Hond blaft de hele avond/nacht

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LolaLola

Pff, het is weer zover. Lola blaft savonds en snachts aan 1 stuk door, inmiddels zijn we er wel een beetje klaar mee.

 

We weten niet wat we nog kunnen doen. Toen we hier net woonde had ze dit heel erg, toen mocht ze naar boven en dan was het klaar. Behalve dat ze smorgens gelijk aan de deur stond te krabben. Na een half jaar sliep ze eindelijk beneden zonder gezeur, inmiddels een jaar verder. Maar inmiddels is het alweer zeker 2 weken feest, elke avond.

 

Ze mogen niet meer naar boven, overal ligt nieuw tapijt en ze plassen alles dan onder.

 

Als ze blaft lopen we gelijk naar beneden en zeggen duidelijk nee. Maar dit heeft totaal geen effect, behalve dat ze 3x zo hard gaat blaffen. 

 

Dan gaan we maar uren beneden zitten zonder haar aandacht te geven en wachten tot ze slaapt, soms helpt het, soms brengen we de nacht door op de bank. Maar dit kan niet zo door gaan natuurlijk, wij moeten vroeg op en gewoon werken. Plus we hebben buren waar we rekening mee moeten houden. Nog even en ik kan gaan verhuizen.

 

Als ik eerder naar boven ga en mijn vriend gaat later, dan blaft ze vaak niet. Dat ging een jaar lang goed zo, zodra ik later ging, blafte ze alles aan elkaar. Alleen werkt het nu ook even niet meer, nu gaat ze gewoon rustig slapen als wij weg gaan en blaft ze opeens een paar uur later.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Hoezo plast ze alles onder boven? Deed ze dat al dan? Of was dat na stress?

honden page profiel LolaLola

" Hoezo plast ze alles onder boven? Deed ze dat al dan? Of was dat na stress? "

Ja overal waar een kleed of iets ligt. Hiervoor toen we hier net kwamen wonen lag er heel oud tapijt in, toen vond ik een ongelukje net iets minder erg. Nu het zo lang goed ging, is alles vervangen. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Heb je dan meerdere honden die boven alles onder plassen?

Maar is dit topic om he frustratie van je af te schrijven of om adviezen te krijgen?

honden page profiel LolaLola

" Heb je dan meerdere honden die boven alles onder plassen?
Maar is dit topic om he frustratie van je af te schrijven of om adviezen te krijgen? "

Het staat er inderdaad niet heel duidelijk. We hebben 2 honden, 1 die op kleedjes enz plast..

 

We hopen inderdaad dat iemand nog tips heeft.. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Niet zinderlijk dus.....ga eens terug naar de basis om ze weer zinderlijk te krijgen en slaap dan voorlopig even bij ze, zodat er geen stres is en ze daardoor ook gaan plassen, behandel ze even als een pup....ook snachts er een keer uit, zodat ze weten, buiten plassen...

honden page profiel SRMSRM

Hond naast je bed, iedereen rustig slapen. Het is zo simpel.

 

Wat voor ras/kruising/achtergrond is/heeft de hond?

honden page profiel LolaLola

" Niet zinderlijk dus.....ga eens terug naar de basis om ze weer zinderlijk te krijgen en slaap dan voorlopig even bij ze, zodat er geen stres is en ze daardoor ook gaan plassen, behandel ze even als een pup....ook snachts er een keer uit, zodat ze weten, buiten plassen... "

Zodra ze beneden is, red ze het prima een nacht van 10 uur, niks geen ongelukjes. Het zelfde als ik ga werken, niks aan de hand. Leg ik een kleedje op de grond, plast ze er altijd op. We hebben al van alles laten onderzoeken bij de DA, maar nergens komt wat uit. Ze denken eerder dat dit hormonaal is. 

honden page profiel LolaLola

" Hond naast je bed, iedereen rustig slapen. Het is zo simpel.
 
Wat voor ras/kruising/achtergrond is/heeft de hond? "

Als het zo simpel was, hadden we dat allang gedaan. We willen haar om bepaalde redenen niet boven hebben. Mijn vraag is dan ook, hoe kan ik haar weer rustig beneden laten slapen. Ik heb het ook gefilmd, ze slaapt gewoon rustig maar dan stopt er bijv een auto en hoort ze mensen praten, dan begint ze te blaffen en stopt hier ook niet meer mee.

