Lieve Daya hijgt veel *filmpje*

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SamSam

Lieve allemaal,

 

zoals sommigen weten hebben wij onze lieve Daya nu ongeveer een maand. Ze is een lieve 3 jarige teef uit Roemenië. Ze was al een aantal weken in Nederland voordat ze bij ons kwam en de DA kan aan haar zien dat ze mensen gewend was. Daya doet het echt geweldig. Ze lief lief, luister al naar haar naam en trekt niet meer aan de lijn. Echter merken we dat ze de laatste 2 dagen erg veel hijgt. Gaapt hier ook bij en likt haar mond af. Dit is pas echt sinds 2 dagen. Als ze ligt ademt ze soms erg zwaar. Niet altijd.

we dachten zelf misschien aan stress of pijn. Maar ik weet niet of jullie misschien iets zien. Vooral hoe ze hijgt. We zijn vorige week naar de DA geweest, gewoon controle en daar leek alles goed. We maken ons een beetje zorgen...

 

Wat we ook merken is als ik een ander dier roep, of alleen maar de naam zeg, ze gelijk soort kwispelend en lijkt wat onzeker naar mij toekomt. Dit is vooral bij mij en niet bij mijn vriendin. Dit is ook echt pas sinds een aantal dagen.

 

Wij hopen dat jullie misschien wat meer kunnen uitmaken uit dit gehijg...

 

https://youtu.be/1dphWyWtHdA

 

https://youtu.be/JoibFP_zrQg

 

 

 

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Hijgen, gapen, likken kan ook wijzen op maagproblemen.

Als je haar buik masseert, hoe reageert ze dan? Spant ze haar spieren, voelt de buik hard, bolt ze haar rug?

honden page profiel SamSam

Dankjewel voor je reactie! Haar buik lijkt wel wat hard, inderdaad! Ze is gelukkig nog wel vrolijk. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Heeft ze de laatste dagen ander voer gekregen, of andere snacks/snoepjes?

Misschien tijdens een wandeling iets opgegeten wat haar niet goed valt?

honden page profiel SamSam

We zijn 2 weken geleden overgestapt op Acana red. Zou ze daar nu, pas na anderhalve week, last van hebben? 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Loopt ze buiten ook zo te hijgen, is je dat opgevallen ? Buiten ? Heeft ze het binnen niet wat te warm ? 

honden page profiel CodyCody 3 doggies

honden foto van Cody

Een week geleden was ze goed bij de DA. Nu hijgt ze zo. Dit hijgen is niet goed en klopt niet. Het lijkt er sterk op dat ze toch last van maag of darmen heeft. Heeft ze rubberen speeltjes gesloopt, inhoud van een pluche dier binnen gekregen, misschien ongemerkt iets verkeerds gegeten buiten (al denk ik daar niet echt aan) ... Alles is mogelijk. Heb je al de lichaamstemperatuur gemeten rectaal? Kan koorts zijn met dit hijgen. Koorts met 40 graden is sowieso spoedgeval. Gewoon even de dierenarts spoeddienst bellen en dit voor leggen. Zij schatten wel in of je langs moet komen of tot morgen kunt wachten. Ik vermoed dat ze je meteen langs laten komen.

Mooie hond trouwens. 

honden page profiel SamSam

" Loopt ze buiten ook zo te hijgen, is je dat opgevallen ? Buiten ? Heeft ze het binnen niet wat te warm ?  "

Nee, buiten hijgt ze niet. Binnen hijgt ze dus wel heel veel en gapen.

honden page profiel SamSam

" Een week geleden was ze goed bij de DA. Nu hijgt ze zo. Dit hijgen is niet goed en klopt niet. Het lijkt er sterk op dat ze toch last van maag of darmen heeft. Heeft ze rubberen speeltjes gesloopt, inhoud van een pluche dier binnen gekregen, misschien ongemerkt iets verkeerds gegeten buiten (al denk ik daar niet echt aan) ... Alles is mogelijk. Heb je al de lichaamstemperatuur gemeten rectaal? Kan koorts zijn met dit hijgen. Gewoon even de dierenarts spoeddienst bellen en dit voor leggen. Zij schatten wel in of je langs moet komen of tot morgen kunt wachten. Ik vermoed dat ze je meteen langs laten komen.
Mooie hond trouwens.  "

