Welsh Corgi Cardigan opvoeden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Guusje & SnoopGuusje & Snoop

honden foto van Guusje & Snoop

Hoihoi!

Sinds 2 weken hebben wij een super leuke puppy in de familie mogen verwelkomen, namelijk een Corgi genaamd Snoop! Al heel lang mijn droomhondje en nu toch eindelijk mijn ouders over kunnen halen om er een te nemen. 

Ik heb zelf een opleiding als dierverzorging afgerond en me de afgelopen jaren ingelezen over het ras. Nu vroeg ik me af hoe ik het beste de pup kan afleren om overal op te blaffen en om haar aan de bench te laten wennen. Ze moet dit niet zien als een straf maar als een eigen rustplekje. 

Iemand tips?

Alvast bedankt!hp-thumbsup

honden page profiel DezeNaamDezeNaam

honden foto van DezeNaam

Overhalen? Hopelijk komt ze wel van een verantwoorde fokker. 

Laten wennen aan de bench; gewoon eten en drinken daarin zetten. Soms rustig het deurtje op een kiertje zetten na een tijd. Eventjes dicht doen en daarna direct terug openen. Kauwbotjes en dergelijke ook in de bench geven, soms kan je het deurtje dan wel eens dicht proberen te doen als ze daar niet te onrustig door wordt. Zet de bench 's nachts eventueel op de kamer of als dat niet mag tijdelijk in de living slapen naast de bench. 

En hoezo blaft ze overal op? Ik kan me niet voorstellen dat ze op alles blaft dus volgens mij zal je wat specifieker moeten zijn. :) 
Al is constant blaffen misschien wel het teken dat ze overprikkelt is of sommige dingen gewoon eng vindt. Maar ik kan er niet direct iets over zeggen als ik niet weet waarop ze blaft natuurlijk. 

honden page profiel Guusje & SnoopGuusje & Snoop

honden foto van Guusje & Snoop

" Overhalen? Hopelijk komt ze wel van een verantwoorde fokker. Laten wennen aan de bench; gewoon eten en drinken daarin zetten. Soms rustig het deurtje op een kiertje zetten na een tijd. Eventjes dicht doen en daarna direct terug openen. Zet de bench 's nachts eventueel op de kamer of als dat niet mag tijdelijk in de living slapen naast de bench. En hoezo blaft ze overal op? Ik kan me niet voorstellen dat ze op alles blaft dus volgens mij zal je wat specifieker moeten zijn. :-) Al is constant blaffen misschien wel het teken dat ze overprikkelt is of sommige dingen gewoon eng vindt. Maar ik kan er niet direct iets over zeggen als ik niet weet waarop ze blaft natuurlijk.  "

Bedankt voor je reactie! Ze komt zeker van een goede fokker af en met overhalen bedoel ik dat ik nog thuis woon en zij dus ook voor het hondje zorgen wanneer ik er eventjes niet ben. Ze blaft op onze andere hondjes bepaalde geluiden waar ze nog niet aan is gewend en wanneer ze bijvoorbeeld druk aan het spelen is. Nu vind ik het helemaal niet erg dat ze even blaft dat hoort er bij, maar vaak blijft ze doorblaffen en dat zou ik een beetje onder controlen willen houden;)

honden page profiel OsumiOsumi 3 doggies

honden foto van Osumi

Blaffen niet corrigeren. Het is een pup, de wereld is groot en die moet ze ontdekken . Bvb : nieuw voorwerp?-snuffelen-kijken wat het doet als ik er tegen praat-*blaf*  maar soms ook uit schrik voor iets, je kan zelf rustig blijven en zeggen dat het oké is. Raiko blaft ook wel eens, dan ga ik mee kijken en zeg dat het oké is, dat weet hij intussen. De bench liet ik open staan en eten en drinken erin, af en toe heel onverwacht een lekker snoepje erin zodat hij er zelf inging, dan opbouwen met deurtje toe tot het snoepje op is enzovoort... Later een commando aangekoppeld, als ik zeg ''bench" gaat hij er zelf naartoe, het is zijn veilig plekje, bench gebruik je nooit om te straffen maar om te belonen

honden page profiel DezeNaamDezeNaam 3 doggies

honden foto van DezeNaam

Hoe oud is ze nu? Misschien gaat ze een beetje door de angstfase en is daardoor alles plots wat spannend. 

