Tervuerense herplaatser

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DezeNaamDezeNaam

honden foto van DezeNaam

Dag allemaal! Ik kom hier even met de vraag hoe/waar ik het best een Terveurense herplaatser kan vinden? 

Mijn moeder gaat in januari namelijk verhuizen, onze hond is ondertussen al een tijdje overleden dus zodra we verhuist zijn wilt ze graag uitkijken naar een iets oudere hond. Helaas hebben de honden in het asiel hier (België) erg vaak gedragsproblemen, of zeker de herders toch. Mijn moeder wilt ook wel erg graag een Mechelaar, maar ik probeer dit een beetje te verbreden naar de Tervuerense of de Groenendaeler aangezien deze honden ook wel een fijn karakter hebben (en in het algemeen iets minder 'nodig' hebben dan de Mechelaar). Alleen vind je ze niet snel als herplaatser... Ik heb wel al één fokker gecontacteerd, maar verder kan ik niet veel vinden. 

Mijn moeder heeft wel al wat ervaring met honden, ook met herders maar is nogal 'soft'. Daarom zijn we toch op zoek naar een iets oudere hond, ik kan ook wel begeleiden maar ik ben helaas enkel om het weekend thuis of zelfs maar een keer in de maand. (Al kan een hond er wel voor zorgen dat ik meer moeite doe om de trein te nemen naar huis xd) Dus ik kan er niet altijd 'op' zitten om te kijken hoe het gaat. Maar een oudere stabiele hond zou wel goed passen.

Nu is het zo dat we thuis ook wat huisdieren hebben, namelijk twee vogels en vijf chinchilla's dus een hond die deze niet continu gaat lastigvallen is al een plus. (Dit weet je natuurlijk nooit 100% op voorhand bij een oudere hond). Er loopt ook een 12 jarig kind rond, ze heeft wel ervaring met honden en gaat de hond niet lastigvallen maar het is misschien iets om rekening mee te houden. 


Het voornaamste is dat we zoeken naar een hond die niet mee moet lopen in de topsport. Mijn moeder gaat wel regelmatig joggen en heeft verder genoeg tijd voor de hond. Alleen een hond met gedragsproblemen (blaffen/aanvallen naar andere honden op straat, slopen, overmatig blaffen in huis) zou hier niet echt passen. Wel hebben we een tuintje als we verhuist zijn en ik heb voorgesteld om dan eventueel wat agility spullen te kopen waar we de hond mee bezig kunnen houden (wat mijn zusje ook wel graag zal doen), en natuurlijk gaan we ook wel voor andere activiteiten zorgen waar de hond blij van wordt. 

Dus als er iemand een tip heeft om ook met de wat 'onbekendere' Belgische rassen in contact te komen, dan hoor ik het graag!

 

[Edit] We zijn nog steeds op zoek naar een hond. Liefst nog steeds binnen de rasgroep herders (mag ook een kruising zijn, maar met herder eigenschappen) maar het moet niet per se een Belgische herder zijn. We zijn zelf nog aan het zoeken, maar alle hulp is welkom! 
Nog een korte samenvatting; 
-Een hond die met een kind van 12 jaar kan (kind kan ook met honden omgaan)

-Bij voorkeur een hond die los kan lopen (geen eis)

-Moet om kunnen gaan met andere honden (natuurlijk klikt het niet met elke hond, maar geen uitvalgedrag aan de lijn/agressie)

-Enkele uren alleen thuis kunnen blijven (moeder werkt niet ongelooflijk veel, maar het kan wel handig zijn)

-Mijn moeder maakt normaal gezien minstens drie wandelingen per dag (de duur weet ik niet precies), meestal vier denk ik. Ze zal zich zeker aanpassen aan de behoeftes van de hond. 

