Mijn hond is agressief in de trein naar andere honden, ben ten einde raad.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Alice Alice

Hai allemaal,

Ik heb een probleem met mijn 18 maanden oude wheaten terrier, Ollie. Ollie is een lief vrolijk mannetje en onlangs gecastreerd. Hij doet het super goed, luistert goed en vindt trainen super leuk. Hij knuffelt graag en speelt vaak met vriendjes in de buurt. Alles verandert alleen zodra we het perron van de trein opstappen.

Zijn hele houding verandert, ademt sneller, kijkt gespannen om zich heen en reageert nauwelijks meer op wat ik ook maar doe. Het enige waar hij mee bezig is, zijn andere honden. Zodra hij een andere hond ziet hangt hij direct in de teugels en gaat zo tekeer, dat mensen van hem naar achter springen. 

Ik heb al zoveel geprobeerd, niets schijnt te helpen. Hij reist al met mij mee sinds hij pup is en de reis hield altijd veel snoepjes in voor hem. Het veranderde toen hij 8 maanden oud was ongeveer, toen viel hij ineens voor het eerst uit naar een andere hond en dat is sindsdien niet meer anders geworden. Ik prijs hem de hemel in de enkele keren dat het wel goed gaat, ik leid hem af met simpele commando's op het moment dat er een andere hond in de trein zit en probeer op mijn eigen lichaamshouding te letten - ik blijf eigenlijk altijd rustig en de blikken van andere mensen doen me weinig, ik wil vooral dat mijn lieve hondje zich op z'n gemaakt gaat voelen in de trein met andere hondjes.

Heeft iemand hier ervaring mee? Of iemand een goede tip? Ik sta voor alles open.

Bedankt alvast!

Liefs, Alice & Ollie :)

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Voor ons moeilijk om zo mee te kijken, een gedragskundige erbij halen die mee kijkt naar wat er fout gaat...misschien kan je je provincie aangeven waar je woont dat wij mee kijken of we iemand voor je kunnen vinden....

honden page profiel Alice Alice

Ik woon in Zweden, haha. Stockholm. Ik heb 2 sessies met een privé trainer gehad, die mij het geven van simpele commando's heeft geadviseerd. Eigenlijk zou zij met mij mee moeten de trein in. Dat zou ik eens kunnen voorstellen. Het is zo lastig en voor mij een totaal raadsel omdat het uitsluitend in de trein gebeurt en hij nooit een negatieve ervaring heeft gehad, althans, waar ik me bewust van ben geweest dan. Erg vervelend dit :(

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Oeps, hihi, zweden, de gedragskundige moet zeker met je meegaan de trein in als je het niet zelf op kan lossen...ze of hij, moet kijken wat er fout gaat.

honden page profiel Alice Alice

Ik heb haar net direct maar een berichtje gestuurd met die vraag. Hopelijk kan zij helpen. Is het normaal, of veelvoorkomend, dat een hond zich zo compleet anders gedraagt op een bepaalde plek? Waar zou dat mee te maken kunnen hebben?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

 ik  kan me voorstellen dat een perron met allerleid drukte en hectiek, wel overweldigend is voor Olly en dat dit in de trein doorwerkt. Wat er de eerste keer gebeurd is, waarom hij uitviel is lastig te zeggen nu, misschien "gewoon" afreageren van spanning.

 

Ik weet niet hoe druk het is, maar is het mogelijk om een beetje apart te gaan staan? Ik zou wel altijd in zulke situaties de riem kort houden en hem goed naast je houden, zodat hij niet de ruimte heeft om bijv. voor je langs te schieten en uit te vallen.

Zelf zou ik niet ergens gaan zitten waar ook een andere hond is. In elk geval nog niet voordat hij zich wat meer op zijn gemak voelt.

Dus voor nu zoveel mogelijk goede ervaringen opdoen in de trein en op het perron. Pas als hij rustig en relaxed in zulke situaties is zou ik verder gaan oefenen. Ik denk dat dan BAT (behaviour adjustment training) misschien iets zou kunnen betekenen voor jullie en zou naar iemand op zoek kunnen gaan die je daarmee kan begeleiden.

Je zou alvast het boek BAT2 van Grisha Stewart kunnen doornemen.

 

 

 

 

 

 

honden page profiel chayenne & dolcineachayenne & dolcinea

honden foto van chayenne & dolcinea

Heey, 

Ik reis zelf ook vaak met de hond met bus en trein ieder weekend. 

Ik ga vaak niet in plekken zitten waar een andere hond zit, dit omdat het reizen zelf en de hoeveelheid mensen op een station al best veel kunnen zijn en tijdens het reizen wilt ze gewoon lekker rustig liggen en slapen. 

Als er wel een andere hond in komt gaat die gene vaak in de bus al helemaal achteraan zitten en ik zit dan vaak vooraan, maar in de bus zie ik niet veel andere honden. 

