Huisregels (waar ik nog niet over nagedacht had)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel HeleenHeleen

honden foto van Heleen

Sinds maandag hebben wij een herplaatser uit Griekenland in huis, een teefje van zes maanden ( Yep, dat schatje op de foto ;-) =>) 

Het gaat verrassend goed, ze eet goed, drinkt (inmiddels) al wat meer, plast en poept keurig buiten en slaapt de nacht door. In huis gedraagt ze zich tot dusver goed, de dierenarts vermoede een "kalme inborst", dus ik heb de hoop dat dit niet alleen aanpassingsgedrag is, maar ook echt een stuk karakter.

Nu hebben we vooraf al nagedacht over diverse regels: niet op de bank, (vrijwel) niet alleen met de kinderen (6, 9, 14), niet naar boven, niet aan de lijn trekken, etc.

Maar in de praktijk loop ik nog wel tegen wat zaken aan waar ik vooraf niet over nagedacht had. Simpelweg omdat ik nooit eerder een hond heb gehad. Ik zou graag eens horen wat jullie huisregels zijn en hoe jullie die toepassen.

 

Voorbeeld: wij hebben een vrij kleine keuken, als de hond daar loopt of gaat liggen is dat onpraktisch en ook onveilig. Hoe hou ik haar uit de keuken? In elk geval het gaan zitten of liggen. Is dit een redelijke eis? Of onhaalbaar?

Nog een: mag jullie hond op elke willekeurige plek in huis op de grond gaan liggen om te slapen? In een huis met kinderen vind ik ook dat niet praktisch. Ik wil de hond dan wel in de bench doen voor haar eigen veiligheid, maar dat vindt ze niet zo leuk en ik wil ook niet dat ze een vervelend gevoel overhoudt aan in de bench zitten.

Hoe zijn jullie regels en hoe heb je die getraind?

 

honden page profiel MaaikeMaaike

honden foto van Maaike

Hoe het uitkomt, ik had van te voren van alles bedacht.

Soms loopt het anders dan je bedacht had.

Doe waar je je goed bij voelt.

Hier zou pup absoluut niet op de bank ......haha, toch wel dus.

De bench zou z'n slaapplek worden.... ondertussen ligt er ook een kleedje naast de stoel.

 

En andere dingen die we niet zo van te voren hadden bedacht passen we wel toe.

Bv op de deurmat de riem afdoen na het uitlaten.

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

Bij mijn ouders lag er een lijn voor de keuken op de grond geplakt en de honden wisten door training dat ze daar achter moesten blijven. 

 

Ik heb zelf voor Aizen een kleedje in de keuken liggen daar mag die liggen en dat weet die en zo weet ik ook waar die ligt en kan ik niet struikelen.

 

En voor verdere lig plekken in huis zou ik hem toch 1 of 2 plekjes geven waar die ongestoord kan liggen zonder dat kinderen constant om hem heen hangen of over hem heen kunnen vallen is ook voor hem fijner lijkt mij. 

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Hier ook een open keuken, een die niet zo groot is. Waardoor het ontzettend onhamdig is zo een hond in de keuken. Dus nee ze mogen de keuken niet in. Niks geen lijnen, gewoon aangeven nee stop en terug. Ze snappen na een tijdje prima waar de "onzichtbare" lijn is zeg maar. 

Tja ik had van te voren bedacht geen honden naar boven of in mijn slaapkamer. Echter heb ik een herplaatser en een husky. Die zeker in het begin slecht tot niet alleen kon zijn, daarnaast komt ze uit een villa en kon ze met 10 weken al trap lopen. Waardoor niet naar boven ietwat een onmogelijke opgave werd. Ze komt nu dus wel naar boven, maar doet dit altijd ergens snachts als ik al slaap, ze houd ervan in mijn kamer te slapen. Mijn deur staat op een kier en ze duwt hem gewoon open. Het bed is wel echt een no go met die haren, maar dat wil ze gekukkig ook niet.

