Tips voor hondje (herplaatser 9 maandjes oud, duidelijk hard aangepakt verleden/eventueel geslagen)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sander Sander

honden foto van Sander

Hallo,

ik heb sinds maandag daisy in huis, heb haar opgehaald bij haar 2e baasje. ze heeft 8 maanden van haar korte leven bij wat mij verteld is een gezin met zwaar autistische kinderen doorgebracht die haar uiteindelijk weggedaan hebben.         

hondje opgehaald, bij thuis aan kwam ik erachter dat ze nogal hoestte na water drinken en als ze te druk was, volgende dag meteen naar de dierenarts gegaan en die vertelde mij dat ze kennelhoest heeft (voor de rest gezond gelukkig!!), medicijnen meegekregen en de rekening betaald, ookal leef ik van een minimum inkomen, voor honden heb ik altijd alles over. ben tevens met honden opgegroeid vanaf baby aan  en ik ben geneigd ze heel erg te verwennen. 

Je gaat mij niet vertellen dat de 2e eigenaar dit niet wist, ze at ook al kaal brood (pup van 9 maanden brood geven? oke beetje vreemd). echter in mijn ogen kreeg ze niet veel anders, haar eerste poepje zag er droog uit en kwam eruit als in brokken. Ook was ze erg licht (me moeder heeft een boomertje van 4 jaartjes oud nou die is dik 2x zo zwaar en wordt door de dierenarts gezien als een perfect gewicht)

Natuurlijk zijn dit achteraf waarschuwing signalen maar ik heb haar nu en ben dolgelukkig met haar, ze is een vreugde in me leven!

na haar eerste nacht slapen (op bed natuurlijk) bereide ik me voor om lekker met haar te gaan wandelen en ze werd behoorlijk enthousiast, hierdoor kreeg ze een ongelukje en liet ze een plasje op de vloer, haar reactie op het plassen in huis was diep triest om te zien ze raakte zo erg in paniek (trillen als een gek, extreem onderdanig op de grond liggen) ik was even bang dat ze in shock zou raken, heb haar gerust gesteld en het plasje gewoon even opgeruimd. 

dit deed bij mij een hele duidelijke bel ringen dat zij hard is aangepakt en eventueel erbij geslagen (ik heb dit gedrag nog nooit gezien na een klein ongelukje).

Nu zijn we 4 dagen verder en het lijkt met het uur beter met haar te gaan, ik heb besloten 5 keer per dag te wandelen en dit aan te houden, speeltjes voor haar gekocht en gister een bal waar je koekjes in kan doen zodat ze onder het spelen beloond wordt en dat stimuleert haar wel merk ik om te spelen. 

omdat ze kennelhoest heeft raadde de dierenarts me aan het even op blikvlees/zacht eten te houden, ik heb ook altijd een bakje met brokjes erbij dan kan ze zelf bepalen of ze het al aankan of niet en langzamerhand begint ze brokjes te eten.

nu is het zo dat ik altijd consequent ben geweest met honden, ze aanleren wat niet mag met duidelijkheid. leren alleen te zijn etc.. dit doe ik niet anders bij daisy, opvoeding moet hoe dan ook gebeuren. alleen is het nieuw voor mij een hondje op te voeden die zo'n verleden heeft en ik denk haast wel traumatische ervaring, dit maakt het moeilijk voor mij echt consequent te zijn, ze kreeg al een enorme paniekaanval van per ongeluk een plasje laten op de vloer.. en ik wil deze traumas niet weer opwekken door consequent op te voeden dus dit maakt het erg moeilijk voor mij.

ik moet haar gewoon aanleren alleen te zijn, brokjes te eten is heel belangrijk want ik wil dat me hondje kwaliteit eten krijgt , op het moment krijgt ze een goedkoper merk maar ik heb me 8 kilo zak royal canin al klaar staan om langzaam naar over te stappen als ze eenmaal brokjes wilt eten. zindelijk is ze al wel, wandelen deed ze nooit want er is een wereld voor haar open gegaan sinds ze hier is kwa het wandelen. 2e baasje liet ze gewoon in de achtertuin hun behoefte doen, ongelovelijk hoe weinig sommige mensen van honden weten elke hondenliefhebber weet dat een hond niet alleen wandelt om behoefte te doen maar ook om de geest te stimuleren, het is gewoon hun ding geurtjes ruiken en met andere hondjes spelen.

morgen haar laatste pilletje en ze zal er snel van haar kennelhoest afzijn waarna ze eindelijk met andere hondjes contact mag maken en lekker spelen (ze wil zo graag met de andere boomertjes hier in de buurt spelen!) 

ze heeft een paar vlooien die ik nog niet kan behandelen pas na de kennelhoest behandeling en kan ik onder de vlooienbehandeling gewoon ook een wormkuurtje erbij doen?

ze duwt soms haar voerbak (brokjes) volledig van haar af (ook gaat het brokken eten moeizaam) dit kan allemaal natuurlijk nog te maken hebben met het overbelaste keeltje van het hoeste, brokjes doen dan wel zeer vergeleken met zachte vlees vanuit die pakjes.

