Hond (11 maand) opeens niet meer zindelijk

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Daphne De Man Daphne De Man

Hoi! Wij hebben een Franse bulldog, ondertussen 11 maand oud, Nala. Ze doet het erg goed! De laatste weken begint ze echter terug op de zetel te plassen en soms zelf te poepen- dit enkel als we niet thuis zijn. 

Er is niets veranderd in de situatie, ze moet niet langer alleen blijven of zo. Verder moet ze zelf eigenlijk niet haar plas ophouden, omdat wij op een appartement wonen heeft ze zo’n soort kattenbak waar ze op gaat, en dit is altijd prima gedaan. 

Iemand ervaring of tips hiervoor? Aangezien ze het enkel doet als we niet thuis zijn, heeft het ook geen zin om haar te straffen. Ze is wel pas voor het eerst ongesteld geweest, kan dat er iets mee te maken hebben? 

Alvast bedankt! 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Het kan zijn door verlatingsangst?

Niet onzindelijk door het niet kunnen ophouden, maar door het niet alleen kunnen zijn.

Hoe lang zit je hond dan gemiddeld alleen overdag?

Als je denkt dat het iets medisch is kan je nog urine opvangen en laten nakijken door de dierenarts.

 

Edit:

Ik zag dat je vanaf vorig jaar augustus al meerdere topics hebt gemaakt over problemen die je hebt met je hond.

Misschien heeft je hond nooit goed alleen kunnen zijn, en dat gaat problemen geven.

Misschien kun je iets veranderen in haar omstandigheden, bv een oppas of dagopvang.

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Loops geweest, hoe lang geleden? Kan ze gedekt zijn? Kan blaasonsteking zijn, zou zeker even na laten kijken. Schijnzwangerschap en zich daar niet lekker van voelen? Misschien is er iets geweest , gebeurd, terwijl ze alleen was? En nee straffen heeft geen zin, ze heeft het toch al gedaan. 

honden page profiel ElianeEliane

Hormonen.....en hun effect. Vaak een zeer zwaar onderschat item.

Door het feit dat ze nog niet zo lang geleden loops is geweest. Er is een hele hormonenhuishouding aan het werk. 

Eerst en vooral moet er steeds bij een gedragprobleem gekeken worden of er lichamelijk niets mis is. En daarmee bedoel ik ziekte, infecties, etc....

Maar van wat ik hier zo lees, is de kans reëel dat ze door de hormonen gevoeliger is geworden. En daardoor het nog moeilijker heeft omdat ze wordt achtergelaten.

honden page profiel UshankaUshanka

honden foto van Ushanka

De allereerste stap bij een casus als deze is erachter komen of het urineren en defeceren passief of actief gebeurt. Met andere woorden, laat ze de boel onbewust lopen (incontinentie) of gaat het hier om bewust handelen. Dit is niet op te maken uit de openingspost. 

 

Ik zou zonder twijfel even langsgaan bij de DA om urineonderzoek, eventueel ook bloedonderzoek, te laten uitvoeren. Ik kan nu wel 20 dingen opnoemen die er aan de hand ‘zouden kunnen’ zijn, maar zo vanuit een schermpje heb je daar niets aan. 

 

Volgende forumvraag: Naam pup veranderen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^