1,5 jarige hond kan in ons huis niet alleen blijven

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel valeryvalery

honden foto van valery

hallo, 

Ik woon sinds augustus dit jaar samen met mijn vriend. Gezien de hond die ik bij mijn ouders had ook mijn hond is, hebben wij onderling afgesproken dat als ik werk Mn ouders op haar passen en als ik vrij ben dat ze dan bij mij is. 

Als ze bij mij is zorg ik er natuurlijk voor dat ik leuke dingen met haar doe. Ikzelf maar ook mijn familie ziet wel dat ze het meest is gehecht aan mij, ondanks dat ze mij toch maar 2 soms 3 dagen per week ziet en verder bij mijn ouders is. 

 

Bij mijn ouders kan ze super goed alleen zijn in haar bench. 

Ook hier heb ik een bench waar ze sowieso s nachts in slaapt. Op een paar blafjes na gaat dat altijd erg goed. Maar als ik haar overdag alleen laat gaat ze enorm zitten janken. 

Ik snap dat de omgeving voor haar nieuw is en dat het ook tijd kost. Maar nu ze 1,5 jaar is vraag ik me af of jullie tips hebben hoe ik dit het beste kan aanpakken. 

Als we weggaan hebben we altijd het zelfde ritueel, ook hetzelfde ritueel als mijn ouders hebben. 

Verder is ze als we thuis zijn prima op haar gemak hier en heb ik niet het idee dat het hebben van 2 huisjes voor haar als stress word ervaren. 

 

 

 

Heel graag hoor ik van jullie tips. Ik vind soms mensen nogal bekritiserend of betweterig op sites als deze en zulke reactie’s hoef ik dan ook niet te ontvangen. Bedankt : ) 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik denk dat de enigste oplossing is, het alleen zijn opnieuw aanleren. Beginnen met een minuut buiten de deur, en als dat goed gaat, een paar minuten, 5 minuten en zo verder. Op een gegeven moment merk je zelf hoe snel je kan gaan. 

Misschien een camera ophangen/neerzetten en op je telefoon kijken wat er gebeurt. Dan kan je binnenkomen voordat het 'verkeerd' gaat. 

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla

honden foto van Nicole & Kayla

Misschien kan je de deur van de bench openlaten en ergens neerzetten waar ze meer bewegingsvrijheid heeft bijvoorbeeld in de gang, ik weet niet of ze sloopt. 

 

Ik heb mijn hond alleen zijn aangeleerd met een lekkere gevulde kong,als ik wegga is ze altijd heel blij want ze weet dat ze iets lekkers krijgt. 

 

Over de 2 huizen kan ik niks zeggen, succes ermee!

honden page profiel LolaLola

Denk dat het toch misschien komt omdat alles nieuw is. Ik woonde ook thuis met mijn honden, ze zijn met mij mee gegaan, maar als ik een lange dag moet werken (2dagen in de week) dan zijn ze weer even bij mijn moeder. Wel heb ik alle vaste spullen mee genomen, hun manden ect en daar nieuwe neer gezet. Maar dan zijn ze wel 5 dagen in de week bij mij, bij jou is dat net wat anders misschien..

 

Opeens konden ze niet meer beneden slapen, lola is 3, Sara 1.5. Blaffen als een gek, nooit eerder gedaan. Ik heb ze boven laten slapen en er was niks meer aan de hand. Tussendoor geprobeerd beneden te laten slapen, maar nee. Pas na bijna een half jaar wilde ze weer zonder problemen beneden slapen.. 

 

Is het een optie om de hond even alleen te laten met de benchdeur open? Op een "onbekende" plek alleen opgesloten zitten is niet prettig. Ik heb ze beide gewoon los gelaten en overdag was er niks aan de hand.

honden page profiel valeryvalery

honden foto van valery

We hebben haar wel eens los alleen gelaten om te kijken of dat beter gaat. Echt slopen doet ze niet meer maar ze springt wel net zolang tegen deuren op voor die open gaat (ze kan namelijk deuren open maken) en als ik dr uit haar kamer laat (ze heeft haar eigen kamer in ons huis), is de ruimte die ze heeft te groot en word ze onrustig. Dus liefst houden we wel de bench erin eigenlijk 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Relaxopet? Je hond kan alleen zijn, maar iets maakt in een nieuwe, andere omgeving dat hem bang cq onrustig maakt.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Denk ook dat het de nieuwe omgeving is, en je het alleen laten hier opnieuw aan moet leren

 

Dit is een docu over verlatingsangst, misschien heb je iets aan de tips die gegeven worden

 

https://www.youtube.com/watch?v=h6Hszbb41DE

honden page profiel valeryvalery

honden foto van valery

De relaxopet is met geluid toch? Dat heeft voor onze Dolly niet zoveel zin gezien ze doof geboren is haha. Ik denk dat ik moet oefenen. Telkens paar minuten weggaan en het vaste ritueel erin houden. Dan bin terug komst haar niet te vrolijk begroeten. En dat tijd opbouwen. Ben al blij dat ze s nachts zo haar bench inloopt, alsof ze dan voelt dat we in de buurt blijven" Relaxopet? Je hond kan alleen zijn, maar iets maakt in een nieuwe, andere omgeving dat hem bang cq onrustig maakt. "

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Waarom bij binnenkomst niet vrolijk begroeten ?

