Puppy voer

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel charelle baasje Coopercharelle baasje Cooper

Hallo, 

Mijn hond Cooper krijgt geperste brok eigenmerk van de pets place naturals, daar staat op de achter kant een voedingstabel waar in staat volwassen gewicht van de pup en dan de leeftijd in maanden en dan zoveel gram voer. Hij word ongeveer 25kg volwassen gewicht denken wij of hij moet ineens groter worden dan zijn ouders maar dit ter zijde. Dan zou hij dus 305 Gr per dag hebben verdeeld over 3 porties dus 100 Gr per dagdeel/portie. Kan dit kloppen de dierenwinkel zegt van wel maar mijn ouders geloven niet dat een pup zoveel gram voer krijgt maar dat ligt toch gewoon aan het voer en gewicht van de pup of doe ik en de dierenwinkel het helemaal fout? Hoor graag jullie advies! :/

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Het kan kloppen, maar je moet vooral naar je pup kijken. Is ie te mager dan voer je iets meer, is ie te dik dan voer je wat minder of moet je samen meer bewegen.

 

Ik geef mijn hondje rauw vlees, ze zou tussen de 60-70 gram aan voeding moeten krijgen, maar ze krijgt 100 gram aan voeding. Puur omdat ze op die 60-70 gram veel te mager was, op de 100gr doet ze het prima en is ze mooi op gewicht.

honden page profiel charelle baasje Coopercharelle baasje Cooper

Ik zal zo eens kijken wat Cooper weegt vorige week 3.5 kilo nu denk ik 4 of 4.5 misschien 5 maar in iedergeval hij is wel mager dus ik blijf dit voeren komt ie ineens veel aan dan doe ik minder, komt vast goed denk ik. 

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Hoe oud is cooper? 

Zie in de voedingstabel geen 305 staan, wel 300 of 405. Hoeveelheid is ook vooral goed kijken naar je hond.  

 

De verpakking van dit hondenvoer ziet er goed uit maar zou zelf mijn pup dit niet geven. Kijk eens op www.voerwijzer.com als je je in hondenvoer wilt verdiepen. 

 

En is een geperste brok een bewuste keuze? Meer info: https://www.voerwijzer.com/geperste-brokken/ 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Ik zal zo eens kijken wat Cooper weegt vorige week 3.5 kilo nu denk ik 4 of 4.5 misschien 5 maar in iedergeval hij is wel mager dus ik blijf dit voeren komt ie ineens veel aan dan doe ik minder, komt vast goed denk ik.  "

Gewicht maakt ook helemaal niets uit. Een slanke gespierde hond kan meer wegen dan een dikke ongespierde hond van hetzelfde formaat.

 

Er is wel een trucje om te meten of je hond te dik is of te mager:

Het voelen van de ribben van je hond.

Leg je hand plat op tafel en wrijf met je andere hand over je knokkels. Zo moeten de ribben van je hond te voelen zijn als je hem daar aait.

Maak nu een strakke vuist met je ene hand en wrijf met je andere hond over je knokkels. Voel je de ribben van je hondzo bij het aaien dan is je hond te mager.

Voel je minder bij je hond dan het eerste voorbeeld dan is hij te dik.

 

Aan tabellen doe ik niet. Hoeveel een hond aan voer nodig heeft is van heel veel zaken afhankelijk en niet alleen van leeftijd en gewicht. Elsa (17 mnd) eet 3 maal zoveel van hetzelfde voer als Momo (bejaard). Ik schaam me bijna hoe weinig Momo eet, maar geef ik haar meer dan wordt ze dik en geef ik haar nog meer dan gaat ze braken (ze eet dus wel op wat ik voor zet).

 

Momo is gesteriliseerd, Elsa niet (hormonen beïnvloeden de spijsvertering)

Momo beweegt weinig, Elsa veel

Momo is helemaal volgroeid en heeft ook het skelet van een oude hond, Elsa is nog niet helemaal volgroeid

Momo is doorgaans kalm en rustig (hooguit eventjes erg enthousiast), Elsa stuitert door het huis.

honden page profiel charelle baasje Coopercharelle baasje Cooper

" Hoe oud is cooper? 
Zie in de voedingstabel geen 305 staan, wel 300 of 405. Hoeveelheid is ook vooral goed kijken naar je hond.  
 
De verpakking van dit hondenvoer ziet er goed uit maar zou zelf mijn pup dit niet geven. Kijk eens op www.voerwijzer.com als je je in hondenvoer wilt verdiepen. 
 
En is een geperste brok een bewuste keuze? Meer info: https://www.voerwijzer.com/geperste-brokken/  "

Cooper is 11 weken. 5,4 kilo. Geperste brok is bewuste keuze ging bij de vorige hond het beste en ik weet honden verschillen maar wij zijn van mening dat een geperste brok goed is daarnaast krijgt hij 1x in de week vers vlees. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^