Wij hebben geen plastic/rubberen speeltjes en die gaan altijd aan kant wanneer we er niet zijn en niet met haar spelen. We hebben net haar temperatuur opgemeten en dienkomt uit op 38.4, dus prima. Verder eet en drinkt ze ook prima. Haar poep is wat zacht, maar ze is echt heel vrolijk.

honden page profiel CodyCody 3 doggies

honden foto van Cody

Toch, zo erg hijgen zonder inspanning is niet gewoon. Dan zou je toch verwachten dat ze pijn heeft. Ze komt uit het buitenland dus eten zal ze denk ik niet snel overslaan... 

honden page profiel SamSam

" Toch, zo erg hijgen zonder inspanning is niet gewoon. Dan zou je toch verwachten dat ze pijn heeft. Ze komt uit het buitenland dus eten zal ze denk ik niet snel overslaan...  "

Ze heeft gewoon altijd eten gehad, vroeger. Ze was gewoon van mensen en lag daar aan de ketting. Maar kreeg elke dag eten. Ze was zelfs te dik toen ze hierheen kwam. Haha. De mensen die haar redde kende die mensen en zij hadden haar al als pup.

 

Dat hijgen baart me ook zorgen! Ze heeft gelukkig geen koorts.

honden page profiel Dobber!Dobber! 3 doggies

honden foto van Dobber!

Mijn Dobber heeft ook een periode gehad van veel hijgen. Erg vervelend! 

 

Ik weet niet of je Rennie's in huis hebt, maar je zou kunnen kijken of het daarmee voorbij gaat. Ik heb Dobber indertijd heel wat tabletjes gegeven. Inmiddels krijgt ze een middel tegen de jeuk en gek genoeg is ook het hijgen daarmee weggegaan. 

honden page profiel SamSam

Waardoor had zij zoveel jeuk? Daya krabt ook behoorlijk wat af...

honden page profiel CodyCody 3 doggies

honden foto van Cody

Gapen en likken duid vaak op misselijkheid of pijn. Als ik jou was zou ik de DA eens telefonisch raadplegen en vragen wat hij er van denkt. Zeker als ze het niet had en nu al  2 dagen. Dan weet je meer. Better safe than sorry. 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Je bent verontrust , bel vandaag de arts, en vraag of je kan komen...kan de hond nagekeken worden...

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

En neem dit filmpje ook mee naar de dierenarts.   Succes en laat ons even weten wat de dierenarts gezegd heeft.

honden page profiel RiaRia 3 doggies

honden foto van Ria

Is je hond op leishmania en hartworm getest?

Deze parasieten komen ook in Roemenië voor.

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

Onze eerste hond deed dit omdat hij zijn maatje miste, die hebben we toen ook geadopteerd.

Een van mijn honden was ook veel aan het hijgen en maakte een wat gestreste indruk in het begin, maar toen we hem hebben meegenomen naar de schapen veranderde dat meteen: hij had weer een doel in zijn leven.

 

In beide gevallen was het een soort verveling en stress... Likken en hijgen kunnen ook daarvan de uitdrukking zijn.

 

Onderneem je nog iets anders met je hond behalve de dagelijkse rondjes? Heb je al eens gekeken bij een hondenschool die een ruim aanbod aan cursussen hebben waar je kunt gaan kijken wat je hond écht leuk vindt om te doen? (agility, obedience, clickertraining, speuren, etc).

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

"
 
In beide gevallen was het een soort verveling en stress... 
 

Stress of pijn,

Verveling lijkt me heel raar voor een hond die altijd aan de ketting heeft gehangen en nooit actie in zijn leven gehad heeft.