 

Het gaat om een shih tzu.

honden page profiel noenoenoenoe 3 doggies

Ze blaft dus blijkbaar niet voor niets. Dit reageren op geluid (dat kan van alles zijn) ken ik ook van Noenoe. Vooral 's nachts een super ergerlijke waaksheid. (wij wonen in een appartement en dan wil je dat al helemaal niet). Ik werd er zelf erg onrustig van en dat had alleen maar een negatief effect natuurlijk. Bij opgewonden geblaf overdag heb ik hem het sst-commando gevolgd door vinger-voor-de lippen gebaar aangeleerd. Op het moment dat hij stil is belonen. ' s Nachts ga ik er bij blaffen uit. Ik geef dat commando (belonen doe ik s nachts niet, zeg verder ook niets en ga op de bank slapen. Gaandeweg is het minder geworden (maar helemaal over gaat het niet). De ene hond is nu eenmaal wat waakser dan de ander. Er niet op reageren helpt in ieder geval ook niet wat blaffen werkt bijna altijd belonend (de voorbijganger etc verdwijnt immers)

Wat betreft het plassen sluit ik me bij Willemijn aan.

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Kan je er achterkomen waardoor dit is ontstaan? Ooit in de nacht geschrokken  of zo?

Boven in een bench of ren zodat er niet op kleedjes geplast wordt. Dit paar weken volhouden, dan langzaam verder weg  zetten? Misschien kan je de hond naar boven dragen en gelijk in bench zetten. Ik weet je wilt geen hond boven. Maar ben het met je eens dat dit geen doen is zo,  mijn lhasa ligt s nachts in ern ren van 1,5 m x 60 cm.  Ik Til hem beneden op en zet hem boven op zijn plekje. Los is geen optie om bep. Redenen.  Hij krijgt een paar brokjes en er staat bakje water in. Wel terusten. Soms een piepje waar ik niet op reageer, , en dan zucht plof en hij slaapt.

honden page profiel CeesCees 3 doggies

Als het hormonaal is zou sterilisatie kunnen helpen. In ieder geval is het een les dat bij de opvoeding van een pup het argument: "Het is toch maar oud (kleedje, schoen, tafelpoot) dus is het niet erg als hij het kapotmaakt." Niet echt handig is, want honden kennen het verschil tussen oud en nieuw niet.

 

honden page profiel noenoenoenoe 3 doggies

Wat je ook nog zou kunnen proberen is haar Puur rust te geven (tegenwoordig heet dat tranquil, een vreselijke naam trouwens) Noenoe is zowiezo een wat onrustig hondje en bij hem heeft dat verbluffend effect op zijn aanspreekbaarheid.

Het is een niet versuffend, natuurlijk middeltje en maakt je hond iets evenwichtiger en minder gevoelig voor afleiding.

 

honden page profiel LolaLola

" Kan je er achterkomen waardoor dit is ontstaan? Ooit in de nacht geschrokken  of zo?
Boven in een bench of ren zodat er niet op kleedjes geplast wordt. Dit paar weken volhouden, dan langzaam verder weg  zetten? Misschien kan je de hond naar boven dragen en gelijk in bench zetten. Ik weet je wilt geen hond boven. Maar ben het met je eens dat dit geen doen is zo,  mijn lhasa ligt s nachts in ern ren van 1,5 m x 60 cm.  Ik Til hem beneden op en zet hem boven op zijn plekje. Los is geen optie om bep. Redenen.  Hij krijgt een paar brokjes en er staat bakje water in. Wel terusten. Soms een piepje waar ik niet op reageer, , en dan zucht plof en hij slaapt. "

Ja klopt, het begon een tijd geleden en ik werd zelf ook wakker van hard geknal. De volgende dag zag ik dus vuurwerk op straat liggen en daar is zij doods bang voor.. Ben toen ook beneden gaan slapen voor haar, alleen het afbouwen gaat heel moeizaam.. 

