Pup slaapt niet goed 'snachts

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Meredith MerlijnMeredith Merlijn

Hoi allemaal, 

Uitgeputte puppy moeder hier.. Wij hebben nu dik een week een greyhound pup reu. Over het algemeen gaat het best oke maar snacht's slaapt hij niet goed door. 

We laten hem snacht's op een vaste tijd naar buiten om te plassen. Ook voor het slapen gaat hij uit. Hij heeft tot nu toe nooit wat in de bench gedaan. 

Overdag ook een redelijke routine met naar buiten gaan en kleine porties eten. Overdag gaat hij dus WEL rustig een paar uren slapen, ook in dezelfde bench. 

We hebben hem in de bench op onze kamer vlak naast onze oudere teef die erg rustig is. Hij heeft een dekentje en een zachte ronde mand in de bench. Ook altijd iets om te kauwen en een knuffel. Hij kan ons dus horen en de andere hond zien. 

Vannacht is hij er 5 keer uitgelaten omdat hij maar bleef piepen en rammelen aan de bench. Wil ook niet dat hij in zijn bench plast.

Wij slapen nu bijna niet en overdag is het al ontzettend intensief. Kan de slaap goed gebruiken.

Iemand tips voor een diep slapende pup 'snachts?? 

honden page profiel LolaLola 1 doggies

Nog maar een week zul je bedoelen embarassed. Gewoon de bench los zetten en op het vaste tijdstip buiten zetten. Je zult zien dat je pup dan gewoon lekker slaapt. 

honden page profiel Meredith MerlijnMeredith Merlijn

Ik snap dat een week niet mega lang is. Maar een week niet slapen is wel lang, en gezien ik chronisch ziek ben best een aanslag.

Bedoel je met bench los zetten het deurtje open doen? Ik heb een speciaal bed waar elektrische draden onder lopen, is dit dan niet een risico dat hij daarin gaat knagen? 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Wil hij niet lekker tegen de andere hond liggen?

honden page profiel Meredith MerlijnMeredith Merlijn

" Wil hij niet lekker tegen de andere hond liggen? "

Onze oudere hond vind dit niet fijn en gaat grommen en grauwen. Ze heeft hem al eens uit frustratie gebeten.. Overdag gaat dit nu goed maar we merken dat Winnie (de oudere hond) ook echt moe is na een dag puppy. 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Geen permanente oplossing maar pak zelf in ieder geval ook wat uurtjes rust wanneer je pup overdag slaapt. Huishouden even op een laag pitje. Ik heb tijdens Twinko zo’n puppie tijd heel wat uurtjes samen op de bank liggen slapen. Gezellig.  

 

En kun je je hand in de bench steken vanaf je bed? Soms is dat al genoeg om even gerust te stellen. 

En idd, wil de pup niet gewoon naar de oudere hond toe? In dat geval mss een dekentje over de bench zodat ze elkaar niet kunnen zien. 

 

Piepen betekend niet altijd dat ze moeten plassen. Soms is het gewoon even gerust gesteld willen worden, even bevestiging dat ‘t baasje er nog is. Of aanndacht vragen of het al tijd is om te spelen. Noem maar op.. het kan van alles zijn.

honden page profiel VeraVera

honden foto van Vera

Met Ziva ging ik ook naar buiten als ze piepte. Daarna ging ze terug in de bench. Die stond aan ons voeteneinde ivm niet genoeg ruimte naast het bed.

Als ze er dan weer in ging, bleef ik er net zo lang naast zitten om te aaien en gerust te stellen tot ze sliep. Ik was best streng, ze mocht niet op schoot of uit de bench. Wel door de bench heen tegen me aan liggen. Telkens deed ik dan de rits steeds verder dicht (hadden een stoffen bench met rits als sluiting) tot alleen mijn hand er nog door stak. Dan bleef ik net zo lang aaien tot ze er genoeg van had (dan ging ze zelf achterin de bench liggen). Ritsje dicht en zelf ook weer in bed.

De eerste nacht dat ze er was, 4 keer naar buiten. Toen 3, toen een paar nachten nog maar twee keer. Dat ging best snel.

 

En overdag lekker samen met je pup een dutje doen!

honden page profiel Meredith MerlijnMeredith Merlijn

Bedankt voor de tips Hilde en Vera! Ik ga zeker vandaag even proberen te slapen tussendoor.

