Engelse bulldog - jeuk aan staart en oortjes & geur

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel chanelchanel

Dag mensen!

Ik heb nog niet zo lang geleden een lekker levendige bulldog geadopteerd van 8 jaar. Een probleem dat ze altijd al gehad heeft (volgens haar vorige baasje) is jeuk aan de staart.  Dan gaat ze rondjes draaien op het tapijt (niet echt "sleetje rijden" maar echt rondjes draaien). Het is zo'n typische interne bulldogstaart; volgens de dierenarts zijn de huidplooien erg gevoelig aan infecties en komt de geur daarvan. Nu maak ik de staart elke dag schoon, maar m'n bulletje blijft dit doen. Ook de anaalklieren zijn nagekeken. 

Ook in haar oortjes heeft ze quasi altijd jeuk of last. Volgens de dierenarts ook een gevolg van de dikke huidplooien in de gehoorgangen. Daar wordt ze telkens voor behandeld. 

Ik heb nog geen ervaring met bulldogs (m'n vorige honden waren border collie & fox) en vraag me nu af of dit een veel voorkomend probleem is onder bulletjes. Misschien weet iemand een efficiëntere oplossing voor deze staartjeuk? Ik heb al eens gezocht naar een dierenarts die specifiek ervaring heeft met bulldogs maar nog niet meteen een gevonden.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Nee ervaring met bullen heb ik niet, maar weet wel dat ze huidplooien hebben....je zou neemolie op de jeukplekken van de staart in kunnen masseren....dat verminderd drastisch de jeuk en hersteld de huid zodat de huid soepel wordt.....zal eens het even voor je opzoeken...

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Wat leuk dat jullie een bull van acht jaar in huis nemen .

Dierenkliniek Sleeuwijk is gespecialiseerd in bullen ,misschien kan je daar eens advies vragen ?

Ik heb ook bullen maar ken dit probleem niet ,

Veel succes .

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Neemolie......

 / Natuurlijke Oliën

Naissance Neem, Refined Oil 250ml

 

9.99

Naissance Neem, verfijnde olie in een grote fles welke effectief is voor de behandeling van huidaandoeningen, het bevordert de genezing en elasticiteit van de huid.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Is niet voor de oren hoor,  maar wat hier boven staat, je kan eens informeren in de kliniek van bullen Sleeuwijk.

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Wat fijn dat je een Bulletjje van 8 jaar een warm mandje geeft!

Ik ben het met het advies om langs Sleeuwijk te gaan eens.

Ik ben daar 1 keer met een Duitse Herder geweest en zat daar als vreemde tussen allemaal bulletjes, ze zijn hier inderdaad in gespecialiseerd.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^