Ziva’s agility topic: verslag van een wedstrijddag

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Van die plastic bogen, heet dat wires? Ik weet het niet hp-angel geen weaves inderdaad hp-shiny

 

Ik hoop deze week bij zooplus ook wat toestellen te kunnen bestellen, als het goed is komen ze morgen weer binnen daar.

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Ooooh, het is al binnen bij zooplus! Nu nog één dagje wachten, morgen wordt als het goed is mijn salaris weer gestort en dan ga ik het volgende bestellen:

1x paaltjes (12 paaltjes)

1x band

4x hoogtesprong

 

En een bot van yakmelk hp-shiny

 

Ooo wat heb ik daar zin in! Dan kan ik thuis zo veel meer dan met dat ene, geïmproviseerde sprongetje! En dan hoef ik niet meer zo te sjouwen met bakken en emmers hp-angel

 

Nu maar hopen dan mijn salaris niet net deze maand een paar dagen later komt haha! 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Nee, mijn salaris is netjes vandaag binnen gekomen!

Ik heb de bestelling geplaatst en hopelijk zijn de spullen over een paar dagen binnen. Spannend!

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

" Ooooh, het is al binnen bij zooplus! Nu nog één dagje wachten, morgen wordt als het goed is mijn salaris weer gestort en dan ga ik het volgende bestellen:
1x paaltjes (12 paaltjes)
1x band
4x hoogtesprong
 
En een bot van yakmelk 
 
Ooo wat heb ik daar zin in! Dan kan ik thuis zo veel meer dan met dat ene, geïmproviseerde sprongetje! En dan hoef ik niet meer zo te sjouwen met bakken en emmers 
 
Nu maar hopen dan mijn salaris niet net deze maand een paar dagen later komt haha!  "

Oo wat leuk! Die plastieken boogjes (wires)  kan je ook zelf maken trouwens. 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

" Oo wat leuk! Die plastieken boogjes (wires)  kan je ook zelf maken trouwens.  "

Dat zou nog wel een idee zijn! Hoe kan ik dat het beste doen?

 

Ik wil ook proberen of ik het Ziva via de 2x2 methode kan leren, dat lijkt me een heel goede manier om ook meteen te leren aan de juiste kant te beginnen. Maar tegelijkertijd vraag ik me af of dat slim is, omdat het op de club niet mogelijk is het op die manier te doen.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Ik zou niet 2 methoden door elkaar gebruiken. Je kan wel thuis de weave trainen volgens 2 x 2 methode en dan op de hondenschool de weave niet trainen tot ze het kent. 


Channel wires maken:
Via Google vind je verschillende methoden. Ik heb er thuis 2 liggen die iemand zelf gemaakt heeft. Is gewoon plastiek en plat en een lusje gemaakt. 

535930.jpg

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

We hebben zojuist onze tweede les gehad. Ziva vond het weer erg leuk! Het ging wel minder goed dan vorige week maar we hebben toch wat vooruitgang geboekt hier en daar.

 

Vooraf hadden we via whatsapp al een plattegrondje van het parcours gekregen. Dit zodat we niet allemaal hoeven te verkennen, aangezien dan de onderlinge afstand te klein gaat worden. Ik had dus al kunnen kijken hoe het parcours er uit ging zien en had al gezien dat het een lastige was.

 

Dat klopte ook, hoewel het met tips van de trainer wel lukte. Uiteindelijk deed ik het zelf alsnog fout helaas.

 

We hebben ook even tijd gestoken in de paaltjes. Ziva vond de wires nog steeds maar rare dingen en snapte niet goed wat ze er mee moest. Er over heen springen dan maar!

De wires willen we gaan gebruiken om haar te leren zelf door de paatjes heen te gaan, zonder dat ze mijn hulp nodig heeft. En dus ook zonder dat ze mijn bevestiging zoekt. Dan gaat het een stuk sneller uiteindelijk!