 

Bedankt voor je reactie!! Ik heb inderdaad nog wel een ren, dat is het proberen waard.

honden page profiel LolaLola

" Als het hormonaal is zou sterilisatie kunnen helpen. In ieder geval is het een les dat bij de opvoeding van een pup het argument: "Het is toch maar oud (kleedje, schoen, tafelpoot) dus is het niet erg als hij het kapotmaakt." Niet echt handig is, want honden kennen het verschil tussen oud en nieuw niet.
  "

Nee, dat snap ik. Heeft ook even geduurd tot we erachter kwamen dat ze erop plaste aangezien we er opeens in stonden. Daarvoor hadden we nergens kleedjes in huis en ook geen ongelukjes.. vanaf dat moment ook gelijk weer geprobeerd beneden te laten slapen en dat ging eigenlijk super goed.. 

 

Ze wordt eind volgende maand geholpen (ze is om de 4 maanden ook loops) 

honden page profiel LolaLola

" Wat je ook nog zou kunnen proberen is haar Puur rust te geven (tegenwoordig heet dat tranquil, een vreselijke naam trouwens) Noenoe is zowiezo een wat onrustig hondje en bij hem heeft dat verbluffend effect op zijn aanspreekbaarheid.
Het is een niet versuffend, natuurlijk middeltje en maakt je hond iets evenwichtiger en minder gevoelig voor afleiding.
  "

Bedankt voor je reacties! Hier kunnen we wel wat mee. We gaan het commando maar eens goed oefenen.. en anders is puur rust misschien wel een optie. Geef je dit dan alleen savonds?

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

" Ja klopt, het begon een tijd geleden en ik werd zelf ook wakker van hard geknal. De volgende dag zag ik dus vuurwerk op straat liggen en daar is zij doods bang voor.. Ben toen ook beneden gaan slapen voor haar, alleen het afbouwen gaat heel moeizaam.. 
 
Bedankt voor je reactie!! Ik heb inderdaad nog wel een ren, dat is het proberen waard. "

Dat kan de trigger zijn, sterker nog dat is de trigger geweest. Vervolgens misschien een autodeur die keihard dichtsloeg en dan heb je het domino effect te pakken. Vuurwerk met daarbij mensenstemmen, autodeur met mensen stem,, iets hards dat buiten op straat wordt gegooid, geschreeuw, dan wordt alles angst en blaffen en die angst is ontstaan in de nacht en alleen beneden.

. Ik zou die puur rust gaan gebruiken, zal vast op flesje staan hoe en wanneer en haar weer van begin af aan trainen in de ren, en steeds verder bij je vandaan zetten. Uiteindelijk beneden met deur open? Zodat ze je nog kan horen? Traphekje? Maar begin bij het begin en geef het de tijd.. Rond oud en nieuw en andere vuurwerk ellende periodes (5 mei, koningsdag ed) weer in de ren boven. Zo zal het dan na een tijdje ook beneden weer veilig worden..

Je kan ook kijken bij cbd druppels, google eens op cbd voor honden....hier op het forum is iemand diie daar veel van weet.

En google eens op relaxopet....

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Maar denk aan je zelf, niet slapen is overdag moe en geirriteerd zijn en daar ben zowel jij als je hond niet blij mee,

 

Overigens, een ruime ren is niet slecht of vervelend voor je hond als hij daardoor bij je kan zijn , niet bang is en jij kan slapen. Mijn vorige hond heeft er zijn hele hondenleven in geslapen. Overdag not done voor hem, ,s nachts geen probleem. Ook onze huidige lhasa, geen enkel probleem.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Heel vervelend voor jullie en de hond (en de buren?)

Toch zou je haar in mijn ogen het beste voor nu dus niet voor altijd, weer dicht bij je moeten nemen zodat je haar even gerust kan stellen.

Dus of je neemt haar bijv. met haar mand en een stuk plastic eronder en daaromheen een puppyren bijv. naast je bed en gaat dan steeds de mand een stukje richting deur verschuiven.

Of je gaat bij haar slapen op de bank of matras op de grond en dan steeds een stukje verder weg.

 

Voor nu lijkt me belangrijk dat ze eerst maar weer leert dat ze s nachts veilig is en zo nodig ondersteuning krijgt als ze zich nog niet zo voelt.

 

honden page profiel LolaLola

Ja, ik denk dat jullie gelijk hebben. Ik heb boven de ren alweer klaar gezet. Heb waterdichte moltons op de grond liggen. Maar eerst even de rust terug brengen en dan kijken hoe we het verder gaan doen. 

 

Ik keek net naar puur rust maar zie ook dat je puur nervo hebt.. Ik ga me er nog even over inlezen. 

