Overgekocht hond word terug geëist door vorig eigenaar! HELP!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel yukikaitopasyukikaitopas

Hallo allemaal! Ik heb dringend hulp en advies nodig! 

Dit word een warrig verhaal, dus wees voorbereid! 

(Wegens privacy verander ik wat personelijke dingen.)

 

een aantal weken geleden heb ik een leuk hond gekocht van toen nog .... maanden. Uit belgie. Vorig eigenaar bracht hem naar Nederland. Geen problemen niks. Hond gezond, schoon en super lief. 

Een aantal dagen later zette ik hem op marktplaats. Hij reed veel. En ik kreeg als advies van een vriend om hem als dekreu te gebruiken. Zelf wilde ik hem toch laten helpen maar omdat vorig eigenaar nog een nest met hem wilde dacht ik dat dit wel een oplossing was. 

Zonder mezelf goed ingelezen te hebben heb ik hem eropgezet en domme fouten gemaakt. Zoals zeggen dat het ieder middel tot groot ras mag dekken wat natuurlijk niet goed was van mij en ik erken mijn fouten. Mijn adv stond dan ook op Facebook met dat het fout was. 

Er waren geen dekkingen plaats gevonden en ik had iedereen me excuus aangeboden voor mijn stom gedrag. 

(Graag geen haat of iets. Ik weet dat ik fout zat en me veter had moeten inlezen.)

naja paar dagen geleden de advertentie verwijderd nadat ik er achter kwam fout te zittem. Opeens kreeg ik een bericht via marktplaats. Met dat de vorig eigenaar aangifte gaat doen, en hem als vermist gaat opgeven. Omdat ik het diertje gestolen had???? :O

 

ik direct vorig eigenaar gebericht via whatsapp direct gevraagd van hè wat is dit. Heel gesprek en alles. Wat blijkt nou... de zogenaamde vorige eigenaar was niet de vorig eigenaar! 

Voor deze eigenaar (Bianca) bleek nog een ander daarvoor te zijn. (Nikita) 

nikita zou haar hond hebben geadopteerd aan Bianca wegens omstandigheden met de belofte dat Bianca hem nooit zal verkopen. 

B was in nood om de hond te verkopen omdat hij te dominant zou zijn voor haar hond waardoor haar hond sterk vermagerd was en niks meer at. 

 

Naja had de hond gevonden op marktplaats. Kocht hem voor een klein prijs. Heb hem gekocht voor een forever home met mijn andere hondje. 

Alles ging goed met hem  totdat ik er dus achter kwam dat nikita erachter is gekomen dat ik hem heb. 

Ik heb Nikita zelf nog niet gesproken maar Bianca wel met Nikita en B ook met mij.

B zegt dat N de hond terug wilt! En zo niet dat er aangifte word gedaan tegen b en/of mij! Ze zegt ook dat ze de hond als gestolen en vermist gaat opgeven! 

En dat allemaal niet gebeuren als de hond terug gaat.

natuurlijk wil ik niet dat hij weggaat. Het is een schat van een beest. Gaat geweldig om met mijn ander hondje. Gaat graag mee naar de bossen. Best hond dat je maar kunt wensen.

 

overige informatie:

de hond is gekocht van een erkende fokker ergens uit Europa. Heeft dus een stamboom. Die stamboom is niet in mijn bezit, bij wie wel is onbekend. 

Paspoort is in mijn bezit, ik betaal hondenbelasting, chip is overgeschreven. Ik zorg financieel voor hem. Er is geen contact getekend tussen mij of een ander. Ik heb betaal bewijs. (Bankafschriften.) 

ik woon in Nederland andere baasjes belgie.

 

verwarrend verhaal, maar ik zoek echt dringend hulp. Ik wil alles doen om deze schat te houden. Hij is in goede handen. Is gezond, schoon, erg actief. Loop iedere dag minimaal 6 uur als het niet meer is. Komen in contact met andere hondjes. En super sociaal met alles.

Einig fout dat ik gemaakt heb is dat dekreu geval. Maar dat gaat niet meer gebeuren + heb ik B belooft hem nooit te gebruiken als dekreude.

 

goed, ik hoop dat iemand mij kan helpen. ik zit echt in de stress dus een flink rommeltje tekst Haha! 

Alvast bedankt voor de reacties!!

 

 

 

 

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Je hebt er wel een rommeltje van gemaakt, okee je wilt de hond een goed tehuis geven, je hebt een betaalbewijs van de hond, de chip op jouw naam laten regristreren je betaald hondenbelasting, je koopt eten voor de hond, niet te veel zorgen maken, jouw hond, ....ga geen gekke dingen doen met deze hond en laat hem niet een andere hond dekken...hou hem als een huishond, een gezinsmaatje.....en zes uur of nog langer lopen , niet doen, vier uurtjes per dag is meer dan voldoende.