Maar om haar even duidelijk te maken wat de bedoeling was, moest ik het héél duidelijk met mijn hand aangeven om haar er de eerste keer doorheen te krijgen. Toen snapte ze het redelijk en kon ze het zelf proberen. Maar, als de wires een paar cm te laat zaten, sprong ze er over heen. Ook als ik ‘goed zo’ zei, sprong ze er overheen omdat ze dacht dat ze dan klaar was. Zo probeerden we het een paar keer en kwamen we steeds verder. Totdat er een wire te hoog zat, toen dook Ziva er onder door hp-angel Toen stonden we wel even te lachen, denk je dat je alles goed doet...

Maar uiteindelijk lukte het wel!

Aan het eind van de les waren er nog 5 minuutjes over en kon iedereen de paaltjes nog eens oefenen (wij waren niet de enige waarbij ze wat moeizaam gingen). Ennnn... Ziva pakte ze in één keer! Eerst met mij aan de linkerkant, toen met mij aan de rechterkant. Op dat moment kon ik ook weer zien dat ze wel wist wat ze moest doen, de snelheid kwam terug en ze begon ook weer te springen (links, rechts, links) in plaats van te lopen.

 

Ook de wip hebben we even rustig gepak. De eerste keer was Ziva iets te enthousiast en schrok. De tweede keer was ze heel voorzichtig en schrok toen van het geluid dat de wip maakt, dat klinkt hier heel anders dan op de vorige school. Maar na een paar keer doen, ging ook dat weer beter! En daar ben ik heel blij mee, want als je bedenkt hoe lang het duurde voor ze de wip überhaupt durfde te nemen, mag ik blij zijn dat we niet helemaal opnieuw hoeven te beginnen om hem aan te leren.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

wat fijn! Je zou ook kussentje kunnen meenemen en onder de wip liggen dan is de klap minder . 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Het is niet de klap van het neerkomen waar ze van schrikt, deze wip piept bij het kantelen. Als hij sneller gaat hoor je het niet zo maar als hij langzaam gaat maakt hij meer geluid. 

De eerste keer ging ze sneller en schrok van de beweging, de tweede keer ging ze langzamer en schrok van het geluid hp-frusty

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

536096.jpg

Kijk eens wat er vandaag binnen gekomen is! Vier maal sprong, een maal band en een maal paaltjes!

 

Vanavond gelijk uit proberen, het is nu nog te warm om echt aan de slag te gaan. 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

" Kijk eens wat er vandaag binnen gekomen is! Vier maal sprong, een maal band en een maal paaltjes!
 
Vanavond gelijk uit proberen, het is nu nog te warm om echt aan de slag te gaan.  "

Wat leuk! Veel oefenplezier! 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

" Wat leuk! Veel oefenplezier!  "

Bedankt!

Ik heb van de week drie keer geoefend. Vooral op de kort en out, met twee sprongetjes. En de paaltjes, daarvan heb ik er 6 op een rij gezet en gewoon geoefend met mijzelf aan de linker- dan wel rechterkant. Het ging me niet om snelheid maar om Ziva zelf uit te laten vogelen wat ze moest doen, zonder hulp van mij. Alleen een commando, paaltjes, als ze twijfelde.
Op zich wist ze dat al wel, vooral als ik rechts van de paaltjes liep, maar oefenen met een korte rij paaltjes leek me geen slecht plan. Uiteindelijk kan ik dan oefenen met aan de goede kant insteken, aankomen vanuit een hoek, enz.

 

Gisteren hebben we weer een les gehad. Het leek speelkwartier voor alle honden. Ziva is me één keer ontglipt, wij hadden ons rondje net gedaan, de volgende persoon begon maar ik had Ziva’s halsband nog niet om gekregen omdat ze steeds haar kop wegdraaide. En toen ging ze lekker mee met de volgende hond hp-frustyHet duurde ook even voor ik haar weer te pakken had.

Gelukkig was ze niet de enige die besloot zich even lekker als puber te gedragen.

 

Het parcours was lastig maar na wat oefenen lukte het best prima. Wel was het heel leuk om te merken dat Ziva de paaltjes echt super goed deed!