Tegen de bench aanzitten is wel een idee, dat ga ik proberen. Verder dus ook maar even doorbijten dus, hopelijk gaat hij de komende week heerlijk slapen bij ons :) 

honden page profiel Ruby88Ruby88

honden foto van Ruby88

Heb je al een gedragen shirt, of iets anders van een van jullie waar de pup dol op is, in de bench liggen?

Dat was hier na 2 slapeloze nachten dé oplossing. Puck was vanaf dag 1 al gek op mijn pantoffels. Uiteindelijk zijn die van haar geworden en heb ik nieuwe gekocht hahaha.

Misschien heeft jullie pup ook iets van jullie waar die gek op is? Anders gewoon een gedragen shirt of gedragen pyjamajasje of broek geven.

444088.jpg

honden page profiel LolaLola

" Ik snap dat een week niet mega lang is. Maar een week niet slapen is wel lang, en gezien ik chronisch ziek ben best een aanslag.
Bedoel je met bench los zetten het deurtje open doen? Ik heb een speciaal bed waar elektrische draden onder lopen, is dit dan niet een risico dat hij daarin gaat knagen?  "

Ja, dat begrijp ik.. ik zou zeker tussendoor wat proberen te slapen. Hier zette ik snachts inderdaad het deurtje van de bench open en dan ging ze er vaak voor liggen op een kleedje, ik had er niks meer mee te doen. Dat scheelde heel wat slapeloze nachten... zelf hebben ze bij ons nooit aan de bedrading gezeten, hier zit de bedrading wel echt vast onder het bed.. ik weet natuurlijk niet hoe dat bij jullie is. Er naast zitten en geruststellen is ook een goede tip. Hier duurde dat alleen wel wat langer, toen ik het deurtje open zetten piepte ze ook soms wel, maar dan deed ik mn hand even naast het bed en was het ook zo klaar. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Wat bij mij hielp.

Gedragen Shirt 

Lapje van het nest. (Nu is hij 9 mnd, maar dat lapje heeft hij in de nacht nog steeds. Iedere keer schud ik zijn kleed op en leg het lapje ernaast, iedere ochtend ligt het weer in zijn mand,)

Hand door traties heen, meteen bij naar bed gaan tot hij sliep. Idem na buiten zetten in de nacht. Blijven piepen, niet op reageren, alleen je hand om te kriebelen.

Het is nu best koud, misschien ern kruik gewikkeld in een dikke handdoek.

En overdag, als pup sliep ging ik ook liggen.

honden page profiel kelliekellie

ik doe ze altijd in een doos naast mijn bed.

als ze dan wakker worden even gerust stellen en dan slapen ze weer verder.

als ze echt moeten plassen blijven ze zeuren,dan naar buiten en weer in de doos.

gaat altijd heel goed want ze kunnen ook niet uit de doos klimmen als ze klein zijn.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

" Ik snap dat een week niet mega lang is. Maar een week niet slapen is wel lang, en gezien ik chronisch ziek ben best een aanslag.
Bedoel je met bench los zetten het deurtje open doen? Ik heb een speciaal bed waar elektrische draden onder lopen, is dit dan niet een risico dat hij daarin gaat knagen?  "

Knap dat je voor een pup gekozen hebt...wat ik al las hier en daar, wanneer je pup op de dag twee uurtjes slaapt, pak jij die dan ook, huishouden loopt niet weg....een pup heeft nog geen vast ritme en heel vervelend als die dan snachts nog niet doorslaapt, begrijp dat je oververmoeid wordt, een weekje bij je is ook voor de pup aftasten, maar jij bent niet helemaal fit , vandaar lekker de uurtjes pakken als je pup gaat slapen, gewoon doen...

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

Hoi Meredith,

Hier nu ook een paar weken weer een pup.

Elke nacht nog even buiten haar behoefte laten doen.

Ook op de dag na eten, drinken, spelen, slapen meteen even een plasje ed laten doen.

elke twee uur naar buiten.

de ene keer uit voorzorg gewoon voor de deur uitlaten.

de andere keer een kleine wandeling ed naar wat ze mag op haar leeftijd.