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán

honden foto van Aedon & Senán

Ik weet eigenlijk niet precies hoe je ervoor staat, daarvoor zou je misschien het beste even naar het juridisch loket kunnen gaan???

 

Maar het is wel slim om alle bankafschriften/bonnetjes te bewaren van onder andere voer, speeltjes, DA kosten etc zodat je ook kunt aantonen dat jij voor de hond zorgt. Geen idee of je ze nodig gaat hebben maar voor de zekerheid is dat misschien wel handig om te doen

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

ik zou contact zoeken met nikita.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Als ik Nikita was zou ik ook kwaad zijn, en vooral bang dat mijn hond niet goed terecht komt. 

 

Dus neem contact met haar op, vertel dat het goed gaat met de hond, dat je hem voor geen goud meer zou willen missen. Stel haar gerust.

 

En lees je alsjeblieft in over het begeleiden van een herplaatser. Dat drukke en rijden bijv. is geen dominantie maar puur overprikkeling. De hond heeft zoveel meegemaakt op korte tijd en heeft behoefte aan rust en vertrouwen.

honden page profiel jantienjantien 2 doggies

honden foto van jantien

Hoewel ik het een absurd verhaal vind, denk ik dat jou niets te verwijten valt wat betreft de aankoop.

Laten de dames  (N + B) het onder elkaar maar uitzoeken. 

En jij ondertussen je wat meer informeren over hondengedrag. En blijf een heel eind weg van Marktplaats.

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

" Hoewel ik het een absurd verhaal vind, denk ik dat jou niets te verwijten valt wat betreft de aankoop.
Laten de dames  (N + B) het onder elkaar maar uitzoeken. 
En jij ondertussen je wat meer informeren over hondengedrag. En blijf een heel eind weg van Marktplaats. "

Hier ben ik het helemaal mee eens.

En voor zover ik weet is degene waar de hond verblijft de eigenaar, dus dat zou jij zijn.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

" Hoewel ik het een absurd verhaal vind, denk ik dat jou niets te verwijten valt wat betreft de aankoop.
Laten de dames  (N + B) het onder elkaar maar uitzoeken. 
En jij ondertussen je wat meer informeren over hondengedrag. En blijf een heel eind weg van Marktplaats. "

stel jezelf eens in de plaats van de eerste eigenaar.  Ik heb het meegemaakt met mijn paarden.  Verkocht onder afspraak dat als ze wegmoesten, ik als eerste gecontacteerd moest worden en eerste keus om ze terug te hebben.

Na nog geen maand ontdek je dat ze de handel zijn ingegaan.

 

Dat is écht niet leuk.  Gelukkig heb ik wel terug contact nu en weet ik waar ze zitten.  Ja, de nieuwe eigenaren hebben hun rechten, maar een beetje fatsoen mag toch wel, ook al ontbreekt elk fatsoen bij de 2de verkoper en telt enkel geld maar. 

honden page profiel s@nt@[email protected]@

honden foto van s@nt@

Volgens mij heeft Bianca iets uit te leggen aan Nikita. 

Jij zou, als je dat wil wel de contactgegevens van nikita aan Bianca kunnen vragen om nikita te informeren over het welzijn van de hond. Andersom zou ik niet willen dat mijn contact gegevens naar nikita gaan.

En daar zou ik het bij laten. Je hebt betaald en wat er zich daarvoor heeft afgespeeld tussen de andere dames is niet jouw probleem. 

 

Vind het vooral erg sneu voor de hond dat er zo met hem omgegaan wordt, eerlijk gezegd. 

 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

" stel jezelf eens in de plaats van de eerste eigenaar.  Ik heb het meegemaakt met mijn paarden.  Verkocht onder afspraak dat als ze wegmoesten, ik als eerste gecontacteerd moest worden en eerste keus om ze terug te hebben.
Na nog geen maand ontdek je dat ze de handel zijn ingegaan.
  "

Dat is een triest verhaal, Maart, maar dan heb je je (- denk ik- ) van tevoren niet goed genoeg geinformeerd toen je de paarden ging verkopen. 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

" Dat is een triest verhaal, Maart, maar dan heb je je (- denk ik- ) van tevoren niet goed genoeg geinformeerd toen je de paarden ging verkopen.  "

tuurlijk, het is mijn schuld dat anderen geen fatsoen hebben.  Ben vast ouderwets, maar voor mij is een afspraak nog steeds een afspraak.