De eerste en laatste drie wires zaten er op, Ziva schoot de paaltjes in en ging heel vlot naar het eind! Daar schoot ze er uit op de plek waar de wires weer begonnen, opnieuw dus.

De tweede keer heb ik op de plek waar ze er uit schoot, het commando nog eens herhaald en toen ging het wel goed.

Was dus ook super trots op haar hp-thumbsup Nog even en ze kan het zonder hulp van mij en zonder wires hp-shiny

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

We hebben er weer een ruime week op zitten en we hebben niet stil gezeten!

 

Vorige week maandag ben ik bij een vriendin geweest die een weiland aan huis heeft. Ik mocht daar oefenen met Ziva en heb alle toestellen opgezet. Ziva vond het erg leuk! En ik ook hp-shiny Niets bijzonders gedaan, gewoon leuk een beetje bezig geweest. Mijn vriendin vond het ook leuk, ze is een keer een les mee geweest toen we net begonnen en zag nu onze vooruitgang. Ze kreeg spontaan zelf zin om te beginnen!

 

Zaterdag hebben we weer een les gehad en Ziva heeft het erg goed gedaan!

Het was een parcours zonder raakvlakken ivm de regen. 
Het parcours werd weer in stukken opgedeeld, maar het was lastig. We hebben de eerste twee stukken gedaan en die toen aan elkaar geregen.

Het eerste stuk vond ik het moeilijkst. Hierbij moet ik Ziva de tunnel in sturen terwijl ik zelf een heel eind van die ingang af stond. Terwijl zij door de tunnel ging, moest ik voor haar langs wisselen zodat ik al aan de andere kant bij de uitgang stond te wachten op haar. Dat was moeilijk timen; ik moest precies ver genoeg mee lopen om haar de tunnel in te sturen en vervolgens heel snel terug naar de andere kant om daar op tijd te zijn. En omdat ik dan bang ben dat het mis gaat, ben ik nét een fractie langzamer door de twijfel, waardoor het inderdaad mis gaat. Uiteindelijk is het me één keer gelukt.

Het tweede stuk was technischer maar ik vond het makkelijker. Ondanks dat ik de verschillende wissels en wendingen nog niet zo geoefend heb, ging dit een stuk beter dan het eerste deel! De eerste keer ging mis, na een kleine verbetering (niet te ver mee lopen naar de breedtesprong zei de instructeur, ze werkt goed vooruit... wat was dat laatste leuk om te horen! Ik heb dat zelf nog niet echt zo ervaren namelijk) is dat laatste stuk drie keer foutloos gegaan.

 

Gisteren heb ik thuis ook nog wat geoefend.

Ik ben een begin aan het maken met de ‘weg’ (dan gaat de hond na de sprong niet terug naar jou, maar in een andere richting). Dit was een oefening die tijdens de lockdown als huiswerk was meegegeven maar ik had wat tijd nodig om eerst de kort en out te oefenen.

Vorige week ben ik met de weg begonnen maar kwam hier een probleem bij tegen: Ziva is te netjes opgevoed! Ik moet haar belonen als ze een eind van me af is. Ik kan daar geen (gegooid) speeltje bij gebruiken omdat Ziva dan super fanatiek wordt en de sprong niet meer registreert. Ze zal best springen als ik haar zeg dat te doen, maar ze slaat niet op dát, laat staan hóé, ze dat doet.

Dus ik dacht slim te zijn. Ik nam een klein plastic dekseltje en legde daar een brokje op. Dat legde ik dan achter de sprong neer, met het idee dat Ziva dat dan zou pakken als ze gesprongen had. Mooi niet dus... ze keek steeds eerst naar mij en ik moest wijzen en toestemming geven voor ze het zou pakken. Niet helemaal waar ik op hoopte dus hp-angel

Gisteren heb ik in plaats van het dekseltje, haar voerbak gepakt en dat werkte wel zoals ik hoopte. Al vond Ziva het wel erg stom dat er telkens maar één brokje in lag tongue-out Maar zo kon ik wel een begin maken aan de weg!