 

De bank nee dat mag ze ook niet. Maar, ze is zeg 6 maanden geleden geopereerd aan haar elleboog. En toen vond ik dat niks in het huis zacht genoeg was on fijn op te liggen behalve een bed of de bank. Dus toen heb ik haar wel op de bank gelegd, ja letterlijk gelegd want lopen deed ze niet vanwege de pijn. Zo heb ik haar 2 dagen erop en eraf getild. En ik merkte dat ze dit ook super fijn vond.

Nu ze weer herstelt is. Is de bank weer een nee. En dat vind ze ook echt niet erg. Bij de oppas mag ze wel op de bnak en dat vind ze ook fijn..waardoor ik heeeeul soms een kleedje op de bank leg en haar dan uitnodig. Maar na een minuut of 10 is ze er vaak wel weer af. Dus mwah.

 

Verder mag ze in huis wel overal liggen. Behalve de zolder die is off limit. Ze mag 1 verdieping naar boven en dat is zat, snapt ze ook. Xe heeft een ebnch kiest ze vaak ook wel voor maar niet altijd.

 

Ik denk dat de hond en ook de kids gewoon even moeten wennen aan het feit dat de hond er is. En dat sie lekker ligt waar die ligt.

Maar ze hem niet zomaar qakker maken ed. En dat de mand en de bench echt de veilige plek zijn. Dus mocht se hond daarin liggen verbieden de hond uberhaupt te aaien, koekje geven ed.

Dan leert de hond ook vanzelf daaar heb ik totale rust dus als ze met rust gelaten wil worden zal ze ook sneller voor een van die plekken kiezen.

 

Maar dat ze bv midden in de woonkamer gaat liggen is zeker nu een logische keuze.

Dan kan ze alles wat er gebeuet overzien. En aangezien ze nog best nieuw is. Is het fijn om overzihct te hebben. Ze moet natuurlijk ook nog aennen aan de nieuwe situatie.

 

Succes met de nieuwe hond en vooral veel plezier

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

" Sinds maandag hebben wij een herplaatser uit Griekenland in huis, een teefje van zes maanden ( Yep, dat schatje op de foto ;-) =>-) Het gaat verrassend goed, ze eet goed, drinkt (inmiddels) al wat meer, plast en poept keurig buiten en slaapt de nacht door. In huis gedraagt ze zich tot dusver goed, de dierenarts vermoede een "kalme inborst", dus ik heb de hoop dat dit niet alleen aanpassingsgedrag is, maar ook echt een stuk karakter.Nu hebben we vooraf al nagedacht over diverse regels: niet op de bank, (vrijwel) niet alleen met de kinderen (6, 9, 14), niet naar boven, niet aan de lijn trekken, etc.
Maar in de praktijk loop ik nog wel tegen wat zaken aan waar ik vooraf niet over nagedacht had. Simpelweg omdat ik nooit eerder een hond heb gehad. Ik zou graag eens horen wat jullie huisregels zijn en hoe jullie die toepassen.
 
Voorbeeld: wij hebben een vrij kleine keuken, als de hond daar loopt of gaat liggen is dat onpraktisch en ook onveilig. Hoe hou ik haar uit de keuken? In elk geval het gaan zitten of liggen. Is dit een redelijke eis? Of onhaalbaar?Nog een: mag jullie hond op elke willekeurige plek in huis op de grond gaan liggen om te slapen? In een huis met kinderen vind ik ook dat niet praktisch. Ik wil de hond dan wel in de bench doen voor haar eigen veiligheid, maar dat vindt ze niet zo leuk en ik wil ook niet dat ze een vervelend gevoel overhoudt aan in de bench zitten.
Hoe zijn jullie regels en hoe heb je die getraind?
  "

Hoi Heleen,

Gefeliciteerd!!

Inderdaad een plaatje om te zien!!

 

Ja  je kunt bepaalde regels hebben voor je hond.

niet op de bank is bv iets wat de 1 niet erg vindt en vindt het gezellig en knus en de andere wil dit niet.(en wie weet mag het later toch welwinkhp-shiny)

Als je niet wil dat de hond in de keuken mag dan kun je de drempel gebruiken tot daar en niet verder dat is aan te leren.

