Jack Russell Terriër met blauwe ogen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AngelhaAngelha

Hallo allemaal, 

Sinds kort heb ik een puppy genaamd Juno. Het is een Jack Russell (in ieder geval voor een groot percentage, ik weet dat er veel JRT's zijn die net geen 100 procent Jack Russell zijn). 

Hij is nu 8.5 week en heeft hele mooie blauwe ogen. Zijn er meer JRT's met bijzondere ogen? Denken jullie dat ze blauw blijven of zouden ze misschien nog bruin worden? 

Groetjes van Angelha en Juno!

2zyj5dw.jpg

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Volgens mij hebben alle pups blauwe ogen en verkleuren die later.

honden page profiel AngelhaAngelha

Dat klopt! Maar alle pups die ik tijdens de zoektocht tegen ben gekomen hadden op zijn leeftijd allang bruine ogen, zou het bij hem later nog komen of zouden ze blauw blijven? Hij is verder ook grijs met een beetje bruin. Dat zie je volgens mij ook niet zo vaak?

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Dat klopt! Maar alle pups die ik tijdens de zoektocht tegen ben gekomen hadden op zijn leeftijd allang bruine ogen, zou het bij hem later nog komen of zouden ze blauw blijven? Hij is verder ook grijs met een beetje bruin. Dat zie je volgens mij ook niet zo vaak? "

Ik vind hem er niet echt als een jr uit zien eigenlijk. Is hij raszuiver met stamboom?

honden page profiel AngelhaAngelha

" Ik vind hem er niet echt als een jr uit zien eigenlijk. Is hij raszuiver met stamboom? "

Ik denk dat dat aan de foto ligt, ik kan later vandaag wel nog een foto uploaden. Hij heeft geen stamboom en hij zal vast niet 100 procent raszuiver zijn, maar ik heb zijn ouders, oma, overgrootoma en overovergrootoma ontmoet haha. Ze waren er allemaal. Allemaal Jack Russells, maar wel zonder stamboom (denk ik) 

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

Ik denk persoonlijk dat hij de blauwe ogen gaat houden zeker omdat hij nu 8,5 wkn is. Na mijn weten moet dat al recht getrokken zijn als dat niet was en hij zou bruine ogen krijgen. 

 

Tis geen 100% JR inderdaad want lever/grijs kleur komt niet voor bij JR's alleen de kleuren Bi-colour Black of Lemon (bruin) of Tri-colour of helemaal wit (niet gewenst) 

 

Ik vermoed dat er ergens teckel erin gekruist is wat ze dus vaker doen (daarom heb je ook van die zogenaamde bruine en black and tan JR). En blauwe ogen kan wel bij de teckels voorkomen als het goed is.

Ik zelf ken geen JR's meg blauwe ogen. Nooit gezien ook misschien dat Heleen nog reageerd die fokt JR's, maar ik vermoed dat ergens teckle in gekruist is bij jouw hondje. 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Ik kan het niet helemaal goed zien, maar ze lijken al wat groenig rn omdat hij een soort dilute-achtig grijs kleurtje heeft, denk ik dat ze een grijsachtige amberkleur worden, eigenlijk zoals in een Mastino napoletano of een grijze Stafford/Pitbull (bij Pitbulls schijnt het zelfs langer dan 6 maanden te kunnen duren voordat de kleur definitief is). Bij honden met het 'dilute'-gen duurt het langer voor de ogen hun definitieve kleur hebben, en omdat dit gen ervoor zorgt dat zwart of chocolade grijs of 'lila' worden, blijven ook de ogen licht van kleur. Het dilute-gen is een soort 'bleek-gen' zeg maar...  De ogen worden in elk geval niet donkerbruin! Mijn 'lila' waterhond had ook hele blauwe ogen en die werden na drie a vier maanden steeds meer heel licht amberkleurig, zoals bij een Weimaraner. Meestal hebben ogen na zo'n 4 maanden hun volwassen kleur.