 

Ze maakt nog steeds vooruitgang bij de paaltjes, ik sta echt versteld van hoe snel ze gaat. Ik heb alle twaalf de paaltjes op een rij gezet, zonder wires want die heb ik thuis niet. Als ik rechts van de paaltjes loop, dus Ziva links van me, doet ze het hele rijtje in één keer, en met een redelijke snelheid ook!

Loop ik aan de andere kant dan gaat het nog ietsje moeizamer. Na de helft zoekt ze na iedere zig-zag bevestiging. Dan loopt ze steeds verder naar mij toe, om vervolgens een grote sprong terug te maken de paaltjes in. Als ik het commando blijf herhalen, gaat het ietsje beter. Maar: ik hoef niets meer aan te geven met mijn hand en ook dit gaat al op een behoorlijk tempo! Ik heb zelfs al een paar keer gezien dat ze bewust aan de goede kant begint (eerste paaltje aan de linkerschouder, dus als ik links van de paaltjes loop moet ze er aan de andere kant in steken), hoewel dat nog niet iedere keer goed gaat en ik daar ook nog niet fanatiek op train.

 

Met andere woorden, ik ben nog steeds super trots op haar en we hebben zo veel plezier!

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

536585.jpg

Dit was het parcours van afgelopen zaterdag. We deden eerst 1 tm 6, toen 8 tm 14 (dat was het technische stuk). Tot slot 1 tm 14, dus alles achter elkaar.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Wat een leuk rondje. Nr 13 is een handige om een “IN” commando te hebben :D fransen achter nr 12 en dan”IN” bij 13. 

fijn dat jullie zo’n vorderingen maken! Hoe gaat het met de wip? 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

De wip hebben we nu twee weken niet gehad. Vorige week stond hij wel opgesteld, maar aan het eind van de ronde. Toen zijn we er niet aan toe gekomen.

 

Wij hebben een Belgische wissel gebruikt bij 12 (of voorlangs, ik heb het even op moeten zoeken, haha!). Er was genoeg tijd voor want de honden draaien nog niet zo strak. 13 heb ik met lichaamstaal aangegeven, als ik een commando had gegeven zou dat ‘weg’ moeten zijn, maar die kent ze nog niet. Er zat genoeg snelheid in om de bocht naar de tunnel mooi te maken.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Met een franse komen ze automatisch iets ruimer waardoor die 13 mooier valt in de looplijn. Tenzij je een hele grote snelle hond hebt dan komen ze iets te ruim waardoor ze achter jouw de tunnel in kunnen schieten maar bij een kleinere hond komen ze dan mooier in de looplijn en als je uw  franse op tijd inzet ook minder risico dat ze achter je door komen :D maar dit baseer ik op mijn honden natuurlijk he elke hond is anders :D voor mij is “in” de sprong langs mijn kant nemen en er dus “tussen” komen. Maar ook dat hangt er natuurlijk van af hoe je het aangeleerd hebt :D

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

O, zo goed ben ik er nog niet in, haha! 

Wat versta je onder ‘grote snelle hond’? Ik weet dat jij shelties hebt, vergeleken daarmee kan iets al snel groot zijn natuurlijk hp-wink

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

In ons geval is ‘out’, een sprong nemen vanaf de tegenover gestelde kant van waar wij staan. Dus, indien nodig eerst om de sprong heen lopen en dan naar de handler toe springen. Bij sprong 10 bijvoorbeeld, alleen bevind de hond zich daar al aan de andere kant waardoor het commando overbodig is.

 

Dan heb je ‘kort’ en ‘weg’; kort is vanaf dezelfde kan als de handler inspringen en daarna kort draaien en terug naar de handler. Deze zou bij nr 18 gebruikt kunnen worden. Out is vanaf dezelfde kant als de handler in springen maar daarna niet terug naar de handler maar in de richting die de handler aan geeft.