Als de hond de keuken in wil duidelijk nee zeggen evt iets naar achteren brengen en dan goed zo bv zeggen of bv braaf.

Steeds uitbundig belonen als deze niet over de drempel komt. 

Waar hebben jullie de drink en voerbak staan..want daar moet de hond natuurlijk bij kunnen 24 per dag bij de waterbak.

Bij de trap kun je een kinder traprekje plaatsen.

Niet alleen met de kinderen als je de hond nog niet goed kent is ook een goede regel in ieder geval voor diegene van 6 jaar.

9 en 14 lijken mij een leeftijd dat de kinderen weten wat ze wel en niet met de hond mogen doen en respect voor de hond hebben.(bv de hond rustig laten eten en geen kluiven zomaar afpakken, rustig laten slapen)

Ja zeker mogen de honden(wij hebben er 4) gewoon door het huis lopen en liggen waar ze willen.

Alleen op een vaste plek moeten slapen verplicht dat zou ik nooit doen.

Een hond vindt het gezellig om bij zijn mensen roedel te zitten ,liggen en evt in slaap vallen.

Oook houdt een hond om af te wisselen van plek.

de ene keer ligt deze lekker op bv een dekentje of bv in een mand.

Om even daarna een koele vloer op te zoeken nu al maar als het warmer gaat worden hebben ze ook behoefte om te wisselen van plek en vloer.

En ik denk zelf dat een hond echt bij het gezin hoort en niet verplicht in een bench omdat  er kinderen in huis wonen en het niet praktisch dat de hond ergens op de vloer slaapt.

de hond is er nu en hoort ook gewoon in het huishouden met kinderen mee te draaien.... 

Ik begrijp ook echt dat de hond het niet leuk vindt....

Deze vindt het gewoon gezellig.

Als je een bench gebruikt dan moet het een veilig plekje zijn.

En misschien een bench als hulpmiddel omdat de hond nu  misschien nog sloopt bv als je heel eventjes weg bent.

Hier een grote jonge hond van 6,5 maand ongeveer deze is echt veel te levendig om in een bench op te sluiten.

En wanneer doe je dat dan evt als je denkt hij gaat liggen en wil gaan slapen en dan oppakken en dan de bench in..

En waarom moet ze evt slapen voor haar eigen veiligheid in de bench ipv ergens lekker liggen.

Ik ben gewoon nieuwsgierig waarom het praktisch is als de hond de bench in gaat ivm de kinderen...hij hoort toch ook bij de kinderen...

(Hier ook nooit een bench gehad maar dat is persoonlijk ieder zijn keus)

Als er een hond in huis komt is het voor zowel de hond aanpassen maar ook zeker voor het gezin.

Misschien leuk om een cursus met de hond op een gegeven moment te doen..

Alles verandert..maar je krijgt er verschrikkelijk veel liefde voor terug!!!

Van wij hebben ook puppy cursus gedaan en nu de basis cursus.

De hond leert een hoop zelf leer je een hoop en deze komt meteen met soortgenootjes in aanraking.

Je hebt meteen extra iemand mocht je met vragen zitten of tegen problemen aanlopen en het is ook nog eens erg gezellig.

Succes met jullie mooie, leuke en lieve hond die het al zo voorbeeldig doet.

 

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Bij ons is het simpel: "Mi casa es su casa".

Het huis is van iedereen, waar ieder gaat en staat en ligt waar ie wil. hp-smile

 

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Hier mogen ze overal lopen en liggen. 

 

Ik kom uit een gezin van 7 kinderen, ook toen mocht de hond overal zijn. Wij leerden als kind om rustig met de hond om te gaan.

 

Veel plezier met jullie nieuwe huisgenoot!

