Hond zelf opleiden tot hulphond.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KoenKoen

Dag, ik ben al jaren bezig om Hugo mijn eigen hond op te leiden tot hulphond. Waar en wie is verantwoordelijk voor zo certificaat. Tot official hulphond. De bekende organisatie zijn mijn bekend. Maar ik loop steeds tegen muur van bureau cratie. Er zijn zelfs honden scholen die nog eens reageren. Officiële dus hier in Molenschot Breda. Ik heb een indicatie van revalidatie arts. Maar ik wil official hulphond psychische. Ik krijg deze organisatie niet gevonden. Kan ik zelf een stichting opstarten voor hulphonden. Sorry ben een leek, maar inmiddels 4 jasr verder.. Zijn hier officiële honden instructeurs die bevoegd zijn certificaat te geven voor psychische hulphond officiële. En ja ik in een rolstoel voor de scepticis. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik hoop dat iemand een goed antwoord weet. 

Zelf denk ik dat je naar een hondenschool zou moeten die aangesloten is bij de ADEu, Assistance Dog Europe) en ADI (Assistance Dog International)

 

https://stichtinggebruikersassistentiehonden.nl/hondenscholen/

 

 

 

 

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

https://www.de-click.nl/

 

Als je het niet op het psychische gooit maar op je rolstoelgebondenheid heb je meer kans om deze opleiding vergoed te krijgen.

 

Of begrijp ik je verkeerd een wil je alleen een certificaat en geen opleiding? Dan gaat het inderdaad moeilijk worden ben ik bang.

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Ja, ik begrijp de vraag ook niet zo goed.

Het punt blijft, je kunt gerust je eigen hond opleiden tot jouw hulphond maar daarmee krijg je op geen enkele manier een certificaat/ en dus toestemming om deze hond mee te nemen naar plekken waar "normale"honden niet mogen komen. Want daar gaat het je om ws.

Alleen de officiële en erkende opleidingen van hulphonden geven deze certificaten maar zij leiden zelf de hulphonden op.

honden page profiel KoenKoen

Bedankt voor u antwoorden, de vraag is smipel, of iemand organisatie weet die certificaat afgeeft. Of kan ik zelf een stichting opstarten misschien voor hulphond. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Bedankt voor u antwoorden, de vraag is smipel, of iemand organisatie weet die certificaat afgeeft. Of kan ik zelf een stichting opstarten misschien voor hulphond.  "

Dus gewoon zonder opleiding/training een certificaat afgeven voor een psychische hulphond?

Nee, die organisaties hebben wij in Nederland volgens mij niet. En om de bevoegdheid te krijgen om dergelijke certificaten af te geven moet je volgens mij ook aan heel veel voorwaarden en eisen voldoen.

 

Beantwoordt dat je vraag?

 

honden page profiel KoenKoen

Dag, een opleiding of cursus tot hulphond lijkt mijn voor de hand liggende. Zijn er ook particulieren honden scholen die bevoegd zijn tot opleiding hulphond official?  De kosten zijn voor eigen rekening. Vriendelijke groet. 

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

" Dag, ik ben al jaren bezig om Hugo mijn eigen hond op te leiden tot hulphond. Waar en wie is verantwoordelijk voor zo certificaat. Tot official hulphond. De bekende organisatie zijn mijn bekend. Maar ik loop steeds tegen muur van bureau cratie. Er zijn zelfs honden scholen die nog eens reageren. Officiële dus hier in Molenschot Breda. Ik heb een indicatie van revalidatie arts. Maar ik wil official hulphond psychische. Ik krijg deze organisatie niet gevonden. Kan ik zelf een stichting opstarten voor hulphonden. Sorry ben een leek, maar inmiddels 4 jasr verder.. Zijn hier officiële honden instructeurs die bevoegd zijn certificaat te geven voor psychische hulphond officiële. En ja ik in een rolstoel voor de scepticis.  "

Ja hoor Koen, er is een hele goede school waar je je eigen hond kan opleiden en als je hond al zo ver is dan zou ik zeker contact opnemen bij bultersmekke. 

 

honden page profiel KoenKoen

Bedankt voor u antwoord. Ik vraag me af hoe hoog de kosten dan zijn voor psychische hulphond. Ik met deze nl. Zelf betalen. 

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

" Bedankt voor u antwoord. Ik vraag me af hoe hoog de kosten dan zijn voor psychische hulphond. Ik met deze nl. Zelf betalen.  "

Neem contact met ze op, het is een stichting die je graag verder helpt. 

Misschien is er ergens een potje waar je wel recht op hebt, gemeente, zorgverzekering, en ze hebben zelf ook een potje waarmee ze mensen helpen.  

Deze mensen weten de weg en kunnen je echt helpen. 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Dag, een opleiding of cursus tot hulphond lijkt mijn voor de hand liggende. Zijn er ook particulieren honden scholen die bevoegd zijn tot opleiding hulphond official?  De kosten zijn voor eigen rekening. Vriendelijke groet.  "

kijk ook even de link in die ik gaf, daar staan diverse hondenscholen op die zo'n certificaat mogen afgeven, ook buldersmekke, op de site van hen zelf vind je meer info

https://www.bultersmekke.nl/

honden page profiel  Dutch Auti DP Dutch Auti DP

honden foto van  Dutch Auti DP

https://www.de-click.nl/

 

Trainers komen aan huis grootste deel van de opleiding doe je dus zelf met je hond (alles wat je hond al heeft geleerd schet natuurlijk). Met instructies van de trainer die jou begeleid. Ik geloof wel dat je uiteindelijk in de laatste fase een aantal dagen daarheen moet. 

 

Ze werken niet alleen in eigen regio bij mijn weten. Je kan altijd contact op nemen en je vragen stellen. Hoe het daar momenteel qua wachtlijst is weet ik niet. Ik weet wel dat ze ook verbonden zijn met een stichting. 

 

Ik kom geregeld in de buurt van fokus woningen waar meerdere honden zijn opgeleid met behulp van "de Click".  Voor zover ik weet zijn de ervaringen goed. 

 

honden page profiel  Dutch Auti DP Dutch Auti DP

honden foto van  Dutch Auti DP

" Bedankt voor u antwoord. Ik vraag me af hoe hoog de kosten dan zijn voor psychische hulphond. Ik met deze nl. Zelf betalen.  "

De click is wel gekoppeld aan een stichting die kan helpen in de kosten als het goed is, maar dat zal wellicht de wachtlijst langer maken.

 

Verder is er als een hulphond voor jou oplevert dat je minder andere begeleiding nodig hebt soms mogelijk om via de gemeentelijke wmo ook wat vergoed te krijgen. En afhankelijk van het type hulphond en waar gezondheidsverzekering hebt kan het voorkomen dat ook vanuit daar iets mogelijk is. Maar dat geld niet voor alle hulphond varianten dacht ik. Maar dat is een kwestie van informeren. En de click kan op dit vlak ook vele vragen beantwoorden. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ikvolg! Interessant.

Volgende forumvraag: Alaskan malamute Kyto
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^