 

In het geval van sprong 13 zou het een ‘weg’ geweest zijn waarbij de hond daarna naar de tunnel gestuurd wordt. Maar we konden het hier ook met lichaamstaal af.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

" O, zo goed ben ik er nog niet in, haha! 
Wat versta je onder ‘grote snelle hond’? Ik weet dat jij shelties hebt, vergeleken daarmee kan iets al snel groot zijn natuurlijk  "

Een hond die breed uitspring uit zichzelf en dat zijn vaak honden die groot en snel zijn. Maar vanuit de lijn van die verte sprong worden ze al wat opgeduwd waardoor ze automatisch sneller naar 13 draaien. Als je dan een franse wissel doet komen ze mooier in de richting dat je ze wilt hebben bij 13

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

" In ons geval is ‘out’, een sprong nemen vanaf de tegenover gestelde kant van waar wij staan. Dus, indien nodig eerst om de sprong heen lopen en dan naar de handler toe springen. Bij sprong 10 bijvoorbeeld, alleen bevind de hond zich daar al aan de andere kant waardoor het commando overbodig is.
 
Dan heb je ‘kort’ en ‘weg’; kort is vanaf dezelfde kan als de handler inspringen en daarna kort draaien en terug naar de handler. Deze zou bij nr 18 gebruikt kunnen worden. Out is vanaf dezelfde kant als de handler in springen maar daarna niet terug naar de handler maar in de richting die de handler aan geeft.
 
In het geval van sprong 13 zou het een ‘weg’ geweest zijn waarbij de hond daarna naar de tunnel gestuurd wordt. Maar we konden het hier ook met lichaamstaal af. "

Een weg heb ik inderdaad ook maar hoe weet ziva dan langs waar ze de 13 moet springen? Want in princiepen zou ze die “ weg” evengoed kunnen uitvoeren door langs links te springen (13) ipv rechts.  Daarom dat dat bij mij een “in” is ipv “weg” :D 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

" Een weg heb ik inderdaad ook maar hoe weet ziva dan langs waar ze de 13 moet springen? Want in princiepen zou ze die “ weg” evengoed kunnen uitvoeren door langs links te springen (13) ipv rechts.  Daarom dat dat bij mij een “in” is ipv “weg” :-D  "

Als ik haar buitenom had willen laten springen (dus naar mij toe over de hindernis heen, een out dus), haar ik mijn hand eerder uit gestoken om haar naar links af te laten buigen. Ik was dan ook wat dichter naar de sprong toe gaan lopen om haar als het ware te blokkeren, zodat ze er wel langs de andere kant lans moest. Dit in combinatie met het ‘out’ commando.

Om haar dan te laten springen had ik met mijn lijf weer ruimte gemaakt en met mijn arm over de sprong heen gebaard.

(al kun je dit effect ook op andere manieren bereiken; als nr 13 vanaf de andere kant genomen had moeten worden had ik waarschijnlijk een andere wissel gemaakt bij 12, of juist geen wissel).


Door meer ruimte te laten tussen mijzelf en de sprong, ‘past’ Ziva daartussen. Dan is het een kwestie van op het juiste moment het commando ‘hoog’ (of ‘weg’) geven, gecombineerd met een wijzende armbeweging.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Dat is inderdaad ook mogelijkheid. Heb bij mijn hondjes weinig tijd om ze te sturen in bepaalde richting, dan hebben ze vaak al een keuze gemaakt en volgt DK, hihi 

 

even gezocht tussen mijn video’s voor een voorbeeld van een “IN” 

 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

O, mooi hoor! hp-thumbsup Dat gaat soepel!

Ik kan nog lang niet zo ver weg staan, stond er nu een metertje van af. De afstand daar werken we later aan hp-shiny eerst de basis.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

" O, mooi hoor!  Dat gaat soepel!
Ik kan nog lang niet zo ver weg staan, stond er nu een metertje van af. De afstand daar werken we later aan  eerst de basis. "

Dat komt wel! Op die “in” trainen we ook al even maar verloopt nog niet altijd even soepel in een parcours :D 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

536719.jpg

Afgelopen zaterdag hebben we weer een les gehad, hierboven zien jullie het parcours! We hebben nr 1 tm 15 gehad en dat was weer een leuke uitdaging!