 

 

honden page profiel IngeborgIngeborg

honden foto van Ingeborg

Hier thuis hebben we (bijna) geen regels. Het enige wat ik echt niet wil is dat ze in de keuken komt als ik aan het koken ben, ze kan dan nogal voor de voeten lopen. Verder mag ze overal liggen/slapen waar ze wil. Er lopen hier ook 5 kinderen rond en ze houden allemaal keurig rekening met de hond en de hond met de kinderen.

honden page profiel TukkerTukker

honden foto van Tukker

Toen onze Roemeen bij ons kwam zaten we in een klein vakantiehuis met een wel heel kleine keuken. Zelfs met 2 personen stond je elkaar al in de weg. Onze hond mocht van mij ook niet in de keuken ivm met de risico's. Hij had heel snel door dat ik wilde dat hij achter de drempel bleek wachten.

 

Je kunt haar dit ook prima leren. (veiligheid voor alles). Leg eventueel een kleed/kussen voor haar neer waar je haar wel wil hebben liggen.

 

Verder natuurlijk de veiligheidsregels rondom kinderen en huisdieren wink Nu hebben jouw kinderen de leeftijd dat dat prima moet lukken.

 

Veel plezier met jullie Griekse schone!

 

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Ik ben graag bij mijn honden en mijn honden zijn graag bij mij,

ze mogen dus overal komen in huis.

Was ook zo met de honden die we  hadden toen de kinderen klein waren.

Ze horen gewoon bij het gezin, dus nooit of te nimmer wordt hier een hond ergens alleen in een kamer gezet of in een kooi opgesloten.

Fixeer je niet zo op huisregels. Meestal lukt dat toch niet met kinderen en honden samen.

Laat alles lekker bij elkaar leven,

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Hier hebben we ook vrijwel geen regels. Mag overal gaan, staan en liggen waar wij ook gaan. Enigste regel is: Afblijven van ons eten. Wat we geven, geven we, maar geen snuiten bij mijn bordje. 

Nu hebben wij geen kinderen in huis, ook nooit gehad, dat maakt het misschien iets makkelijker.

 

Ontzettend leuk hondje trouwens!

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Hier zijn ook geen regels waar de honden mogen liggen etc.

Ook vroeger toen wij als kinderen van het gezin klein waren, leefden er honden en katten met ons samen.

Ze mogen geen eten stelen van aanrecht of tafel, dat is nu even een huisregel die er wel is, maar dat is eigenlijk wel logisch hp-smile

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Niet echt huisregels. Ze mag staan en gaan waar ze wilt. Gezellig op de bank slapen op het voeteind van het bed prima no problama.

 

Wel hebben we de regel als er bezoek is onder de tafel of bij mij komen zitten. Dit omdat Maybe niet goed omgaat met bezoek. Mijn eten blijf je van af en schooien doen we niet aan. Als ik aan het eten ben wil ik geen gedoe dus geen spelende aandacht vragende Maybe om me heen. Niet met de bek spelen en bij te druk speel gedrag houden we een speeltje vast. Doet ze uit zichzelf. En ze mag niet aan onze spullen komen (:

 

Ik zou haar gewoon laten slapen waar ze wilt en de kinderen leren haar met rust te laten als ze slaapt ;)

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby

honden foto van Wilma en Dobby

Mijn hond mag overal liggen, maar als hij overdwars in de (lange, smallige) kamer gaat liggen en mijn bejaarde vader-met-stok moet erdoor, dan word hij weggebonjourd met een "hop, lopen!". Niet dat hij het daarvan leert om niet weer precies op dezelfde plek te gaan liggen, maar toch. Bejaarde vader > hond. Vooral in de zomer willen honden nog wel eens regelmatig van plek wisselen, wegens de koelte, dus ik zou ze sowieso niet beperken op een mand/ bench.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin (  Ozjin .

Overal......ik stap er overheen als ze in de weg liggen en vraag vriendelijk even op te stappen als ik ergens bij moet, gaat er een oog open met een vragende  blik kan het straks ook, dan wacht ik.....

honden page profiel HeleenHeleen

honden foto van Heleen


En ik denk zelf dat een hond echt bij het gezin hoort en niet verplicht in een bench omdat  er kinderen in huis wonen en het niet praktisch dat de hond ergens op de vloer slaapt.
de hond is er nu en hoort ook gewoon in het huishouden met kinderen mee te draaien.... 
Ik begrijp ook echt dat de hond het niet leuk vindt....
Deze vindt het gewoon gezellig.

