Even van me afschrijven, Willem valt uit naar pup!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

Even van me afschrijven...
Zijn vandaag aangekomen in Zeeland en dachten gaan nog lekker met de honden naar het strand.
Daar aangekomen was het best druk, Willem kan het niet vinden met opdringerige reuen (rijgedrag), maar mijn inschatting was dat hij direct de zee in zou rennen..
Dus een meter of 10 van de zee klik ik hem los. Staat er aan de rechterkant een pup (aangelijnd) van een maand of 5, Willem rent erop af en valt gigantisch uit! cry pup piepen!
Ik ren er meteen heen, baasje had Willem al bij zijn halsband vast.
Baasjes en pup enorm geschrokken, ik mijn excuses 100 keer aangeboden. Pup nagekeken, geen fysieke schade gelukkig.
Ik herken dit gedrag helemaal niet van Willem en ben me echt rot geschrokken!

Ik kan nu nog niet bedenken waar het door kwam.. Inschattingsfout van mij? Toch wat stress bij Willem door de reis? Ik weet het niet..

We hebben ze aangelijnd en zijn terug naar het huisje gegaan..
Wat een ***begin! 

 

Ps, Boaz is ook mee.. Ook hem klikte we los, hij ging ook bij de pup kijken. Gewoon rustig snuffelen, niks aan het handje..

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Ach wat vervelend joh. Gingen ze tegelijk naar de pup?

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

" Ach wat vervelend joh. Gingen ze tegelijk naar de pup? "

Ja ze liepen samen naar de pup.

 

Had ik niet ingeschat, zeker van Willem niet! Ik dacht, die rent in één rechte lijn de zee in! 

 

Als ik ook maar had gedacht dat ze naar de pup zouden rennen had ik ze vast gehouden! 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Ja joh dat snap ik. Je kan van alles bedenken hoe of wat maar zoiets kun je niet voorzien.

 

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn 3 doggies

honden foto van Baasje van Senn

Senn deed een tijd terug ook helemaal niet lief tegen een pup. Schaamde me rot. 2 dagen later ging hij voor een andere pup op zijn rug liggen, zo doet hij over het algemeen. Hij 'verliest' meestal van veel jongere teefjes, pluisje hp-angel

 

Soms weet je ook niet precies wat het triggert, misschien inderdaad de reis of gewoon opgekropte energie.. zou je niet te druk maken, je bent zoals je leest dus echt niet de enige die dit heeft meegemaakt. Morgen een nieuwe dag. Geniet van jullie vakantie. 

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

" Senn deed een tijd terug ook helemaal niet lief tegen een pup. Schaamde me rot. 2 dagen later ging hij voor een andere pup op zijn rug liggen, zo doet hij over het algemeen. Hij 'verliest' meestal van veel jongere teefjes, pluisje 
 
Soms weet je ook niet precies wat het triggert, misschien inderdaad de reis of gewoon opgekropte energie.. zou je niet te druk maken, je bent zoals je leest dus echt niet de enige die dit heeft meegemaakt. Morgen een nieuwe dag. Geniet van jullie vakantie.  "

Dankjewel voor je reactie! 

 

Na een nachtje slaap (nou ja, halve slaap wink), is de ergste schrik wel weg..

 

Vanochtend heel vroeg met Willem naar het strand geweest, waar hij zich heerlijk heeft kunnen uitleven! hp-heart

 

In de avonden gaan we gewoon niet meer, ik doe hem en zeker mezelf er geen plezier mee! 

 

 

honden page profiel DieselDiesel 3 doggies

honden foto van Diesel

Nee, niet te druk maken hoor, vandaag gewoon weer proberen.

 

En 5 maanden, dat is niet echt meer een pup voor volwassen honden. 

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Wat vervelend, je voelt je altijd rot als het om een pup gaat. Ik heb het ook een keer meegemaakt met Mowgli, ze was eerst met de pup van rond een half jaar aan het spelen tot ineens haar gedrag omsloeg. Ik heb tot de dag van vandaag geen idee wat de reden was maar ze was ineens niet meer vriendelijk tegen de pup, tot grote ergernis van zijn baasje. Die wilde niets van onze (mijn dochter was er ook bij) verontschuldigingen horen en snelde er met haar pup vandoor toen we Mowgli hadden aangelijnd, een vervelende situatie. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

altijd vervelend zulke dingen, 

 

misschien toch een combinatie van dingen, de reis, de drukte, miscommunicatie, het blijft gissen.

 

Keek hij net naar de pup toen je hem losklikte, dacht hij dat hij iets moest ondernemen, misschien...

