Fenna en gedragstherapie, update loops!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" De gedragstherapeute weet zeker de karakteristieke trekjes van een Border Collie hoor, maar ik maak net zoals Luz zegt geen keuze op basis van het ras. 
 
Fenna is verkocht als een Border en de eigenaar van de teef beweert dat zij een werklijn is (wat qua uiterlijk wel kan kloppen). Ze heeft echter geen stamboom, dus wie weet wat het echt is. 
 
De enige reden waarom nu alleen op rust en die kleine punten word gefocust is omdat Fenna nu niks kan leren wegens die aanhoudende stress. Ik kan letterlijk niks met haar beginnen, ben al heel blij als ze met wandelen ook maar 1 seconde naar me kijkt . Of als ze gaat zitten buiten als ik dat vraag. 
Zodra de rust in het koppie er is, gaan we trainen op de buiten'problemen'. En kan ik misschien gaan kijken naar een sport om samen te doen! Speuren heb ik bekeken maar hier in de buurt is helaas vrij weinig te vinden. 
Ik heb wel een adresje gevonden waar we agility mogen proberen, 1 op 1 en de omgeving schijnt vrij prikkelarm te zijn.  "

Fenna is net zo oud als Elsa. Bij Elsa werd de behoefte duidelijk toen zij 6 maanden oud was en je mag bijna niets met je hond tegenwoordig voor ze minstens 1 jaar oud zijn. Het is voor ons dan ook echt zoeken geweest tot ze langzaam aan de slag mocht bij de schapen.

 

In eerste instantie wilde ze ook niets weten van hersenwerkjes.. maanden later ging dat beter en hielp ons dat om de dagen tussen de trainingen te overbruggen. Bij haar was dat dwarse maar ook neerslachtige, gedrag duidelijk opbouwend van training tot de volgende training. Zelfs bij het opstaan op zaterdagmorgen was het al weg; ze wist gewoon dat ze die dag 'eindelijk' weer mocht..

 

Nu zijn we 3 tot 4 dagen per week bij de schapen. Soms intensief, soms met nauwelijks actie (alleen even helpen met voeren of verplaatsen). Maar dat is goed zo. Verder wandelen we veel, als het kan in losloopgebieden.

 

Ik vraag me wat dingen af: In hoeverre heb je haar rustnemen aangeleerd als pup? Wat doe je nu met Fenna behalve wandelen? Wat doe je zelf (thuis) aan gehoorzaamheidstraining? Stress komt bij een BC vaak voort uit overbelasting of verveling (vooral het ontbreken van de mentale inspanning; het zelf na mogen denken en op mogen lossen).

 

Ik zou zelf Fenna juist aan het werk zetten, desnoods alleen een beetje om een penn met schapen heen crossen. Gewoon om stress door verveling uit te sluiten /op te lossen. Speuren is niet bij uitstek geschikt voor een BC; ze zijn meer op oog en oor gefocust dan op neus. O, en Fenna ook 1 op 1 tijd geven met wandelen.

honden page profiel De 3 musketiersDe 3 musketiers 3 doggies

honden foto van De 3 musketiers

Laat haar nu gewoon het advies van de GT volgen...