Als iemand met een hond in de trein vlak bij gaat zitten verplaats ik gewoon maar vaak gebeurt dit niet gezien ik in de trein in vak die tussenstukjes ga zitten vooral in de ns trein. Bij een arriva trein zit ik vaak ergens achteraan in een stuk van de trein in een vierzits met dolcinea gewoon voor me liggend die dan gaat liggen slapen.

Verder beloon Ik ook als ze gewoon rustig ligt.

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Finley mijn kleine kees heeft dat ook. Ik doe hem in een klein afgesloten hondenkarretje. Dan gaat ie gewoon lekker liggen.

honden page profiel DD

honden foto van D

Remi heeft sowieso last van resource guarding; zodra we ergens gaan zitten, wordt ze feller naar honden. In de trein als we eenmaal zitten en ze ziet/ruikt een hond, begint ze te grommen, staat op en probeert al grommend de hond te lokaliseren. Ik zorg dat ik niet in dezelfde coupe zit met een andere hond, of als ze langslopen houd ik haar bekkie even dichtgeknepen, en that’s it. (Ik doe dit niet perse voor medepassagiers, maar zodat de andere hond en hondeneigenaar haar niet horen, zodat de hond geen oogcontact maakt (maakt haar reactie alleen maar erger) en het baasje niet blijft staan en daardoor de hond ook, waardoor ze nog harder gaat grommen). Zo vaak gaan we niet met OV, en we komen ook bijna nooit een hond tegen als we eenmaal zitten. Wel op de perrons soms, en dan valt ze wel eens uit, maar doet dat ook op de straat. BAT heeft daarbij erg geholpen. Wat helpt als we er niet met een boogje omheen kunnen is haar optillen. Dan wil ze soms nog wel eens blijven grommen, maar in ieder geval niet meer blaffen of gillen. Het id deels angst en in mijn armen voelt ze zich veilig(er).

 Wat ik nog wel eens doe als ik weet dat we in een situatie komen waarin ik weet dat ze gaat uitvallen, zorg ik voor éxtra speciale beloninkjes, zoals Frolic, of stukjes worst. Iets wat ze niet perse gezond hoeft te zijn aangezien ik het bijna nooit geef en ik zorg voor kleine stukjes, en hier doet ze een moord voor, en vergeet ze de andere hond (bijna, hangt er vanaf hoe erg ze in de focus al zit).

 

Mijn situatie is wel heel anders, maar hopelijk heb je er toch wat aan hp-smile

honden page profiel Tamara, Aiden & AbbyTamara, Aiden & Abbybijna goedgekeurde fokker

honden foto van Tamara, Aiden & Abby

Hier een hond die zulk gedrag vertoont op de hondenschool. Alleen de hondenschool.
Alle andere honden waren fout, en wanneer we het veld af liepen, was alles weer goed.
Geen vervelende dingen meegemaakt ook.

Hij was er erg bij gebaat dat ik gewoon zei waar het op stond.

"NEE, je gaat deze dingen niet controleren. ZIT en BLIJF."

Hij vond het dan heel fijn dat ik duidelijk vertelde dat hij zichzelf niet hoefde te beschermen, maar dat ik dat zou doen.
Wanneer hij rustig bleef zitten, kreeg hij ook gewoon een aai over zijn bol of gaf ik hem een kleine massage.

honden page profiel Alice Alice

Hi allemaal!

Het is fijn om te horen dat Ollie niet de enige is die hier last van heeft! Dat stelt me een soort van gerust! Ik heb van BAT nog nooit gehoord en zal er me eens over wijs maken, wie weet kan dat me verder helpen!

Ik probeer altijd zover mogelijk uit de buurt van andere honden te blijven maar soms is dat simpel weg niet mogelijk. In Zweden is het heel gebruikelijk met je hond in de trein te zitten en soms zit ik dan ook met een paar andere honden in een coupe. Gelukkig hebben andere honden bezitters altijd veel begrip voor het gedrag van Ollie. Het zou zo fijn zijn als Ollie net als die andere honden dan ook gewoon relaxt kon gaan liggen. 

Bedankt voor alle reacties! Is heel fijn hier eens over te kunnen praten en advies te krijgen. Bedankt :)

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ik zou de hulp inroepen van een goede GT. Mijn eigen GT had een soortgelijke hond bij haar op cursus, vrouwtje durfde er op de duur niet meer mee buiten komen en was eveneens ten einde raad.

Ze liet met het filmpje zien van hoe hij was bij aanvang van de opleiding en daarna. Nadat baasje en hond bij de GT waren geweest, kon hondlief wel terug mee en zonder problemen. Vaak schuilt het probleem en de oplossing in kleine dingen.

Dus je GT zal echt eens mee moeten en ingrijpen op het juiste moment + aan jou leren wat je dan moet doen.

Volgende forumvraag: Welke mand?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^