Pup van 6 maanden raakt heel snel uitgekeken op voer

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ThijsThijs

Hallo allen, 

Ik hoop dat ik dit in de juiste forum plaats. Ik heb een zes maanden oude puppy (Engelse Stafford teefje, Amerikaanse vader, Engelse moeder, dus een mix) en ik heb haar sinds begin maart.

Ik heb haar eerst hetzelfde voer gegeven als wat de fokker ook gaf (Sam's Field puppy) en ze vond dit zalig. Ineens na ongeveer een maandje had ze nog maar weinig interesse in de brok en besloot ik over te gaan naar een andere brok, namelijk Wellness Core. Hetzelfde verhaal weer, al vrij gauw raakte ze uitgekeken op de brokken en at het gewoon niet. 

Toen overgegaan op Happy Dog op aanraden van de dierenarts, aangezien ze mogelijk een allergie heeft voor kip en dat zat in het vorige voer wel. Happy Dog vond ze een paar dagen heerlijk en was er toen ook klaar mee. Bij puppy training kreeg ze van de trainer een Frolic brokje en ik merkte dat dit er wel in ging. Ik heb het nog even aangekeken met Happy Dog en ben toen Frolic gaan proberen en exact hetzelfde verhaal. Gisteren ging het al moeizaam en vandaag heeft ze alleen maar in de ochtend een paar brokjes gepakt en verder niks meer. Dat is niet goed voor een pup van 6 maanden. 

Ik begrijp niet waar het aan ligt want een snack zou ze gerust pakken en ze bedelde flink vanavond toen ikzelf tacos aan het eten was. Nu ligt ze op de bank te slapen en eigenlijk bijna haar volledige portie voor vandaag ligt nog steeds in haar bak. Ze is verder niet te mager, weegt 14,7 maar ik zou zo graag willen zien dat ze lekker smikkelt van haar eten. 

Alle inentingen zijn geweest, elke maand op tijd de wormkuur en vorige maand nog een volledige check bij de dierenarts. Ik sprak van de week de dierenartsassistente en die raadde aan puppy proefpakketten aan te vragen om te zien waar mijn hondje echt blij van wordt, maar het probleem is dat zij de eerste dag of twee de nieuwe brok ook lekker vind en dan alweer klaar ermee is. Dus dat schiet niet op. Eerst dacht ik dat ze die droge brokken gewoon niks vond maar Frolic is niet zoals andere brokken, dit is zachter en fijner.

Ik sprak iemand die ook een pup uit dit nest heeft en die raadt aan het eens te mixen met paté, kijken hoe ze daar op reageert. Ik zou het kunnen proberen maar ben nu alweer bang dat ze dit ook niet meer hoeft straks. Ik ben een beetje ten einde raad en ik zou gerust weer een check kunnen laten doen bij de dierenarts maar ik denk dat alles prima in orde is met haar. Maar dit is niet goed.

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Misschien als je het voer op een andere manier aanbiedt? Door haar maaltijden te geven als beloning door het uitvoeren van een aantal trucjes? Uitstrooien over het gras? Wikkelen in een oude theedoek of verstoppen in een Kong? Dus niet saai voeren in de voerbak.

 

 

honden page profiel  Layla Layla

honden foto van  Layla

Layla is ook altijd een beetje een moeilijke eter geweest. Ze heeft nu nog wel eens dagen dat ze haar neus er voor op trekt en weg loopt. 

 

Ik probeer nu niet meer zoveel te wisselen van merk. Omdat ik haar blikvoer geef kan ik nog wel eens van smaak wisselen. Ze heeft ook brokken staan, maar dat eet ze bijna niet, haha. Wat ik hier  nu doe is haar eten aanbieden, wil ze het niet, dan haal ik het weg. Als ze dan echt veel honger heeft, heeft ze dus nog brokken, maar die raakt ze dan ook niet aan. Vaak probeer ik het dan nog een keer op een later moment. Ook het aanbieden in een kong, of bevroren(in een ijsvormpje, als het zo warm is) wil nog wel eens helpen.

 

 

Ik heb bij de dierenarts nagevraagd en die zei dat zolang ze mooi op gewicht blijft en energiek is , het niet zo erg is als ze een dag haar maaltijd overslaat. 