-Een hond die terecht waaks is zou erg fijn zijn. Dus niet aanslaan bij het kleinste ding, maar een beschermende hond is zeker leuk. (Een onzekere hond die eerder zou wegvluchten bij gevaar/dreiging is minder gewenst. Ook eerder een persoonlijke zorg van mij, omdat er in buurt waar mijn moeder heen gaat verhuizen soms wel vage figureren rond kunnen lopen blijkbaar.)

-Thuis hebben we twee vogels en nog een aantal chinchilla's zitten. Vaak is het gewenning en laten de meeste honden huisdieren met rust (heb heel wat oppashonden gehad die geen dieren gewoon waren), maar als het bekend is dat de hond niet om kan gaan met huisdieren, liever niet. 

De grootte; liefst minimum een middelmaat, groter mag altijd. De vacht maakt niet veel uit. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Misschien bij de rasvereniging?

 

Maar als ik jouw verhaal lees zou een asielhond het perfect krijgen bij je "softe" moederhp-wink en daardoor misschien wel geen gedragsproblemen meer hebben. Hoe een hond zich gedraagt is voor een groot deel afhankelijk van de omstandigheden waar hij leeft. Met soft zijn is niets mis, het gaat erom dat je weet hoe honden communiceren, je hen leert lezen, je zeker bent dat wat je bedoeld duidelijk is voor de hond, dat je consequent bent, maar ook humor hebt, eerlijk bent naar de hond e.d.

Al teveel herders zijn de dupe geworden van het idee dat een herder een harde hand nodig heeft. Daarom zitten de asiels ook vol, omdat je dan juist gedragsproblemen krijgt. Gelukkig kan dit wel voor een groot deel teruggedraaid worden met de juiste begeleiding.

Maar het is soms wel even een weg die je moet gaan, maar dat geldt voor elke herplaatser, ze moeten allemaal weer wennen aan nieuwe situaties. 

 

 

Ik denk dus dat je dat niet zo kan zeggen dat een hond die ergens nooit problemen vertoonde dat hij het ook in andere situaties nooit zal doen als die situaties voor hem bedreigend overkomen.

Ook een hond die nooit uitviel, kan het in de nieuwe omgeving wel doen.

Vantevoren eerst maar flink afstand houden en bogen maken tijdens de wandelingen de eerste tijd zou een oplossing zijn. En nog niet aan teveel prikkels blootstellen.  Zodat je de hond eerst maar goed leert kennen en andersom zodat je gaat zien wat wel of niet goed is voor hem/haar.

 

 

honden page profiel DezeNaamDezeNaam

honden foto van DezeNaam

Dat mijn moeder soft is wil ik niet per se mee zeggen dat het met een harde hand moet. Het is nogal moeilijk uit te leggen maar het gaat eerder om ‘gezag’ in kleine dingen. Met onze vorige hond (tekkel) was het om even een stom voorbeeld te geven zoiets; hond moest uit mijn kamer, mijn moeder roept zo’n vijf keer de hond haar naar en ‘kom’... Hond beweegt niet. Ik zeg één keer ‘Lady uit mijn kamer’ en hond is weg.x) 

Mijn moeder heeft gewoon nogal snel de neiging om toe te geven waar een slimme hond wel op kan inspelen. (Of wat misschien ook voor onzekerheid kan zorgen)

 

Om eerlijk te zijn zie ik het vooral echt niet zitten om een hond aan de lijn te hebben die agressie vertoont naar andere honden, wandelen moet gewoon een plezier zijn en geen constante ‘angst’ dat je een andere hond tegenkomt. Natuurlijk, dit valt eruit te trainen maar het risico neem ik liever niet.

 

Wat je noemt weet ik gelukkig al, maar voor mijn moeder zal ik het zeker nog eens benadrukken. Ik maak me waarschijnlijk ook iets te snel zorgen dat het fout zou kunnen lopen.:’)

 

Heb wel al een mail terug gehad van een fokker die een 9 jarige Mechelaar ter herplaatsing heeft, dus misschien kunnen we daar alvast eens naar kijken. 

