Seminar: De neus van de hond. 15 mei 2019 - Almere

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MiriamMiriam

Een seminar voor hondeneigenaren, instructeurs en gedragstherapeuten. Verdiep je in het belangrijkste zintuig van je hond en leer alles over hoe je traint en wat de voordelen zijn van werken met de neus!

De neus is het meest bijzondere en vernuftige zintuig van de hond en honden doen ons steeds weer versteld staan van hun uitzonderlijke reukvermogen. Tijdens dit seminar leer je alles over hoe de neus van de hond werkt, hoe je je hond kunt trainen in neuswerk en welke invloed de neus heeft op het gedrag van de hond.

Tijdens het ochtenddeel wordt er een inleiding gegeven in de werking van de neus en de verschillende disciplines die er zijn op het vlak van neuswerk (onder andere speuren en detectie). Ook leer je meer over de invloed van het reukvermogen op het gedrag van honden en de rol van geur in de communicatie met andere honden en mensen.

In het middagdeel wordt dieper ingegaan op de wetenschap achter geur en hoe de neus werkt. Ook wordt het trainen van honden in verschillende takken van neuswerk belicht: de rol van motivatie, opbouw en timing zijn hierbij sleutelwoorden. Tot slot gaan we in op hoe je neuswerk in kunt zetten om probleemgedrag te verminderen.

Sprekers: Wesley Visscher, Cor Oldenburg jr., Kenniscentrum Argos
Locatie: Almere
Datum: 25 mei 2019

Bezoek de website: www.kenniscentrumargos.nl/product/seminar-neus-van-de-hond/

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

22860.jpg     wat een mooi onderwerp.

Volgende forumvraag: Amsterdam Winnershow 2018
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^