Reisorganisaties voor reizen met hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Janine GunstJanine Gunst

Zijn er speciale reisorganisaties die vakanties met hond organiseren. Ik zou straks dolgraag met mijn hond naar Engeland gaan ( vooral Schotland) maar ik ben niet zo'n held met autorijden. 

honden page profiel Sven ClemensSven Clemens

honden foto van Sven Clemens

ik kan je niet helpen, maar volg wel wink

honden page profiel DD

honden foto van D

Ik heb niet gebruik gemaakt van even reisorganisatie, maar ben wel met de hond in Schotland geweest, zonder auto. Ik maakte gebruik van de boot tussen IJmuiden en Newcastle, want die hadden een speciale ‘pet cabin’ zodat ze gewoon lekker naast (en zelfs in hp-angel al weet ik niet of dat de bedoeling was, maar stond nergens dat het niet mocht...) m’n bed kon slapen. Ik heb gebruik gemaakt van treinen en bussen voor vervoer, en AirBnb’s, dogsincluded.nl en Booking.com om overnachtingen te boeken.

Ik moet wel zeggen dat ik een kleine hond heb, dus dat vergemakkelijkte misschien mijn reizen.

Veel plezier, het is er erg mooi!

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Ik heb niet gebruik gemaakt van even reisorganisatie, maar ben wel met de hond in Schotland geweest, zonder auto. Ik maakte gebruik van de boot tussen IJmuiden en Newcastle, want die hadden een speciale ‘pet cabin’ zodat ze gewoon lekker naast (en zelfs in  al weet ik niet of dat de bedoeling was, maar stond nergens dat het niet mocht...) m’n bed kon slapen. Ik heb gebruik gemaakt van treinen en bussen voor vervoer, en AirBnb’s, dogsincluded.nl en Booking.com om overnachtingen te boeken.
Ik moet wel zeggen dat ik een kleine hond heb, dus dat vergemakkelijkte misschien mijn reizen.
Veel plezier, het is er erg mooi! "

Hoe doe je dat met uitlaten op de boot? Alles is binnen en ook het dek is gewoon grond? Vind het wel een leuk idee qua vakantie met honden, maar weet niet of de mijne dat heel leuk vinden haha.

 

Sorry voor ontopic, ik kan je helaas niet helpen, maar vroeg me oprecht af hoe je dat doet met een hond zolang op een boot. 

honden page profiel DD

honden foto van D

" Hoe doe je dat met uitlaten op de boot? Alles is binnen en ook het dek is gewoon grond? Vind het wel een leuk idee qua vakantie met honden, maar weet niet of de mijne dat heel leuk vinden haha.
 
Sorry voor ontopic, ik kan je helaas niet helpen, maar vroeg me oprecht af hoe je dat doet met een hond zolang op een boot.  "

Ze mogen behalve in de cabine alleen op het stukje uitlaatdek komen. Het is niet erg groot, met een kiezelbak met een boompje of iets voor reutjes. Mijn hond heeft haar plas de hele tocht opgehouden (17 uur volgens mij), ze vond de kiezelbak smerig en het dek ook denk ik XD Ik spoelde terug in de cabine dan haar pootjes af in de douche, ik was het met haar eens tongue-out. Ik had haar al van tevoren het commando voor een plas doen geleerd, maar ze wilde echt niet.

 

Ik moest haar alleen laten om te eten, voelde ik me wel erg schuldig over. De deur zat al vol krassen voor voorgaande honden die alleen waren gelaten, de mijne is voornamelijk luid met piepen. De pet cabins zitten allemaal bij elkaar, dus andere honden hoorde je ook blaffen af en toe. Ik at zo snel mogelijk. Ik had misschien ook extra eten mee kunnen nemen, maar ik was al zwaar beladen, en onderweg een supermarkt induiken gaat ook moeilijk met een hond als je alleen reist, de cabin ging op slot, dus ze zat in ieder geval veilig, en toen ik terugkwam zat ze piepend op bed, ze kon ze dus ook lekker terugtrekken in een plekje die in ieder geval deels vertrouwd was vanwege mijn geurtje.

Met z’n tweeen kan een van de twee gewoon bij de hond blijven, of zelf makkelijker eten meenemen.

 

Ik vond dit fijner dan wanneer ze in een kooitje moeten. Die heb ik ook geprobeerd, volgens mij IJmuiden - Heathrow of begon met H~, maar dan kon ik helemaal niet eten of drinken of naar de wc zonder haar in dat kooitje te moeten doen. Ik had een dikke sweater aan en heb de bijna volledige 6 uur met haar op schoot op het uitlaatdek gezeten foot-in-mouth

 

Ik ging naar mijn zusje die stage liep in Edinburgh, dus dan kon een van ons bij de hond blijven, terwijl de ander boodschappen deed. Ook al zaten er stressvolle stukjes in onze reis, we hebben ook in prachtige bossen en omgevingen gelopen. We bleven er ook bijna twee weken, ik vond die korte momentjes van stress wel opwegen tegen het plezier die we hadden daar hp-shiny 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Engeland is heel erg hond-vriendelijk en in Engeland zelf zijn veel organisaties die vakanties met honden aanbieden. Zlf bn ik net naar Cumbria, Noord-Engeland, geweest en heb mijn huisje geboekt via Sally's Cottages. Daar kan je zoeken op aantal bedden, periode en aantal huisdieren/honden. Dat maakt het al een stuk makkelijker.

 

Deze biedt hond-vriendelijke wandelvakanties aan:

https://www.contours.co.uk/dog-friendly

Soms vanuit een vast punt, soms van locatie naar locatie waarbij je bagage voor je vervoerd wordt.

 

Mijn tip is dus niet te zoeken via Nederlandse sites maar via Engelse sites, in het Engels dus ook.

 

Houdt wel rekening met de douane eisen voor je hond: Op dit moment is dat: Een Europees paspoort, gechipt, een geldige en werkende rabiës enting en ontwormd door de DA in de periode tussen 5 tot 1 dag voor aankomst (en per uur bekeken), wat ook in het paspoort moet staan.

 

Aan te raden valt je hond ook te ontvlooien met een middel dat ook de neten doodt voor het geval je voorganger in het verblijf vlooien meegenomen heeft.

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

Ik volg ook smile

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" https://www.dogwalktrail.com/ "

Ik zie daar alleen Oostenrijk en Benelux? Mijn laptop liep trouwens vast op die homepagina.

Volgende forumvraag: Weekje Luxemburg
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^