Rasverenigingen zal ik ook nog eens afgaan maar volgens mij stond er op het eerste zicht niet direct iets tussen. 

 

Bedankt voor je reactie!

honden page profiel Sas en haar hondenSas en haar honden

honden foto van Sas en haar honden

Er is ook een belgische herder forum, misschien handig als je daar ook lid van wordt ? Daar worden regelmatig herplaatsers aangeboden.

http://www.belgischeherdersforum.be/

 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Hoi Katinka,  kijk zo af en toe eens op www.ikzoekbaas.nl   of www.dierenasiels.com .

Dit zijn wel de NL asiels. Je kunt hier al selecteren op 'herdershonden'. Men zegt vaak dat asielhonden altijd probleemhonden zijn, maar dat is zeker niet weer. Er zitten ook altijd honden in asiels die afgestaan zijn vanwege de omstandigheden van de eigenaar (ziek, overleden, opgenomen).  Die honden hebben dan geen problemen.

Ik wens je succes en hoop dat je moeder een nieuw maatje vindt.

 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Niet goed gelezen hp-sleephappy

 

 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Het is heel lastig om een Tervuerense herplaatser te vinden. Vrienden waren ook op zoek, ze hebben nu besloten toch een puppy te nemen.

honden page profiel DezeNaamDezeNaam

honden foto van DezeNaam

Bedankt voor de tips allemaal! Zal als ik thuis ben eens opzoek gaan. 

 

En het klopt dat niet alle asielhonden probleemhonden zullen zijn, maar in België lijkt dat toch vaak anders te liggen. Ze zijn hier ten eerste al erg streng, soms moet je bijvoorbeeld verplicht een tuin hebben, zoveel uur per week werken (of net niet werken), geen kinderen, geen andere huisdieren, dan moet je soms wel nog een andere hond hebben als ondersteuning... Gewoon een hele lijst met eisen. Op zich wel goed en begrijpelijk dat ze de perfecte omgeving zoeken, maar voor veel honden zullen we die niet kunnen bieden (huisdieren + kind). En dit is echt eerder een regel dan een uitzondering. Heb vaak genoeg naar de herders in de Belgische asielen gekeken en dit is bijna altijd zo... (Zit wel in herplaatsgroepen op fb, maar daar komen meestal Mechelaars voorbij)

Maar zal zeker ook eens in Nederland zoeken. Al lijkt mijn moeder wel al interesse te hebben in de 9 jarige hond van de fokker. 

 

Een pup klinkt heel leuk, alleen wilt mijn moeder liever een Mechelaar en ik een ‘combi’ van beide (van Van DeVaardekenshoeve). Dus een pup is voor mijn moeder niet echt een optie. Maar later zal ik er zelf waarschijnlijk wel eentje aanschaffen van deze fokker. :p

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Bedankt voor de tips allemaal! Zal als ik thuis ben eens opzoek gaan. 
 
En het klopt dat niet alle asielhonden probleemhonden zullen zijn, maar in België lijkt dat toch vaak anders te liggen. Ze zijn hier ten eerste al erg streng, soms moet je bijvoorbeeld verplicht een tuin hebben, zoveel uur per week werken (of net niet werken), geen kinderen, geen andere huisdieren, dan moet je soms wel nog een andere hond hebben als ondersteuning... Gewoon een hele lijst met eisen. Op zich wel goed en begrijpelijk dat ze de perfecte omgeving zoeken, maar voor veel honden zullen we die niet kunnen bieden (huisdieren + kind). En dit is echt eerder een regel dan een uitzondering. Heb vaak genoeg naar de herders in de Belgische asielen gekeken en dit is bijna altijd zo... (Zit wel in herplaatsgroepen op fb, maar daar komen meestal Mechelaars voorbij)
Maar zal zeker ook eens in Nederland zoeken. Al lijkt mijn moeder wel al interesse te hebben in de 9 jarige hond van de fokker. 
 