Voor dergelijke honden is binnen vrij leven, bij mensen, al een heel belevenis.

honden page profiel Dobber!Dobber! 3 doggies

honden foto van Dobber!

" Waardoor had zij zoveel jeuk? Daya krabt ook behoorlijk wat af... "

Als ze ook veel krabt, dan kun je denk ik redelijk zeker stellen dat het hijgen echt van ongemak komt, en niet van verveling oid. Is mijn mening he :). 

 

Bij Dobber is het waarschijnlijk een tekort aan cortisol. Het schijnt dat veel honden daar last van hebben. Het kan zich uitten in heel veel verschillende dingen, maar vaak zie je het in allergiesymptomen. Dobber heeft toen een tijdje apoquel gehad (HET middel tegen allergie) en dat werkte goed. Het is alleen wel belastend voor de hond op de lange duur (kankerverwekkend e.d.). 

 

Ik kwam toen een holistisch dierenarts tegen die me vertelde dat veel honden tegenwoordig niet meer genoeg cortisol aanmaken. Door invloeden van buitenaf, zoals vervuiling. Het cortisolniveau in het lichaam is dan te laag, waardoor je allergieklachten ziet. Vul je het cortisol aan tot het goede niveau, dan verdwijnen de klachten. Zij had al een aantal honden met allergie in de praktijk die het heel goed doen op een lage hoeveelheid cortisol. Dobber krijgt nu sinds begin december elke dag een kleine hoeveelheid cortisol en de jeuk is tot nu toe nog niet teruggekomen. Het was wel een gokje, want op de Apoquel deed ze het goed. Behalve dat lange-termijn gebeuren. Maar met de cortisol is het dus wel weggebleven. Ik merk dat ze de laatste tijd toch weer wat gaat likken en sinds een paar dagen soms wat hijgen. Dus ze krijgt nu een half tabletje meer. 

 

Het middel heet Prednisolon en het is dus eigenlijk puur cortisol. Prednisolon en prednison zijn beide cortisol. Maar in te hoge hoeveelheden krijg je overkill en geeft het dus ook bijwerkingen e.d. En dat is hoe het in de reguliere geneeskunde vaak gegeven word. Echter, het idee is juist dat de hond maar net genoeg krijgt om haar eigen niveau aan cortisol op te hogen tot het goede niveau. En dan heb je dus geen negatieve bijwerkingen oid. Want bijwerkingen komen op het moment dat je van alles gaat onderdrukken met een hele grote hoeveelheid cortisol. Maar juist dat kleine beetje wat Dobber krijgt is genoeg om het cortisol op het goede niveau te krijgen. Waardoor de jeuk weg is. En gek genoeg ook het hijgen van maagzuur. 

 

En, niet onbelangrijk: het scheelt enorm in prijs. De prednisolon is per dag ongeveer 25 cent. De apoquel zit op bijna anderhalve euro per dag....

honden page profiel SamSam

Lieve allemaal,

 

wat denken jullie mee, dat vind ik geweldig en ik wil jullie daarvoor bedanken!

 

verveling lijkt mij zeer waarschijnlijk. Ze heeft, inderdaad, aan de ketting gelegen en zichzelf altijd moeten vermaken. We zijn sindskort iets langer gaan lopen dan ons standaard rondje. We willen niet te snel met haar gaan, het is allemaal al spannend genoeg. 

 

We komen net van de dierenarts. Ze is, inderdaad, niet getest op die ziektes. Ze krijgt nu dagelijks maagzuurremmers, moet 4x per dag eten en krijgt tabletten tegen mogelijke hart- en longworm. Ze heeft ook de inenting van Weil gehad, die had ze blijkbaar nog niet. Over 3 weken dus weer terug. De dierenarts dacht zelf ook aan een mogelijke allergie. We gaan dit proberen en over 3 weken kijken of er wat veranderd is. Aan het hijgen te zien(filmpje) dacht de dierenarts dat ze last heeft van de warmte. Aan de symptomen te zien dacht ze aan buikklachten en allergie. 