honden page profiel KlaraKlara 3 doggies

Leuke discussie, in hoeverre kijk je naar het ras. Ik merk dat ik dat wel doe. In de basis ben ik bij alle rassen die ik heb gehad even consequent maar mijn aanpak en werkpuntjes zijn echt wel verschillend per hond. Bij mijn borders oefen ik van jongs af aan op rust en een uitknopje. Bij de sheltie op het niet blaffen en bij de aussen op het niet te zelfstandig keuzes maken en najagen. Iets wat nu eenmaal in het ras zit kun je in mijn ogen niet helemaal negeren. Ik ben niet zo zwart wit qua werk en showlijn trouwens. Mijn showlijn aus is de beste werkhond die ik ooit heb gehad. Focus, intelligent en een werklust van heb ik jou daar. Terwijl mijn werklijn pas aan gaat als ze het leuk vind.  Het is alijd goed om bij de opvoeding het fokdoel on je achterhoofd te houden. Daar wil ik niet zeggen dat je met een border perse naar de schapen moet. Als ze zo gespannen is zou ik ook voor een low-energy sport gaan kijken zoals speuren of hoopers.  Maar inderdaad pas als je de basis met hulp van de GT weer wat op orde hebt. Rust in een koppe krijgen is super moeilijk. Overigens vind ik Geertje Schijf ook een hele goede op dit gebied mocht je er met deze GT niet uitkomen. Ze is specialist in borders met dit gedrag. Want je bent echt niet de enige die hiermee worstelt. En het is ook niet alleen opvoeding er zit vaak ook iets erfelijks in. Ik wil jullie vooral veel succes wensen en hoop dat je met deze gt al een heel eind komt.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

" Leuke discussie, in hoeverre kijk je naar het ras. Ik merk dat ik dat wel doe. In de basis ben ik bij alle rassen die ik heb gehad even consequent maar mijn aanpak en werkpuntjes zijn echt wel verschillend per hond. Bij mijn borders oefen ik van jongs af aan op rust en een uitknopje. Bij de sheltie op het niet blaffen en bij de aussen op het niet te zelfstandig keuzes maken en najagen. Iets wat nu eenmaal in het ras zit kun je in mijn ogen niet helemaal negeren. Ik ben niet zo zwart wit qua werk en showlijn trouwens. Mijn showlijn aus is de beste werkhond die ik ooit heb gehad. Focus, intelligent en een werklust van heb ik jou daar. Terwijl mijn werklijn pas aan gaat als ze het leuk vind.  Het is alijd goed om bij de opvoeding het fokdoel on je achterhoofd te houden. Daar wil ik niet zeggen dat je met een border perse naar de schapen moet. Als ze zo gespannen is zou ik ook voor een low-energy sport gaan kijken zoals speuren of hoopers.  Maar inderdaad pas als je de basis met hulp van de GT weer wat op orde hebt. Rust in een koppe krijgen is super moeilijk. Overigens vind ik Geertje Schijf ook een hele goede op dit gebied mocht je er met deze GT niet uitkomen. Ze is specialist in borders met dit gedrag. Want je bent echt niet de enige die hiermee worstelt. En het is ook niet alleen opvoeding er zit vaak ook iets erfelijks in. Ik wil jullie vooral veel succes wensen en hoop dat je met deze gt al een heel eind komt. "

Geertje schijf kan ik inderdaad ook aanraden maar vrees dat dat uit de richting gaat zijn van TS 

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Bedankt voor jullie reacties hoor! Ik waardeer de meningen wel hp-smile. 

 

Fenna heeft 1x bij de schapen mogen kijken en werken en dat vond ze geweldig, ze had er ook duidelijk aanleg voor. Ikzelf daarintegen voel er helemaal niks voor, heb de feeling niet met de schapen, vind ze zelfs lichtelijk eng. 

Ik wil veel doen voor haar, maar elke week een flink stuk rijden voor iets waar ik zelf niets mee kan... dan kijk ik liever even verder naar andere opties zoals het speuren. 

 

Ik doe met Fenna ook snuffel-/hersenwerkjes en balans/coordinatie dingetjes. Verder korte volg oefeningetjes door onze straat en ze is dol op trekspelletjes, daar voeg ik dan oefeningen aan toe zoals 'vast' 'los' 'blijf' 'stop' etc. Daarin kan ze ook wel goed haar ei kwijt, noem haar vaak mijn politiehondje in opleiding tongue-out. 

 

Fenna neemt zelf de rust goed, als ze écht overprikkeld is gaat ze "verplicht" de bench in (waarmee ik bedoel; het deurtje zit doorgaans dicht en dan zetten we het open en gaat ze er zelf in liggen). Verder ligt ze dus graag op de bank en dan gaat ze ook echt slapen. Als ze heel moe is zoekt ze uit zichzelf haar mand op. 