Ik zou juist wel vrolijk begroeten. 

Doe ik tenminste altijd. Puck is blij me te zien als ik terugkom. Beetje lullig als je dat dan negeert.

honden page profiel valeryvalery

honden foto van valery

" Waarom bij binnenkomst niet vrolijk begroeten ?
Ik zou juist wel vrolijk begroeten. 
Doe ik tenminste altijd. Puck is blij me te zien als ik terugkom. Beetje lullig als je dat dan negeert. "

Geleerd van een gedragstherapeutische toen Dolly nog pup was, ze is namelijk doof en heeft in sommige dingen andere aanpak nodig! De therapeut gaf destijds aan weggaan en voordat je weet gaat noet veel aandacht geven, en bij terugkomst begroeten en klaar. Anders hebben ze het gevoel dat jij het ook heel erg vond om weg te gaan en kan de angst erger worden, dat is pas lullig 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Geleerd van een gedragstherapeutische toen Dolly nog pup was, ze is namelijk doof en heeft in sommige dingen andere aanpak nodig! De therapeut gaf destijds aan weggaan en voordat je weet gaat noet veel aandacht geven, en bij terugkomst begroeten en klaar. Anders hebben ze het gevoel dat jij het ook heel erg vond om weg te gaan en kan de angst erger worden, dat is pas lullig  "

Vind het wel vreemd, hoe kan een hond dat zo invullen? undecided

Ik geef altijd een snoepje op puck haar plaats, zeg wat ik ga doen, koffie drinken, werken, boodschappen doen en zeg dat ze goed op het huis moet passen.

Dan ga ik weg, kom ik weer, zeg dat ze goed op het huis heeft gepast een aai over de bol en dan gaan we altijd even naar buiten voor een plas of klein rondje wandelen. 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

Ik denk dat ze moet wennen aan de nieuwe situatie en zo als al aangegeven, het alleen zijn opnieuw moet worden aangeleerd.

 

Toen mijn dochter ging samen wonen is de hond die eigenlijk van mijn dochter was bij mij gebleven. Dit was het beste voor de hond omdat ze anders te lang alleen zou zitten terwijl ze dit niet gewent was. Mijn dochter haalde haar regelmatig een paar dagen op maar zorgde wel dat de hond die dagen niet alleen was, dit waren echte verwendagen voor de hond. Mowgli had een hechte band met mijn dochter maar we hebben er voor gekozen om haar niet uit haar vertrouwde omgeving te halen. Mijn dochter en vriend werkten beiden, er kwam na een tijdje een kindje waardoor er minder tijd voor Mowgli zou zijn over gebleven. Mowgli bij mij laten was voor haar verreweg het beste hierbij ik had haar ook niet zo maar af gestaan, ik was gek op Mowgli en dit wist mijn dochter natuurlijk ook.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik zou ook weer gaan oefenen, te beginnen vanaf 0: buitenstappen en meteen weer binnenkomen. En de oefeningen zo vaak herhalen dat de hond er niet meer van opkijkt. Pas als je merkt dat het haar niet meer interesseert of je nu binnen of buiten bent, ga je de tijd wat rekken. Als dat goed lukt, gooi je alles door elkaar: de ene keer blijf je 10 minuten weg, de andere keer sta je na enkele seconden weer binnen. Zo gaat ze er geen 'verwachting' aan vast koppelen, want wachten kan ook voor onrust zorgen (denk maar als je zelf op de trein staat te wachten, slechts bij een beetje vertraging voel je al onrust opkomen, omdat het anders gaat dan je had verwacht hp-wink)

Ga niet te snel, bouw rustig op, en volg het tempo van je hond. Succes!

honden page profiel KlaraKlara

Dat niet te blij doen als je thuis komt werkt hier ook goed hoor. Ik ga eerst wat andere dingen doen en neem dan even de tijd om rustig te begroeten. Hier werden ze anders helemaal hysterisch. Iedere hond is anders. Ik weet wel dat het voor dove honden wat spannender kan zijn om in een nieuwe omgeving te zitten. Inderdaad weer even terug naar de puppentijd en het alleen zijn weer langzaam opbouwen. Heb je een oppas waar de hond heen kan als je wat langer weg bent? Ik heb er ook eentje die deuren kan open maken. Hier de kruk naar boven gedraaid en er een stoel voor gezet. Het is natuurlijk persoonlijk maar zelf zou ik ze als ze niet sloopt toch uit de bench laten. Dat onrustige gaat er wel af en voor je hond is het wat fijner om stress kwijt te raken en afleiding te zoeken. Maar nogmaals dat is persoonlijk.