Speelt ze dan ook niet met de andere honden die jullie hebben? Hoe oud zijn die? Of is er misschien iets gebeurd waardoor ze schrik heeft van jullie andere honden? 
Blaffen bij spelen is vrij normaal, maar als je het te veel vindt worden zou ik het spel gewoon stop zetten. Maar dan ook gewoon altijd kordaat zijn; als ze overmatig begint te blaffen tijdens het spelen is het gedaan. 

honden page profiel Guusje & SnoopGuusje & Snoop

honden foto van Guusje & Snoop

" Blaffen niet corrigeren. Het is een pup, de wereld is groot en die moet ze ontdekken . Bvb : nieuw voorwerp?-snuffelen-kijken wat het doet als ik er tegen praat-*blaf*  maar soms ook uit schrik voor iets, je kan zelf rustig blijven en zeggen dat het oké is. Raiko blaft ook wel eens, dan ga ik mee kijken en zeg dat het oké is, dat weet hij intussen. De bench liet ik open staan en eten en drinken erin, af en toe heel onverwacht een lekker snoepje erin zodat hij er zelf inging, dan opbouwen met deurtje toe tot het snoepje op is enzovoort... Later een commando aangekoppeld, als ik zeg ''bench" gaat hij er zelf naartoe, het is zijn veilig plekje, bench gebruik je nooit om te straffen maar om te belonen "

Bedankt voor de tips! Ga ik doen:)

honden page profiel OsumiOsumi 3 doggies

honden foto van Osumi

" Bedankt voor je reactie! Ze komt zeker van een goede fokker af en met overhalen bedoel ik dat ik nog thuis woon en zij dus ook voor het hondje zorgen wanneer ik er eventjes niet ben. Ze blaft op onze andere hondjes bepaalde geluiden waar ze nog niet aan is gewend en wanneer ze bijvoorbeeld druk aan het spelen is. Nu vind ik het helemaal niet erg dat ze even blaft dat hoort er bij, maar vaak blijft ze doorblaffen en dat zou ik een beetje onder controlen willen houden;-) "

Daarnet kwam ik ook nog een pup tegen die blafte naar Raiko, das heel normaal. Wandel rustig verder, niet corrigeren, ook niet betuttelen. Gewoon 'het is oke' zeggen en verder gaan

honden page profiel AnnewilAnnewil 3 doggies

Wij hebben de bench 3 dagen in de slaapkamer gehad. Als ze snachts begon te piepen deed ik mijn hand erin. Dat is twee nachten zo gegaan en de derde nacht was ze gewend. Daarna de bench in de woonkamer gezet en als ze er s'avonds in ging deed ik dat met een kauwstaafje. Heeft nog nooit een ongelukje gehad snachts. Nu als ik wegga gaat ze er ook in en gaat meteen in een heerlijke slaaphouding liggen dus al heel snel helemaal gewend.

honden page profiel Guusje & SnoopGuusje & Snoop

honden foto van Guusje & Snoop

" Hoe oud is ze nu? Misschien gaat ze een beetje door de angstfase en is daardoor alles plots wat spannend. Speelt ze dan ook niet met de andere honden die jullie hebben? Hoe oud zijn die? Of is er misschien iets gebeurd waardoor ze schrik heeft van jullie andere honden? Blaffen bij spelen is vrij normaal, maar als je het te veel vindt worden zou ik het spel gewoon stop zetten. Maar dan ook gewoon altijd kordaat zijn; als ze overmatig begint te blaffen tijdens het spelen is het gedaan.  "

