De avonturen van Boy en Sky- sky afleren om anderen te corrigeren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel kimberleykimberley

honden foto van kimberley

 

Ik maak maar even een algemeen draadje voor mn hondenspam hahaha. Vandaag is een prachtige dag! Vanmorgen om 10.00 zijn we op pad gegaan. Ik, mn zoontje in de buggy en de hondjes. Voordat sky er was wandelden wij elke dag een mooie polderronde van 4 km, ongeveer 45 minuutjes. Deze ronde kun je verdelen in 2 rondjes van ieder 2 km. Ik kan m ook vergroten naar 10 door er nog een ronde aan te plakken. Dat is ook het uiteindelijke streven voor dagelijks . Sinds sky er is, wandelden wij de 2km.  Vanmorgen zijn wij de 4 km gaan doen. Heerlijk snuffelen door het dauwige gras, bijna geen mensen. We zagen schapen en zwanen. Ook wat andere hondjes, die momentjes gebruiken we gelijk om het blafgedrag van boy af te leren. Dus netjes zitten als we een andere hond zien, en naar mij kijken tot ze gepasseerd zijn. Het ging boven verwachting goed! Geduld en absoluut geen haast. Zoonlief valt altijd snel in slaap tijdens zon wandeling. Genieten. Hier wat foto's:532324.jpg

532328.jpg532327.jpg532326.jpg532325.jpg

 

honden page profiel Hans DekHans Dek 3 doggies

honden foto van Hans Dek

Wat een leuke hondjes. Vertederend !

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

Wat een leuk stel heb je.

honden page profiel So long, friends!So long, friends! 3 doggies

honden page profiel May May 3 doggies

honden foto van May

wat een droppieeehp-heart

honden page profiel kimberleykimberley

honden foto van kimberley

 

Vandaag en gister was het prachtig weer. Koud maar zonnig. Gisteren hebben wij maar 2 km gewandeld, omdat we tijdens het eerste stuk een hooo honden tegenkwamen , even een half uur staan kletsen en de honden lekker gesnuffeld aan elkaar. Sky durf ik niet los te doen nog, boy wel, hij blijft braaf in de buurt.

 

Die middag gingen we de kinderen van school halen, ik heb er 3 ennde oudste 2 halen we altijd gezellig met de honden op. Gaat prima, ze zijn de kindertjes gewend. Echter was er getrakteerd  en daarbij zaten toeters.  Alle ouders waren blij *kuch* en sky wist niey wat haar overkwam met al die toeters. Vond het erg zielig maar ze hield zich goed, veel beloond . Boy kijkt er niet van op, hoe gekker hoe beter voor hem. Zometeen weer naar school, zonder toeters haha.

 

Vanmorgen hebben we in de frisse zon de 4 km weer gewandeld. Lekker op ons gemakje, veel snuffelpauzes dus ruim een uur over gelopen . Geeft niets, met zullk mooi weer! Ook hebben we flink geoefend met het commando voet. Dit had boy al onder de knie en sky nu ook. Straks als ze uitgerust zijn gaan we nog even oefenen.

 

 

532386.jpg

532385.jpg

Boy is erg beweeglijk en moeilijk op de foto te krijgen hahaha.532384.jpg

honden page profiel kimberleykimberley

honden foto van kimberley

532389.jpg

Hoe ze op deze manier "lekker ligt " is mij een raadsel hahaha. Als je er naast gaat zitten komt ze gelijk slijmen, aai mij!

532388.jpg

 

Eindelijk rustig haha, een mooie close up van mn grote kleine vriend boy

532387.jpg

honden page profiel Hans DekHans Dek 3 doggies

honden foto van Hans Dek

Boy... Wat een heerlijke dreumes.

honden page profiel kimberleykimberley

honden foto van kimberley

https://www.hondenschool.online

Via deze site "volg" ik de clickertraining . Echt heel leuk en goed uitgelegd.  Allemaal alleen maar op een positieve manier.  Ik merk dat sky dit echt heel goed oppakt, we zijn eergister gestart met clickertrainig 1 en dat had ze zo door. Nu vanmorgen begonnen met deel 2 en ook hier pikt ze t goed op. Echt leuk en zeker voor mensen die net een puppy hebben is het misschien een hele handige website! 

honden page profiel MichelleMichelle 3 doggies

honden foto van Michelle

Wat een mooi stelletje! En wat leuk om te lezen dat je lekker de tijd voor ze neemt! smile

honden page profiel koertkoert 3 doggies

honden foto van koert

Wat hebben jullie toch een mooi honden 

honden page profiel Hans DekHans Dek 3 doggies

honden foto van Hans Dek

Ik heb er 3. Eva is de oudste 12, Bram is een adoptiehond uit Spanje 5 en Femke is de jongste Ook een adoptiehond uit Italie 6 maanden. Alledrie gouden hartjes ...

honden page profiel DidyDidy 3 doggies

honden foto van Didy

Wat een lekker setje heb je zeg.hp-heart

 

En ik smelt van je pup, wat heeft ze ook een prachtig donker koppie.

honden page profiel Hans DekHans Dek 3 doggies

honden foto van Hans Dek

" Wat een lekker setje heb je zeg.