 

 

Geertje Schijf ken ik niet maar onthoud ik zeker! Dank.

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Hallo allemaal! 

 

Na een stilte in dit topic wil ik toch weer graag een update delen met de ge√Įnteresseerde.

 

De GT waarmee wij zijn begonnen is hier 3 keer over de vloer geweest, vervolgens heb ik moet besluiten dat haar visie voor ons toch niet helemaal werkte. De uitgangspunten waren zeker goed en hebben we al veel uit kunnen halen, maar op een bepaald punt waren we het oneens en dat was voor haar de reden om de keuze aan mij voor te leggen; doorgaan op haar manier en mijn eigen mening aan de kant zetten, óf mijn eigen weg gaan en stoppen met de therapie.

Daar heeft best een aantal dagen denkwerk in gezeten haha.. hp-sleephappy. 

 

Vervolgens opzoek naar een nieuwe GT! Uitgekomen bij HondenLot. Ze was snel beschikbaar voor een afspraak bij ons thuis en afgelopen zondag was dat dan zover. 

 

Als er bezoek over de vloer komt zijn de honden altijd erg opgewonden en dus kon ze Fenna meteen 'in actie' zien; haar gedrag komt voornamelijk voort uit opwinding. Meteen kwam ze met tips om hierop in te spelen, namelijk Fenna een snuffelspel aanbieden in de bench. Ze had een oude spijkerbroek meegenomen en daar rolde we snoepjes in op, deurtje van de bench open, Fenna erin met de spijkerbroek en ze ging direct aan de snuffel. Tussendeur op een kiertje en Bruno en Charlie in de manden gestuurd met een koekje. Iedereen in de kamer (hele gezin was aanwezig want was rond lunchtijd) moest rustig op een plek gaan zitten. Fenna was na een tijdje klaar met snuffelen en ze mocht terug de kamer in, ze liep even een rondje door de huiskamer om te ontdekken dat iedereen rustig op zijn/haar plekje zat, en besloot daarop dat ze zelf ook kon gaan liggen. Een mooi iets om te zien!! 

 

We hebben een tijd gepraat over Fenna en wat er precies gaande is, we kwamen op ongeveer hetzelfde uit als de vorige GT namelijk dat ze erg veel last heeft van stress en dat ze er niet goed mee om kan gaan. Bruno is voor haar iets waarop ze het kan afreageren omdat hij het makkelijk toe laat en daarbij haar signalen blijkbaar niet goed genoeg opvangt. 

 

Kortom moeten we aan de volgende dingen gaan werken: 

- voorspelbaarheid, routines. 

Bijvoorbeeld, als ik de honden bij een roep en ze vraag een opdracht uit te voeren, ze belonen in een volgorde die áltijd hetzelfde is. Bruno, Charlie, Fenna. Altijd die volgorde. 

- tijdig herkennen van ongemak tussen de honden.

- cre√ęren van een 'veilige haven' voor Fenna, bij mijn vader thuis. Hier bij mijn moeder mag ze op de bank liggen/in de stoel, omdat ze dat als prettig ervaart. Bij mijn vader is dit helaas uit den boze hp-angel, dus ik ga voor haar een stretcher aanschaffen zodat ze alsnog een plekje heeft waar ze 'hoog' kan liggen! ¬†

- training per hond.

Bijvoorbeeld, ze moeten allemaal het commando 'blijf' gaan aanleren/beter beheersen, zodat ik ze in de manden kan laten liggen als er bezoek binnenkomt of als ik bijvoorbeeld in de keuken bezig ben, etc.. Ook als ik opsta om bijv. naar het toilet te gaan heb ik vaak als 3 nieuwsgierige aagjes achter mij aan, als ik terugkom valt Fenna vaak weer uit naar Bruno.