 

Lijkt me een goed idee om niet meer in de drukte met hem naar het strand te gaan, fijn dat hij zich heerlijk heeft kunnen uitleven vanmorgen vroeghp-thumbsup

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Altijd naar en schrikken als je 'lieve' hond opeens gedrag laat zien wat je niet verwacht of gewend bent

En nee, je bent niet de enige die dit is overkomen

 

Ook onze 'aller liefste, meest sociale, nooit problemen makende, ik weet niet eens wat grommen is' Misty heeft ooit een 'pup' van een maand of 6/7 op haar plek gezet waar ik zelfs spontaan een onderdanigheids plasje van gedaan zou hebben surprisedhp-shiny

 

Echt zo'n moment van 'dat doet ze anders nooit'

 

Maar het heeft ons dus geleerd dat ze pups tot een maand of 5 totaal negeert.... en de jong volwassenen tot rond een jaar, laten we niet meer bij haar in de buurt tenzij we ze goed kennen, want die worden door haar (op keurige wijze) verteld dat ze toch echt niet moeten proberen hun neus richting haar te laten gaan

 

Om de 'pup' en bijbehorende baasjes de schrik van hun leven te besparen waarschuw ik ze dus van afstand en houd Misty aangelijnd, want zij hoeft de andere hond niet op te voeden, dat is de verantwoordelijkheid van de baasjes... en nu gaat ze naast me zitten en vertrouwend er op dat ik die ettertjes wel weg bonjour hp-thumbsup

 

 

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

Niemand is perfect,  volgende keer zal je wel voorzichtiger zijn.  Er is al bij al niets gebeurd dus gewoon een lesje geweest! 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

De puppyvergunning is met die leeftijd wel verlopen maar de 'pup' moet vaak nog heel wat grenzen leren kennen die eerst niet gesteld werden vanwege die vergunning. De ene hond is daar beter in dan de andere. Mijn Momo is een bitch maar wel rechtvaardig; niet meer correctie dan nodig is. Elsa geeft zo ongeveer alle honden van alle leeftijden puppyvergunningen en kiest zelf het hazenpad als de hond zich niet correct gedraagt (of Momo komt haar even verdedigen).

 

Jouw Willem is misschien wat te heftig in dat corrigeren. Nu weet je dat en kan je er rekening mee houden als je een jonge hond, net pup af, tegenkomt. Wellicht wordt je zelfs wel erg getraind om in te schatten hoe goed die jonge hond de sociale hondenregels al kent en kan je daarop anticiperen.

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

" altijd vervelend zulke dingen, 
 
misschien toch een combinatie van dingen, de reis, de drukte, miscommunicatie, het blijft gissen.
 
Keek hij net naar de pup toen je hem losklikte, dacht hij dat hij iets moest ondernemen, misschien...
 
Lijkt me een goed idee om niet meer in de drukte met hem naar het strand te gaan, fijn dat hij zich heerlijk heeft kunnen uitleven vanmorgen vroeg "

Ik denk inderdaad ook de combinatie..

 

Willem gaat lekker in de ochtend, heel fijn voor hem!

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

" Altijd naar en schrikken als je 'lieve' hond opeens gedrag laat zien wat je niet verwacht of gewend bent
En nee, je bent niet de enige die dit is overkomen
 
Ook onze 'aller liefste, meest sociale, nooit problemen makende, ik weet niet eens wat grommen is' Misty heeft ooit een 'pup' van een maand of 6/7 op haar plek gezet waar ik zelfs spontaan een onderdanigheids plasje van gedaan zou hebben 
 
Echt zo'n moment van 'dat doet ze anders nooit'
 
Maar het heeft ons dus geleerd dat ze pups tot een maand of 5 totaal negeert.... en de jong volwassenen tot rond een jaar, laten we niet meer bij haar in de buurt tenzij we ze goed kennen, want die worden door haar (op keurige wijze) verteld dat ze toch echt niet moeten proberen hun neus richting haar te laten gaan
 
Om de 'pup' en bijbehorende baasjes de schrik van hun leven te besparen waarschuw ik ze dus van afstand en houd Misty aangelijnd, want zij hoeft de andere hond niet op te voeden, dat is de verantwoordelijkheid van de baasjes... en nu gaat ze naast me zitten en vertrouwend er op dat ik die ettertjes wel weg bonjour 
 
  "

Ja inderdaad! 

Nou is Willem niet heilig hoorhp-angel

Hij werd vaak bereden door reuen, die ik er eerst altijd vanaf trok. Tot hij ouder werd en zelf van zich af begon te snauwen.. Maar alleen altijd reuen die hem lastig vielen. 