Image result for eye color neapolitan dog Image result for grey staffordshire bull terrier eye color Image result for weimaraner eye color

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

443862.jpg      Mijn Ogin, bijna 9 weken oud, blauwe ogen, ze zijn nu mooi bruin, stamboom hond.

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ik vind hem er ook niet als een jack russel uit zien en aangezien hij geen stamboom heeft is hij dit ook niet, maar een lookalike. Er zal dus wel een ander ras doorheen gefokt zitten. 

 

Het is wel een prachtig hondje om te zien, of de oogjes zo blijven is afwachten, ik verwacht van wel maar zo iets weet je nooit. 

honden page profiel petra en jackpetra en jack

honden foto van petra en jack

Wat voor kleur ogen hebben de ouders van je pup?

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Wat ik ook wel interessant vind, heb je nu ook meer moeten betalen, vanwege die mooie ogen?

honden page profiel So long, friends!So long, friends!

honden page profiel So long, friends!So long, friends!

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Wat een mooie pup. Ik heb Romeo en Luca, beide JR's als pup gezien en Luca had bruine en Romeo caramelkleurige ogen. Maar al zou jouw hondje blauwe ogen houden, ik zie absoluut een Jack Russell in hem. De meeste mensen zien in Romeo vaak geen JR, omdat hij ruwharig is. Meestal hoor ik dan : ja, er zit wel iets in van een JR, terwijl Luca altijd als JR werd gezien. Romeo is een JR met stamboom. Luca had geen stamboom. Ik ben een enorme fan van Jack Russells. Ik wens je heel veel geluk en een goede gezondheid toe voor je prachtige hondenventje !!!

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

In bepaalde Australische lijnen komen jack russells voor die af en toe blauwe ogen hebben en houden .

Dat zijn dan honden met stamboom ,maar weten wij veel wat ze er vroeger door gekruist hebben ?

 

Laura heeft gelijk dat de jacks zonder stamboom in Nederland met teckels gekruist worden ,Ook met Duitse jacht terrier vandaar de black and tan kleuren ,grijze kleuren ,blauwe kleuren ,Helaas staat marktplaats er vol mee en mensen kopen en betalen grif voor zo'n zg aparte kleur waar de doorsnee jack russell fokker van griezelt .

Ik denk dat Juno wel deze kleur ogen blijft houden ,gezien ook zijn vage kleur vacht ,met deze kleur vacht adverteren mensen zich suf op mp ,maar het is geen erkende kleur wat behoort bij het ras .

Heel veel plezier met hem ,en heb je misschien ook een staande foto van hem ?

 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Ik denk dat dat aan de foto ligt, ik kan later vandaag wel nog een foto uploaden. Hij heeft geen stamboom en hij zal vast niet 100 procent raszuiver zijn, maar ik heb zijn ouders, oma, overgrootoma en overovergrootoma ontmoet haha. Ze waren er allemaal. Allemaal Jack Russells, maar wel zonder stamboom (denk ik)  "

Wat leuk zoveel generaties te zien ,heb je foto's genomen van die familie ?

En waar komt hij vandaan ?

honden page profiel DagmarDagmar

Hopelijk niet van de vossehoeve :/

honden page profiel AngelhaAngelha

Bedankt voor alle informatie, complimenten en goede wensen! Ik probeer zoveel mogelijk vragen te beantwoorden. Leuk dat jullie allemaal reageren.

Zijn ouders hebben bruine ogen. Hij komt bij een heel leuk gezin weg. Niet bij een officiële fokker. Hij was niet duurder vanwege zijn uiterlijk. Gewoon even duur als de rest van het nest en hij is de enige van het nest die er zo uit ziet. En vergeleken met andere nestjes was hij ook niet duur. Ik ben niet van plan om met hem te fokken. 