 

Als Fenna toch overgaat in het ongewenste gedrag richting Bruno (of Charlie, maar die kan er opzich prima mee omgaan), moeten we Fenna proberen te bereiken en haar een makkelijke opdracht geven zoals 'zit', als ze die uitvoert wordt ze beloond en sturen we Bruno naar zijn plaats, waar hij vervolgens wordt beloond. Fenna vraagt met haar gedrag om ruimte en dat krijgt ze op deze manier. 

 

 

Haar angst buiten hebben we ook besproken en bekeken, ze is met ons mee naar buiten geweest en we hebben een klein stukje gewandeld op de BAT manier. Ze was best wel geschokt over de ernst van Fenna's angst... waar ik zelf al lang tegen aan loop heeft zij ook meegekregen; Fenna is zo bang dat ze helemaal niet meer bereikbaar is voor afleiding en training. Het enige waar ze aan denkt is VLUCHTEN. 

Ik heb een aantal tips gekregen waaronder het lopen van een route die altijd hetzelfde is... en dan zo prikkelarm mogelijk. Oftewel, een kleine 200 meter door onze straat is 'veilig' en bij mijn vader alleen het hofje voor het huis en steegje vanaf door, een kleine 50 meter. 

 

Als ik merk dat Fenna's angst buiten haar gedrag binnenshuis dan alsnog be√Įnvloed kan ik een doorverwijzing krijgen naar een soort hondenpsychiater, die werkt met een stuk zwaardere medicatie dan ik momenteel al toedien (kruiden van CBD). De medicatie waar we dan over praten hebben echte werking op het brein...

 

Het is heel verdrietig om te horen dat Fenna hoogstwaarschijnlijk nooit over deze angst heen zal komen frown. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Bedankt voor de update, altijd interessant om te lezen.

 

Ik heb even op de site van HondenLot gegluurd en op het eerste gezicht ziet het er goed uit en ik hoop dat Fenna geholpen gaat worden met de tips.

 

Zou de relax o dog misschien voor haar van nut kunnen zijn? Het zou fijn zijn als je daar sterkere medicatie mee kan voorkomen.

Heeft ze het ook nog gehad over de relatie stress en voeding?

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Het is heel verdrietig om te horen dat Fenna hoogstwaarschijnlijk nooit over deze angst heen zal komen .  

Goed dat je andere hulp hebt ingeschakeld. Heb je met deze GT het gevoel dat je op dezelfde golflengte zit?

 

Wat een angstige hond is Fenna! Dat lijkt me erg moeilijk om mee om te gaan.

Zie je daar zelf een verklaring voor? Waren de voorouders ook zo angstig?

honden page profiel chayenne & dolcineachayenne & dolcinea 3 doggies

honden foto van chayenne & dolcinea

Wat jammer dat fenna zo angstig is, ik volg graag mee vind her best Intresant

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

" Bedankt voor de update, altijd interessant om te lezen.
 
Ik heb even op de site van HondenLot gegluurd en op het eerste gezicht ziet het er goed uit en ik hoop dat Fenna geholpen gaat worden met de tips.
 
Zou de relax o dog misschien voor haar van nut kunnen zijn? Het zou fijn zijn als je daar sterkere medicatie mee kan voorkomen.
Heeft ze het ook nog gehad over de relatie stress en voeding?
  "

 

Ik zag laatst het topic van de Relax o Dog weer voorbij komen en nu jij het nog eens extra benoemt, ga ik me er eens in verdiepen! Ik heb het toen alleen globaal gelezen, maar wie weet kan het het proberen waard zijn. 

 

Relatie stress en voeding is bij de vorige GT wel even besproken. Ze vroeg wat ik voerde en hoeveel, en op welke manier. 

De brok die ik voer (Darf) keurde zij goed, de hoeveelheid ook, als was ze iets verbaasd haha! Fenna eet vrij veel voor zo'n klein dier, maar ze heeft het nodig (260 gram per dag, verdeeld over 2 maaltijd). Van de nieuwe GT moet ik zo vaak mogelijk het voer in snuffelspellen gaan stoppen en zo min mogelijk de voerbak gebruiken. 