 
  "

Klopt hoor, maar ze gaat -net als de kinderen vroeger ;-)- precies in de loop liggen, dus tussen stoel en salontafel zodat we over haar heen moeten stappen. Ik vind het voor haar en voor de kinderen geen veilig idee dat ze over een slapende hond heen moeten stappen en ook zelf loop ik er weleens met een dienblad of wasmand waardoor ik het net niet helemaal goed zou kunnen zien.

 

Overigens is die bench mij ook een doorn in het oog. Wij hebben een open verbinding met de woonkamer-gang en daar willen we nu een hekje plaatsen zodat ze op momenten dat ze rust nodig heeft of als wij (op den duur) even weg moeten een veel ruimere zone heeft om te slapen en te spelen.

honden page profiel HeleenHeleen

honden foto van Heleen

Ik ga trouwens wel wat meer plekjes creeëren waar ze kan gaan liggen. Dat is inderdaad iets waar ik niet bij stil had gestaan. Zelf zit ik ook op diverse plekken in huis natuurlijk! 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

Mijn honden zitten in de kamer en daar mogen ze overal komen, al liggen ze het liefste in hun ren en bench. De gang en keuken zijn verboden voor ze om geen risico te lopen dat ze een keer naar buiten weten te ontsnappen als de buitendeur open gaat.

honden page profiel DagmarDagmar

In de keuken mag er gekomen worden (dat moet ook wel,  want de deur naar buiten en veranda is in de keuken)  

In de woonkamer is er een vaste plaats om te liggen,  tenzij het te warm is,  dan eventueel op de vloer.  In de woonkamer beperk ik interactie ook (beschadiging van de vloer voorkomen,  maar verbannen uit de woonkamer wil ik ook niet). 

In de keuken laat ik vrij kiezen.

Boven en in de gang komt de hond niet. 

Heel strenge regels gelden vooral als puppy.  Daarin geldt 'niets mag,  behalve braaf zijn'.  Naarmate het ouder en rustiger worden en ik puppy leer kennen en puppy mij,  gewoontes er zijn etc,  mag er meer.  Eenmaal de gewoonte er vb in zit dat hond niet in de zetel mag,  kan het wel eens gebeuren dat ik de hond uitnodig om wel in de zetel te komen.  

Het enige waar ik een hartsgrondige hekel aan heb,  is bedelen.  Ik geef dus nooit iets aan tafel of iets terwijl ik zelf aan het eten ben in de zetel. 

Er kan wel iets gegeven worden,  maar dan is dat steevast op het kussen.  Of als we buiten zitten,  weg van de tafel ergens in het gras. 

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

" Overal......ik stap er overheen als ze in de weg liggen en vraag vriendelijk even op te stappen als ik ergens bij moet, gaat er een oog open met een vragende  blik kan het straks ook, dan wacht ik..... "

Hoi Willemijn heel herkenbaar!!!

ook hier word over onze bruine..beren heen gestapt.

En liggen ook weleens in onze kleine keuken.

Ach het houd ons lenig toch.

 

Hier liggen de honden gewoon door het hele huis waar ze zelf willen.

Ook de bad kamer vloer vinden ze heerlijk omdat deze van graniet is dus laten we die deur altijd open staan behalve wanneer er visite komt gaat de deur soms even dicht.

Mijn ervaring is dat ondanks ze zo groot en zwaar zijn soms voor het oog onhandige plekjes zoeken.

maar als zij het lekker vinden waarom niet laat ze het maar zelf bepalen.( met een warme vacht)

Hier willen ze het meest gewoon op de grond liggen...

 

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Ik heb eigenlijk best veel huisregels als ik er over nadenk.