 

Ben helaas niet helderziend dus ja, men kan mij voorliegen. Zonde dat dat wel over de rug van dieren moet.

honden page profiel Drieka en HummerDrieka en Hummer

honden foto van Drieka en Hummer

Die Nikita en Bianca hebben geen rechten meer op de hond. Nikita heeft de hond aan Bianca gegeven/ verkocht en Bianca heeft de hond aan jou verkocht, hij is nu jouw eigendom, jij verzorgt de hond, betaald alle kosten en de chip staat op jouw naam, dat jij de stamboom niet hebt maakt verder niks uit.

 

Die Nikita kan wel aangifte gaan doen maar zal daar niks mee bereiken, als ik jou was zou ik het contact met die Bianca verbreken, gewoon duidelijk aangeven dat de hond van jou is en bij jou blijft, daarmee de kous af. 

Jij moet jou niet bang laten maken door dreigingen van aangifte want zij bereiken daar toch niks mee. 

 

Zo lang jij kan aantonen dat de hond van jou is ( rekeningen van kosten die gemaakt zijn, chip die op jouw naam staan enzovoort) kunnen zij hoog of laag springen maar hebben zij geen aanspraak op de hond.

honden page profiel Boomertje Senna! Boomertje Senna!

honden foto van Boomertje Senna!

Wat een vervelende situatie zeg! Sorry ik kan je geen advies geven maar sluit me aan bij Jantien en Drieka! succes er verder mee!embarassed

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

" Die Nikita en Bianca hebben geen rechten meer op de hond. Nikita heeft de hond aan Bianca gegeven/ verkocht en Bianca heeft de hond aan jou verkocht, hij is nu jouw eigendom, jij verzorgt de hond, betaald alle kosten en de chip staat op jouw naam, dat jij de stamboom niet hebt maakt verder niks uit.
 
Die Nikita kan wel aangifte gaan doen maar zal daar niks mee bereiken, als ik jou was zou ik het contact met die Bianca verbreken, gewoon duidelijk aangeven dat de hond van jou is en bij jou blijft, daarmee de kous af. 
Jij moet jou niet bang laten maken door dreigingen van aangifte want zij bereiken daar toch niks mee. 
 
Zo lang jij kan aantonen dat de hond van jou is ( rekeningen van kosten die gemaakt zijn, chip die op jouw naam staan enzovoort) kunnen zij hoog of laag springen maar hebben zij geen aanspraak op de hond. "

Dat is mss in Nederland zo,  maar in België kun je er wel een rechtzaak van maken.   Naam van de chip is geen eigenaars naam.

 

Uiteindelijk kan een rechter beslissen wie eigenaar is.   Het zou wel makkelijk zijn..   Doe je je hond vb op logement (wat hier geweest kan zijn immers)  en verkoopt die geen de hond,  dan zou je geen recht meer hebben op de hond. 

 

Er staat hier ook maar 1 kant van het verhaal immers.  

honden page profiel  Tosca en ik Tosca en ik

honden foto van  Tosca en ik

Volgens mij kun je zelfs de stamboom opnieuw aanvragen. Zou dat ook doen. Als de hond op jou naam staat maken ze je niks, hun het samen uit laten zoeken!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

advies heb ik niet,

 

maar mij viel iets op waar je misschien iets aan hebt,  rijden doet een hond uit overprikkeling/stress

 

wat een gesol met die hond, van de een naar de anderhp-cry

 

Wat ik je aan zou raden is om je goed in te gaan lezen, over hondengedrag, is misschien offtopic maar in mijn ogen wel heel belangrijk voor het welzijn van de hond.

 

Misschien toch met het oogpunt daarop gewoon even contact opnemen met degene die zich echt zorgen maakt om de hond, en overleggen wat het beste is voor de hond, en uitleggen waarom je vind dat hij bij jou het beste af is, en niet nog weer eens moet verhuizen naar waar de omstandigheden voor hem niet goed waren. Het belang van de hond zal zij toch ook vooropstellen hoop ik....

 

hmm dat was toch een advieshp-angel

 

honden page profiel DD

honden foto van D

aantal weken geleden heb ik een leuk hond gekocht van toen nog .... maanden. Uit belgie.

Is gezond, schoon, erg actief. Loop iedere dag minimaal 6 uur als het niet meer is. Komen in contact met andere hondjes. En super sociaal met alles.

Ik weet niet of ik dit juist lees, maar een jonge hond mag 5-10 minuten per maand oud lopen.

