Hond weigert zijn bench in te gaan.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Vera met Diesel+, Fenna en Noa

Hoe lang moet de hond overdag in de bench en wat onderneemt je moeder elke dag met hem?

honden page profiel Cindy, BinkyCindy, Binky

honden foto van Cindy, Binky

In mijn beleving is er niks mis met een bench, maar wel met de manier waarop er gebruik gemaakt wordt van een bench.

 

Binky, mijn 6-jarig hondje, slaap ‘s nachts ook in de bench. Ik heb meermalen geprobeerd de bench weg te doen, maar meneer kruipt er zelf steeds in en, zonder dollen, gebruikt zijn voorpoot om de bench te sluiten.

Na de eerste plasronde loopt hij ook zelf de bench weer in en doet de deur weer dicht.

Overdag slaapt hij overigens gewoon op de bank.

 

Zodra ik hem moest verplichten de bench in te gaan, zou ik ermee stoppen. Blijkbaar voelt jouw hond zich er echt niet prettig in, dus ik zou het óf weer gaan opbouwen door de bench tot iets geweldigs te maken, óf je leert hem alleen zijn zonder bench.

honden page profiel KlaraKlara

Boerenfoxen hebben vaak niet de makkelijkste karakters maar ik vind het zo’n stom misverstand dat je ze daarom maar hard moet aanpakken. Er zijn altijd best veel bijtincidenten met dit ras juist door dat advies. Ga je fysiek de strijd aan gaan ze ook fysiek de strijd terug aan, lijkt mij alleen maar logisch. Je moet inderdaad wel heel consequent zijn, wat niet mag mag nooit ook niet een beetje. Als ze niet luisteren komt het vaak doordat de baas niet duidelijk is of dat iets eerst wel mocht, niet omdat ze eigenwijs zijn. Het is een groot karakter in een klein lijf. Ik vind ook niets mis met een bench. Leer het altijd bewust aan bij pups omdat je het altijd nodig kan hebben. Bijvoorbeeld tijdens een wedstrijd of een druk feestje, of bij een blessure. Maar ik probeer het nooit te koppelen aan weg gaan en alleen zitten. Want dan is in de bench gaan inderdaad niet leuk meer. En hier krijgen ze altijd iets lekkers in de bench. Hoe je dit moet aanpakken is een lastige. Want als je moeder de hond met dit gedrag succes laat hebben wordt het niet minder. Een hond denkt niet heel moeilijk. Doet gewoon wat op de korte termijn het meeste opleverd. Dus eigenlijk zou in de bench gaan hem nu meer moeten opleveren dan dit gedrag. Altijd en consequent. En dat is een lastige als de hond een hekel heeft aan in een bench zitten. Ik zou hem voor nu op een plek zetten waar hij niet kan slopen maar wel meer ruimte geeft. En er dan rustig aan werken om met belonen de bench weer leuk te maken. En lukt het niet dan lukt het niet. Hier is de ene hond ook meer fan dan de andere. En kijk ook eens goed waar dat sloopgedrag vandaan komt, angst, verveling of iets anders. En probeer dat ook aan te pakken.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo †Roos,Jeff † en Waldo †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo †

" Ik ga hier niet eens inhoudelijk op reageren.
Fijn dat jij zo geweldig bent!  "

Jammer dat dat het enige is wat je uit mijn reactie op Hannah haalt.

Ze geeft een ronduit gevaarlijk advies van een methode/visie die al langer achterhaald is ,dan ze zelf oud is zo ongeveer.

Dan kan je een  reactie verwachten op een forum met een diervriendelijke insteek

 

Je had zelf ook al door dat dwang niet echt werkt ivm de problemen toenemen ipv af. 

En dat ook je pogingen tot weer positief trainen van de bench met een snoepje en clicker niet echt werken ivm geschonden vertrouwen op andere momenten.(de hond is inderdaad niet gek)

Is dat niet de reden dat je een vraag stelt hier?

 

de hond van je moeder begint  een beetje door zijn communicatie middelen heen te raken.

en er komt een moment dat de hond echt een keer iemand goed grijpt om dat kracht bij te zetten.

