3 jaar oude Franse Bulldog tolereert Amstaff pup niet

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Daan WolfsDaan Wolfs

Hallo,

Sinds afgelopen vrijdag 9 november hebben wij een Amerikaanse Stafford pup erbij genomen, dit is een reutje en is momenteel 11 weken.

Onze 3 jaar oude Franse Bulldog Laika, lijkt het er nog niet mee eens te zijn. Ik heb het idee dat de pup Laika vaak opzoekt om vervolgens zachtjes in het gezicht van Laika te bijten, Laika accepteert dit niet en er ontstaat een escalatie.

Ze laten elkaar met rust, maar zodra ze vlak bij elkaar in de buurt zijn, heb ik het idee dat de pup Laika opzoekt en gaat vervelen waardoor Laika ingrijpt.

Nu doe ik ook veel dingen samen zoals commando's geven en belonen met snoepjes. Dit gaat super goed, vallen elkaar niet lastig en zitten rustig samen naast elkaar mij aan te staren tot ik een snoepje geef.

Nu weet ik dat het nog héél vroeg is (3 dagen) maar ik lees enorm uiteenlopende reacties, bijv: Niet mee bemoeien, niet corrigeren en de natuur zijn gang laten gaan door hunzelf te laten bepalen wie hoger in de rangorde staat, andere zeggen weer DIRECT ingrijpen, nooit laten escaleren (ondanks ze niet doorbijten maar corrigerende knauwen geven). Ook wordt gezegd alléén de pup te corrigeren waardoor je de oudere hond gelijk geeft, aangezien die langer in huis is.

Tips zijn welkom, ik ben benieuwd of er nog andere meningen zijn hierover, ik wil dat de Amerikaanse Stafford lief en sociaal wordt opgevoed en niet agressief wordt van zijn huisgenootje.

Alvast enorm bedankt!

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Ja, wel ingrijpen. Escalatie voorkomen. 

 

Je amstaff pup zal niet agressief worden door je franse bulldog, het ligt echter al in de lijn der verwachting dat hij intolerant wordt naar soortgenoten. Dat is een genen dingetje en daar dien je rekening mee te houden. 

honden page profiel Anke,Vaös&LeinAnke,Vaös&Lein

honden foto van Anke,Vaös&Lein

ik zou je pup afleiden als ze je franse bull in dr snuit gaat bijten. Haar tandjes zijn namelijk super scherp en dit is niet leuk. mijn hond zat namelijk helemaal onder de korsten van die scherpe tandjes van de stb pup. Hij vond het spelen wel leuk maar dan zie je dus wel dat het kleine naalden zijn. 

Leid de pup af en biedt hem speelgoed aan. Geef hem ook regelmatig de kans om lekker te mogen knagen op kophuid bijvoorbeeld. Maar leer hem vanaf het begin je andere hondje met rust te laten. Geef hem genoeg andere mogelijkheden om zijn energie kwijt te raken en andere opties om te voldoen aan de behoefte van knagen en bijten. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Zorg dat je pup niet het oudere hondje stoort.

Het oudere hondje heeft niet gevraagd om een pup in huis. Hij is daar zomaar mee geconfronteerd.

Zorg dat het oudere hondje met rust wordt gelaten, hij niet gestoord wordt door de pup.

En als hij zelf contact gaat zoeken, blijf er bij, zorg dat het niet te ver gaat. Dus kortom, bescherm je oudere hondje en leer je pup wat wel/niet mag. Dit kost de eerste maanden veel tijd om dit goed te begeleiden.

Dat weet ik uit eigen ervaring, maar hier is het ook goed gekomen.

Volgende forumvraag: Nieuwe hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^