 

Is dit een beetje wat jij ook bedoeld onder relatie stress-voeding? 

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

" Goed dat je andere hulp hebt ingeschakeld. Heb je met deze GT het gevoel dat je op dezelfde golflengte zit?
 
Wat een angstige hond is Fenna! Dat lijkt me erg moeilijk om mee om te gaan.
Zie je daar zelf een verklaring voor? Waren de voorouders ook zo angstig? "

 

Ik voelde met deze GT wel meteen een soort band! En ze geeft opdrachten die duidelijk zijn en heel goed haalbaar voor alle gezinsleden hp-smile. 

 

Wat betreft Fenna haar ouders, het enige wat mij is opgevallen toen, was dat de moeder heel nerveus was/is. Ik dacht dat de eigenaren het daar zelf naar gemaakt hadden want ze hadden door heel het huis speelgoed verspreid liggen en die hond kwam daar de hele tijd mee aan zetten en dan werd het ook gegooid. Wij hebben geen speelgoed in huis, Fenna heeft alleen een Nylabone om op te kauwen maar daar word uiteraard nooit mee gegooid. Ik houd daar zelf niet zo van. 

 

Ik volg nu zelf de opleiding KK1 en hebben het nu over voortplanting etc., waarbij er dus ook beschreven werd: "als een zwangere teef tijdens de dracht word blootgesteld aan (veel) stress komt het hormoon cortisol vrij en dat kan ze aan de pups overdragen via de baarmoeder, wat kan leiden tot chronische stress bij de nakomelingen." . 

 

Nu wil ik niet perse zeggen dat dat hier het geval is geweest, het kan ook genetisch zijn inderdaad misschien vanuit voorouders, maar ik weet dat er meer nestgenoten van Fenna last hebben van de angsten buiten...

 

Het blijft een lastig iets. Ik was er compleet van uit gegaan dat het goed zal moeten zitten met Fenna toen we haar ophaalden; ze hadden immers heel veel meer socialisatie gedaan dan met Bruno en Charlie gedaan was.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

"  
Ik voelde met deze GT wel meteen een soort band! En ze geeft opdrachten die duidelijk zijn en heel goed haalbaar voor alle gezinsleden . 
 
Wat betreft Fenna haar ouders, het enige wat mij is opgevallen toen, was dat de moeder heel nerveus was/is. Ik dacht dat de eigenaren het daar zelf naar gemaakt hadden want ze hadden door heel het huis speelgoed verspreid liggen en die hond kwam daar de hele tijd mee aan zetten en dan werd het ook gegooid. Wij hebben geen speelgoed in huis, Fenna heeft alleen een Nylabone om op te kauwen maar daar word uiteraard nooit mee gegooid. Ik houd daar zelf niet zo van. 
 
Ik volg nu zelf de opleiding KK1 en hebben het nu over voortplanting etc., waarbij er dus ook beschreven werd: "als een zwangere teef tijdens de dracht word blootgesteld aan (veel) stress komt het hormoon cortisol vrij en dat kan ze aan de pups overdragen via de baarmoeder, wat kan leiden tot chronische stress bij de nakomelingen." . 
 
Nu wil ik niet perse zeggen dat dat hier het geval is geweest, het kan ook genetisch zijn inderdaad misschien vanuit voorouders, maar ik weet dat er meer nestgenoten van Fenna last hebben van de angsten buiten...
 