De dierenarts zei ook dat ze nog moet wennen. Een maand is nog vrij kort en ze kan nog gewoon last hebben van de veranderingen en de reis etc.

honden page profiel SamSam

" Als ze ook veel krabt, dan kun je denk ik redelijk zeker stellen dat het hijgen echt van ongemak komt, en niet van verveling oid. Is mijn mening he :-)
 
Bij Dobber is het waarschijnlijk een tekort aan cortisol. Het schijnt dat veel honden daar last van hebben. Het kan zich uitten in heel veel verschillende dingen, maar vaak zie je het in allergiesymptomen. Dobber heeft toen een tijdje apoquel gehad (HET middel tegen allergie) en dat werkte goed. Het is alleen wel belastend voor de hond op de lange duur (kankerverwekkend e.d.). 
 
Ik kwam toen een holistisch dierenarts tegen die me vertelde dat veel honden tegenwoordig niet meer genoeg cortisol aanmaken. Door invloeden van buitenaf, zoals vervuiling. Het cortisolniveau in het lichaam is dan te laag, waardoor je allergieklachten ziet. Vul je het cortisol aan tot het goede niveau, dan verdwijnen de klachten. Zij had al een aantal honden met allergie in de praktijk die het heel goed doen op een lage hoeveelheid cortisol. Dobber krijgt nu sinds begin december elke dag een kleine hoeveelheid cortisol en de jeuk is tot nu toe nog niet teruggekomen. Het was wel een gokje, want op de Apoquel deed ze het goed. Behalve dat lange-termijn gebeuren. Maar met de cortisol is het dus wel weggebleven. Ik merk dat ze de laatste tijd toch weer wat gaat likken en sinds een paar dagen soms wat hijgen. Dus ze krijgt nu een half tabletje meer. 
 
Het middel heet Prednisolon en het is dus eigenlijk puur cortisol. Prednisolon en prednison zijn beide cortisol. Maar in te hoge hoeveelheden krijg je overkill en geeft het dus ook bijwerkingen e.d. En dat is hoe het in de reguliere geneeskunde vaak gegeven word. Echter, het idee is juist dat de hond maar net genoeg krijgt om haar eigen niveau aan cortisol op te hogen tot het goede niveau. En dan heb je dus geen negatieve bijwerkingen oid. Want bijwerkingen komen op het moment dat je van alles gaat onderdrukken met een hele grote hoeveelheid cortisol. Maar juist dat kleine beetje wat Dobber krijgt is genoeg om het cortisol op het goede niveau te krijgen. Waardoor de jeuk weg is. En gek genoeg ook het hijgen van maagzuur. 
 
En, niet onbelangrijk: het scheelt enorm in prijs. De prednisolon is per dag ongeveer 25 cent. De apoquel zit op bijna anderhalve euro per dag.... "

Mmm! Hier ga ik ook eens goed naar kijken en meenemen naar de dierenarts! Wat een fijne duidelijke uitleg, dankjewel!

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ik vind het wel vreemd om een hond ziekte van Weil te geven als de hond niet in orde is.

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.

Veel beterschap voor je hondje 

honden page profiel staffbullstaffbull

honden foto van staffbull

522287.jpghttps://hondenlot.nl/gedragstherapie/lichaamstaal.html

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Als ze ook veel krabt, dan kun je denk ik redelijk zeker stellen dat het hijgen echt van ongemak komt, en niet van verveling oid. Is mijn mening he :-)
 
Bij Dobber is het waarschijnlijk een tekort aan cortisol. Het schijnt dat veel honden daar last van hebben. Het kan zich uitten in heel veel verschillende dingen, maar vaak zie je het in allergiesymptomen. Dobber heeft toen een tijdje apoquel gehad (HET middel tegen allergie) en dat werkte goed. Het is alleen wel belastend voor de hond op de lange duur (kankerverwekkend e.d.). 
 