 

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Als je zo'n nieuwe brok probeert... geef je dan elke maaltijd diezelfde brok?

Je kan eens proberen af te wisselen tussen een aantal smaken/merken. Dus elke maaltijd een andere soort (lam, zalm, hert,...).

Misschien lust je hond liever kvv dan brok? Heb je dat al eens geprobeerd?

honden page profiel ThijsThijs

" Misschien als je het voer op een andere manier aanbiedt? Door haar maaltijden te geven als beloning door het uitvoeren van een aantal trucjes? Uitstrooien over het gras? Wikkelen in een oude theedoek of verstoppen in een Kong? Dus niet saai voeren in de voerbak.
 
  "

Hele goede tip, maar ik heb al van alles geprobeerd. Ik neem dan ipv belonings snacks haar brokjes mee wanneer we gaan lopen en dan oefen ik een beetje met haar en dan geef ik ze. Soms pakt ze een brokje aan, maar meestal boeit het haar zeer weinig helaas.

 

" Layla is ook altijd een beetje een moeilijke eter geweest. Ze heeft nu nog wel eens dagen dat ze haar neus er voor op trekt en weg loopt. 
 
Ik probeer nu niet meer zoveel te wisselen van merk. Omdat ik haar blikvoer geef kan ik nog wel eens van smaak wisselen. Ze heeft ook brokken staan, maar dat eet ze bijna niet, haha. Wat ik hier  nu doe is haar eten aanbieden, wil ze het niet, dab haal ik het weg. Als ze dan echt veel honger heeft, heeft de dus nog brokken, maar die raakt ze dan ook niet aan. Vaak probeer ik het dan nog een keer op een later moment. Ook het aanbieden in een kong, of bevroren(in een ijsvormpje, als het zo warm is) wil nog wel eens helpen.
 
 
Ik heb bij de dierenarts nagevraagd en die zei dat zolang ze mooi op gewicht blijft en energiek is , het niet zo erg is als ze een dag haar maaltijd overslaat. 
 
  "

Dat vind ik heel belangrijk inderdaad. Dat ze niet heel erg gaat vermageren. Dat hou ik goed in de gaten. Eten weghalen doe ik niet maar dat is misschien iets wat ik best eens zou kunnen proberen. 

honden page profiel ThijsThijs

" Als je zo'n nieuwe brok probeert... geef je dan elke maaltijd diezelfde brok?
Je kan eens proberen af te wisselen tussen een aantal smaken/merken. Dus elke maaltijd een andere soort (lam, zalm, hert,...).
Misschien lust je hond liever kvv dan brok? Heb je dat al eens geprobeerd? "

Van Frolic is er volgens mij maar eentje waar geen kip in zit en aangezien de kip allergie wel mogelijk is wil ik dat liever niet proberen. Wat je op het laatst zegt, misschien is dat het wel. Dat ze gewoon niet gek genoeg op droogvoer is. Hoewel ze in het begin het helemaal te gek vind, raar hoor. KVV is Smuldier en Rodi?

 

Ik heb hier een zakje vlees van Farmfood liggen. Ik was vergeten te melden dat ik eerst Farmfood gaf nadat ze zat was van Sam's Field. Je hoort allemaal verschillende verhalen maar mag ik gerust aan haar vlees geven nadat ze al deze tijd brokken kreeg? Want dan geef ik haar morgen Farmfood vlees. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

KVV is idd zoals smuldier, maar je hebt heel veel varianten en veel verschillen qua prijs/kwaliteit.

 

Je kan ook es kijken naar een brok met hoog vleesgehalte en een uitgesproken smaak (want veel brokken lijken/ruiken gewoon erg op elkaar, en voor de kieskeurige hond is dat vreselijk saai hp-wink)

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

Hier wordt gevarierd gegeten. S morgens brok (wel steeds de zelfde) en s avonds wissel ik af met Renske gestoomd of KVV van Naturist.

 

Maylo laat wel eens zijn brokken staan maar sinds wij zijn over gestapt minder. Hij kreeg altijd Renske en soms wisselde ik met de smaken. Echter kreeg hij afgelopen November zo n heftige darminfectie dat hij een tijdje op Hills licht verteerbaar moest. 