 

En ik smelt van je pup, wat heeft ze ook een prachtig donker koppie. "

 Mijn pupje is bijna een half jaar oud, Didy. Ze heet Femke en komt uit Italie. Een adoptiehondje ....
Die kleine bruine is Bram, ook een adoptiehondje uit Spanje, een hondje met een gouden hartje, zo lief en die grote grijze is Eva, bijna 13 jaar. Eva is mijn zorgenkindje omdat ze artrose heeft. Ze is oud en versleten. Slaapt veel. Heeft niet zo lang meer...

honden page profiel kimberleykimberley

honden foto van kimberley

Vandaag een vreselijk regenachtige dag.  De grote wandeling stellen we even uit tot het wat minder regent straks. 

 

Gisteren liep ik tegen gedrag van Sky aan, dat mij totaal niet aanstaat. Ik heb kinderen en mijn moeder was gezellig op visite. Zij heeft sky pas 2 x gezien dus is redelijk vreemd voor sky. Echter niks aan de hand  totdat mijn moeder al staand over mijn zoontje boog en gekke geluidjes maakte. Sky rende er op af en nipte mijn moeder in haar arm. Ik begrijp dat sky reageerde op de situatie, en dat het in haar ogen dreigend was. Maar ik wil niet dat zij uit zichzelf bepaald wie er gecorrigeerd/genipt moet worden. Zij was gister erg overprikkeld, het was druk bij ons thuis, ik had veel clickertraining gedaan, ze was aan de diarree omdat ze , naast kvv, ook wat  brokken had gekregen . Toen mijn stiefvader binnenliep om mijn moeder op te halen, nipte ze ook naar hem, in mijn ogen om niets want hij liep langs. Ik heb haar beetgepakt, gewoon zachrjes haar snuit zeg maar in mn hand genomen ( ze lag naast me ) en duidelijk nee gezegd. Vervolgens liet ik mijn stiefvader haar een koekje geven. Is er nog iets anders dat ik kan doen? Om haar duidelijk te maken dat ik dat bepaal en regel? Nogmaals, ze was overprikkeld, en het incident met mn moeder is verklaarbaar. Maar wel ongewenst op deze.manier.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Wat voor ras en hoe oud?

 

Het was waarschijnlijk niet dat ze aan het regelen was, maar te veel stres. Je moeder triggerde haar met de gekke geluidjes.

Je zei zelf dat het koppie vol zat.

Even als de reactie naar je vader, overprikkelt.

Straffen heeft geen nut, je voegt alleen maar meer stres toe

honden page profiel kimberleykimberley

honden foto van kimberley

" Wat voor ras en hoe oud?
 
Het was waarschijnlijk niet dat ze aan het regelen was, maar te veel stres. Je moeder triggerde haar met de gekke geluidjes.
Je zei zelf dat het koppie vol zat.
Even als de reactie naar je vader, overprikkelt.
Straffen heeft geen nut, je voegt alleen maar meer stres toe "

Ze is een kruising hollandsr/ mechelse herder van 20 weken. Ja ze was echt wel overprikkeld, omdat we zoveel en zo willekeurig hafden geoefend die dag stond ze de hele tijd op " scherp" denk ik. Maar k schrok er een beetje van  , ik had het niet verwacht.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Ze is een kruising hollandsr/ mechelse herder van 20 weken. Ja ze was echt wel overprikkeld, omdat we zoveel en zo willekeurig hafden geoefend die dag stond ze de hele tijd op " scherp" denk ik. Maar k schrok er een beetje van  , ik had het niet verwacht. "

Ik zie nu de foto.

Dat is echt herder en vooral de Mechelaar. 
Ik maak er met mijn herdertje een spelletje van, ren heel luid weg, ze gaat me dan stoppen, hangt voorzichtig in mn arm, dan stop ik en beloon haar. 

Wat je kan oefenen met bezoek, het kan gebeuren, zoals bij je vader, als bezoek beweegt ze in je benen hangt, dan is dan niet bijten, maar snappen, dit in scène zetten en haar bij jou voertjes geven.

Ja voertjes, want dat gaan ze het bewegen van bezoek koppelen aan aandacht bij jou, met iets positiefs.

Zou het wel oefenen, want een herder gaat idd regelen.

Zal nu met een vol koppie te maken hebben gehad, ook gezien haar leeftijd.

Alles wat afwijkend of druk is, vooral als ze nog geen band er mee heeft, dat wil ze rustig houden.

We hebben ook een kruising Mech, Holl in de lessen gehad, leuke kruising!

Volgende forumvraag: Oops
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^