Snoop is nu 12 weekjes oud, mijn andere hondjes zijn 3, 7 en 8 :) in het begin ging het voorstellen aan elkaar wat moeizaam het zijn 2 chihuahua’s en een podenco. Voornamelijk de chihuahua’s hadden er wat moeite mee maar dat gaat nu eigenlijk super goed. Spelen er leuk mee. Maar na een tijdje zijn voornamelijk de oudste moe en willen gaan rusten en dan wil Snoop nog even doorgaan met spelen misschien dat het hem daar in zit?

honden page profiel Guusje & SnoopGuusje & Snoop

honden foto van Guusje & Snoop

" Wij hebben de bench 3 dagen in de slaapkamer gehad. Als ze snachts begon te piepen deed ik mijn hand erin. Dat is twee nachten zo gegaan en de derde nacht was ze gewend. Daarna de bench in de woonkamer gezet en als ze er s'avonds in ging deed ik dat met een kauwstaafje. Heeft nog nooit een ongelukje gehad snachts. Nu als ik wegga gaat ze er ook in en gaat meteen in een heerlijke slaaphouding liggen dus al heel snel helemaal gewend. "

Super fijn! Bedankt! De bench staat momenteel ook in mijn slaapkamer met het deurtje open ze ligt er nu ook lekker in te slapen. 

honden page profiel NullNull 3 doggies

honden foto van Null

Corgi's staan er wel om bekend dat ze veel blaffen, we noemen dat praten. Maar dat wist je denk ik al, gezien je zoveel research hebt kunnen doen. Blaffen tijdens het spelen, blaffen om aandacht,waaks blaffen, een Corgi vind altijd wel een reden om te praten. Je hebt er die dus echte praters zijn en je hebt er die enkel waaks blaffen. Compleet afleren lukt waarschijnlijk nooit, maar een heel stuk minderen moet zeker lukken. 

 

Blaffen om aandacht gewoon negeren dus, en het commando 'praat' en 'stil' gaan aanleren. Bij een Corgi dien je erg consequent te zijn. Sta je het 1x toe dan zal hij blijven proberen. 

Ook zal hij blaffen tegen de andere honden als hij wil spelen, gaan de honden hier niet op in dan zet je de pup even apart zodat alle honden even rust hebben,desnoods geef je een kluif of een gevulde kong.

 

Als je Corgi van een goede fokker komt, kun je ook die om raad vragen. Vaak zit zoiets wel in de foklijnen namelijk. 

 

Uiteindelijk zal veel ook minder worden met de leeftijd, het is nu nog een puppy met puppystreken. 

honden page profiel Guusje & SnoopGuusje & Snoop

honden foto van Guusje & Snoop

" Corgi's staan er wel om bekend dat ze veel blaffen, we noemen dat praten. Maar dat wist je denk ik al, gezien je zoveel research hebt kunnen doen. Blaffen tijdens het spelen, blaffen om aandacht,waaks blaffen, een Corgi vind altijd wel een reden om te praten. Je hebt er die dus echte praters zijn en je hebt er die enkel waaks blaffen. Compleet afleren lukt waarschijnlijk nooit, maar een heel stuk minderen moet zeker lukken. 
 
Blaffen om aandacht gewoon negeren dus, en het commando 'praat' en 'stil' gaan aanleren. Bij een Corgi dien je erg consequent te zijn. Sta je het 1x toe dan zal hij blijven proberen. 
Ook zal hij blaffen tegen de andere honden als hij wil spelen, gaan de honden hier niet op in dan zet je de pup even apart zodat alle honden even rust hebben,desnoods geef je een kluif of een gevulde kong.
 
Als je Corgi van een goede fokker komt, kun je ook die om raad vragen. Vaak zit zoiets wel in de foklijnen namelijk. 
 
Uiteindelijk zal veel ook minder worden met de leeftijd, het is nu nog een puppy met puppystreken.  "

Heb ik inderdaad ook gelezen, vind het ook helemaal niet erg als er geblaft word. Maar minderen is mooi meegenomen. Bedankt voor de tips!

Volgende forumvraag: Cbd en alleen zijn
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^