Wanneer kan ik haar het beste leren alleen te zijn? ik ken het ritueel beginnend met een paar minuutjes en niet toegeven aan blij gedrag bij terugkomst (het moet natuurlijk normaal worden), aangezien ze 9 maandjes oud is een traumatische start heeft gehad en hier nog maar sinds maandag is lijkt me het beter om dit of volgende week op te pakken of desnoods nog een weekje te wachten?

alle tips zijn welkom ook wat ik niet vraag :)  

groet, 

Sander en een pootje van daisy (ookal ligt mevrouw nu languit op de bank te slapen ^^)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

och wat heeft Daisy een slechte start gehad. Ik ben blij dat ze nu mag gaan leren wat het is om belangrijk gevonden te worden en de verzorging en liefde te krijgen die ze verdiend.

 

Ik zou persoonlijk gewoon een hele tijd een rustig vast dagschema aanhouden, zodat ze in het ritme komt en zo op een ontspannen manier als vanzelf leert wat de bedoeling is, en dat ze nu ergens terechtgekomen is waar ze zichzelf mag zijn.

 

Van een stichting die honden herplaatst, kreeg ik wat tips om vertrouwen te winnen, misschien heb je er ook iets aan

 

stem en houding altijd rustig naar de hond toe

in alle rust laten eten en slapen

niet naar de hond toelopen maar haar naar jou toe laten komen, niet over de hond heenbuigen

niet gaan trainen onder druk, wel als ze het leuk vindt wat verstopspelletjes, zoals lekkertjes verstoppen.

de wandelingen in het begin nog saai en rustig houden, niet teveel indrukken tegelijkertijd, en dit langzaam aan in het tempo van de hond uitbreiden.

 

 

Ik zou omdat haar weerstand nu niet optimaal is, haar geen wormenkuur en anti- vlo en tekenmiddelen geven, grote kans dat dat teveel is voor haar immuunsysteem en ze problemen krijgt met haar gezondheid.

Wel natuurlijk even elke dag nakijken op vlooien. Ontlasting kan je laten onderzoeken, dan hoeft ze geen onnodige wormenkuur te krijgen.

 

Wb het eten zou ik omdat ze dus al heel wat gemist lijkt te hebben in een belangrijke groei periode gaan voor een goede biologische kvv of brok waar alles inzit wat ze nodig heeft. Zoals bijv. Bandit of Darf Eko.

honden page profiel Sander Sander

honden foto van Sander

Bedankt voor je reactie! ben blij dat ik even een verhaaltje deed want je zei wat waar ik totaal niet over nagedacht had en wat zeer belangrijk is. 

"Ik zou omdat haar weerstand nu niet optimaal is, haar geen wormenkuur en anti- vlo en tekenmiddelen geven, grote kans dat dat teveel is voor haar immuunsysteem en ze problemen krijgt met haar gezondheid."

Hier zal ik dus even een tijd mee moeten wachten tot ze een langere tijd aan de brokken zit? ik ben wel vanplan vlooien te gaan bestrijden bij haar in de toekomst maar hier had ik totaal nog niet over nagedacht dat ze inderdaad een zwakker immuumsysteem heeft.

en kwa brokken denk ik dat royal canin toch wel een goede keuze is? is kwalitatief goed voer. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Wat zijn precies de ingredienten van de Royal Canin? Ik weet dat het voer vroeger BHA en BHT bevatte, wat als landbouwgif bekend staat Msschien nog steeds maar onder een andere benaming? Ik zou dat even heel goed uit gaan zoeken. Royal Canin Staat in elk geval niet bekend om zijn hoge kwaliteit aan voedingsstoffen. Bovendien deden ze aan dierproeven, waar ik niet achter sta. 

Maar wie weet is alles verbeterd ondertussen. Zoals ik al zei, wel even goed uitzoeken.

 

Op deze site vind je trouwens heel veel informatie over voer

 

https://www.voerwijzer.com/

 

Altijd natuurlijk maar juist met een hondje als Daisy lijkt mij een hoge kwaliteit van voer heel belangrijk.