 

Er kwamen twee dingen uit die bij ons wat minder gaan: raakvlakken en vooruit sturen naar de paaltjes. Dat zijn geen van beide verrassingen en betekende dus huiswerk. Laat ik dat voor de behendigheid toch helemaal niet erg vinden hp-shiny

 

Er waren twee punten waar het parcours minder ging en dat had met bovenstaande dingen te maken.

Ten eerste de wissel tussen sprong 4 en de tunnel. Ziva liep het eerste stukje aan mijn linkerhand. Maar ik kwam er al snel achter dat ze aan mijn rechterhand de tunnel in moest lopen, omdat ze anders na de tunnel de verkeerde kant op zou draaien omdat ze dacht dat ik aan die kant was. Dat betekende wisselen tussen sprong 4 en de tunnel. Om dat te doen moest ik al naast of voorbij sprong 4 zijn als Ziva van het dak af kwam, maar dan sprong ze weer over het raakvlak heen. Wilde ik dat ze het raakvlak zou pakken, dan moest ik dichterbij zijn als ze daar was maar mistte ik de wissel.

We proberen het op te lossen door iets lekkers onder aan het raakvlak te leggen maar dat pakt Ziva niet; ze heeft zo’n snelheid dat ze er niet eens erg in heeft dat het er ligt. Als ik dichter in de buurt ben gaat ze langzamer, pakt het raakvlak wel en eet dan ook het snoepje.

Oplossing: een commando omhaar op afstand te vertellen dat ze het snoepje moet pakken. Hopelijk gaat dat werken, dan kan het uiteindelijk zonder snoepje. Mijn instructeur noemde het een ‘target’ aanleren, ik gebruik het commando ‘trix’ wat een woordgrapje is tussen mijn man en mij.

 

Het tweede punt waar het niet lekker ging in het parcours, was naar de paaltjes toe. Ziva doet ze steeds beter maar moet nu ook leren om ze te doen als ik er niet recht naast sta. Ook hier werk aan de winkel dus!

 

Hier een filmpje van het lopen van het parcours. Het stukje na de paaltjes was hierbij nieuw. Het was de eerste keer in de les (en dus ook de eerste keer in 3 weken) dat Ziva weer op de wip stond. Ik had verwacht dat ze zichzelf vliegles zou geven maar doordat de instructeur aan de kant stond waar Ziva er weer van af liep, durfde ze niet door te lopen. Geen vliegles dus hp-angel Gelukkig! Daarna nog een keer gedaan met de instructeur aan de andere kant, dat ging nog wel heel voorzichtig maar wel zonder enge dingen.

[filmpje verwijderd]

 

Thuis ben ik gisteren aan de slag gegaan met de paaltjes  en het aanleren van een target (dat had ik in het weekend ook al gedaan). We waren hier een minuutje of 10 bezig en hadden al merkbaar vooruitgang geboekt! Na het maken van het filmpje merkte ik dat Ziva meer snelheid maakt als ik het commando herhaal, maar dan maakt ze ook meer fouten.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Wauw wat zijn jullie er op vooruit gegaan zeg tov vorige club!!! 

kan je na sprong 4 geen franse wissel doen ? 

ja die raakvlakken... moet je mij niet vertellen. Nu gaat het raakvlak op de A schutting bij ons meestal wel goed. 

honden page profiel PuckPuck 3 doggies

" Afgelopen zaterdag hebben we weer een les gehad, hierboven zien jullie het parcours! We hebben nr 1 tm 15 gehad en dat was weer een leuke uitdaging!
 