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Grote kans dat ze in de ren niet zal plassen, haar ruimte. Zet je er een mandje in? Misschien zijn juist die kleedjes, moltons aanleiding tot plassen......

Succes vannacht en slaap lekker, desnoods naast je bed zetten en arm in de ren zodat hij die aan kan raken? 

honden page profiel noenoenoenoe 3 doggies

" Bedankt voor je reacties! Hier kunnen we wel wat mee. We gaan het commando maar eens goed oefenen.. en anders is puur rust misschien wel een optie. Geef je dit dan alleen savonds? "

Ik geef in de ochtend en de avond 1 maatschepje. Maar het is afhankelijk van het gewicht van je hond (die van mij is 8,5 kilo) en iedere hond reageert ook anders. Hier zijn we begonnen met een schepje s avonds en na een paar dagen begonnen met 2x per dag. Na 6 tot 8 weken is het wijs een stopweek in te lassen (controle werkzaamheid o.a) als je het langdurig geeft.

Het gekke is dat Noenoe helemaal niet bang is voor geluid van vuurwerk, maar dus wel op ander geluid (tv, buiten, in de flat etc) reageert en fors ook. Daarom dacht ik aan waaksheid.

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Noenoe, wat merk je aan je hond, wat is er veranderd nu je het geeft? Hier een hondje dat twee keer kef zegt bij vreemd geluid en omder de bank duikt., na kwartiertje komt hij er dan weer onderuit en gaat verder waar hij mee bezig was.  Deed hij al bij de fokker en is hier dus doorgegaan tot  nu toe. Vind het niet erg, maar als het stress is.....

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Ik heb ook even gekeken bij puur rust,, ik weet niet of je hond medicijnen krijgt, maar er zit st.janskruid of te wel hypericum in.....kan wisselwerking hebben met medicijnen . 

honden page profiel noenoenoenoe 3 doggies

@ientje,

Al na een paar dagen 2 schepjes kon ik de meeste nachten doorslapen in mijn eigen bed. Noenoe komt tegenwoordig ook steeds vaker naast het bed in zijn bench liggen (deur is altijd open)

Overdag is hij meer aanspreekbaar, reageert beter op het commando sst. Hij heeft ook meer rust om op mij te focussen in plaats van op alles wat er om hem heen gebeurt. Daardoor wordt het naar buiten gaan ook leuker voor hem en voor mij. Op plaatsen waar dat kan laat ik hem nu soms los lopen. Noenoe reageert spontaan op andere honden, wil altijd spelen en niet elke hond is daarvan gediend. Hij kent de commando's maar alle prikkels om hem heen zijn leuker dan ik ben. Hij is nu ruim twee en sinds kort ben ik samen met een bevriend hondje/baasje weer een basiscursus gaan volgen (de puppycursus in het verleden was geen succes) en tot mijn stomme verbazing doet ie het heel behoorlijk.

Jouw hondje blaft bij geluiden die hij niet kent en neemt het zekere voor het onzekere lijkt mij (maar er zijn hier vast mensen die veel meer weten van hondengedrag dan ik.) Een beetje stress is niet erg hoor, dat geldt ook voor mensen. Maar als het beestje bij elk geluid (en dus voortdurend onder de bank ligt) zou ik zelf wel kijken naar mogelijke oplossingen. Tijdens de stopweek kwam het oude gedrag ook na een dag of twee weer terug.

 

 

honden page profiel noenoenoenoe 3 doggies

" Ik heb ook even gekeken bij puur rust,, ik weet niet of je hond medicijnen krijgt, maar er zit st.janskruid of te wel hypericum in.....kan wisselwerking hebben met medicijnen .  "

Dat wist ik. Voor ik het ben gaan geven heb ik eerst met mijn da overlegd. Noenoe krijgt overigens geen medicatie. Ik wilde in eerste instantie aminocalm geven, en hij kwam met deze suggestie.

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Heb je ern beetje kunnen slapen vannacht? Heeft de ren naast je bed geholpen?

honden page profiel LolaLola

" Heb je ern beetje kunnen slapen vannacht? Heeft de ren naast je bed geholpen? "

Ze heeft heerlijk geslapen, we schrokken om half 9 pas wakker surprised

 

Bedankt!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Ze heeft heerlijk geslapen, we schrokken om half 9 pas wakker 
 
Bedankt! "

hp-thumbsup

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Super!

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Oren spaniel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^