Het maakt mij niet uit dat hij niet helemaal raszuiver is. Ik vind het een schatje en we gaan een leuke tijd beleven samen. Maar hij lijkt wel echt op een Jack Russell. Ik zal eens betere foto's uploaden wanneer ik iets meer tijd heb.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Er zijn zoveel misverstanden over hoe een echte JR er uit zou moeten zien. De meeste mensen "kennen" de JR die je overal ziet, dus noemen ze een hond die daarvan afwijkt, geen JR, zoals mijn Romeo. Er zijn mensen, die als ze een JR zien, die huppelt, een veelvoorkomende aandoening bij de Jack Russell, hem of haar een "echte" JR noemen, juist omdat hij huppelt. Dat huppelen is een aandoening, die door doorfokken komt:  Patella Luxatie ! Een hele tijd geleden vertelde een stel met 2 JR's, die ik tegenkwam, dat ze eigenlijk voor 1 JR naar een fokker waren gegaan. In de hoek van de kennel zat toen een totaal witte JR, die schijnbaar afgedankt was en volgens de fokker de komende week, ingeslapen zou worden, omdat totaal witte JR's geen goede JR's zijn en niemand hem daarom zou willen. De man en vrouw waren verbijsterd en vroegen wat de JR kostte, ze konden hem voor niks mee nemen. En ik was diep ontroerd toen ik het ventje voor me zag staan, geadopteerd door het stel en een prachtige JR was geworden, net zo mooi, misschien wel mooier dan de JR die naast hem stond. Helemaal wit en prachtig. Volgens de richtlijnen/maatstaven moet een JR op zijn minst 80% wit zijn met bv. bruin of zwart. Het feit dat de fokker er geen verstand van had, dat hij een mooie JR in huis had, en hem een spuitje wilde laten geven, verbijsterd me nog steeds, als ik het vertel. Zo'n soort verhalen zie ik ook wel eens op hondenpage verschijnen. 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Bedankt voor alle informatie, complimenten en goede wensen! Ik probeer zoveel mogelijk vragen te beantwoorden. Leuk dat jullie allemaal reageren.
Zijn ouders hebben bruine ogen. Hij komt bij een heel leuk gezin weg. Niet bij een officiële fokker. Hij was niet duurder vanwege zijn uiterlijk. Gewoon even duur als de rest van het nest en hij is de enige van het nest die er zo uit ziet. En vergeleken met andere nestjes was hij ook niet duur. Ik ben niet van plan om met hem te fokken. 
Het maakt mij niet uit dat hij niet helemaal raszuiver is. Ik vind het een schatje en we gaan een leuke tijd beleven samen. Maar hij lijkt wel echt op een Jack Russell. Ik zal eens betere foto's uploaden wanneer ik iets meer tijd heb. "

Als ze vijf generaties in huis hebben zijn het toch wel fokkers hoor ,Dat ben je al als je maar 1 x fokt .

Ben benieuwd naar meerdere foto's want hij lijkt echt wel op een jack russell .hp-smile

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Er zijn zoveel misverstanden over hoe een echte JR er uit zou moeten zien. De meeste mensen "kennen" de JR die je overal ziet, dus noemen ze een hond die daarvan afwijkt, geen JR, zoals mijn Romeo. Er zijn mensen, die als ze een JR zien, die huppelt, een veelvoorkomende aandoening bij de Jack Russell, hem of haar een "echte" JR noemen, juist omdat hij huppelt. Dat huppelen is een aandoening, die door doorfokken komt:  Patella Luxatie ! Een hele tijd geleden vertelde een stel met 2 JR's, die ik tegenkwam, dat ze eigenlijk voor 1 JR naar een fokker waren gegaan. In de hoek van de kennel zat toen een totaal witte JR, die schijnbaar afgedankt was en volgens de fokker de komende week, ingeslapen zou worden, omdat totaal witte JR's geen goede JR's zijn en niemand hem daarom zou willen. De man en vrouw waren verbijsterd en vroegen wat de JR kostte, ze konden hem voor niks mee nemen. En ik was diep ontroerd toen ik het ventje voor me zag staan, geadopteerd door het stel en een prachtige JR was geworden, net zo mooi, misschien wel mooier dan de JR die naast hem stond. Helemaal wit en prachtig. Volgens de richtlijnen/maatstaven moet een JR op zijn minst 80% wit zijn met bv. bruin of zwart. Het feit dat de fokker er geen verstand van had, dat hij een mooie JR in huis had, en hem een spuitje wilde laten geven, verbijsterd me nog steeds, als ik het vertel. Zo'n soort verhalen zie ik ook wel eens op hondenpage verschijnen.  "