 

Ik zou haar gewoon elke dag even nakijken op vlooien, tenminste zo doe ik het, maar als je haar anti vlo en tekenmiddelen wil geven zou ik voor natuurlijke middelen gaan eerst maar. 

Het belangrijkst is nu toch om haar eerst maar sterk en gezond te krijgen. 

 

 

honden page profiel Sander Sander

honden foto van Sander

516112.jpg

ik heb even een foto gemaakt, hoop dat het leesbaar is XD

is er niet iets wat ik er tijdelijk bij kan doen voor extra voedingstoffen? boomer van me moeder eet voornamelijk royal canin precies hetzelfde en heeft nog nooit problemen gehad of dergelijke.

 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Hoi! Wat super dat je Daisy een nieuwe kans in het leven geeft! Je bezorgdheid voor haar spat van t scherm.

 

Ik heb geen ervaring met herplaatsers of extreem angstige honden. Maar iets dat me opviel in je tekst was dat je zei dat je haar nirt consequent op durft te voeden/de regels durft te lezen, omdat ze zo bang is.

Consequent betekent niets anders dan altijd hetzelfde doen. Elke keer dat de hond op de bank springt wat niet mag (om een voorbeeld te noemen), doe je hetzelfde. Dat kan zijn dat je begint te schreeuwen en haar bruut van de bank af werkt (wat natuurlijk niet bevorderend werkt voor de vertrouwensband) of je pakt haar rustig op en zet haar aan je voeten neer, terwijl je op rustige toon iets zegt in de trand van 'nee, niet op de bank, kom hier maar lekker liggen in je mand bij mijn voeten'.

Zolang je altijd hetzelfde doet, ben je consequent maar de resultaten zullen heel verschillend zijn.

 

Ik denk dat Daisy een consequente benadering heel hard nodig heeft, het geeft duidelijkheid en dus rust. Dat kan juist heel goed helpen om haar vertrouwen te winnen.

 

Naar het voer zou ik even goed kijken, volgens mij is Royal Canin geen uitzonderlijk goed brokkenmerk. Voor hetzelfde geld kun je betere kwaliteit kopen. Veel verstand heb ik niet van brokken, ik ben voorstander van kvv (rauw vlees), ik denk dat dat beter is. Op de site die Dobry gaf, voerwijzer, kun je veel informatie vinden over zowel brokken als vlees. Bekende goede namen in de brok zijn volgens mij Orijen, Carnilove, Taste of the Wild, Wolf of Wilderness, etc. Ze staan allemaal op voerwijzer.

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Wat een sneu verhaal voor kleine Daisy. Gelukkig nu een forever home en het klinkt alsof je heel goed weet waar je mee bezig bent om haar weer volledig hond te kunnen laten zijn.

 

Ik wil ook ff inspringen op het voer hp-angel royal Canin is absoluut niet mijn soort voer. Tenzij ik een echt ziek dier heb dat op een heel specifiek dieet moet dat ik alleen van royal Canin kan krijgen zou ik het misschien geven maar nog steeds liever niet. 

Ze zijn duur door hun naamsbekendheid. Maar ik betaal liever voor vlees in mijn brok dan voor Suikerbietenpulp cool de dierproeven etc helpen hun zaak ook niet wat mij betreft. 

De merken die Dobri noemde zijn erg goed. Als je iets goedkoper wilt kun je wolf of wildernis of taste of the wild geven. Ik ben ook erg fan van Edgar en Cooper tegenwoordig, die brokjes zijn ook wat kleiner. 

 

honden page profiel Sander Sander

honden foto van Sander

Zat even gauw te kijken naar wolf of the wilderness brokken, graanvrij brokken las ik, ik heb me vanavond wat meer verdiept in wat een hond nodig heeft en vlees (geschikt voor mensen consumptie) is toch een prioriteit. Granen waren volgens mij helemaal niet goed.

Die wolf of the wilderness zag er overigens ook nog goedkoper uit dan royal canin. Echter vraag ik me af wat daisy nu vooral nodig heeft. Nogmaal ik ben er zeker van dat ze heel hard is aangepakt maar ben niet zeker van wat voor voeding ze kreeg bij het 1e baasje. De onzekerheid of ze in iedergeval wat benodigde stoffen heeft gehad is aanwezig, ik weet het niet. 

Daisy is niet extreem angstig, misschien heb ik get fout geformuleerd. Ze reageerde extreem angstig na een ongelukje. Wel is ze heel erg onderdanig, gaat snel plat liggen en bij de dierenarts gaf ze zich volledig over, weer die ondanigheid.