Een pup klinkt heel leuk, alleen wilt mijn moeder liever een Mechelaar en ik een ‘combi’ van beide (van Van DeVaardekenshoeve). Dus een pup is voor mijn moeder niet echt een optie. Maar later zal ik er zelf waarschijnlijk wel eentje aanschaffen van deze fokker. :p "

volgens mij is daar een jonge anderhalfjarige hond te koop

honden page profiel Sas en haar hondenSas en haar honden

honden foto van Sas en haar honden

Heb je al geïnformeerd bij kennel di terra meiga (is in België) ? Daar hebben ze soms ook jonge volwassen honden die een ander huisje zoeken

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

En het klopt dat niet alle asielhonden probleemhonden zullen zijn, maar in België lijkt dat toch vaak anders te liggen. Ze zijn hier ten eerste al erg streng, soms moet je bijvoorbeeld verplicht een tuin hebben, zoveel uur per week werken (of net niet werken), geen kinderen, geen andere huisdieren, dan moet je soms wel nog een andere hond hebben als ondersteuning... Gewoon een hele lijst met eisen. 

Oh, die ervaring heb ik helemaal niet. Wel dat men per individu bekijkt wat kan/niet kan. Bijvoorbeeld een hond waarvan geweten is dat ie niet goed met kleine kinderen kan, of die niet alleen kan blijven wegens hevige verlatingsangst, zal men dit ook zo melden in de beschrijving. Maar honden die wel okee zijn met kinderen, kunnen zonder probleem geadopteerd worden door een gezin.

 

Misschien is dit wat: sociaal met andere dieren en kinderen:

https://www.pets.be/dierenasiel/nono-mechelse-herder

honden page profiel DezeNaamDezeNaam

honden foto van DezeNaam

" volgens mij is daar een jonge anderhalfjarige hond te koop "

Klopt maar die is voor de fok/sport volgens mij. Niet direct wat wij zoeken dus. Is waarschijnlijk ook een pak duurder (zal ze wel waard zijn ook), maar mijn moeder zoekt gewoon en sportieve huishond. We gaan waarschijnlijk bij De Vaardekenshoeve kijken naar de negen jarige teef (Iris). 

Di Terra heb ik een mailtje gestuurd nu, bedankt! Zal in de loop van de week ook eens naar de rest kijken, heb het helaas heel erg druk met school. 

Alaska; dat klopt wel. Alleen zie ik enorm veel Mechelaar in het asiel die hier niet aan voldoen, dus dan valt dat af. Het is echt gewoon dat ik geen risico wil nemen. Ik weet dat als mijn moeder een hond neemt ze er wel echt voor gaat en hem niet zomaar weg zou doen, maar ik wil niet dat het extra stress gaat opleveren... (Ook voor mijn vogels bijvoorbeeld, die reageren soms erg 'fel' op nieuwe honden, ze zijn in het begin wat angstig dan, het zou niet helpen als de hond dan bijvoorbeeld gaat beginnen blaffen/springen. Natuurlijk moet de hond altijd even wennen en kunnen de vogels ook even in een andere kamer, maar uiteindelijk hebben de vogels ook aandacht nodig en kunnen ze bij voorkeur gewoon losvliegen als de hond in de kamer loopt.) 
In het dierenasiel in Sint-Truiden zie ik op dit moment zelfs geen Mechelse herders (enkel kruisingen). In Genk zijn er dan weer een pak maar die passen allemaal niet in onze situatie. Maar goed, volgens mij zijn Sint-Truiden en Genk nogal moeilijke gevallen soms, weet niet hoe het zit met de andere asielen in België? Ik weet dat ze in Gent zelfs mensen 'laten' betalen om in de zomer met de asielhonden te gaan wandelen (je kan er een abbo nemen xd), dus die honden zullen veel meer gesocialiseerd worden dan hier geloof ik. Zal binnenkort eens verder kijken. :)

Nono zou inderdaad wel kunnen passen! Alleen is het pas tegen februari dat we verhuizen, dus of het echt 'nut' heeft om naar asielhonden te kijken (als je dan wat leuks ziet is het straks weg..xd).. Bij een fokker kunnen ze ze misschien nog wat langer houden, maar in het asiel lijkt me dat moeilijker? 

honden page profiel DezeNaamDezeNaam

honden foto van DezeNaam

Even een upje! Heb de OP ook even aangepast. 