 

Nou dat vond hij wel zo lekker....nu ben ik geen fan van Hills maar wie ben ik om te zeggen dat mijn hond perse dat andere moet eten wat hij niet zo lekker vind. Nu heeft hij dus Hills licht verteerbaar. Overigens doet hij het hier heel goed op. 

 

Overigens is er bijna geen enkele hond die Renske gestoomd maat staan. Nu hebben ze ook een goedkopere variant namelijk Naturo. Is het zelfde dacht ik maar iets minder smaken  

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Mijn vorige staffordteefje,gruwelde van brokken,kvv at ze altijd ongeacht welk merk.

Brokken wilde ze alleen eten als ik er iets van vlees overdeed.

 

honden page profiel LokiLoki

honden foto van Loki

Hallo, hier ook moeilijke eter eerste klas. Ik zou zeker niet gaan opleuken met paté of andere dingen, geen natvoer bij geven,... Anders moet je steeds meer lekkers bijgeven tot je alleen nog maar zalm en filet pur aanbiedt (om even te overdrijven). Je kan best wisselen tussen brokken die hij lekker vindt en goed verdraagt. In voerballen steken, snuffelmatten, trainen en belonen, met de hand voeren, over de grond strooien, met lepel voeren... Het werkt allemaal... Even. Na een tijd doe je ook niet meer anders dan je hond aanmoedigen om te eten. Afwisseling is hier echt de oplossing, mijn hond eet absoluut geen 4 dagen achter elkaar hetzelfde, maar dag 1 was het wel superlekker. Wij voerden kvv en wisselden elke dag van smaak, en dan ging heel goed. Sindskort ook brok toegevoegd aan zijn menu en sindsdien wil meneer alleen nog brok eten hp-frusty maar uit ervaring weet ik wel dat dat niet blijft duren. Hier met een kleine hond is het helaas niet haalbaar om brokken af te wisselen, die worden dan sowieso slecht. 

honden page profiel ThijsThijs

" Mijn vorige staffordteefje,gruwelde van brokken,kvv at ze altijd ongeacht welk merk.
Brokken wilde ze alleen eten als ik er iets van vlees overdeed.
  "

Het is mogelijk dat Lara dat dus ook vind, ook al vind ze het in het begin wel lekker en ineens is de interesse volledig weg. Ze is zichzelf nu gewoon aan het" uithongeren " want een snack zou ze meteen pakken nu. 

Ik ga morgen eens dat zakje Farmfood (zacht gestoomd vers vlees) door haar brokjes doen. Even kijken of dat wel met Frolic samen gaan en anders kan het door Happy Dog denk ik. Want ik was langzamerhand aan het afbouwen met Happy Dog, maar krijgt het dus nog wel een beetje.

 

honden page profiel ThijsThijs

" Hier wordt gevarierd gegeten. S morgens brok (wel steeds de zelfde) en s avonds wissel ik af met Renske gestoomd of KVV van Naturist.
 
Maylo laat wel eens zijn brokken staan maar sinds wij zijn over gestapt minder. Hij kreeg altijd Renske en soms wisselde ik met de smaken. Echter kreeg hij afgelopen November zo n heftige darminfectie dat hij een tijdje op Hills licht verteerbaar moest. 
 
Nou dat vond hij wel zo lekker....nu ben ik geen fan van Hills maar wie ben ik om te zeggen dat mijn hond perse dat andere moet eten wat hij niet zo lekker vind. Nu heeft hij dus Hills licht verteerbaar. Overigens doet hij het hier heel goed op. 
 
Overigens is er bijna geen enkele hond die Renske gestoomd maat staan. Nu hebben ze ook een goedkopere variant namelijk Naturo. Is het zelfde dacht ik maar iets minder smaken   "

Dat is een goede tip en dat zou ik ook kunnen proberen voor Lara. In de ochtend brokjes of KVV en dan in de avond weer het andere. Een volledig ander merk brok raad men af he? Je kunt vaak beter gewoon één merk geven en daar het bij houden toch? Althans dat is mij vanaf dag 1 verteld.