3x raden wie dan de schuld krijgt...juist die rot hond

en dikke kans dat je moeder weer de klos is ivm al meer onzeker...of een vreemde ivm de hond geleerd heeft dat boodschap alleen doorkomt als je echt hard uithaalt.

 

Als jullie een bench willen gebruiken...mijn zegen heb je

daar zijn voor en tegenstanders van...

Maar zet hem dan in zoals bedoeld als veilige beschutte plek

gedragsproblematiek(slopen indien los, en hekel aan bench of evt verlatingsangst) los je niet op door die op deze manier in te zetten.

.. mijn ovenhandschoenen mag je niet lenen dus hp-wink 

en zou fijn zijn als jij iets meer openstaat voor nieuwe inzichten ipv je persoonlijk beledigd te voelen als iemand iets anders zegt dan je wil horen/gewend bent

 

 

 

 

 

honden page profiel Sas en OllieSas en Ollie

Onze boxerhond Ollie ging to 6 maanden zonder problemen de bench in als we het haar vroegen en was daar chill. Vanaf 6 maanden begon ze plots wild tekeer te gaan als ze er overdag inmoest (hooguit een uurtje overdag als ik boodschappen ging doen, verder ben ik overdag thuis).  Gevolg:Ollie gestresseerd en ik gestresseerd...
Na twee dagen (en een slecht gevoel) hebben we besloten dat ze overdag niet meer in de bench moet als ik er niet ben...en dat gaat prima zo... ik zorg er wel voor dat ze voor ik het huis verlaat een stevige wandeling achter de rug heeft en wel wat rust kan gebruiken.
We voelen ons er beter bij...de hond haar vrijheid en ze zoekt zelf een plekje op...meestal ligt ze te chillen als we thuis komen...en ik ben ook minder gestresseerd als we 's avonds een paar uurtjes weggaan...dan weet ik dat ze haar vrijheid heeft...
Wel altijd spannend als we thuiskomen...is er gesloopt of niet? 
's avonds gaat ze uit zichzelf in de bench liggen als ze uitgeteld is en de nacht voor haar kan beginnen...en als wij gaan slapen gaat het deurtje dicht...geen problemen hier...
Ik overweeg nu om haar langzaamaan ook te laten wennen aan 's nachts het deurtje open, dat is de volgende stap...
Ik ben zelf niet tegen een bench maar als het een machtsstrijd wordt om de hond erin te krijgen dan schiet dat zijn doel voorbij...en dat dreigde het bij ons te worden...dus blij dat we het kunnen afbouwen

 

honden page profiel SusanneSusanne

honden foto van Susanne

Krijgt je hond zijn eten in de bench? Bij ons staat de deur altijd open (tenzij er een keer gedweild wordt of z’n vacht ontzettend vies is van het vele buiten banjeren en moet drogen), maar hier is de bench altijd feest omdat z’n bench centraal staat voor z’n eten en drinken, en lekkernijen als botjes en eitjes. Z’n speeltjes liggen er ook in. Billie kiest er dan ook graag voor om z’n bench in te gaan, hij voelt zich er ook heel veilig in. Als wij van huis zijn ligt hij overigens graag wel eens stiekem op de slaapkamer, omdat daar meer geur van ons hangt. Misschien kun je ook een oud en gedragen kledingstuk bij hem leggen als je van huis gaat. Dan waant/ruikt hij zich toch meer bij je als hij alleen is. 

honden page profiel DonjaDonja

honden foto van Donja

Is het geen optie om een ren om de bench te zetten, zodat de hond wat meer bewegingsruimte heeft? Wellicht een goed compromis.

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker

honden foto van Lexie

" Met al dat truttige gedoe met boekjes over signalen komen we ook niet ver. De hond is niet zielig, hij loopt gewoon te trutvinken. Hoe meer aandacht je daaraan besteedt, hoe langer het duurt en hoe vaker de hond zijn zin krijgt.  "

Helemaal met je eens! Mijn rottweiler kan dit ook doen als ze iets niet wil. Dan gaat ze heel dramatisch op haar rug liggen en piepen. Ik pak dan de riem, halsband om en neem haar op die manier mee. En niks geen stress dat het oplevert. Wel duidelijkheid voor de hond.

 

Of een bench wel of niet gewenst is, is een hele andere duscussie.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Angstige hond leren wandelen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^