Wil graag weten waar ik naar moet zoeken? Welke voedingstoffen zijn belangrijk? Of is een pup pakket goed genoeg voor haar?

En inderdaad moet ik gewoon consequent zijn op een rustige manier.

Wanneer kan ik beginnen met het aanleren van alleen zijn? Aangezien dit al haar 3e nieuwe huis is (stel je voor dat jij heen en weer wordt gesleept en maar moet wenen). Ik dacht zelf om midden/eind volgende week te beginnen? Of zal ik nog een weekje wachten? Dat ze dan 2 weken gewend is.

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Ik ben het eens met wat Vera zegt over consequent zijn. Consequent zijn betekent puur dat je zegt wat je doet, en doet wat je zegt. Dit is juist heel belangrijk voor je hondje, zodat hij weet waar hij aan toe is bij jou. Je mag best corrigeren, mits het op een manier gebeurt die bij het hondje past. Waar je bij een andere hond misschien harder 'nee' zegt, moet je bij dit hondje misschien wat zachter praten. Maar beide keren ben je consequent. Het een hoeft het andere niet uit te sluiten.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Eeens met de mensen hierboven, niet te snel gaan en/of goed kijken naar je hond, elke hond is anders.

Over de vlooien, als je dan toch een pipet geeft, geef dan een pipet die ook wormen bestrijd, adcocate, ik dacht stronghold ook, en er zijn er vast meer. Ze werken vaak niet tegen teken, maar als je nu nog netjes op paden blijft dan ben je in ieder geval van de vlooien af.

Ik zou als de vlooien erg zijn het huis zelf ook behandelen met omgevingspray.

 

honden page profiel Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.Nadine Lilly,Queenie R.I.P.

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.

Fijn dat je het hondje een goede thuis geeft veel succes ermee hp-thumbsup

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Ik zou omdat haar weerstand nu niet optimaal is, haar geen wormenkuur en anti- vlo en tekenmiddelen geven, grote kans dat dat teveel is voor haar immuunsysteem en ze problemen krijgt met haar gezondheid.
Wel natuurlijk even elke dag nakijken op vlooien. Ontlasting kan je laten onderzoeken, dan hoeft ze geen onnodige wormenkuur te krijgen. "

De hond heeft dus al.vlooien en dat is ook niet goed voor het immuunsysteem en het herstel van de kennelhoest. Daarnaast wordt het ook een hele opgave om van de vlooien af te komen als je ze eerst een periode zich laat voortplanten in je huis. Moet er ook.niet aan denken een hond met vlooien in je bed. Dat is namelijk waar TS de hond laat slapen. 

honden page profiel Sander Sander

honden foto van Sander

" De hond heeft dus al.vlooien en dat is ook niet goed voor het immuunsysteem en het herstel van de kennelhoest. Daarnaast wordt het ook een hele opgave om van de vlooien af te komen als je ze eerst een periode zich laat voortplanten in je huis. Moet er ook.niet aan denken een hond met vlooien in je bed. Dat is namelijk waar TS de hond laat slapen.  "

Wat bedoel je met ts? 

Overigens heb ik sprays gevonden die vlooien eitjes zal doden, zal ik dit gebruiken? Is dit veilig voor de hond? Natuurlijk verschoon ik me bed meer.

 

Edit: wil niet dubbelposten dus maar zo: ik heb het een en ander opgezocht over goed voer en zit te denken te kiezen tussen: wolf of the wilderness, taste of the wild of acana.

Iemand een idee wat het beste zal passen bij daisy?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" De hond heeft dus al.vlooien en dat is ook niet goed voor het immuunsysteem en het herstel van de kennelhoest. Daarnaast wordt het ook een hele opgave om van de vlooien af te komen als je ze eerst een periode zich laat voortplanten in je huis. Moet er ook.niet aan denken een hond met vlooien in je bed. Dat is namelijk waar TS de hond laat slapen.  "

nee je will natuurlijk geen vlooienplaag, toch is af te wegen wat op dit moment verstandiger is, een zeker weten voor het immuunsysteemverzwakkende behandeling, met wie weet wat voor gevolgen, ik denk aan allergieen bijv. of eerst een andere aanpak proberen nu het hondje zo kwetsbaar is en eerst maar werken aan een goed immuunsysteem.

 

Met die brokken heb ik geen ervaring, maar ze lijken me alle drie beter dan royal canin. 