Ik heb hier vele jack russells maar niemand wil huppelen ,

Dat komt misschien veel voor bij de stamboomloze ?

Het verhaal van de mensen met een witte jack ,ik weet niet  ,ik geloof dat niet zo ,het is nl zo dat je gelijk na de geboorte al kan zien of ze helemaal wit zijn ,en dan was het voor die man voordeliger geweest er gelijk een einde aan te maken ,dat werd vroeger bij boxers die wit geboren werden nog al eens gedaan .

Dat verhaal over dat echtpaar heb ik vaker gehoord maar als je dan doorvroeg naar fokker b.v. dan kwam je geen steek verder .

Hier lopen ook hele witte jacks ,die zelfs hoog lopen op shows ,kan je nagaan hoe er gekeurd wordt ,zelfs de keurmeesters weten niet hoe het hoort .Maar ik ga off topic ,daar gaat het hier niet om .

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

" Ik heb hier vele jack russells maar niemand wil huppelen ,
Dat komt misschien veel voor bij de stamboomloze ?
Het verhaal van de mensen met een witte jack ,ik weet niet  ,ik geloof dat niet zo ,het is nl zo dat je gelijk na de geboorte al kan zien of ze helemaal wit zijn ,en dan was het voor die man voordeliger geweest er gelijk een einde aan te maken ,dat werd vroeger bij boxers die wit geboren werden nog al eens gedaan .
Dat verhaal over dat echtpaar heb ik vaker gehoord maar als je dan doorvroeg naar fokker b.v. dan kwam je geen steek verder .
Hier lopen ook hele witte jacks ,die zelfs hoog lopen op shows ,kan je nagaan hoe er gekeurd wordt ,zelfs de keurmeesters weten niet hoe het hoort .Maar ik ga off topic ,daar gaat het hier niet om . "

Bij de Parsons was/is het niet gewenst volledig wit maar wordt wel toegelaten voor de fok, Maylo's moeder is helemaal wit en een knappe dame. Maar op shows merk ik wel dat hoe minder en scherper ze bevlekt zijn hoe beter ze scoren op show. Nu was dat witte meer omdat er eerder doofheid kan komen maar laats stond bij ons in het blad dat zelfs de meer bevlekte ook doofheid konden hebben en dus het hele witte meer getoloreerd wordt. 

 

Ik vind een hele witte Parson of Jacks echt geweldig :) zie je alleen vind ik wat minder. Echter ben ik wel voorstander dat ze BAER-test als verplichte erfelijke test gaan maken. Weet niet hoe dat bij de Jacks is? 

 

Offtopic trouwens :) effe

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Bij de Parsons was/is het niet gewenst volledig wit maar wordt wel toegelaten voor de fok, Maylo's moeder is helemaal wit en een knappe dame. Maar op shows merk ik wel dat hoe minder en scherper ze bevlekt zijn hoe beter ze scoren op show. Nu was dat witte meer omdat er eerder doofheid kan komen maar laats stond bij ons in het blad dat zelfs de meer bevlekte ook doofheid konden hebben en dus het hele witte meer getoloreerd wordt. 
 