 

Verder kan hij fel zijn als het om eten gaat naar andere honden toe. Hier eten de honden dan ook nog altijd apart. Al kan Boaz het niks schelen allemaal haha.

 

Maar goed, we hebben er inderdaad van geleerd..

 

 

 

 

 

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

" De puppyvergunning is met die leeftijd wel verlopen maar de 'pup' moet vaak nog heel wat grenzen leren kennen die eerst niet gesteld werden vanwege die vergunning. De ene hond is daar beter in dan de andere. Mijn Momo is een bitch maar wel rechtvaardig; niet meer correctie dan nodig is. Elsa geeft zo ongeveer alle honden van alle leeftijden puppyvergunningen en kiest zelf het hazenpad als de hond zich niet correct gedraagt (of Momo komt haar even verdedigen).
 
Jouw Willem is misschien wat te heftig in dat corrigeren. Nu weet je dat en kan je er rekening mee houden als je een jonge hond, net pup af, tegenkomt. Wellicht wordt je zelfs wel erg getraind om in te schatten hoe goed die jonge hond de sociale hondenregels al kent en kan je daarop anticiperen. "

Ja, maar deze pup zat aangelijnd en kwam niet op Willem af oid..

Willem liep naar de pup. Wat er toen precies gebeurde.. Tja, ik weet het niet. Misschien hele scherpe puppy tandjes in zijn oor.

 

Ik denk de hele combinatie van de dag. 

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Je hebt gelijk ingegrepen, en je excuus aangeboden, top....en het kan altijd eens gebeuren dat je het niet ziet aankomen, niets gebeurd je hebt goed gehandeld en niet gewacht met het aanlijnen van je Willem.....

honden page profiel Bink_the_BernerBink_the_Berner 3 doggies

honden foto van Bink_the_Berner

" Je hebt gelijk ingegrepen, en je excuus aangeboden, top....en het kan altijd eens gebeuren dat je het niet ziet aankomen, niets gebeurd je hebt goed gehandeld en niet gewacht met het aanlijnen van je Willem..... "

Precies. Soms kun je niet alle signalen zien. Misschien heeft de pup wel heel lang zitten staren naar Willem terwijl je het strand op kwam, onbewust uitdagen....je weet het niet. Je hebt netjes gehandeld en de pup is oke. 

 

Geniet van je vakantie!

honden page profiel laura   Diva&Novalaura Diva&Novagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van laura   Diva&Nova

Wel schrikken geweest.. Maar eens met hierboven. Wel jammer wij gaan zo op naar Zeeland en lopen daar vanavond op het strand had wel leuk geweest om jullie te zienhp-angel

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

Dankjewel allemaal voor jullie reacties! 

De grootste schrik is weg, al kiezen we voor de rust gewoon voor d3 ochtend.

 

@Laura, ja was zeker leuk geweest! Teefjes gaan (tot nu toe hp-angel) altijd goed! 

honden page profiel MarjoleinMarjolein 3 doggies

honden foto van Marjolein

Hier ook een keer gehad. Wij gaan elke dag met de auto naar het bos (+/-10min rijden) en verder hoeven ze niet vaak met de auto mee. Dus auto=wat leuks doen en geeft opwinding. 

 

Nu reden we een keer naar een strandje wat ongeveer 25min rijden was en na 15min werden de honden echt wel wat onrustig. Blijkbaar toch spanning opgebouwd want toen we er waren en ze los mochten waren ze ook in ene keer niet zo lief.

 

Toen meegenomen om te zwemmen met ons en daarna waren ze weer lief en rustig. Blijkbaar moesten ze ff iets kwijt. 

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

" Hier ook een keer gehad. Wij gaan elke dag met de auto naar het bos (+/-10min rijden) en verder hoeven ze niet vaak met de auto mee. Dus auto=wat leuks doen en geeft opwinding. 
 
Nu reden we een keer naar een strandje wat ongeveer 25min rijden was en na 15min werden de honden echt wel wat onrustig. Blijkbaar toch spanning opgebouwd want toen we er waren en ze los mochten waren ze ook in ene keer niet zo lief.
 
Toen meegenomen om te zwemmen met ons en daarna waren ze weer lief en rustig. Blijkbaar moesten ze ff iets kwijt.  "

Ja misschien is het dat bij Willem ook geweest.. Kon hij het zelf maar vertellen he?! 

 

Volgende forumvraag: Weinig tot niet plassen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^