 

Onderstussen natuurlijk wel ook aan het voorkomen van een vlooienplaag werken,   ik  zou de hond goed kammen met een vlooienkam, dan wassen met een shampoo waar neem in zit, evt. de achterhand een tijdje insmeren met een goede neemolie, dat doodt alle bacterieen, vlooien, mijten en is huidvriendelijk.

 

Verder voor het huis staan hier ook veel tips

https://degroeneos.nl/ultieme-artikel-natuurlijke-vlooienbestrijding/

 

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

Toch verwonder ik me altijd over de royal canin haat hier. Soms (in mijn geval twee keer) kan het juist de oplossing zijn om een zieke hond er weer bovenop te krijgen. Ik vind het ook geen voer voor altijd (al ken ik zat honden die er gezond oud op zijn geworden). Maar kom op zeg een beetje open minded zijn kan geen kwaad. Net als dat ik altijd open minded naar alternatieve holistische aanpakken kijk. Ik zet alle twee in, kijk gewoon per keer wat werkt. En vaak is het een combi. Royal canin met Chinese kruiden de laatste keer, geloof het of niet :).

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Toch verwonder ik me altijd over de royal canin haat hier. Soms (in mijn geval twee keer) kan het juist de oplossing zijn om een zieke hond er weer bovenop te krijgen. Ik vind het ook geen voer voor altijd (al ken ik zat honden die er gezond oud op zijn geworden). Maar kom op zeg een beetje open minded zijn kan geen kwaad. Net als dat ik altijd open minded naar alternatieve holistische aanpakken kijk. Ik zet alle twee in, kijk gewoon per keer wat werkt. En vaak is het een combi. Royal canin met Chinese kruiden de laatste keer, geloof het of niet :-). "

dat heeft met haat of niet open minded willen zijn niets te doen, het gaat om de ingredienten die verwerkt worden. 

 

Ik wil in elk geval geen landbouwgif in het voer voor mijn hond of mezelf hebben, mij is nog onduidelijk of dat er nog steeds in zit of niet.

 

Verder is me te onduidelijk wat er precies inzit.

Welk gevogelte wordt er gebruikt, waar komt het vandaan, is het van plofkippen die vol zitten met groeihormonen en altijd verkeerd voedsel kregen, of van een gezonde kip die lekker kon rondscharrelen en goed voor kippen geschikt voer kregen.

Hydrolysat van dierlijke eiwitten, welke dieren dan, welk deel van de dieren?

Bietenpulp, de resten van eindeloos bewerkte suikerbieten die geen enkele voedingswaarde meer hebben? (ik dacht ooit dat het gezonde pulp was van de rode biet, maar dat is dus niet zo).

Visolie, van welke vis, waar gevangen, is het onderzocht op zware metalen?

Sojaolie? Is die afkomstig van de sojaplantages uit Zuid Amerika die zwaar besproeid zijn met chemikalien en waarvoor hele oerwouden omgekapt worden? 

 

 

Dat zijn zo van die vragen die meespelen bij het kopen van voer, wat wil je, wat juist niet...

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

" dat heeft met haat of niet open minded willen zijn niets te doen, het gaat om de ingredienten die verwerkt worden. 
 
Ik wil in elk geval geen landbouwgif in het voer voor mijn hond of mezelf hebben, mij is nog onduidelijk of dat er nog steeds in zit of niet.
 
Verder is me te onduidelijk wat er precies inzit.
Welk gevogelte wordt er gebruikt, waar komt het vandaan, is het van plofkippen die vol zitten met groeihormonen en altijd verkeerd voedsel kregen, of van een gezonde kip die lekker kon rondscharrelen en goed voor kippen geschikt voer kregen.
Hydrolysat van dierlijke eiwitten, welke dieren dan, welk deel van de dieren?
Bietenpulp, de resten van eindeloos bewerkte suikerbieten die geen enkele voedingswaarde meer hebben? (ik dacht ooit dat het gezonde pulp was van de rode biet, maar dat is dus niet zo).
Visolie, van welke vis, waar gevangen, is het onderzocht op zware metalen?
Sojaolie? Is die afkomstig van de sojaplantages uit Zuid Amerika die zwaar besproeid zijn met chemikalien en waarvoor hele oerwouden omgekapt worden? 
 