Ik kwam toen een holistisch dierenarts tegen die me vertelde dat veel honden tegenwoordig niet meer genoeg cortisol aanmaken. Door invloeden van buitenaf, zoals vervuiling. Het cortisolniveau in het lichaam is dan te laag, waardoor je allergieklachten ziet. Vul je het cortisol aan tot het goede niveau, dan verdwijnen de klachten. Zij had al een aantal honden met allergie in de praktijk die het heel goed doen op een lage hoeveelheid cortisol. Dobber krijgt nu sinds begin december elke dag een kleine hoeveelheid cortisol en de jeuk is tot nu toe nog niet teruggekomen. Het was wel een gokje, want op de Apoquel deed ze het goed. Behalve dat lange-termijn gebeuren. Maar met de cortisol is het dus wel weggebleven. Ik merk dat ze de laatste tijd toch weer wat gaat likken en sinds een paar dagen soms wat hijgen. Dus ze krijgt nu een half tabletje meer. 
 
Het middel heet Prednisolon en het is dus eigenlijk puur cortisol. Prednisolon en prednison zijn beide cortisol. Maar in te hoge hoeveelheden krijg je overkill en geeft het dus ook bijwerkingen e.d. En dat is hoe het in de reguliere geneeskunde vaak gegeven word. Echter, het idee is juist dat de hond maar net genoeg krijgt om haar eigen niveau aan cortisol op te hogen tot het goede niveau. En dan heb je dus geen negatieve bijwerkingen oid. Want bijwerkingen komen op het moment dat je van alles gaat onderdrukken met een hele grote hoeveelheid cortisol. Maar juist dat kleine beetje wat Dobber krijgt is genoeg om het cortisol op het goede niveau te krijgen. Waardoor de jeuk weg is. En gek genoeg ook het hijgen van maagzuur. 
 
En, niet onbelangrijk: het scheelt enorm in prijs. De prednisolon is per dag ongeveer 25 cent. De apoquel zit op bijna anderhalve euro per dag.... "

mooie uitleg, chronische stress (lichamelijk, emotioneel of van schadelijke stoffen) op het lichaam lijdt uiteindelijk tot te weinig cortisol. En vandaaruit kunnen vele klachten ontstaan.

Het mooiste zou natuurlijk zijn dat je de oorzaak daarvan zou wegnemen zodat het lichaam zelf weer genoeg cortisol aanmaakt.

Hier ook een mooie uitleg, wel voor mensen, maar een lichaam van een hond zal ook zo werken

https://www.youtube.com/watch?v=fKQfm42g-G0

 

Voor ts. Goed dat je dit punt meeneemt. 

Het lijkt me alleen ook  wel belangrijk om eerst een oorzaak te zoeken van het hijgen.

 

Zomaar maagzuurremmers zou ik ook niet blij mee zijn eerlijk gezegd

http://www.deleefstijlbijbel.nl/maagzuurremmers-gevaren-brandend-maagzuur/

dan zou er beter eerst naar de voeding gekeken moeten worden en andere factoren die mee kunnen spelen waarom de hond zich zo uit. 

 

 

 

 

 

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

" mooie uitleg, chronische stress (lichamelijk, emotioneel of van schadelijke stoffen) op het lichaam lijdt uiteindelijk tot te weinig cortisol. En vandaaruit kunnen vele klachten ontstaan.
Het mooiste zou natuurlijk zijn dat je de oorzaak daarvan zou wegnemen zodat het lichaam zelf weer genoeg cortisol aanmaakt.
Hier ook een mooie uitleg, wel voor mensen, maar een lichaam van een hond zal ook zo werken
https://www.youtube.com/watch?v=fKQfm42g-G0
   "

Heel veel verstand heb ik er niet echt van, maar ik weet wel dat ik heel blij ben dat dit middel blijkt te werken. Ik was eerst wat huiverig, want ik had heel erg het 'prednison is slecht' in gedachten. En... Prednison KAN ook heel slecht zijn. Maar kennelijk is het in kleine hoeveelheden precies genoeg. Dan is het puur voor het ophogen van het cortisolniveau. 