We zijn namelijk nog steeds op zoek naar een hond. Liefst nog steeds binnen de rasgroep herders (mag ook een kruising zijn, maar met herder eigenschappen) maar het moet niet per se een Belgische herder zijn. We zijn zelf nog aan het zoeken en hebben al wat op het oog, maar alle hulp is welkom! 

Nog een korte samenvatting; 
-Een hond die met een kind van 12 jaar kan (kind kan ook met honden omgaan)

-Bij voorkeur een hond die los kan lopen (geen eis)

-Moet om kunnen gaan met andere honden (natuurlijk klikt het niet met elke hond, maar geen uitvalgedrag aan de lijn/agressie)

-Enkele uren alleen thuis kunnen blijven (moeder werkt niet ongelooflijk veel, maar het kan wel handig zijn)

-Mijn moeder maakt normaal gezien minstens drie wandelingen per dag (de duur weet ik niet precies), meestal vier denk ik. Ze zal zich zeker aanpassen aan de behoeftes van de hond. 

-Er is een tuin aanwezig, maar de hond zal binnen leven. 

-Een hond die terecht waaks is zou erg fijn zijn. Dus niet aanslaan bij het kleinste ding, maar een beschermende hond is zeker leuk. (Een onzekere hond die eerder zou wegvluchten bij gevaar/dreiging is minder gewenst. Ook eerder een persoonlijke zorg van mij, omdat er in buurt waar mijn moeder heen gaat verhuizen soms wel vage figureren rond kunnen lopen blijkbaar.)

-Thuis hebben we twee vogels en nog een aantal chinchilla's zitten. Vaak is het gewenning en laten de meeste honden huisdieren met rust (heb heel wat oppashonden gehad die geen dieren gewoon waren), maar als het bekend is dat de hond niet om kan gaan met huisdieren, liever niet. 

De grootte; liefst minimum een middelmaat, groter mag altijd. De vacht maakt niet veel uit. 

 

Heb zelf al wat leuke honden gevonden bij wat stichtingen en deze doorgestuurd naar mijn moeder, maar het kan altijd dat ik iets over het hoofd zie. (Ik benadruk ook nog eens dat we in het Belgische Limburg wonen. Mijn moeder wilt vast wel even rijden als het moet, maar in de buurt zou het handiger zijn moest ze bij meerdere honden langs willen gaan.)

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Kijk ook eens naar Vicky? Ze is al in Nederland, dus je kunt haar bezoeken om kennis te maken.

http://www.sos-strays.nl/nederlands/vikis.html

 

vikis_1.jpg

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

oh Vicky is leuk zeghp-heart

 

ik vond ook deze herder erg leuk

 

http://veeweydeturnhout.be/akira

 

 

ik blijf erbij dat je er blanco in zou moeten gaan, en vanaf de basis een band opbouwen, pas dan weet je hoe de hond is, kan je hem/haar aanvoelen, weet wat de zwakke en sterke punten zijn waar je rekening mee moet houden.

En verder goed inlezen over hoe honden communiceren, zodat je weet waar bepaald gedrag vandaan zou kunnen komen. 

 

Succes met de zoektocht!

 

 

 

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Misschien is Portilio wel wat?

Zit nu in een Nederlands asiel  maar komt uit Spanje. 

https://www.animalinneed.com/honden-in-nederland

Wel even stukje naar beneden scrollen... 

 

honden page profiel DezeNaamDezeNaam

honden foto van DezeNaam

Vicky lijkt een erg fijne hond als ik de beschrijving zo lees! Maar ik zie op de site dat ze al gereserveerd is. 