 
Dat zijn zo van die vragen die meespelen bij het kopen van voer, wat wil je, wat juist niet... "

Ik ken geen voer waar precies op staat welke vis ze waar gevangen hebben maar dat terzijde. En ik vind het ook helemaal prima dat jij het niet wil gebruiken. Maar wat ik niet zo goed snap is waarom iemand anders het van jou ook niet mag gebruiken. Ik denk niet dat mensen het echt fijn vinden als je ze constant het gevoel geeft dat ze hun dier vergiftigen puur omdat ze andere keuzes maken dan jij. Ik heb in periodes ook royal canin gegeven aan mijn zieke hond, puur uit liefde en met alle goede bedoelingen. Het was het enige voer wat hij kon verteren en zijn ernstige ondergewicht verdween. En ja normaal geef ik ook liever iets biologisch zonder toegevoegde kleur en smaakstoffen. Maar uiteindelijk gaat het erom waar je hond het goed op doet. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Ik ken geen voer waar precies op staat welke vis ze waar gevangen hebben maar dat terzijde.
 
 
Sorry ik kan niet goed quoten, dus doe het even zo.
Zeker wel dat je kan zien waar de vis vandaan komt bij sommige brokken, en dus ook de visolie, ik wil bijvoorbeeld nooit geen zalmtoevoeging, omdat zalm vaak gekweekt is en veel AB bevat en andere troep om die vissen lekker snel te laten groeien.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Ik ken geen voer waar precies op staat welke vis ze waar gevangen hebben maar dat terzijde. En ik vind het ook helemaal prima dat jij het niet wil gebruiken. Maar wat ik niet zo goed snap is waarom iemand anders het van jou ook niet mag gebruiken. Ik denk niet dat mensen het echt fijn vinden als je ze constant het gevoel geeft dat ze hun dier vergiftigen puur omdat ze andere keuzes maken dan jij. Ik heb in periodes ook royal canin gegeven aan mijn zieke hond, puur uit liefde en met alle goede bedoelingen. Het was het enige voer wat hij kon verteren en zijn ernstige ondergewicht verdween. En ja normaal geef ik ook liever iets biologisch zonder toegevoegde kleur en smaakstoffen. Maar uiteindelijk gaat het erom waar je hond het goed op doet.  "

Daarnaast zal je je andere zaken af moeten vragen: Geen massale landbouw? Dan hebben we geen aarde genoeg om iedereen en diens honden te eten te geven. Maximaal vlees? Kost nog meer landbouw grond is zeer vervuilend. Slecht voor het milieu.

 

En dan die suikerbietenpulp. Zit geen voedingswaarde in.. maar hier promooten haast wekelijks sperziebonen OMDAT daar geen voedingswaarde in zit.

 

Het is allemaal nogal naief op zijn minst.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

@Joop; Je stelt hier dus zelf al dat je inderdaad niet weet waar die vis vandaan komt.

 

Je noemt dat je geen zalm wil omdat je niet weet waar die zalm vandaan komt. Ik kan me trouwens niet voorstellen dat een milieubewust iemand zijn hond wilde zalm wil voeren. Een soort uitroeien voor jouw huisdier? Juist daarom bestaat er kweekzalm. 

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

" Daarnaast zal je je andere zaken af moeten vragen: Geen massale landbouw? Dan hebben we geen aarde genoeg om iedereen en diens honden te eten te geven. Maximaal vlees? Kost nog meer landbouw grond is zeer vervuilend. Slecht voor het milieu.
 
En dan die suikerbietenpulp. Zit geen voedingswaarde in.. maar hier promooten haast wekelijks sperziebonen OMDAT daar geen voedingswaarde in zit.
 
Het is allemaal nogal naief op zijn minst. "

Sperziebonen worden alleen aangeraden bij overgewicht voor zover ik weet. Zodat ze geen "honger" hebben tijdens het afvallen. 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Hoi Sander,

Wat een leuk hondje is Daisy, ze lijkt op mijn Pepijn!  Wat zal ze blij zijn dat ze bij jou terecht is gekomen. Je zult geduld met haar moeten hebben en je zult zien dat ze jouw liefde waardeert.

Wat betreft het eten - laat discussie hierboven maar even voor wat het is.  Ik zie het altijd eenvoudiger. Het hoofdbestanddeel van Royal Canin is graan, het hoofdbestanddeel van de merken die jij ook noemt (Wolf of Wilderness, Taste of the Wild of Acana) is vlees of vis. Dus ik stel me voor dat dat beter bij een hond past dan graan...

Ik laat wekelijks honden uit die Royal Canin krijgen (asielhonden) en die produceren enorme hoeveelheden poep. Mijn Pepijn krijgt W of W en heeft weinig en stevige ontlasting.  Ik koop altijd de 'proefpakketten' , vijf zakken van 1 kg in 5 verschillende smaken.  Dat gaat er goed in en komt er goed uit.... hp-shiny.

