Slecht eten , tandjes , geel overgeven

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel izabellaizabella

honden foto van izabella

hallo iedereen , 

 

misschien dat ik wat adviezen kan krijgen hier , ik heb een bichon van 7 maanden een herplaatser .woont bij ons nu al ander half maand , helemaal blij , ondeugende reutje daarom de naam gekregen als: Happy. Onze eerste pupp, 

sinds een paar dagen eet hij slecht , een keer eerder gehad maar met 2 dagen weer voorbij. En dan ook de klein beetje wat hij eet , uren later spuugt hij een geel iets uit met wat schuim. Gisteren kort na de eten gaf hij alle brokjes weer uit. Maar de brokjes kwamen heel eruit dus blijkbaar niet goed gekauwd. 

Afgelopen week bij de dierenarts geweest en werd gezegd dat 2 melktandjes uit moest omdat ze naar binnen zijn , dus dat zal aankomende week gebeuren. Maar vanochtend voor het eten was hij aan het spelen en viel een tand uit , ik heb niet goed gezien welke het was want hij laat bijna niet in zijn mond kijken. Voor de informatie de brokjes gaf ik Puppy van Arcana blauwe zak. En ik zat al te denken om over te stappen en te proberen KVV, dus gisteren wat Darf KvV gehaald en vanochtend geprobeerd , maar hij at heel klein beetje en daarna was dus die geels uitgekotst. 

Kan dit met de tandjes te maken hebben ? 

Verder speelt hij erg veel , drinkt gewoon water heeft geen koorts , en als we wandelen en koekje geef dan eet hij wel.

zal ik gewoon verder proberen met KVV ? 

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Kijk het nog even aan, geel spugen kan duiden op gal...lege maag, zeker als die wat te weinig eet, tanden wisselen kan ook te maken hebben met wat slechter eten, even nog aankijken en ga door metde kvv...gaat het te lang duren en je twijfeld ga dan toch even langs je dierenarts en heb het erover.   Geef een goed bot zodat je hond lekker kauwd, is ook goed om te wisselen....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Ga ook leren dat je pup zich in de bek laat kijken, doe dat in het begin met zijn tweetjes, geen dwang uitvoeren doorde hond stevig vast te pakken, maar ga bij je hondje op de grond zitten, geef een botje wat je vasthoudt, til met een vinger zijn lip omhoog, tandjes kijken, doe dat rustig en breid dat uit, zodat je later de tanden van je hondje eventueel toch kan gaan poetsen, ook vacht verzorging hoort daarbij, neem een babyborstel, terwijl die op zijn bot kauwd, ga je met de borstel over de rug, en gaat dat ook uitbreiden, als je het links laat liggen omdat tie niet wil heb je als die ouder wordt problemen...rustig tand verzorging en vachtverzorging mee beginnen nu al.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Met botje, bedoel je kauwbot (huid) of rauw bot, toch?

Vind dat wel belangrijk voordat ze een splinterbot gaan geven.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Een farmbot of biofood bot, zijn er in allerlei maten, voor grote en kleine hondjes...smile voorlopig geen rauw bot, omdat de hond nog niet volledig op kvv staat.....

honden page profiel izabellaizabella

honden foto van izabella

Borstelen doe ik het al , alleen met tandjes nog niet. Ik zal dan beginnen , 

 

vanmiddag naar het bos geweest , los gerend gespeeld vies geworden , water gedronken. Met etens tijd Kvv Darf , hij at maar 20gr , rest liet hij staan. 

 

Moet ik later nog een keer aanbieden ? 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Ja dat kan, wil die niet meer, morgen weer.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

Dat de brokken er heel uit kwamen is logisch. Honden kauwen namelijk niet echt op hun eten. 
Maar nu kvv dus. Geef je dit koud (uit de koelkast zeg maar)? Zo ja kun je proberen er een beetje warm water over te doen. Koud eten met tandpijn is geen pretje. 
Merk je toevallig dat hij buiten gras wil eten? Dit kan namelijk wijzen op buikpijn. 
Ook kun je het voer tijdelijk in wat kleinere porties geven verdeeld over de dag. 


Hopelijk gaat hij straks na de ingreep weer goed eten. 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Ik zou even met de dierenarts overleggen over dat ene tandje ,

Als Happy al niet in orde is ,is een narcose voor 1 lullig tandje niet zo raadzaam nl .

Ook is het vrij vroeg om met 7 maanden al te trekken of hij moet echt in het tandvlees groeien ,vaak vallen ze er vanzelf nog uit net als die andere .

 

Volgende forumvraag: Voeding bij giardia
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^