 

Yoshi, mijn lieve Franse Bulldog (rust in vrede  heeft ook veel verschillende brokken gehad en vooral op latere leeftijd toen ze echt weinig nog wilde eten vond ze Naturo erg goed te doen. Qua KVV kun je wel gerust de ene dag het ene geven en de andere dag iets anders?

 

Yoshi heb ik echt jaren lang gewoon brokken gegeven en ze at dat zeer goed, maar elke hond is anders en wij mensen willen ook graag variatie. Ik ga vanaf morgen beginnen met zowel KVV als brokken. Ik heb er een goed gevoel over. 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Het is mogelijk dat Lara dat dus ook vind, ook al vind ze het in het begin wel lekker en ineens is de interesse volledig weg. Ze is zichzelf nu gewoon aan het" uithongeren " want een snack zou ze meteen pakken nu. 
Ik ga morgen eens dat zakje Farmfood (zacht gestoomd vers vlees) door haar brokjes doen. Even kijken of dat wel met Frolic samen gaan en anders kan het door Happy Dog denk ik. Want ik was langzamerhand aan het afbouwen met Happy Dog, maar krijgt het dus nog wel een beetje.
  "

Farmfood zacht gestoomd vond ze lekker maar ik zou zeker geen frolic geven,veels te zout.

Als je brokken wilt geven en ook af en toe er iets over wilt doen dan vind ik een geperste brok zoals farmfood heel erg geschikt. Is niet de duurste brok en zo kan je de voeding een beetje varieren.

Kan je eens een pakje rodi kopen,een plakje pens erover,een plakje vlees,een eitje en als het goed is zal ze smullen.

En had ik niks om over te brokken te doen een beetje yoghurt vond ze ook lekker erover heen.

Mijn teefje vertikte het om droge brokken te eten,ze heeft het eens 3 dagen volgehouden,zij had gewonnen en tot haar dood werden brokken aangevuld met iets lekkers en waarom ook niet.

Ik heb hier een staffordreu rondlopen,die eet alles zelfs poep.

 

 

 

honden page profiel ThijsThijs

" Farmfood zacht gestoomd vond ze lekker maar ik zou zeker geen frolic geven,veels te zout.
Als je brokken wilt geven en ook af en toe er iets over wilt doen dan vind ik een geperste brok zoals farmfood heel erg geschikt. Is niet de duurste brok en zo kan je de voeding een beetje varieren.
Kan je eens een pakje rodi kopen,een plakje pens erover,een plakje vlees,een eitje en als het goed is zal ze smullen.
En had ik niks om over te brokken te doen een beetje yoghurt vond ze ook lekker erover heen.
Mijn teefje vertikte het om droge brokken te eten,ze heeft het eens 3 dagen volgehouden,zij had gewonnen en tot haar dood werden brokken aangevuld met iets lekkers en waarom ook niet.
Ik heb hier een staffordreu rondlopen,die eet alles zelfs poep.
 
 
  "

Gekke Lara ging ineens als een gek haar happy dog voer eten om een uurtje of twaalf, honden logica he, hahaha. Ik heb het liefst ook dat ze dit eet dan Frolic want Happy Dog is een stuk gezonder en bevat sowieso geen kip. Ik ga de boel ook lekker gevarieerd houden voor het meisje want zoals jij al zei, waarom ook niet? Helemaal mee eens.

Lara eet gelukkig geen ontlasting van andere honden, wel pakt ze echt vrijwel alles buiten in haar bekkie en dingen als ganzenpoep en kattenpoep eet ze gerust op. Het is iets waarvan ik hoop dat ze na een tijdje mee zal stoppen, want er kan ook hele foute troep liggen. 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Ik voer steeds vanalles door elkaar,  elke maaltijd is weer anders...  Nooit problemen met eten. 