 

* Niet bedelen/eten jatten

* Niet in elkaars bench

* Geen gedonder onderling

* Geen drukke spelletjes in huis

* Niet in de slaapkamers

* Niet in de vensterbank

* Geen neuzen/poten op tafel

* Ik heb mijn eigen plek op de bank en daar mogen ze liggen maar als ik wil gaan zitten moeten ze plaatsmaken

* Ze mogen overal liggen maar moeten aan de kant als een mens er langs moet. Gelukkig zijn het geen vloerkleedjes en van zichzelf al zeer alert, dus blijven slapen doen ze al niet als er iemand rondloopt

* Niet grommen/bijten naar de baas.

 

 

Het meeste gaat gewoon vanzelf door het steeds corrigeren als pup. Alleen het bedelen (bij Momo) en gedonder onderling is een terugkomend dingetje dat we af en toe nog even moeten bekrachtigen.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Ik heb eigenlijk best veel huisregels als ik er over nadenk.
 
* Niet bedelen/eten jatten
* Niet in elkaars bench
* Geen gedonder onderling
* Geen drukke spelletjes in huis
* Niet in de slaapkamers
* Niet in de vensterbank
* Geen neuzen/poten op tafel
* Ik heb mijn eigen plek op de bank en daar mogen ze liggen maar als ik wil gaan zitten moeten ze plaatsmaken
* Ze mogen overal liggen maar moeten aan de kant als een mens er langs moet. Gelukkig zijn het geen vloerkleedjes en van zichzelf al zeer alert, dus blijven slapen doen ze al niet als er iemand rondloopt
* Niet grommen/bijten naar de baas.
 
 
Het meeste gaat gewoon vanzelf door het steeds corrigeren als pup. Alleen het bedelen (bij Momo) en gedonder onderling is een terugkomend dingetje dat we af en toe nog even moeten bekrachtigen. "

Jaa dit heb in ook. Met dan nog niet achter de katten aan en genoeg is genoeg als ik ze niet op ee bank wil. Wolf mag helemaal niet meer op de bank. En ze mogen de keuken niet in. Wolf moet ook rustig zitten voor de halsband/riem om te doen omdat hij zich opfokt dan. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Hier geen speciale huisregels behalve dingen als respect voor elkaar. Jenna kan gaan waar ze wil. De praktijk hier wijst uit dat ze het liefst in onze buurt is (gelukkig maarhp-heart) en soms in de tuin wil rondscharrelen dat geeft ze ook goed aan.

 

Toen ze hier net was sprong ze op tafel en nieuwsgierig met haar poten op het aanrecht en pakte alles wat eetbaar was. Dus kwamen er wat regels voor ons om alles gewoon goed op te ruimen.hp-smile 

Naar mate ze hier langer was en de dagelijkse routine meekreeg, hebben we ons goed aan elkaar aangepast.Ik vond het heel belangrijk dat ze zelf ook dingen ging aangeven en het een wederzijdse communicatieve, relatie is, gebaseerd op vriendschap en respect.

 

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Hier geen speciale huisregels behalve dingen als respect voor elkaar. Jenna kan gaan waar ze wil. De praktijk hier wijst uit dat ze het liefst in onze buurt is (gelukkig maar) en soms in de tuin wil rondscharrelen dat geeft ze ook goed aan.
 
Toen ze hier net was sprong ze op tafel en nieuwsgierig met haar poten op het aanrecht en pakte alles wat eetbaar was. Dus kwamen er wat regels voor ons om alles gewoon goed op te ruimen. 
Naar mate ze hier langer was en de dagelijkse routine meekreeg, hebben we ons goed aan elkaar aangepast.Ik vond het heel belangrijk dat ze zelf ook dingen ging aangeven en het een wederzijdse communicatieve, relatie is, gebaseerd op vriendschap en respect.
 
  "

Dus in het ieder geval niet op de tafel springen en geen poten op het aanrecht... Als je er goed over nadenkt heb je er vast meer...

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Een hond een vaste eigen rustige plek in eigen huis geven dat is al belangrijk.

Hier staat het hondenbed op een plaats waar hij alles kan zien maar waar niemand tegen aan loopt,struikelt ook al is het

huis propvol met een verjaardag,dan kan hij van daaruit de boel overzien.