Ah, geen pup meer, oké, wist ook niet zeker of er 6 maanden ingevuld konden worden of 18 maanden wink

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ik zou gesprek aangaan met Nikita. Zo kan je eventueel miserie voorkomen. Maar ik snap Nikita zeker en vast.... je brengt uw hond onder voorwaarden onder bij iemand. Die verkoopt die door zonder medeweten.... en je ziet dan uw hond staan op Mp als dekreu voor allerlei rassen. Tjaa dan gaat uw hart tekeer denk ik..... dus ga gesprek aan. In princiepen is uw betaling wel een bewijs van overname maar geen idee hoe een rechter dit zal bekijken. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

De hond is gewoon van jou, voor de wet is een hond een ding, zoals een tv, jij kan alles aantonen dat de hond van jou is, bewaar bonnen van voer kopen, de rest kan je al aantonen.

Ik zou de bezorgde Eerste eigenaar gerust stellen dat de hond goed zit bij jou.

Tja dek reu, dat was wel een beetje dom, als een hond rijd dat wil niet zeggen dat hij wil dekken. Maar goed daar ben je zelf wel achter inmiddels, zorg dat je hond meer rust krijgt, 6 uur is veel te lang, 3 uur is al lang voor zo'n jonge hond.

honden page profiel yukikaitopasyukikaitopas

Bedankt allemaal voor de reacties. Ik hoor natuurlijk graag meer, en lees alles! Ben erg dankbaar dat jullie toch even de tijd nemen om mij te helpen! :)

ik lees veel dat ik contact moet zoeken met Nikita. Dat heb ik zeker geprobeerd. Helemaal met  geen vooruitgang. Kan haar niet bereiken. 

 

Ik ben wat informatie opgezocht op het internet. 

Zover ik kan zien en lezen kan ze mij niet erg veel maken. Want zij heeft haar hond verkocht aan Bianca. Met een mondelinge afspraak. 

(Als dit schriftelijk was had ze een steverige poot om op te staan.) 

Bianca heeft hem aan mij verkocht zonder dat ik er iets van wist. Dus het is merendeels iets tussen N en B. 

Er is bewijs dat hij is overgekocht, betaald. Dat ik financieel ervoor ben enz enz enz. 

Dus is de kans groot dat een rechter er weinig mee zal gaan doen. 

Verbeter me als ik het fout heb hoor! Heb dit een beetje van internet afgepikt. 

 

Tevens krijg ik ook wat reacties dat 6uurtjes te veel is voor honden. Voor een normaal volwassen hond is dit zeker veel. Maar voor de ras dat ik heb is dit goed. 

en het is geen puppy meer hè! ;)

 

ik hoop op meer advies en reacties! Alsvast bedankt :D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Lees je in....6 uur of meer is zelfs voor getrainde honden te veel op een dag, als je je hond een oud leven gunt beperk je het tot vier uur per dag, meer dan zes uur per dag is je hond aan slijtage toe......en zal zeker slijtage op gaan treden en zal je hond niet oud worden.

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ze kan je inderdaad weinig maken, de hond staat nu op jouw naam en zij heeft de hond gedumpt, sorry naar woord, maar voor mij komt het daar op neer.

Echter, vooral niet fokken met je nieuwe maatje, laat hem gewoon huishond zijn. Want die raad van je vriend sloeg echt nergens op, mijn gecastreerde reu reed ook nog, heeft niets te maken met willen dekken. Kan ook overprikkeling zijn en zorg dus dat hij voldoende rust krijgt en tijd om aan te passen. Verder, zoals anderen hier ook al schreven, lees je in en ga wat ondernemen met je nieuwe hond.

Het is welletjes geweest voor de lieverd, je bent baasje nummer drie, dus hoop dat hij nu zijn forever home gevonden heeft!

 

Veel plezier samen !

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Volgens mij is het gewoon jouw hond,dikke punt. Nikita wilde de hond al kwijt en nu is hij dan waarschijnlijk eindelijk bij iemand  die hem een 'for ever home' belooft.

Even een tip,ik gok dat je hond zo aan het rijden was omdat hij zwaar overprikkeld is geweest i.p.v. dat hij nu zo graag wilde dekken....6 uur lopen zorgt bij een hond voor flinke overprikkeling en stress,ze krijgen té veel prikkels binnen en dat leidt tot spanning in het lichaam,om dit een beetje kwijt te raken kunnen ze gaan rijden.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Dat is mss in Nederland zo,  maar in België kun je er wel een rechtzaak van maken.   Naam van de chip is geen eigenaars naam.
 
Uiteindelijk kan een rechter beslissen wie eigenaar is.   Het zou wel makkelijk zijn..   Doe je je hond vb op logement (wat hier geweest kan zijn immers)  en verkoopt die geen de hond,  dan zou je geen recht meer hebben op de hond. 
 
Er staat hier ook maar 1 kant van het verhaal immers.   "

Geldt dat ook als de hond nu in NL zit? (Uitleveren doen ze alleen bij hele hoge criminelen denk ik tongue-outhp-shiny )

Volgende forumvraag: Border collie kruising
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^