Het blijft een lastig iets. Ik was er compleet van uit gegaan dat het goed zal moeten zitten met Fenna toen we haar ophaalden; ze hadden immers heel veel meer socialisatie gedaan dan met Bruno en Charlie gedaan was. "

ik denk wel dat chronische stress bij de moederhond van invloed zou kunnen zijn op haar nakomelingen. Ik weet niet of dit al uitgebreid bestudeerd is, maar je zou denken als een pup al teveel aan cortisol meekrijgt van de moeder dit wel door kan spelen en er dan een soort standaart fight or flight situatie in de pup zou kunnen zitten waar ze uit zichzelf niet meer uitkomt en er dus constant teveel cortisol extra  aangemaakt wordt. 

Uiteindelijk komt het lichaam dan energie tekort door hormoononbalans en ontstaan andere problemen zoals bijv. Nelis Verhoeven beschrijft in zijn artikel schildklier en gedrag.

Voeding en bepaalde supplementen kunnen dan een belangrijke rol spelen om te proberen alles weer in balans te brengen.

 

Ik schrijf het nu  erg klungelig envast niet helemaal goed op, maar dat bedoelde ik ongeveer met dat voeding (en evt. Supplementen) bij stress en gedrag naast andere begeleiding ook een grote rol spelen. En vandaaruit kan men zich voorstellen dat bijv. acupunctuur en  tui na massage ook goed zouden kunnen ondersteunen.

Bovendien zou voeding met veel schadelijke stoffen erin ook voor lichamelijke stress zorgen, wat de zaak ook niet verbeterd. Ik denk dat een gt zoiets ook moet meenemen en dit nog veel te weinig gedaan wordt. 

Maar jouw gt lijkt dit dan gelukkig toch ook wel een belangrijk punt te vinden begrijp ik.

Zelf denk ik als je die hormonen weer in balans zou kunnen krijgen, toch ook een groot deel van de angsten aangepakt kunnen worden.

 

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Ik denk ook dat het wel deels een kwestie van hormonen is bij Fenna, voor hoever wij weten is Fenna nog nooit loops geweest, maar de vorige GT vermoedde een stille loopsheid. Met de huidige GT heb ik daar niet lang over kunnen uitwijden maar het is wel iets wat mij lichtelijk zorgen baart. 

 

Accupunctuur voor honden lijkt me wel de moeite waard om nader te onderzoeken... 

Massage voor honden ga ik hopelijk binnenkort een workshop over volgen, leek mij ook interessant om in te zetten bij de behandeling van Fenna. Ze vind het gewone aaien al erg fijn op sommige momenten.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Ik denk ook dat het wel deels een kwestie van hormonen is bij Fenna, voor hoever wij weten is Fenna nog nooit loops geweest, maar de vorige GT vermoedde een stille loopsheid. Met de huidige GT heb ik daar niet lang over kunnen uitwijden maar het is wel iets wat mij lichtelijk zorgen baart. 
 
Accupunctuur voor honden lijkt me wel de moeite waard om nader te onderzoeken... 
Massage voor honden ga ik hopelijk binnenkort een workshop over volgen, leek mij ook interessant om in te zetten bij de behandeling van Fenna. Ze vind het gewone aaien al erg fijn op sommige momenten. "

 

o leuk en idd interessant die workshop massage bij honden. Ik doe bij Jenna regelmatig gewoon langs haar ruggegraat (zenuwstelsel) plukjes huid "omhoogtrekken" tussen mijn vingers, wat ze heel fijn schijnt te vinden. Zoiets als deze mevrouw laat zien

https://www.youtube.com/watch?v=Ouj2hemIfC0

 

honden page profiel SRMSRM 3 doggies

Wat je schrijft over de sessie en tips van de nieuwe GT klinkt echt heel goed! Super dat je daar zo mee aan de slag gaat ook. Nog even over dat Fenna nooit over haar angst heen zal komen: ik heb met meerdere zeer angstige honden gewerkt en mijn ervaring is dat met de juiste aanpak er enorm voor groei in kan zitten, eventueel ondersteund met medicatie die door de dierenarts voorgeschreven moet worden inderdaad. Dus geef niet op. Dikke kans dat als Fenna zich thuis een stuk veiliger voelt ze buiten ook meer aan gaat kunnen.

honden page profiel KeesKeesgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Kees

Fijn dat je deze gt gevonden hebt. Ik vind haar artikelen erg goed.

