

 

wat ik niet helemaal snap is dat een voedingsdeskundige zegt dat tekorten niet uit te sluiten zijn , maar dit blijkbaar niet uitgezocht is? Ik zou dat toch wel willen weten.

Was het voer wat je tot nu toe gaf zonder granen?

 

Zelf zou ik bij een allergische hond voor biologisch voer gaan, ook de snacks.

En uitkijken met wat je hem verder geeft (entingen, medicatie)  omdat alles reakties kan geven.

 

Zelf zou ik met zulke problemen voor een second opinion gaan en dus meer onderzoek en evt. andere mogelijkheden bespreken.

honden page profiel Louise1972Louise1972

honden foto van Louise1972

Vandaag ontving ik een telefoontje met de uitslag van de hartonderzoeken: deze vallen voor nu zodanig mee dat hij (voorlopig) niet aan de medicatie moet. Zijn bloeduitslagen waren prima, behalve magnesium was iets wat aan de lage kant (was 0,6 en de ondergrens is 0,7), de bloedtest op hartschade viel ook sterk mee, bijna niks.

 

Uit de 48 uursmeting viel op dat hij de eerste dag 2400 extra hartslagen maakt, de tweede dag 6000! Dit zijn dus extra hartslagen buiten zijn normale ritme om. Toch blijkt dat niet ernstig, zeker ook omdat de extra hartslagen niet achter elkaar zijn (waardoor je flauwtes krijgt) maar er zitten steeds een of meerdere normale hartslagen tussen. Op mijn vraag hoe de hond zich daarbij voelt moest hij het antwoord schuldig blijven; we kunnen het hem niet vragen. Waarschijnlijk heeft hij ergens in zijn leven, of bij de fokker of bij ons, een virale infectie opgelopen maar ook dat is maar gissen, zeker weten doen ze het niet.

 

Hij zal de voedingsdeskundige vragen of zij met me contact wil opnemen voor eventuele hartversterkende supplementen. Hij heeft niets gezegd over hoe hij zich mag belasten dus ik ga er vanuit dat we de gewone ‘puppy’ tijden aanhouden met wandelen en spelen.

 

Pfoehhh….dat is toch wel een pak van mijn hart… Ik kan enigszins gerust op vakantie. Ik was zo bang dat er misschien iets met hem zou gebeuren en dat mijn familie er dan mee zou zitten. Is voor hen natuurlijk ook niet heel fijn, als je op een hond moet passen waar iets mee is.

 

Nu nog uitvogelen waar hij allergisch op reageert en dan moet ik deze angst en zorgen langzaam van me af laten glijden. Vannacht alweer uren wakker gelegen en ik merk dat ik zelf al enige tijd hartkloppingen er van heb L

 

Dank voor jullie tips, raad en luisterende oor!

 

Dikke kus

Louise

honden page profiel RJRJ

" Ik begrijp je zorgen, geef het voer van de dierenarts..dat is echt goed, ondanks dat vele hier de royalcanin niets vinden, maar voor de allergie is dit voer geschikt, dan de cytopoint, die moet afgestemd worden exact op gewicht van de hond, het is heel veilig.....drie weken moet je er mee toe komen, het voorkomt jeuk het schakelt het jeuk stuk helemaal uit...vraag of de juiste dosering gegeven is.....de malaseb werkt niet meer, kijk dan eens naar de pyoderm, die kan je zelf bestellen op internet, brekz.nl is de goedkoopste...aanmaken en met een washand de aangedane plekken mee behandelen, niet uitspoelen, laat maar indrogen, doe dat eerst even om de andere dag daarna twee x in de week, ...en met de arts overleggen, wat de hartritme stoornissen betreft daar kan ik je niet mee helpen, helaas "

Dat cytopoint de jeuk helemaal remt is niet bij elke hond waar helaas....

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Dat cytopoint de jeuk helemaal remt is niet bij elke hond waar helaas.... "

Ik heb toe nu toe alleen maar goede ervaringen gelezen..?

honden page profiel RJRJ

" Ik heb toe nu toe alleen maar goede ervaringen gelezen..? "

Bij sammy haalt het alleen de scherpe randjes er af....

Ik zou zeggen 80%

Maar helemaal geen jeuk meer? Was het maar waar!!

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Bij sammy haalt het alleen de scherpe randjes er af....
Ik zou zeggen 80%
Maar helemaal geen jeuk meer? Was het maar waar!! "

Oh nou, dat had ik nog niet eerder gehoord, balen zeg!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Bij sammy haalt het alleen de scherpe randjes er af....
Ik zou zeggen 80%
Maar helemaal geen jeuk meer? Was het maar waar!! "

Kan zijn dat je hond plekken heeft die nog niet geheel geheeld zijn en dat je hond daar blijft bijten....de cytopoint is voor drie/ vier weken langer niet en moet exact op gewicht gegeven worden, hier het eerste half jaar om de twee weken daarna drie en nu vier weken...langer niet, en blijvend gegeven worden als er nog steeds jeuk is, stoppen heeft dan geen zin.    
Als er geen of een beperkte respons wordt waargenomen binnen één maand na de eerste dosering kan een verbetering in respons worden waargenomen na toediening van een tweede dosering een maand later. Echter, als het dier na de tweede dosering geen verbeterde respons vertoont, dient de dierenarts een alternatieve behandeling te overwegen.    

honden page profiel RJRJ

" Kan zijn dat je hond plekken heeft die nog niet geheel geheeld zijn en dat je hond daar blijft bijten....de cytopoint is voor drie/ vier weken langer niet en moet exact op gewicht gegeven worden, hier het eerste half jaar om de twee weken daarna drie en nu vier weken...langer niet, en blijvend gegeven worden als er nog steeds jeuk is, stoppen heeft dan geen zin.    Als er geen of een beperkte respons wordt waargenomen binnen één maand na de eerste dosering kan een verbetering in respons worden waargenomen na toediening van een tweede dosering een maand later. Echter, als het dier na de tweede dosering geen verbeterde respons vertoont, dient de dierenarts een alternatieve behandeling te overwegen.     "

Sammy heeft geen open plekken en krijgt de juiste dosering....

honden page profiel RJRJ

" https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/cytopoint-epar-product-information_nl.pdf
  "

Die had ik maanden geleden al gelezen maar toch bedankt....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Die had ik maanden geleden al gelezen maar toch bedankt.... "

Als de cytopoint niets is voor je hond dan een alternatief, prednison geeft ook verlichting, overleg met je dierenarts

honden page profiel RJRJ

" Als de cytopoint niets is voor je hond dan een alternatief, prednison geeft ook verlichting, overleg met je dierenarts "

We zijn er mee bezig....

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Die had ik maanden geleden al gelezen maar toch bedankt.... "

Ik dacht ik zet hem helemaal neer, omdat willemijn er maar een stukje van neer zetten, en vergat de bron te vermelden.

honden page profiel RJRJ

" Ik dacht ik zet hem helemaal neer, omdat willemijn er maar een stukje van neer zetten, en vergat de bron te vermelden. "

Okidoki....

Volgende forumvraag: Voer vraag!!!!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^