 

De keuken als ik aan het koken ben en hij ligt braaf op de mat dan is het goed,maar gaat hij achter mij lopen draaien,snuffelen of voor mijn fornuis staan als ik aan het bakken ben....dan stuur ik hem naar zijn plek.

Dan zeg ik gewoon,hup wegwezen....is onveilig voor iedereen.

 

Naar je plaats is een term die hij heel goed begrijpt.

 

En dan nog een belangrijke regel voor kinderen,ligt de hond op zijn eigen plekje dan de hond altijd met rust laten,de hond zijn plaats is echt zijn plaatsje en moet ook door het gezin gerespecteerd worden.

 

 

Ik heb nu geen blaffer maar liep een hond te veel te blaffen buiten,dan zei ik klaar,stopten ze niet dan naar binnen.

 

Consequent zijn dat werkt het best,goed aangeleerd heb je alleen maar plezier ervan.

 

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Dus in het ieder geval niet op de tafel springen en geen poten op het aanrecht... Als je er goed over nadenkt heb je er vast meer... "

ja idd geen poten op het aanrecht,  of liever gezegd geen eten pakken van het aanrecht, en daarvoor was nodig dat ikzelf de regel aanhield, geen eten op het aanrecht te laten liggen. En zo zullen er vast wel meer dingen geweest zijn om alles als vanzelf te laten gaan.

 

 

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

Bij ons mag de hond op de bank (dat vind ik gewoon erg gezellig hp-heart). Hij mag tijdens het eten koken ip niet in te keuken omdat ik dat niet veilig vind (we hebben een open keuken met de huiskamer). Ik heb hem geleerd dat hij bij de koelkast (randje keuken) moet/mag liggen en niet verder, zo loopt hij mij niet in de weg. Dit weet hij nu ook echt super goed. Wel mag hij tijdens het koken naar zijn drinken (staat ook in de keuken), ook dat weet hij en daarna gaat hij braaf terug naar de koelkast zonder dat ik iets hoef te zeggen). Verder uiteraard geen poten op tafel/aanrecht, ook niet snuffelen aan eten op tafel of wat ook. Dit gaat super, maar scheelt ook dat hij weinig interesse erin heeft. Slapen mag hij waar hij dat wil, meestal is dat in m'n buurt maar soms ook midden in de kamer. Idd niet heel handig maar ach, meestal zoeken ze toch wel rustig plekje op (z'n mand bijv, daar is de regel dat niemand hem mag lastig vallen voor knuffels/spelen ed). 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Mijn hond ligt eigenlijk altijd op z'n kussen, vanwaar hij goed overzicht heeft over de kamer. Hij ligt nooit zo maar ergens!

Hij zit graag op de bank als wij ook op de bank zitten, maar hij springt er niet (meer) zelf op.

Verder loopt hij door het huis.  Hij weet wel dat als we terugkomen van de wandeling hij op een bepaalde plaats in de gang moet gaan staan totdat ik mijn jas uit heb, zodat hij even niet in de weg staat. Dat ik niet over hem struikel.

Hij krijgt nooit 'iets lekkers' direct uit de hand van tafel, dus bedelt ook absoluut niet. Als hij iets van ons krijgt, bijvoorbeeld een partje mandarijn, dan krijgt hij dat in zijn etensbak.  We kunnen ook gewoon een koekje eten, zonder dat hij pogingen doet om het te pakken.

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

* alleen op de bank met kleed.
* als ik zeg dat het genoeg is dan is t genoeg.
* als we uitgaan of binnen komen moeten ze zitten op de mat zodat ik ze in rust kan afdrogen, halsband om doen enz.
* andere mogen alleen wat geven als ik of mijn vriend dat ok vinden.
* als je je eten niet op hebt dan word het na de volgende wandeling weer aangeboden, tussen door geen koek of snoep.

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

* andere mogen alleen wat geven als ik of mijn vriend dat ok vinden.

Deze vind ik ook erg belangrijk, vergeten op te schrijven hp-thumbsup

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^