Eens een keertje een rauw ei bij doen,  wat karnemelk,  iets van olie (vloeibaar schapen vet),  meng er heel regelmatig blik voeding door (er bestaan uitstekende merken),  gedroomde voeding etc. . ..  Ze is eenzelfde Brok hier elke dag toch anders.   'S avonds krijgen ze KVV dus dat is ook steeds anders van smaak. 

honden page profiel ThijsThijs

" Ik voer steeds vanalles door elkaar,  elke maaltijd is weer anders...  Nooit problemen met eten. 
Eens een keertje een rauw ei bij doen,  wat karnemelk,  iets van olie (vloeibaar schapen vet),  meng er heel regelmatig blik voeding door (er bestaan uitstekende merken),  gedroomde voeding etc. . ..  Ze is eenzelfde Brok hier elke dag toch anders.   'S avonds krijgen ze KVV dus dat is ook steeds anders van smaak.  "

Dat zou ik ook graag willen doen maar met haar pas ik wel een beetje op. Ik heb begrepen dat Staffies best snel last van hun darmpjes kunnen krijgen. Ik ga het rustig opbouwen. Ze heeft nu sinds gisternacht Happy Dog voer gehad, ze pakte nog wat Frolic brokjes en zojuist heb ik haar Farmfood vlees gegeven. Hopelijk reageert ze daar goed op want dan zou ze door kunnen gaan met Happy Dog en Farmfood bijvoorbeeld.

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Ik wissel constant af.

Verschillende merken brok en KVV.

Ik heb totaal geen moeilijke eters maar ben wel altijd bij mijn principe gebleven.

Niet eten niet lusten ?

Pech, dan geen eten die dag.

Volgende dag nog niet lusten ?

Pech, dan ook geen eten.

Wanneer ze honger hebben eten ze hoor.

Door elke keer wanneer ze niet meer willen eten iets anders aan te bieden krijg je echt wel moeilijke eters.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Hallo Thijs, zo te lezen doe je erg je best om het je hond naar de zin te maken.  Maar je loopt hiermee het risico dat deze hond levenslang een lastige eter zal zijn.

Mijn advies is dan ook : kies een soort eten uit waar je zelf een goed gevoel bij hebt (qua ingrediënten) en hou het daarbij. "Dit krijg je te eten en iets anders komt er niet". Niet eten = niet erg. Een hond kan best een paar dagen  zonder eten en gaat vanzelf eten als hij honger heeft. Volhouden, niet overstag gaan met extra's.

(Ik heb ooit van een hond gehoord die alléén at als hij in een donkere kamer uit de hand gevoerd werd.... Ja dág hoor, zo zijn we niet getrouwd...hp-frusty).

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Hoe zit het met tandjes wisselen? Ons pup begint daar nu mee en eet opeens ook veel slechter., misschien toch pijn? Maar hij kluift wel tijden op zijn rawhide van farmfood.......ik,zet het bakje met brokjes neer, is het na 20 mihuten niet op, dan gaat het terug.  Volgende keer beter.  Ik meng sinds een paar dagen al wat volwassen brokjes doir de puppy brok, zelfde merk en smaak. Die eet hij als eerste op. Hij krijgt nutrochoise lam. Maar eerlijk is eerlijk ik kijk stiekem al naar wolfsblut brokjes lamb range, deed mijn vroegere hond het supergoed op.

honden page profiel lyannelyanne

honden foto van lyanne

Wellicht ziet ze het de eerste paar dagen als traktatie en is ze het dan gewoon. Ze weet nu dat ze dan toch wat anders voorgeschoteld krijgt. Ik zou haar brokken aanbiedne in de ochtend. Niet willen eten? dan weghalen en in de middag weer. en in de avond weer doen. Niet wisselen van brok (gezien je al veel geprobeerd hebt en het dus niet aan het voer zelf ligt). Ze krijgt vanzelf honger en gaat het dan heus wel opeten :)

beetje als kinderen die wel toetje willen maar geen groenten XD

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Dat je een volwassen honden dagenlang zonder eten zou zetten (om je eigen kop uit te werken. . .)  zou ik nog kunnen gebruiken,  maar pups en honden in de groei,  heb ik toch erg graag dat ze hun o zo nodige voedingsstoffen binnen hebben. 

 

Vroeger dacht ik ook stoer te zijn door ze te dwingen te eten wat ik wou dat ze aten. ..   Resultaat,  ongelukkige hond,  ongelukkige ik en eten was altijd een dingetje en een strijd.  Sindsdien dus gewoon vanalles door elkaar en rarara.. .. Eten is altijd leuk en feest! 

dat voetje stijf houden is zoooo ouderwets. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Dat je een volwassen honden dagenlang zonder eten zou zetten (om je eigen kop uit te werken. . .)  zou ik nog kunnen gebruiken,  maar pups en honden in de groei,  heb ik toch erg graag dat ze hun o zo nodige voedingsstoffen binnen hebben. 
 