Ik vind een hele witte Parson of Jacks echt geweldig :-) zie je alleen vind ik wat minder. Echter ben ik wel voorstander dat ze BAER-test als verplichte erfelijke test gaan maken. Weet niet hoe dat bij de Jacks is? 
 
Offtopic trouwens :-) effe "

Ja mijn hele witjes zijn ook geweldig ,hp-smile

Het ligt een beetje aan de voorkeur van de keurmeesters ,Onze hele witte  Snowy is perfect van bouw en wint altijd van haar zusje die kop-staart tekening heeft ,Ze heeft uitstraling en is beter in rug ,

Ach zolang je zelf de goede en mindere punten van je hond maar ziet .

Op de laatste vergadering wilde een paar leden de levershunt test verplicht stellen omdat zij het hadden in hun lijn ,

Dat mocht dan alleen in Utrecht getest worden ,Er werd gelukkig tegen gestemd door het merendeel van de leden .

De BAER-test is niet van toepassing ,in al die jaren dat ik ze fok heb ik ooit 1 x van een dove jack gehoord ,die overigens gewoon gekleurd was .

honden page profiel RockyRocky

honden foto van Rocky

Als persoon die zo frequent als wat tussen de blauwogige honden zit, kan ik je vertellen dat dit duidelijk geen blauwe ogen zijn. Dit zijn amberkleurige ogen die groener/grijzer lijken omdat het om een pup gaat. Ik hou het kort want de bijbehorende uitleg is al gegeven;

 

" Ik kan het niet helemaal goed zien, maar ze lijken al wat groenig rn omdat hij een soort dilute-achtig grijs kleurtje heeft, denk ik dat ze een grijsachtige amberkleur worden, eigenlijk zoals in een Mastino napoletano of een grijze Stafford/Pitbull (bij Pitbulls schijnt het zelfs langer dan 6 maanden te kunnen duren voordat de kleur definitief is). Bij honden met het 'dilute'-gen duurt het langer voor de ogen hun definitieve kleur hebben, en omdat dit gen ervoor zorgt dat zwart of chocolade grijs of 'lila' worden, blijven ook de ogen licht van kleur. Het dilute-gen is een soort 'bleek-gen' zeg maar...  De ogen worden in elk geval niet donkerbruin! Mijn 'lila' waterhond had ook hele blauwe ogen en die werden na drie a vier maanden steeds meer heel licht amberkleurig, zoals bij een Weimaraner. Meestal hebben ogen na zo'n 4 maanden hun volwassen kleur. "

 

honden page profiel AngelhaAngelha

15rias4.jpg

2hyb8ti.jpg

De foto's uploaden vanaf mijn telefoon gaat een beetje lastig. Ik heb tot nu toe eigenlijk alleen nog maar foto's waar hij een gekke bek trekt, haha. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ik vind het een knappe!laughing

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" De foto's uploaden vanaf mijn telefoon gaat een beetje lastig. Ik heb tot nu toe eigenlijk alleen nog maar foto's waar hij een gekke bek trekt, haha.  "

Een leuke bek hoor ,

Op deze foto's zijn ze minder blauw ,De jack die ik ken had  echt felle blauwe ogen en dat is zo gebleven ,Hij is nu een jaar of vijf en kijkt blauw de wereld in .

Maar de tijd zal het leren ,in elk geval veel plezier met Juno .

honden page profiel bentebente

Wat een schatje zeg! Leuke naam ook. 

 

Denk niet dat de ogen zo fel blijven. Eigenlijk vervagen alle oogkleuren een beetje als de pup ouder word.

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Hoi Anghela, zijn de ogen nog net zo blauw? Ik moest er net aan denken, uit nieuwsgierigheid... Misschien leuk als je nog eens een foto plaatst zodat we kunnen zien of er verandering is?

honden page profiel M&MM&M

honden foto van M&M

Wat een pracht pupje is Juno!

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^