 

De oorzaak wegnemen zou natuurlijk helemaal ideaal zijn. Maar dat is niet altijd mogelijk (vervuiling en zo). Dobber heeft de problemen gekregen na haar nestje en ze is er heel erg aan toe geweest. Ook nog mallasezia tussendoor gehad. Later ging het redelijk goed en december 2017 ging het weer langzaamaan mis. Toen heb ik in mei of zo de beslissing genomen om over te gaan op Apoquel. Vanuit de gedachte dat ze dan maar eerder dood gaat door kanker en ziektes (Apoquel onderdruk het immuunsysteem, dus vatbaar voor ziektes). Beter geen jeuk en eerder dood, dan langer leven met continue jeuk. En nu krijgt ze dus helemaal geen Apoquel meer en is de jeuk in principe helemaal weg. Alleen zo nu en dan nog even likken en heel nu en dan even twee tellen krabben. Maar goed, dat is normaal. 

honden page profiel RiaRia

honden foto van Ria

Ik zou als ik jou was haar op de buitenlandse ziektes laten testen.

Mocht ze eventueel toch leishmania hebben dan zijn bepaalde medicijnen/entingen funest.

Jeuk en veel hijgen kan ook op LM duiden.

 

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Ik zou als ik jou was haar op de buitenlandse ziektes laten testen.
Mocht ze eventueel toch leishmania hebben dan zijn bepaalde medicijnen/entingen funest.
Jeuk en veel hijgen kan ook op LM duiden.
 
  "

Dat zou ik sowieso doen.

Maar die voerverandering kan na 2 weken best maag of buipijn geven, constant aan de maagzuurremmer lijkt me niet goed, tenzij de een ontstekingsremmer krijgt.

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Heel veel verstand heb ik er niet echt van, maar ik weet wel dat ik heel blij ben dat dit middel blijkt te werken. Ik was eerst wat huiverig, want ik had heel erg het 'prednison is slecht' in gedachten. En... Prednison KAN ook heel slecht zijn. Maar kennelijk is het in kleine hoeveelheden precies genoeg. Dan is het puur voor het ophogen van het cortisolniveau. 
 
De oorzaak wegnemen zou natuurlijk helemaal ideaal zijn. Maar dat is niet altijd mogelijk (vervuiling en zo). Dobber heeft de problemen gekregen na haar nestje en ze is er heel erg aan toe geweest. Ook nog mallasezia tussendoor gehad. Later ging het redelijk goed en december 2017 ging het weer langzaamaan mis. Toen heb ik in mei of zo de beslissing genomen om over te gaan op Apoquel. Vanuit de gedachte dat ze dan maar eerder dood gaat door kanker en ziektes (Apoquel onderdruk het immuunsysteem, dus vatbaar voor ziektes). Beter geen jeuk en eerder dood, dan langer leven met continue jeuk. En nu krijgt ze dus helemaal geen Apoquel meer en is de jeuk in principe helemaal weg. Alleen zo nu en dan nog even likken en heel nu en dan even twee tellen krabben. Maar goed, dat is normaal.  "

absoluut, al is het aan te raden de oorzaak op te lossen,  soms is deze heel moeilijk te vinden, of uit de weg te gaan. 

 

En dan zal je idd een oplossing moeten vinden om de klachten te verminderen. Je laat je hond natuurlijk niet met jeuk of pijn rondlopen.

 

Ik vind alleen zoals het met de hond en de behandeling van de ts gaat het meer een uitproberen van middeltjes is dan zoeken naar een oorzaak. En ook heel vreemd dat er niet gevraagd is (dat lees ik tenminste niet) naar achtergrond, voeding, omstandigheden, en er geen tests gedaan zijn.

 

(maar wel de weilenting geplaatst)

 

 

 

 

pagina 1 van 5 12 3 4 5
Volgende forumvraag: Hond bij en nu ruzie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^