Tweede hond introduceren (tips anf tricks)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AA

honden foto van A

Weer even een update over onze monsters :)

Het gaat erg goed! Sinds een tijdje is het eten opgeborgen, zijn ze om en om in verschillende kamers als ze alleen zijn. Sinds die tijd zijn er geen ruzies meer geweest. Wel nog een aantal keer dreigend gedrag vanuit Zoes, maar dat konden we tijdig onderscheppen. We merken dat ze vaker bij elkaar gaan liggen en ook meerdere keren per dag spelen samen. Ze klimmen zelfs samen op de bank.

523179.jpg

Het spel is soms nog erg onhandig, ze schrikken geregeld van elkaars enthousiasme (Miko wordt vocaal en Zoes gromt en wordt wild). Eerst duurde het spel een halve minuut, vanochtend waren het al tien minuten. Erg leuk om te zien. Ze brengen elkaar speeltjes en Zoes wast Miko geregeld. Miko lijkt dan nog wel gespannen te zijn. 

523178.jpg  523180.jpg

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

wat een fijne update, super om te lezen! En dat toch in vrij korte tijd allemaal.

 

Geweldige foto's ook.hp-heart

honden page profiel ClaireClaire

I can't attach a photo, you have a nice looking dog. 

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

Dat gaat toch geweldig!? Wat een fijne update. Ze leren elkaars grenzen steeds beter kennen.

Als het spelen te enthousiast, te luid of te wild wordt, kun je het even onderbreken. Eén van mijn honden kon in zijn enthousiasme wel eens net over die grens gaan en dat resulteerde dan in een gat in een oor of neus. Na enkele keren herkende ik het wel aan het geluid als het net iets te hard ging en dan greep ik in door hard "klaar" te roepen, of zijn naam en dan even aangeven dat het rustiger moet. Op die manier heeft hij heel goed zijn grenzen leren kennen!

honden page profiel BaileyBailey 3 doggies

honden foto van Bailey

Hoi Hoi,

Wat een leuke en fijne update.

Super hoor hoe en nu al gaat.

En dan die foto´s als kers op de taart.

Wat een mooi en knap stel samen om te zien.

Wat een mooi leven zo samen als herplaatsers gaaf toch!!!

Verheug mij al op de volgende update en natuurlijk foto´s!!hp-shiny

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Fijn dat het al zo goed gaat!

En wat een heerlijke foto's van het stel.hp-heart

honden page profiel AA

honden foto van A

Hoi allen, het spel en samenzijn heeft zich de afgelopen week doorgezet. Ze doen lief samen, snuffelen, knuffelen, spelen.

 

Maar... Toch ook nog gedoe(tjes). Dit weekend was ik met Miko op pad, op bezoek bij mijn familie waar we bleven slapen. Bij thuiskomst heb ik eerst Zoes aangelijnd en wilde we gaan wandelen, bij de deur viel ze al uit naar Miko. Doorgelopen en de wandeling ging zoals gewoonlijk, niets bijzonders. Bij het terug naar huis lopen begon Zoes weer te dreigen...
Miko naar binnen, daarna Zoes. Na het losdoen van de riemen leek ze rustig, maar toen Miko zich omdraaide om naar de woonkamer te lopen viel ze hem toch aan. Bijzonder fel, Miko reageerde -voor zijn doen- ook fel en werkte haar al snel tegen de grond. We hebben ze daarna uit elkaar gehaald, Zoes reageerde zich af op mijn been....

 

We blijven bij haar toch vaak die redirected agression tegen komen. Als ze niet gelijk kan ontladen krijgt Miko (of wie ze dan ook tegen komt) de volle laag. Ze is soms zo boos en vaak ook zo angstig... We gaan binnenkort toch eens een gedragstherapeut raadplegen. Ik voel me op deze momenten vaak zo handelingsverlegen.

 

Ik maak me verder niet echt zorgen over de twee. Vandaag weer even 'wennen', daarna zal het wel weer oké gaan. Even van me aftypen.. Bedankt voor het luisteren en mocht iemand een goede gedragstherapeut in Zutphen e.o. weten (liefst met kennis van de rescues).

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Zoes komt nog erg onzeker over. Was ze alleen thuis toen jij met Miko op pad was? 

 

Een deskundige erbij halen voor tips lijkt me zeker wat kunnen brengen. Ga wel voor iemand die op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen op het gebied van hondengedrag, en dus iemand die positief werkt.

(iedereen kan zich deskundig noemen en ik heb al te vaak gelezen dat gt's adviezen gaven die al decennia's lang achterhaald zijn en zelfs gevaarlijk zijn,)

honden page profiel AA

honden foto van A

" Zoes komt nog erg onzeker over. Was ze alleen thuis toen jij met Miko op pad was? 
 
Een deskundige erbij halen voor tips lijkt me zeker wat kunnen brengen. Ga wel voor iemand die op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen op het gebied van hondengedrag, en dus iemand die positief werkt.
(iedereen kan zich deskundig noemen en ik heb al te vaak gelezen dat gt's adviezen gaven die al decennia's lang achterhaald zijn en zelfs gevaarlijk zijn,) "

Nee, zeker niet alleen! Ze was met mijn vriend (we wonen al drie jaar samen, ze is erg gehecht aan hem).  Zoes is erg angstig en onzeker. Ik heb haar nooit echt als agressief ervaren, maar sinds ik het 'gemak' van Miko heb ontdekt, zie ik in dat veel van haar gedrag 'niet normaal' is.

Ik heb een viertal gedragsdeskundige in de buurt inmiddels een bericht gestuurd, van hen sprak de visie mij aan (goed de hond leren kennen/de tijd nemen, niet 'meestal is één les wel genoeg' en niet gericht op enkel het alpha-omega model. Bedankt voor het meedenken :).

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Nee, zeker niet alleen! Ze was met mijn vriend (we wonen al drie jaar samen, ze is erg gehecht aan hem).  Zoes is erg angstig en onzeker. Ik heb haar nooit echt als agressief ervaren, maar sinds ik het 'gemak' van Miko heb ontdekt, zie ik in dat veel van haar gedrag 'niet normaal' is.
Ik heb een viertal gedragsdeskundige in de buurt inmiddels een bericht gestuurd, van hen sprak de visie mij aan (goed de hond leren kennen/de tijd nemen, niet 'meestal is één les wel genoeg' en niet gericht op enkel het alpha-omega model. Bedankt voor het meedenken :-). "

ah ja, ik vroeg me af of ze alleen kon blijven zonder angst, maar ze was dus niet alleen, fijn dat ze zo gek is op je vriend.

 

Klinkt goed over die gt's, ik ben benieuwd. Hou ons op de hoogte als je wil.

 

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Opnieuw leren alleen zijn?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^