Word een grote hond dus zijn extra voorzichtig.

Ook ik slaap op de dag met haar mee deels.

Als zij slaapt probeer ik het ook.

Als ze wakker is dan moet ik erg opletten.

Hier geen bench dus wakend slapen en 24-7 in feite opletten.

Puppy tijd is voor de pup een intense leuke en vermoeiende tijd.

Ook voor het baasje.

Het is af en toe misschien even(echt) pittig maar zo een mooie investering voor de toekomst.

Komt echt goed!!

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Hoe is het afgelopen nacht gegaan

honden page profiel Meredith MerlijnMeredith Merlijn

Hallo allemaal, 

 

Bedankt nog voor alle goede tips! De afgelopen twee nachten is het veel beter gegaan. Heb een gebruikt tshirt in zijn bench gelegd en hem beneden laten slapen, dus niet meer in de slaapkamer. Dit lijkt rustiger voor hem want hij heeft heel rustig geslapen. Vanaf nu aan dus lekker met tshirt in de bench en snachts rond 2 uur ga ik er even uit om hem te laten plassen.

 

Nogmaals bedankt allemaal voor de goede tips!

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Fijn dat dit de oplossing is. Slaap lekker. Iedere nacht een kwartiertje later de hond uitlaten, en uiteindelijk is het niet meer nodig 

honden page profiel DjonieDjonie

Hoi! Onze pup is inmiddels 14 weken oud. Bij deze mijn ervaring:

De eerste nacht hebben wij hem bij ons in de slaapkamer laten slapen, in zijn bench. Wij dachten dat hij dit voor deze ene keer wel prettig zou vinden. De volgende dag hebben we de bench naar de woonkamer verplaatst. Ik ben de eerste nachten 's nachts opgestaan om met hem te gaan wandelen. Elke nacht een kwartiertje later, tot de wekker uiteindelijk op 6 uur stond. Toen heb ik een sprongetje gemaakt naar half 8. Dit is erg goed gegaan. In eerste instantie werd hij wakker zodra het buiten licht werd, vandaar dat we nu een deken over de bench hangen. Als ik nu 's ochtends de woonkamer in kom wandelen, komt er pas leven in de bench. Hij rekt zich nog eventjes goed uit en geeuwt.

Alleen als wij op zondagochtend het bed niet uit willen, horen we hem op een gegeven moment wel jammeren. Vaak heeft hij dan ook in zijn bench geplast. Gelukkig gooien we de boel dan gewoon in de wasmachine en zetten we hem even onder de douche (daar moet hij namelijk ook aan leren wennen).

honden page profiel Ruby88Ruby88

honden foto van Ruby88

" Hoi! Onze pup is inmiddels 14 weken oud. Bij deze mijn ervaring:
De eerste nacht hebben wij hem bij ons in de slaapkamer laten slapen, in zijn bench. Wij dachten dat hij dit voor deze ene keer wel prettig zou vinden. De volgende dag hebben we de bench naar de woonkamer verplaatst. Ik ben de eerste nachten 's nachts opgestaan om met hem te gaan wandelen. Elke nacht een kwartiertje later, tot de wekker uiteindelijk op 6 uur stond. Toen heb ik een sprongetje gemaakt naar half 8. Dit is erg goed gegaan. In eerste instantie werd hij wakker zodra het buiten licht werd, vandaar dat we nu een deken over de bench hangen. Als ik nu 's ochtends de woonkamer in kom wandelen, komt er pas leven in de bench. Hij rekt zich nog eventjes goed uit en geeuwt.
Alleen als wij op zondagochtend het bed niet uit willen, horen we hem op een gegeven moment wel jammeren. Vaak heeft hij dan ook in zijn bench geplast. Gelukkig gooien we de boel dan gewoon in de wasmachine en zetten we hem even onder de douche (daar moet hij namelijk ook aan leren wennen). "

Tja... Ik zou zeggen, ga op zondag ook op tijd je bed uit. Laat je pup plassen en poepen en ga weer in bed liggen. 

Je pup een vervelend gevoel geven door hem in de bench te laten plassen terwijl hij inmiddels weet dat het niet hoort, omdat jullie niet willen opstaan omdat het zondag is. 

Volgende forumvraag: Help!!! Dominantie...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^