Vroeger dacht ik ook stoer te zijn door ze te dwingen te eten wat ik wou dat ze aten. ..   Resultaat,  ongelukkige hond,  ongelukkige ik en eten was altijd een dingetje en een strijd.  Sindsdien dus gewoon vanalles door elkaar en rarara.. .. Eten is altijd leuk en feest! 
dat voetje stijf houden is zoooo ouderwets.  "

Hier kan ik het alleen maar mee eens zijn!

 

Bij een volhardende hond maak je er een hel van als je er een machtstrijd van maakt. En winnen doe je helemaal niks, alleen verliezen.

 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Dat je een volwassen honden dagenlang zonder eten zou zetten (om je eigen kop uit te werken. . .)  zou ik nog kunnen gebruiken,  maar pups en honden in de groei,  heb ik toch erg graag dat ze hun o zo nodige voedingsstoffen binnen hebben. 
 
Vroeger dacht ik ook stoer te zijn door ze te dwingen te eten wat ik wou dat ze aten. ..   Resultaat,  ongelukkige hond,  ongelukkige ik en eten was altijd een dingetje en een strijd.  Sindsdien dus gewoon vanalles door elkaar en rarara.. .. Eten is altijd leuk en feest! 
dat voetje stijf houden is zoooo ouderwets.  "

Hier wordt er ook van alles gegeven,bij mijn eerste hond niet alhoewel die kreeg brokken,brood en verse pens...die vond het het heerlijk.

Eten is hier ook een feest maar ik heb wel geluk dat Vigo echt alles eet,altijd honger heeft.

Met Tosca voerde ik geen strijd,dat was een geboren dikkop.

honden page profiel PyreneePyrenee

honden foto van Pyrenee

Toen ik nog bij mijn ouders woonde hadden we ook zo'n kieskeurige hond.

het is al weer even geleden, dus ging het op de oude manier; er stonden altijd brokken en twee keer per dag werden de oude weg gegooid en er nieuwe neer gezet. Als pup was het echt een  veelvraat en kreeg ze niet genoeg van brokken en snoepjes. Naar mate ze ouder werd, werd ze ook kieskeuriger. Soms drie dagen amper eten.. Wat je er ook doorheen mengde. En ook qua snoepjes en lekkers helemaal niks willen eten. En dan ineens was er honger en ging de bak leeg. Niet gezond zou je denken, maar ze was altijd op haar gewicht; 18,3 kg. (Ik heb het ooit een jaar lang als missie gezien om te zorgen dat ze aangekomen zou zijn als we weer naar de dierenarts moesten voor de enting. Nou, dit was finaal mislukt hp-frusty)

 

de laatste twee jaar heeft zij veel brokken met vis smaak gekregen. Steeds nieuwe producten van leveranciers op het werk hp-angelDit has het resultaat dat ze om de dag at. Voor ons al een feest! Het was in ieder geval de perfecte test hond voor snoepjes en brokken coor kieskeurige honden. Kwamen leveranciers trost hun nieuwe product showen waar ze helemaal van overtuigd zijn, en die hond van ons at niks.

 

edit; ik zou dit zeker niet proberen bij een hond die in de groei is. Misschien wel eens brok proberen zonder vlees, maar met vis?

honden page profiel ThijsThijs

Nou het is weer terug bij af.... 

 

Het moment dat ik haar Smuldier, Rodi, Naruto en Farm Food vlees ben gaan geven en ook allerlei verschillende smaken is ze heerlijk aan het smullen geweest. Voor zolang het duurde. In de ochtend een pakje ervan en dan in de avond ook, het liefst kreeg ze nog meer. 

Maar dat is nu allemaal drastisch anders weer. In de ochtend eet zij soms maar de laatste tijd gewoon helemaal niet. Aangezien de idiote hitte laat ik het vlees ook niet te lang staan. Dus probeer ik het in de middagen, hetzelfde verhaal en om 18:00 nog steeds.