Er kwamen twee dingen uit die bij ons wat minder gaan: raakvlakken en vooruit sturen naar de paaltjes. Dat zijn geen van beide verrassingen en betekende dus huiswerk. Laat ik dat voor de behendigheid toch helemaal niet erg vinden 
 
Er waren twee punten waar het parcours minder ging en dat had met bovenstaande dingen te maken.
Ten eerste de wissel tussen sprong 4 en de tunnel. Ziva liep het eerste stukje aan mijn linkerhand. Maar ik kwam er al snel achter dat ze aan mijn rechterhand de tunnel in moest lopen, omdat ze anders na de tunnel de verkeerde kant op zou draaien omdat ze dacht dat ik aan die kant was. Dat betekende wisselen tussen sprong 4 en de tunnel. Om dat te doen moest ik al naast of voorbij sprong 4 zijn als Ziva van het dak af kwam, maar dan sprong ze weer over het raakvlak heen. Wilde ik dat ze het raakvlak zou pakken, dan moest ik dichterbij zijn als ze daar was maar mistte ik de wissel.
We proberen het op te lossen door iets lekkers onder aan het raakvlak te leggen maar dat pakt Ziva niet; ze heeft zo’n snelheid dat ze er niet eens erg in heeft dat het er ligt. Als ik dichter in de buurt ben gaat ze langzamer, pakt het raakvlak wel en eet dan ook het snoepje.
Oplossing: een commando omhaar op afstand te vertellen dat ze het snoepje moet pakken. Hopelijk gaat dat werken, dan kan het uiteindelijk zonder snoepje. Mijn instructeur noemde het een ‘target’ aanleren, ik gebruik het commando ‘trix’ wat een woordgrapje is tussen mijn man en mij.
 
Het tweede punt waar het niet lekker ging in het parcours, was naar de paaltjes toe. Ziva doet ze steeds beter maar moet nu ook leren om ze te doen als ik er niet recht naast sta. Ook hier werk aan de winkel dus!
 
Hier een filmpje van het lopen van het parcours. Het stukje na de paaltjes was hierbij nieuw. Het was de eerste keer in de les (en dus ook de eerste keer in 3 weken) dat Ziva weer op de wip stond. Ik had verwacht dat ze zichzelf vliegles zou geven maar doordat de instructeur aan de kant stond waar Ziva er weer van af liep, durfde ze niet door te lopen. Geen vliegles dus  Gelukkig! Daarna nog een keer gedaan met de instructeur aan de andere kant, dat ging nog wel heel voorzichtig maar wel zonder enge dingen.

 
Thuis ben ik gisteren aan de slag gegaan met de paaltjes  en het aanleren van een target (dat had ik in het weekend ook al gedaan). We waren hier een minuutje of 10 bezig en hadden al merkbaar vooruitgang geboekt! Na het maken van het filmpje merkte ik dat Ziva meer snelheid maakt als ik het commando herhaal, maar dan maakt ze ook meer fouten. "

super gaaf!

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

" super gaaf! "

Dank je wel!

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

" Wauw wat zijn jullie er op vooruit gegaan zeg tov vorige club!!! 
kan je na sprong 4 geen franse wissel doen ? 
ja die raakvlakken... moet je mij niet vertellen. Nu gaat het raakvlak op de A schutting bij ons meestal wel goed.  "

Ja, het is nogal een verschil hè!

Ik ben echt blij dat ik nu hier zit, het voelt als de goede plek hp-smile

 

Aan Franse wissels zijn we volgens mij gewoon nog niet toe, er zijn nu meerdere lastige wisselmomenten geweest en de Franse wissel is nog niet één keer ter sprake gekomen.

In dit geval weet ik ook niet of het geholpen had, ik moet er gewoon echt op trainen dat Ziva het raakvlak pakt.

Want zowel bij het dak/schutting als bij de kattenloop heeft ze het tweede raakvlak gemist, al zie je dat op het filmpje niet zo goed. De les was bijna voorbij en er moest nog iemand na mij, dus ik was een beetje aan het haasten hp-angel

pagina 7 van 9 12 3 4 5 6 78 9
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^