De Mechelse herder Akira ziet er ook wel echt een dropje uit! Zal haar zeker eens doorsturen naar mijn moeder. 

Portilio lijkt erg zachtaardig, zal de site zeker in het oog houden, bedankt! 

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Zie dat er een leuke Mechelaar op de Facebook pagina ‘ lighttown dogs’ is geplaatst. Ze heet Woessel. 

 

Wellicht is dat iets ? ????

honden page profiel Sas en haar hondenSas en haar honden

honden foto van Sas en haar honden

" Ja die zag ik ook net voorbij komen. 
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2332573733643941&id=1908268479407804 "

Ohhhh , deze hond is echt leuk hp-thumbsup

honden page profiel RayaRaya

honden foto van Raya

" Even een upje! Heb de OP ook even aangepast. 

We zijn namelijk nog steeds op zoek naar een hond. Liefst nog steeds binnen de rasgroep herders (mag ook een kruising zijn, maar met herder eigenschappen) maar het moet niet per se een Belgische herder zijn. We zijn zelf nog aan het zoeken en hebben al wat op het oog, maar alle hulp is welkom! 

Nog een korte samenvatting; -Een hond die met een kind van 12 jaar kan (kind kan ook met honden omgaan)

-Bij voorkeur een hond die los kan lopen (geen eis)

-Moet om kunnen gaan met andere honden (natuurlijk klikt het niet met elke hond, maar geen uitvalgedrag aan de lijn/agressie)

-Enkele uren alleen thuis kunnen blijven (moeder werkt niet ongelooflijk veel, maar het kan wel handig zijn)

-Mijn moeder maakt normaal gezien minstens drie wandelingen per dag (de duur weet ik niet precies), meestal vier denk ik. Ze zal zich zeker aanpassen aan de behoeftes van de hond. 

-Er is een tuin aanwezig, maar de hond zal binnen leven. 

-Een hond die terecht waaks is zou erg fijn zijn. Dus niet aanslaan bij het kleinste ding, maar een beschermende hond is zeker leuk. (Een onzekere hond die eerder zou wegvluchten bij gevaar/dreiging is minder gewenst. Ook eerder een persoonlijke zorg van mij, omdat er in buurt waar mijn moeder heen gaat verhuizen soms wel vage figureren rond kunnen lopen blijkbaar.)

-Thuis hebben we twee vogels en nog een aantal chinchilla's zitten. Vaak is het gewenning en laten de meeste honden huisdieren met rust (heb heel wat oppashonden gehad die geen dieren gewoon waren), maar als het bekend is dat de hond niet om kan gaan met huisdieren, liever niet. De grootte; liefst minimum een middelmaat, groter mag altijd. De vacht maakt niet veel uit. 

 

Heb zelf al wat leuke honden gevonden bij wat stichtingen en deze doorgestuurd naar mijn moeder, maar het kan altijd dat ik iets over het hoofd zie. (Ik benadruk ook nog eens dat we in het Belgische Limburg wonen. Mijn moeder wilt vast wel even rijden als het moet, maar in de buurt zou het handiger zijn moest ze bij meerdere honden langs willen gaan.) "

 

honden page profiel RayaRaya

honden foto van Raya

heb je al eens op onderstaand adres gekeken ik heb zelf mijn hondje er ook pas weg https://www.facebook.com/Gekeshondengedoe/

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

https://www.facebook.com/1033390670058722/posts/2197846066946504/

Misschien is deze wat? Wel erg goede stichting trouwens en zal je goed begeleiden indien nodig.

De hond is alleen wel vrij jong dus dat matcht al niet echt met wat je zoekt. 

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik weet niet of je al wat gevonden hebt, maar ik kom n het dit verhaal tegen. 

https://www.facebook.com/1405430956371990/posts/2330093880572355/

Volgende forumvraag: Tibetaanse Mastiff herplaatsers
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^