 

Ik bewonder je inzet voor Fenna. Niet opgeven hoor, je moet echt in jaren denken. Finley het broodfokhondje is nu 4 en maakt nog steeds stappen vooruit.

honden page profiel KeesKeesgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Kees

En misschien is dit artikel nog wel interessant.

https://www.moniquebladder.nl/moederhond/

 

honden page profiel DidyDidy 3 doggies

honden foto van Didy

Wat ik heel fijn vind voor je is dat je samen met de GT op een lijn zit ik denk dat dit heel belangrijk is.

En natuurlijk je tomeloze inzet!

Wij hebben een armoedig, lees angstige hond uit het asiel gehaald ruim 2 jaar geleden en zelfs die is enorm opgeknapt, dit terwijl hij eigenlijk niet eens meer van de bank af durfde te komen net na dat hij hier binnen kwam.

Hij is enorm opgeknapt tot een heerlijke, slimme hond, maar helaas steekt soms zijn 3 jaar vorige leven soms de kop op.

Dat is dan maar zo, het leuke overheerst duidelijk, het rest(je) accepteren we gewoon.hp-heart

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

Wat fijn dat de gt tips geeft waar jullie allemaal iets mee kunnen, ik hoop dat ze jullie verder kan helpen.

 

 

 

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Vanochtend mocht Fenna een half uurtje privé speuren hp-smile. Ze vond het erg leuk! Ondanks dat ze auto's op de achtergrond hoorde rijden was ze toch erg gemotiveerd om mijn zusje te zoeken. 

 

Dit gaan we zeker vaker doen!! 

 

520049.jpg

520048.jpg

honden page profiel Mila en de hondjes Kaylo & Tika Mila en de hondjes Kaylo & Tika 3 doggies

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Wat leuk! 

honden page profiel Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.Nadine Lilly,Queenie R.I.P. 3 doggies

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.

Fijn leuk 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

superhp-thumbsup, dat is een goede ervaring voor haar en jullie geweest en hoe meer goede ervaringen hoe minder gespannen ze naar buiten gaat.

honden page profiel SyntaraSyntara 3 doggies

honden foto van Syntara

Fijn dat ze het speuren zo leuk vond smile

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Fenna is waarschijnlijk loops!! 

 

Gisteren vond ik al een bloeddruppel in huis, Charlie kon het niet zijn maar ik heb het uiteraard gecheckt en geen opgezette vulva/overmatig likgedrag/roodheid. 

Deze ochtend vond mijn moeder ook een druppel bloed op de vloer! 

 

Ik durf dus voorzichtig te juichen haha! Over 2 maanden word ze 2 jaar oud en ik begon me dus best wel zorgen te maken; wanneer zou het gebeuren? Zou het sowieso wel gaan gebeuren?? 

 

 

Ik hoop dat ik nog een definitieve bevestiging "krijg" van Fen dat ze het écht is hp-angel.

 

520360.jpg

honden page profiel RickRick 3 doggies

" Fenna is waarschijnlijk loops!! 
 
Gisteren vond ik al een bloeddruppel in huis, Charlie kon het niet zijn maar ik heb het uiteraard gecheckt en geen opgezette vulva/overmatig likgedrag/roodheid. 
Deze ochtend vond mijn moeder ook een druppel bloed op de vloer! 
 
Ik durf dus voorzichtig te juichen haha! Over 2 maanden word ze 2 jaar oud en ik begon me dus best wel zorgen te maken; wanneer zou het gebeuren? Zou het sowieso wel gaan gebeuren?? 
 
 
Ik hoop dat ik nog een definitieve bevestiging "krijg" van Fen dat ze het écht is .
  "

Wat ik altijd doe is met wc papier door vulva heen dan zie je her zo

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Sneeuw eten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^