Ik wens je wijsheid, maar ga sowieso niet te snel over van het ene naar het andere voer, dat kan diarree tot gevolg hebben.   Heel veel geluk plezier en liefde gewenst met Daisy.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" @Joop; Je stelt hier dus zelf al dat je inderdaad niet weet waar die vis vandaan komt.
 
Je noemt dat je geen zalm wil omdat je niet weet waar die zalm vandaan komt. Ik kan me trouwens niet voorstellen dat een milieubewust iemand zijn hond wilde zalm wil voeren. Een soort uitroeien voor jouw huisdier? Juist daarom bestaat er kweekzalm.  "

Ik geef helemaal geen zalm. en het is Yoop hp-wink  En ik vraag me af, kan je nog wel milieu bewust vis voeren?

Diervriendelijk ( zover dat dat kan) wel en ecologisch biologisch heb ik jaren gedaan voor Faro.

Maar het koste me wel 200 euro per maand, het is dat mijn hond het alleen daar goed op deed, nu hij overleden is en we Sam hebben geef ik gewoon een brok, met de resten van Faro zijn eten waarvan ik nog zoveel heb.

Ik zeg nergens dat ik zo milieu bewust voer, mij gaat het om de AB die in de voeding zit, dat wil ik mijn hond niet geven.

 

 

honden page profiel Sander Sander

honden foto van Sander

" Hoi Sander,
Wat een leuk hondje is Daisy, ze lijkt op mijn Pepijn!  Wat zal ze blij zijn dat ze bij jou terecht is gekomen. Je zult geduld met haar moeten hebben en je zult zien dat ze jouw liefde waardeert.
Wat betreft het eten - laat discussie hierboven maar even voor wat het is.  Ik zie het altijd eenvoudiger. Het hoofdbestanddeel van Royal Canin is graan, het hoofdbestanddeel van de merken die jij ook noemt (Wolf of Wilderness, Taste of the Wild of Acana) is vlees of vis. Dus ik stel me voor dat dat beter bij een hond past dan graan...
Ik laat wekelijks honden uit die Royal Canin krijgen (asielhonden) en die produceren enorme hoeveelheden poep. Mijn Pepijn krijgt W of W en heeft weinig en stevige ontlasting.  Ik koop altijd de 'proefpakketten' , vijf zakken van 1 kg in 5 verschillende smaken.  Dat gaat er goed in en komt er goed uit.... .
Ik wens je wijsheid, maar ga sowieso niet te snel over van het ene naar het andere voer, dat kan diarree tot gevolg hebben.   Heel veel geluk plezier en liefde gewenst met Daisy. "

Ja ik dacht er ook aan om eens een proefpakket te kopen, zijn deze voor pups bestend? Ze heeft denk ik wel benodigde voeding gemist. 

Morgen denk ik even bestellen, als ze aan de brokjes zit zal ik wel wat updates geven in deze topic. Pepijn ziet er schattig uit zo met dat rode dasje of wat t dan ook is xD staat goed!

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Ik zie dat er geen proefpakketten van pupvoeding bestaan, maar je  kunt  een paar kleine verpakkingen van 1 kg kopen, of een 5 kg verpakking. Maar je hebt toch nog een grote zak Royal Canin, dat is toch ook zonde..!

Pepijn heeft dit tuigje aan :  https://www.bol.com/nl/p/bobby-hondentuig-carnaval-nylon-t-shirt-multicolor-32-45-cmx16-mm/9200000052017755/     Ik vond dat in een uitverkoopbak bij de dierenwinkel voor € 5,00  (!!!)  dat kon ik natuurlijk niet laten liggen....   Pepijn heeft buiten altijd een tuigje aan, nooit een halsband.

honden page profiel Sander Sander

honden foto van Sander

" Ik zie dat er geen proefpakketten van pupvoeding bestaan, maar je  kunt  een paar kleine verpakkingen van 1 kg kopen, of een 5 kg verpakking. Maar je hebt toch nog een grote zak Royal Canin, dat is toch ook zonde..!
Pepijn heeft dit tuigje aan :  https://www.bol.com/nl/p/bobby-hondentuig-carnaval-nylon-t-shirt-multicolor-32-45-cmx16-mm/9200000052017755/     Ik vond dat in een uitverkoopbak bij de dierenwinkel voor € 5,00  (!!!)  dat kon ik natuurlijk niet laten liggen....   Pepijn heeft buiten altijd een tuigje aan, nooit een halsband. "

