Chihuahua slaapt ‘s nachts niet meer

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LiesLies

Goedemiddag iedereen!

 

Ik schrijf dit bericht in een laatste poging te achterhalen wat er met onze chihuahua aan de hand is. Ik zal de situatie even schetsen:

 

Sinds jaren slaapt hij bij mij in bed, altijd zonder problemen. Sinds enkele weken blijft hij echter op bed rechtzitten, rondkijken in de kamer en uiteindelijk begint hij te janken. Meestal ga ik dan nogmaals naar benden, zodat hij in de tuin kan, daar zit hij dan wat buiten, nog een snoepje en terug naar boven en dan ging hij wel mooi liggen. Dit lukte voor een paar weken, maar sinds deze week helpt dit ook niet meer..

 

ik heb al geprobeerd om hem beneden te laten, want misschien is hij her beu op bed, maar dan jankt hij en krabt hij aan de deur, en voor ik kan weggaan staat hij ook weer bij mij. 

de afgelopen 2 nachten heb ik geprobeerd om hem in zijn nestje op mijn man zijn kamer te leggen, en daar gaat hij uiteindelijk wel liggen (wel eerst nogmaals naar beneden..)

 

maar op mijn bed en mijn kamer (ik slaap op de zolder) wilt hij niet meer slapen. Er is niks erg gebeurd, niks gebeurd in tussentijd.. hij begint nu zelfs al te bibberen zodra ik de trap naar de zolder neem. 

overdag slaapt hij wel gewoon goed in de zetel. Recent hebben we ook ondervonden dar hij niet meer (goed) hoort..

 

help??!! Alvast bedankt!

honden foto van  Dutch Auti - Komt soms ff kort rondsnuffelen.

Ik zou eens met de dierenarts overleggen.

 

O.a. of startende dementie een mogelijkheid kan zijn. Ik heb daar nu meermalen over gelezen hier op het forum en het lijkt er een beetje op dat, dat savonds/snachts start.

 

Maar het lijkt mij op basis van je eigen verhaal eventueel bevestigd met een filmpje of meerdere filmpjes de dierenarts er het best over kan oordelen.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Mijn chihuahua was van de ene op de andere dag bang als het buiten hard waaide. Dan bleef hij rechtop bed zitten rillen de avonds.
Nu zeg jij dat jouw hondje slecht hoort maar misschien is het toch zoiets?

honden page profiel LiesLies

Aan dementie heb ik ook al gedacht, maar voor de rest zijn er geen symptomen die hij daarvan heeft. 

ik dacht eerst ook dat hij iets hoorde ofzo, vooral omdat hij zo blijft rondkijken. Maar 1 verdieping lager is dat geen probleem.. en daar slaapt hij ook enkel als ik daar ook ben, hij is zeer aanhankelijk aan mij. 

dat hij niet meer hoort weten we ondertussen zeker. Hij reageert nergens meer op als het gesproken is, zelfs blaffende honden in zijn oor via de gsm doet hem niks. Terwijl hij op alles blaft wat beweegt en normaal ook op hondengeluiden. Voor de rest is hij perfect normaal voor zijn oude leeftijd en hartproblemen. 

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

Mijn oude Beagle was van de ene op de andere dag doof. Ze was daardoor een paar weken van slag, alsof ze gedesoriënteerd was. Na 6 tot 8 weken gedroeg ze zich weer normaal. Misschien is er zoiets aan de hand met jou hondje?

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Een lampje aanlaten? Als hij niks hoort wil hij misschien graag wat kunnen zien?

Volgende forumvraag: Beginnende dementie? Symptomen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^