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

" We hebben haar wel eens los alleen gelaten om te kijken of dat beter gaat. Echt slopen doet ze niet meer maar ze springt wel net zolang tegen deuren op voor die open gaat (ze kan namelijk deuren open maken) en als ik dr uit haar kamer laat (ze heeft haar eigen kamer in ons huis), is de ruimte die ze heeft te groot en word ze onrustig. Dus liefst houden we wel de bench erin eigenlijk  "

Misschien kunnen jullie de deurklinken omhoog zetten.

Bij de deuren waarvan je vindt dat deze perse niet open mogen als jullie weg zijn.

Op die leeftijd is het fijn als de hond toch los zou mogen bij jullie afwezigheid.(1,5 jaar?)

(hoelang moet de hond overdag (in de bench….) in haar eigen kamer?

Wil je toch de bench gebruiken of de hond wat beperken in zijn ruimte dan kan een puppy ren een mogelijkheid zijn en de bench open. 

Wat ook nog zou kunnen is de ruimtes waar de hond niet mag een stevig kinder hekje te plaatsen bij die(!!) deuren.

dan heeft je hond ook een minder opgesloten gevoel.

Dan heeft ze niet een te grote ruimte het hele huis maar een deel van het huis.

Honden houden ook van afwisselen van plekjes om te liggen.

Bv warme vloer,koele vloer met een bench is de hond heel beperkt qua bewegen.

extra kun je ook ruim van te voren even een kauw kluif geven daar worden ze ook meer ontspannen door.

wel krijgen ze extra dorst dus moeten vaak meer drinken dus wel rekening mee houden door goed uit te laten.

Heel veel succes!!!!

honden page profiel valeryvalery

honden foto van valery

" Ik zou ook weer gaan oefenen, te beginnen vanaf 0: buitenstappen en meteen weer binnenkomen. En de oefeningen zo vaak herhalen dat de hond er niet meer van opkijkt. Pas als je merkt dat het haar niet meer interesseert of je nu binnen of buiten bent, ga je de tijd wat rekken. Als dat goed lukt, gooi je alles door elkaar: de ene keer blijf je 10 minuten weg, de andere keer sta je na enkele seconden weer binnen. Zo gaat ze er geen 'verwachting' aan vast koppelen, want wachten kan ook voor onrust zorgen (denk maar als je zelf op de trein staat te wachten, slechts bij een beetje vertraging voel je al onrust opkomen, omdat het anders gaat dan je had verwacht )
Ga niet te snel, bouw rustig op, en volg het tempo van je hond. Succes! "

Super bedankt voor deze tips! Alleen nog een vraag. Hoeveel tijd kan ik ertussen laten met het opnieuw In de bench doen om te oefenen. Nu doe ik het een paar keer per dag maar kan in dat ook vaker doen? 

honden page profiel valeryvalery

honden foto van valery

" Misschien kunnen jullie de deurklinken omhoog zetten.
Bij de deuren waarvan je vindt dat deze perse niet open mogen als jullie weg zijn.
Op die leeftijd is het fijn als de hond toch los zou mogen bij jullie afwezigheid.(1,5 jaar?)
(hoelang moet de hond overdag (in de bench….) in haar eigen kamer?
Wil je toch de bench gebruiken of de hond wat beperken in zijn ruimte dan kan een puppy ren een mogelijkheid zijn en de bench open. 
Wat ook nog zou kunnen is de ruimtes waar de hond niet mag een stevig kinder hekje te plaatsen bij die(!!) deuren.
dan heeft je hond ook een minder opgesloten gevoel.
Dan heeft ze niet een te grote ruimte het hele huis maar een deel van het huis.
Honden houden ook van afwisselen van plekjes om te liggen.
Bv warme vloer,koele vloer met een bench is de hond heel beperkt qua bewegen.
extra kun je ook ruim van te voren even een kauw kluif geven daar worden ze ook meer ontspannen door.
wel krijgen ze extra dorst dus moeten vaak meer drinken dus wel rekening mee houden door goed uit te laten.
Heel veel succes!!!! "

Wij vonden inderdaad 1,5 jaar ook wel leeftijd om los te lopen. Dat deed ze eerst ook, alleen we merkte dat ze bij het loslopen toch heel erg onrustig werd en soms toch wat dingetje ging slopen. 