De zak royal canin gaat dan naar me moeder toe, bowi de boomer van haar heeft altijd royal canin dus het wordt niet zomaar weggedaan.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Ik ken geen voer waar precies op staat welke vis ze waar gevangen hebben maar dat terzijde. En ik vind het ook helemaal prima dat jij het niet wil gebruiken. Maar wat ik niet zo goed snap is waarom iemand anders het van jou ook niet mag gebruiken. Ik denk niet dat mensen het echt fijn vinden als je ze constant het gevoel geeft dat ze hun dier vergiftigen puur omdat ze andere keuzes maken dan jij. Ik heb in periodes ook royal canin gegeven aan mijn zieke hond, puur uit liefde en met alle goede bedoelingen. Het was het enige voer wat hij kon verteren en zijn ernstige ondergewicht verdween. En ja normaal geef ik ook liever iets biologisch zonder toegevoegde kleur en smaakstoffen. Maar uiteindelijk gaat het erom waar je hond het goed op doet.  "

nou ik heb mijn eerste hond ook met de allerbeste bedoelingen rc gegeven, ik ging toen van de veronderstelling uit dat dit samengesteld was door specialisten, die het beste met hun clienten en honden voor hadden. Inmiddels is dit misschien zo, maar indertijd, ik spreek over jaren geleden kwam er aan het licht dat er landbouwgif in verwerkt was en andere rommel. 

 

Ik wijs hier in dit topic met de beste bedoelingen voor het hondje de ts er op om even goed te checken wat er allemaal in het voer zit, ikzelf vind het te onduidelijk. 

Juist omdat nu het hondje al ziek is/was, kan nog meer belasing toch voor erg nare ontwikkelingen zorgen.

Het was zeker niet de bedoeling om ts of wie dan ook een slecht gevoel te geven, ik vind juist dat hij er zo te lezen alles aan doet om het hondje gezond en gelukkig te maken, en ik ben ervan overtuigd dat dit met iedereen hier het geval is.

 

 

honden page profiel Sander Sander

honden foto van Sander

Net even de vuilniszak in grondcontainer gedaan en gelijk even 10 minuutjes buiten blijven staan, ze was blij dat ik terug was maar ik gaf niet toe aan die vreugde heb wat te drinken gepakt en even op de bank zitten wat drinken, ondanks zij blij was dat ik terug was even dat genegeerd en even beetje rond gekeken, ze is nergens aan gaan kauwen behalve dat me bank kussen verplaatst was nadat ze in de gaten had dat ik niet toegaf aan haar is ze op de bank maar rustig gaan liggen, probeer dit al een beetje op te bouwen want ze moet echt wennen aan een uurtje of 2 alleen zijn, ben er van overtuigt dat ik goed heb gehandeld en hoop dat ze eraan went.

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

" De hond heeft dus al.vlooien en dat is ook niet goed voor het immuunsysteem en het herstel van de kennelhoest. Daarnaast wordt het ook een hele opgave om van de vlooien af te komen als je ze eerst een periode zich laat voortplanten in je huis. Moet er ook.niet aan denken een hond met vlooien in je bed. Dat is namelijk waar TS de hond laat slapen.  "

Dit dus, en verder vind ik het ook eigenaardig dat iemand die hier gewoon wat tips vraagt over z'n herplaatster gelijk de hele pro-vers voer maffia over zich heen krijgt hp-smile

 

Dus, aan TS (topic starter, dat ben jij dus, Sander): gewoon die vlooien bestrijden (die wil je écht niet in bed) en Royal Canin is een prima brok. Geloof niet alle spookverhalen op dit forum over voeding en chemische stoffen. Er is nog nooit één degelijk onderzoek gepubliceerd waaruit blijkt dat vers vlees beter is dan brok, en omgekeerd wel.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Net even de vuilniszak in grondcontainer gedaan en gelijk even 10 minuutjes buiten blijven staan, ze was blij dat ik terug was maar ik gaf niet toe aan die vreugde heb wat te drinken gepakt en even op de bank zitten wat drinken, ondanks zij blij was dat ik terug was even dat genegeerd en even beetje rond gekeken, ze is nergens aan gaan kauwen behalve dat me bank kussen verplaatst was nadat ze in de gaten had dat ik niet toegaf aan haar is ze op de bank maar rustig gaan liggen, probeer dit al een beetje op te bouwen want ze moet echt wennen aan een uurtje of 2 alleen zijn, ben er van overtuigt dat ik goed heb gehandeld en hoop dat ze eraan went. "

ja langzaam opbouwen maar

als ze blij is je weer te zien mag je ook best even gewoon neutraal hallo Daisy zeggen hoor,maar idd niet een hele show ervan maken, gewoon zo natuurlijk mogelijk doen. Komt vast goed.

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^