Afgelopen zondag begon ze pas tegen 23:00 aan haar eerste maaltijd en direct hierna wilde ze nog meer. De hele maandag heeft ze dus niets gegeten. Ik heb gisternacht een bord met Naturo neergezet maar dat heeft ze allemaal genegeerd en vanochtend ook. Dus heb ik het naar weggegooid,aangezien het echt oud was nu. Dus ik zet een vers bakje met Smuldier rund neer en toen begon ze gelijk te eten. 

 

Anderhalf dag dus........ maar wel bedelen wanneer ik eet, gaan we op bezoek bij de buurman dan rent ze naar de voerbak van zijn hond en pakt gelijk een brokje, maar hier eten? Nah.

En wat ze hier net heeft gegeten is bijna een pakje Smuldier, ze heeft nog een klein restje staan. Anderhalve dag niks eten en dan is dit het enige wat ze eet nu? Aan variatie kan het niet meer liggen. Verder is ze wel levendig en actief genoeg maar het is wel een hondje dat redelijk snel afslankt vind ik en dit helpt echt niet. Brokjes komt ze al amper nog aan. Het is een moeilijke tante op dit gebied, dat is me duidelijk. Maar ik hou het goed in de gaten qua gewicht en ik ga haar vooral geen snacks geven nu. Misschien dat het deels door dit belachelijke weer komt. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Ik heb het al heel vaak gezegd op HP maar werd het een beetje moe, vandaar dat ik niet eerder reageerde.

 

Een hond eet doorgaans wat die nodig heeft; niet meer. Tenzij het heel erg lekker is.

Ik heb Border Collie's (werklijn) en die zijn echte drama's wat dat betreft tot ze gesteriliseerd zijn.

 

'We' voeren in het begin bijna altijd volgens schema's en tabellen. Dat en dat ras, van die leeftijd en dat gewicht moet precies zoveel eten en zo vaak van dat voer. Nou... bij mij klopt dat nooit. Eigenlijk is dat altijd veel te veel. De ene pup is ook de andere pup niet en de ene dag is ook de andere dag niet. Het is bijna onmogelijk om één vaststaande hoeveelheid van een bepaald soort voer aan te duiden. Zeker niet bij van die miepers als mijn teefjes.

 

Wat je nu doet is aanbieden wat ze volgens die tabellen zou moeten eten. Dat is teveel. Dus ze eet haar bak leeg en heeft bij de volgende maaltijd geen trek. Bij die daarop misschien ook wel niet. Dan ga jij het eten aantrekkelijker maken zodat ze niet gaat eten maar gaat snoepen. Snoepen doen ze ook als ze geen behoefte hebben aan voeding. Dus eet ze haar bak leeg terwijl ze geen eetbehoefte heeft. Gevolg is dat ze al snel geen pap meer kan zeggen en weer dagen haar eten laat staan. Waarna jij weer kunstgrepen uit gaat halen om haar over te halen om tóch te eten.. een vicieuze cirkel.

 

Hoe dan wel? Let op je pup. Je pup geeft de behoefte aan. Als zij 's morgens altijd slecht eet.. geef dan in de ochtend niet meer dan een symbolische hoeveelheid. Gewoon een paar brokjes, niet meer. Grote kans dat ze later op de dag dan wel behoefte aan eten krijgt. Haal altijd de bak na 10 minuten weg. Bij Elsa doe ik dat al na enkele seconden want ik kan exact aan haar gedrag zien of ze gaat eten of niet; scheelt ons beiden veel frustratie. Elsa gaat netjes in haar bench klaar staan maar draait eerst haar hoofd af van de bak en wacht ik dan iets langer dan gaat ze er naast liggen. Dan weet ik dat het zinloos is om aan te houden. En eet ze anderhalve dag niet? Maak dan alle porties eens fiks kleiner; waarschijnlijk overvoer je.