Dolly blijft nooit langer dan 4 uur alleen en is altijd daarvoor uitgelaten. 

Ze heeft een hele groot bench waar ze wel 4 x in zo passen en waar ook haar bakje water altijd instaat. 

Omdat wij merken dat ze toch wel gehecht is aan het hebben van een klein eigen plekje vinden we het zelf wel fijn de bench er nog even in te houden.. 

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

" We hebben haar wel eens los alleen gelaten om te kijken of dat beter gaat. Echt slopen doet ze niet meer maar ze springt wel net zolang tegen deuren op voor die open gaat (ze kan namelijk deuren open maken) en als ik dr uit haar kamer laat (ze heeft haar eigen kamer in ons huis), is de ruimte die ze heeft te groot en word ze onrustig. Dus liefst houden we wel de bench erin eigenlijk  "

Maar waarom probeer je haar niet in haar eigen kamer los te laten.

En daar de deur klinker ophoog doen.

Dan heeft toch wat meer vrijheid.

En wordt ze niet onrustig om een nog grotere ruimte als ze overal in huis zou mogen.

Op 1 of andere manier heeft ze het niet nu naar haar zin in de situatie nu.

Je schrijft ze gaat enorm janken op dit moment.

Je kan het uit proberen terwijl je thuis bent.

(niet geschoten is altijd mis en je hebt op dit moment echt een probleem een hond die zich niet prettig voelt...)

ik begrijp ze is doof dus als jij zelf kijkt of ze het misschien wel nu aan kan.

s´nachts uren in de bench en  ook nog op de dag ook(minimaal 4 uur)vindt ik persoonlijk wel lang voor een hond.

In dit geval een jonge hond van 1,5 jaar.

Hier bij onze(4) honden zou het in geen geval een succes zijn zowel s`nachts en een dag deel in de bench.

(zijn geen bench gewend ook niet als pup maar dat is weer een ander verhaal)

Ik hoop dat het snel verbeterd hoe dan ook succes!!!!!

Hoop dat andere mensen ook nog meer tips hebben.

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Hoeveel tijd kan ik ertussen laten met het opnieuw In de bench doen om te oefenen. Nu doe ik het een paar keer per dag maar kan in dat ook vaker doen?  

Ook hier geldt eigenlijk: volg je hond.

Ik bedoel daarmee:

De kern is de juiste link maken tussen wat er gebeurt (jij gaat weg, de hond blijft alleen thuis) en hoe de hond zich daarbij voelt (ontspannen, comfortabel, rustig). 

Ga dus alleen oefenen op het alleen-laten als de hond in de juiste gemoedstoestand is. Dus nooit als ie opgewonden, onrustig, gefrustreerd, boos, bang, e.d. is. Want dan zit ie in de foute stemming, zeg maar.

Dus zorg er eerst voor dat je hond zich lekker en ontspannen voelt, bijvoorbeeld door eerst een fijne wandeling te maken (je weet zelf wel het beste wat voor jouw hond een tevreden en relaxt gevoel geeft).

Ik hoor vaak: de hond moe maken. Maar moe is niet (altijd) hetzelfde als voldaan. Ze kunnen moe zijn maar zich nog steeds opgewonden voelen (bijvoorbeeld bij heftig spelen), en ze kunnen voldaan zijn van kleine dingen (snuffeltjes in het bos). Dus ga voor dat echte voldane, ontspannen gevoel, dat de hond zich lekker en comfortabel en rustig voelt.

En op die momenten ga je oefenen. De ene dag kan dit dus -bij wijze van spreken- 10 keer zijn, de andere dag maar 2 keer... afhankelijk van de stemming van de hond.

 

Als ik het goed begrepen heb, gaat ie in het andere huis zonder problemen in de bench, en voelt ie zich daar goed bij? Bekijk dan es beide lokaties. Wat is het verschil tussen de benchplek in het ene en het andere huis? Hoe staat die bench, wat ziet hij vanuit zijn bench, in welk vertrek staat de bench, enz. Misschien kan het helpen als de bench bij jou op een vergelijkbare plaats zou staan met de plek in het andere huis...

honden page profiel LolaLola

Ik vind de nacht en dan overdag 4 uur persoonlijk ook echt te lang. Mijn honden zouden ook gek worden als ik ze opsloot en ze weten dat ze er zo lang in moeten blijven liggen. 

 

Ik zou ook de deurklinken verhogen. Desnoods de deuren los laten of een simpel slotje eraan een knip ofzo. Ik heb hier vaak de deuren los en dan de voor en achter deur op slot. Ook kijken ze vaak voor het Raam als ik weg ga, dan weten ze ook dat ik echt weg ben. Jou hondje heeft geen idee, helemaal niet als die doof is. Denk dat het dan wel prettig is dat hij het 1 en ander kan zien.

 

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^