 

Wat daarbij belangrijk is, het enige wat belangrijk is, is het in de gaten houden van je pup. Wordt ze niet te mager? Steken haar ruggengraat en ribben uit? Is ze nog wel fief? Wordt ze te mager of down, schakel dan eens over op voer voor slechte eters. Ik gebruik Dr. Clauder's Lam & Rijst. Hebben ze maar heel weinig van nodig. Vooral voor Momo is dat een uitkomst omdat die gaat braken als ze te veel eet. Die is gesteriliseerd en eet dus wel wat ik haar voorzet maar braakt het gewoon uit.

honden page profiel LokiLoki

honden foto van Loki

Liz, ik ben het met je eens, maar hier zijn soms wel uitzonderingen op. Mijn hond is ook een moeilijke eter maar schooit nooit. Ik eet regelmatig met hem op mijn schoot en eet dus letterlijk boven zijn hoofd, kijkt hij niet naar om. De dag dat ik hem brokken begon te voeren ipv kvv, was hij plots uitgekeken op vlees. Hij at de hele dag niet, maar schooide wel de hele dag, dat heeft 3 dagen geduurd. Hij heeft altijd diezelfde blik als hij iets nodig heeft. We eten regelmatig tussendoortjes en hij deed niet anders dan heel de tijd komen kijken of hij iets zou krijgen. Heb eerst nog doorgezet tot hij honger kreeg en zijn vlees zou opeten, maar dat duurde zolang dat ik het mocht weggooien. Ik wist 100% zeker dat het niet aan honger lag, maar gewoon geen kvv meer lusten/willen. Nu een aantal weken kvv niet meer gegeven en kan het er waarschijnlijk wel weer in. Maar in 95% van de gevallen is het inderdaad zoals jij het zegt, dat mensen zich te veel zorgen maken en het eten opleuken waardoor ze te veel eten (wat naar mijn mening alleen maar nog kieskeurigeneters creëert...Als je elke dag droog brood eet, en dan een boterham krijgt met lekker beleg, dan stap je toch ook niet meer terug over op droog brood?)

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Liz, ik ben het met je eens, maar hier zijn soms wel uitzonderingen op. Mijn hond is ook een moeilijke eter maar schooit nooit. Ik eet regelmatig met hem op mijn schoot en eet dus letterlijk boven zijn hoofd, kijkt hij niet naar om. De dag dat ik hem brokken begon te voeren ipv kvv, was hij plots uitgekeken op vlees. Hij at de hele dag niet, maar schooide wel de hele dag, dat heeft 3 dagen geduurd. Hij heeft altijd diezelfde blik als hij iets nodig heeft. We eten regelmatig tussendoortjes en hij deed niet anders dan heel de tijd komen kijken of hij iets zou krijgen. Heb eerst nog doorgezet tot hij honger kreeg en zijn vlees zou opeten, maar dat duurde zolang dat ik het mocht weggooien. Ik wist 100% zeker dat het niet aan honger lag, maar gewoon geen kvv meer lusten/willen. Nu een aantal weken kvv niet meer gegeven en kan het er waarschijnlijk wel weer in. Maar in 95% van de gevallen is het inderdaad zoals jij het zegt, dat mensen zich te veel zorgen maken en het eten opleuken waardoor ze te veel eten (wat naar mijn mening alleen maar nog kieskeurigeneters creëert...Als je elke dag droog brood eet, en dan een boterham krijgt met lekker beleg, dan stap je toch ook niet meer terug over op droog brood?) "

Nou.. Elsa is op haar manier ook een schooier hoor.. ook als ze al twee dagen niets gegeten heeft. Maar stel je eens voor dat ik een stukje ei laat vallen in de keuken... dat mag ze niet missen dus ze loopt altijd mee als ik naar de keuken loop.

 

Maar Elsa doet dat dus altijd, niet zoals Loki.

honden page profiel LokiLoki

honden foto van Loki

" Nou.. Elsa is op haar manier ook een schooier hoor.. ook als ze al twee dagen niets gegeten heeft. Maar stel je eens voor dat ik een stukje ei laat vallen in de keuken... dat mag ze niet missen dus ze loopt altijd mee als ik naar de keuken loop.
 
Maar Elsa doet dat dus altijd, niet zoals Loki. "

Herkenbaar, loki doet dat alleen als ik een wortel eet... Heb hem eens een stuk gegeven toen ik wortel aan het eten was. Sindsdien altijd een die wil mee-eten :p 

honden page profiel  Layla Layla

honden foto van  Layla

Het is nu ook wel heel erg warm, kan me voorstellen dat ze nu pas later op de avond trek krijgt in eten of helemaal niet.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^